Dodaj do ulubionych

Urocze pomylki koncertowe

21.06.04, 16:44
Chodzi o momenty, w ktorych podczas wykonywania jakiegos utworu wykonawca sie pomylil i
jak to fajnie zabrzmialo. Ja pamietam trzy:
Nirvana w czasie unpluged w New York przy Polly za wczesnie rozpoczal druga zwrotke
Jaromir (ahoj) Nohavica na plycie Koncert dwa razy pomylil sie grajac na harmonii jeden z
utoworow, kazal publicznosci krzyczec glosno: FUUUUUUUUUJ!!!!!! a potem zagral inna
piosenke i dopiero po niej zagral utwor wlasciwy
Fish w Garden Party tez sie pomylil, ale nie pamietam, w jaki sposob. Tusze, ze moj 67 letni
brat ma lepsza pamiec.
Obserwuj wątek
    • romb_mantyk Re: Urocze pomylki koncertowe 21.06.04, 17:39
      kazik często sie myli na koncertach Kultu jak i KNŻ i zazwyczaj zaczyna od
      początku śmiesznie komętujac : - )
    • cze67 Re: Urocze pomylki koncertowe 21.06.04, 17:57
      pizmak31 napisała:

> Fish w Garden Party tez sie pomylil, ale nie pamietam, w jaki sposob. Tusze,
      ze moj 67 letni brat ma lepsza pamiec.

Tuszę, że chodzi o wersję tegoż utworu z płyty Reel To Real. Fish po prostu
      pomylił zwrotki. Tę późniejszą zaczął śpiewać zwrotkę wcześniej.
      • pizmak31 Re: Urocze pomylki koncertowe 21.06.04, 17:59
        egzakli
        • ihopeyouwilllikeme U2 - cz.1 21.06.04, 18:23
          - Calgary, 2001 - " Beautiful Day " - Larry wchodzi na refren w połowie
          zwrotki :D
          - Providence, 2001 - " Sunday Bloody Sunday " - Edge'owi pękła struna gdzieś
          tak w połowie numeru :D Solówkę zmuszony był zagrać inaczej, a wolny fragment w
          środku wykorzystał na zmianę gitary :D
          - Red Rocks, 1983 - " Out Of Control " - całkowicie zjebany wstęp :D
          - Slane Castle, 1981 - tu w ogóle jazda, bo koncert odbywał się przed wydaniem
          nowego wtedy albumu " October ", i Bono w praktycznie każdym zagranym nowym
          kawałku śpiewa nie to co trza :D ( inna sprawa, że w przypadku tego albumu
          trudno mówić o " właściwych " tekstach )

-
    • tymbarski Re: Urocze pomylki koncertowe 22.06.04, 17:44
      Hendrix za wcześnie wszedł z wokalem w Voodoo Chile i tak się śmiesznie po tym
      skrzywił. Nie pamiętam gdzie to było, chyba na Isle of White.
      • cze67 Re: Urocze pomylki koncertowe 22.06.04, 18:43
        Lennon za czasw Beatlesow wiele razy mylil slowa piosenek. W czasie jakiegos
        telewizyjnego wystepu w "Help" zaczal spiewac inna niz powinien zwrotke. Klopot
        w tym, ze McCartney i Harrison, powtarzajacy po nim, spiewali te wlasciwa.
        Efekt komiczny.
    • vm11 Re: Urocze pomylki koncertowe 22.06.04, 21:32
      pizmak31 napisała:

> Tusze, ze
      > moj 67 letni
      > brat ma lepsza pamiec.

ja przepraszam ze nie na temat, ale slyszałem jak Rokita uzywa zwrotu
      owego "tusze" what the fuck?? niech mnie jakis polonista oswieci. geneza itp.

a pomyłki?? podczas koncrtu "Slayer" rozpedzony harleyowiec wypadl z "route 66"
      i wjechal na scene centralnie w perkusje po drodze kasujac basiste.
      uprzedzajac... offszem, pomylił sie, ale brzmialo ladnie.
    • madee1 Re: Urocze pomylki koncertowe 22.06.04, 22:44
      Kiedyś na koncercie Republiki, podczas 'Śmierci W Bikini', Grzegorz Ciechowski
      z uśmiechem powiedział: 'Wiecie co? W tym miejscu powinien być flet. Ale go
      zapomniałem. Zaraz wracam'.

:)
      • cze67 Re: Urocze pomylki koncertowe 22.03.05, 15:11
        Pewnego ważnego instrumentu muzycznego, mianowicie waltorni (razem z Bananem)
        zabrakło zespołowi Armii podczas koncertu w Suwałkach jakoś tak w połowie lat
        90. Budzy zapowiedział przy pierwszym kawałku: tu miała być waltornia a potem
        imitował jej brzmienie za pomocą wydmuchawanego z ust powietrza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka