neandertalski 04.02.05, 11:32 soulseek - ściągacie tym odkurzaczem? Mam prośbę, czy ktoś poratowałby mnie dobrym słowem w tej sprawie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neandertalski Re: A o sso chozi? [nt] 04.02.05, 11:59 było to tak, odkurzacz ciągnąłe jak złoto, worek na dysku D robił się coraz bardziej wypchany aż nagle mój syn podszedł do komputera i w najlepszym momencie wcisnął przycisk na komputerze i zasundował mi darmowy restart. Od tej pory soulseek oślepł i nie widzi kabla podpiętego do komputera, cały czas twierdzi, ze nie ma łącza. Próbowałem naciskać connect, wyinstalowałem go i zainstalowałem jeszcze raz ale wszystko na nic. Wygląda, ze gdzieś w pamięci zapisuje informacje o poprzednich wypadka bo po załączeniu nowozainstalowanego programiku miał na ekranie moje poprzednie poszukiwania tak samo nieaktywne jak wcześniej. W tej sytuacji po prostu ręce mi opadły i zapłakałem. Wiesz moze co począć w tak zaistniałych okolicznościach? Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: A o sso chozi? [nt] 04.02.05, 12:05 Nie miałem takiego problemu, ale pierwsze co mogę zaproponować to odinstalować program, następnie USUNĄĆ (o ile jakiś pozostał) katalog w którym był zainstalowany, i zainstalować jeszcze raz. Czasami programy zapisują sobie coś w swoich domowych katalogach i przy deinstalacji zostawiają te pliki razem z katalogiem. Jeśli soulseek nie zostawia nic po sobie w Program Files, to pewnie należałoby poszukać w Documents and Settings (zakładając, że to Windowsy 2000/3 lub XP). Tam też może soulseek śmiecić. Niestety nie mam pod ręką teraz ss, więc nie mogę sprawdzić jak jest naprawdę... Odpowiedz Link
neandertalski Re: A o sso chozi? [nt] 04.02.05, 12:10 dzieki, tak właśnie myślałem, czy nie ściągnąć go w ogóle jeszcze raz z sieci i czy nie zainstalować w innym miejscu? Niestety wiernie trzymam się Win98SE, jakoś przywiązałem się do ubiegłego stulecia ;-) Ale wrzucając do wyszukaj w menu start soulseek albo slsk powinien mi ewentualnie wyłapać wszystkie miejsca gdzie by go jeszcze trzeba wyhaczyć? Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: A o sso chozi? [nt] 04.02.05, 12:12 neandertalski napisał: > Ale wrzucając do wyszukaj w menu start soulseek albo slsk powinien mi > ewentualnie wyłapać wszystkie miejsca gdzie by go jeszcze trzeba wyhaczyć? Teoretycznie :) Odpowiedz Link
neandertalski Re: A o sso chozi? [nt] 04.02.05, 12:14 cholera w coś przecież trzeba wierzyć? ;-) Odpowiedz Link
mameluch Re: soulseek 04.02.05, 11:57 jak juz jest watek o slsk to ja sobie ponarzekam. czy tylko mi chujnia jakos nienajlepiej dziala ostatnio? szczegolnie od wprowadzenia nowej wersji. duzo czesciej nie moze polaczyc sie z serwerem, prawie nigdy automatycznie po wlaczeniu. do tego wyszukiwarka dziala tak ze szkoda gadac:/ czasem niby popularne plyty znajduje w kilku egzemplarzach albo i w ogole:( przez to coraz czesciej korzystam z mula:( Odpowiedz Link
janek0 Re: soulseek 04.02.05, 12:27 mameluch napisał: > jak juz jest watek o slsk to ja sobie ponarzekam. czy tylko mi chujnia jakos > nienajlepiej dziala ostatnio? szczegolnie od wprowadzenia nowej wersji. duzo > czesciej nie moze polaczyc sie z serwerem, prawie nigdy automatycznie po > wlaczeniu. do tego wyszukiwarka dziala tak ze szkoda gadac:/ czasem niby > popularne plyty znajduje w kilku egzemplarzach albo i w ogole:( przez to coraz > czesciej korzystam z mula:( mi działa dobrze, ale raz na jakiś czas mnie serwer banuje :-X Odpowiedz Link
d84 Re: soulseek 04.02.05, 13:12 Co wyszukiwania, to nie wiem jakim cudem ale lepiej działa ono w pokojach, tj. opcja 'search files in room'. Szukałem zwykłym searchem chyba Tindersticks i nic, a po wejście do pokoju 'indie'(:D) znalazł od razu kilka źródeł, niektóre nawet bez kolejki :) Odpowiedz Link
mameluch Re: soulseek 04.02.05, 13:14 wyprobuje:) aha, i od razu, jesli mozecie, napiszcie cos do mnie na slsk, bo znow musialem restarta zrobic w trakcie dzialania i cala userliste zjadlo i czesci nickow nie pamietam:( Odpowiedz Link
aasiek Re: soulseek 04.02.05, 13:31 Dzidostwo, mi też nie chce działać. Pomijając problemy z antywirem, prawie niczego nie znajduje... Odpowiedz Link
mameluch no zesz w cholere! 04.02.05, 14:36 zadzialal slsk normalnie, nawet cos ciekawego znalazlem, zaczelo sie sciagac, ale po jakims czasie wyskoczyl soulseek crash raport (chyba jakas nowa funkcja w slsk) czy cos takiego. ze niby cos z ktoryms dll'em to spowodowalo. zamknelo program i nie chce z powrotem sie otworzyc:/ pewnie system sie wali. fajnie, bo w niedziele beda dwa tygodnie jak robilem formata, a wczoraj avast zadnych wirusow nie wykryl (dzis tylko wychwycil dwa razy beagla (?) w poczcie). Pagaj, Ty sie znasz, to moze cos z rejestrem byc? masz jakis pomysl czy podejrzenie, albo rade co robic? bo na kolejnego formata nie mam teraz ani ochoty ani czasu. Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: no zesz w cholere! 04.02.05, 19:01 mameluch napisał: > Pagaj, Ty sie znasz, to moze cos z rejestrem byc? Przykro mi, jasnowidzem nie jestem :/ Nie mam bladego o co cho. Odpowiedz Link
mameluch Re: no zesz w cholere! 04.02.05, 19:14 nie ma sprawy. ja jak zwykle chaotycznie pisze i gdybym teraz to przeczytal pewnie nie wiedzialbym o co mi chodzilo;) teraz w kazdym razie slsk dziala (jeszcze). aha, moze znasz jakis darmowy program do naprawy rejestru? mialem reghealera, ale tylko shareware, ktory naprawial chyba tylko 15 czegos tam rejestrowego na jedno uruchomienie, a wykazalo kilkaset bledow:( Odpowiedz Link
kod_kreskowy a przy okazji... 04.02.05, 18:32 ...prosze mi wyjaśnić jak zgrać płytę do formatu mp3. Bo Slsk bardzo fajny jest, ale ludzie domagają się mp3, a nie wma :( Odpowiedz Link
pagaj_75 Użyj odpowiedniego programu do tego 04.02.05, 18:36 np. CDex, bardzo fajny: cdexos.sourceforge.net/ Odpowiedz Link
kod_kreskowy Re: Użyj odpowiedniego programu do tego 04.02.05, 18:38 A czy Audacity tez sie do tego nadaje? Odpowiedz Link
kod_kreskowy Re: Użyj odpowiedniego programu do tego 04.02.05, 18:45 A tam, pal sześć Audacity, CDex wygląda porządnie, dzięki Pagaju drogi :) Odpowiedz Link
jocelyne Re: soulseek 04.02.05, 22:31 Ściągałam tym kiedyś. Polecam Direct Connect ++ , dla mnie najlepszy odkurzacz ;-) Odpowiedz Link
h8red Ściągam 06.02.05, 19:57 Nie wiem czy najlepszy ale mi wystarcza w zupełności. Nowości pojawiają się w miarę szybko. No i ludziska ładnie poukładane wszystko mają :))) Odpowiedz Link