04.02.05, 11:32
soulseek - ściągacie tym odkurzaczem?
Mam prośbę, czy ktoś poratowałby mnie dobrym słowem w tej sprawie?
Obserwuj wątek
    • pagaj_75 A o sso chozi? [nt] 04.02.05, 11:41

• neandertalski Re: A o sso chozi? [nt] 04.02.05, 11:59
        było to tak, odkurzacz ciągnąłe jak złoto, worek na dysku D robił się coraz
        bardziej wypchany aż nagle mój syn podszedł do komputera i w najlepszym
        momencie wcisnął przycisk na komputerze i zasundował mi darmowy restart.
        Od tej pory soulseek oślepł i nie widzi kabla podpiętego do komputera, cały
        czas twierdzi, ze nie ma łącza. Próbowałem naciskać connect, wyinstalowałem go
        i zainstalowałem jeszcze raz ale wszystko na nic. Wygląda, ze gdzieś w pamięci
        zapisuje informacje o poprzednich wypadka bo po załączeniu nowozainstalowanego
        programiku miał na ekranie moje poprzednie poszukiwania tak samo nieaktywne jak
        wcześniej. W tej sytuacji po prostu ręce mi opadły i zapłakałem. Wiesz moze co
        począć w tak zaistniałych okolicznościach?
        • pagaj_75 Re: A o sso chozi? [nt] 04.02.05, 12:05
          Nie miałem takiego problemu, ale pierwsze co mogę zaproponować to odinstalować
          program, następnie USUNĄĆ (o ile jakiś pozostał) katalog w którym był
          zainstalowany, i zainstalować jeszcze raz. Czasami programy zapisują sobie coś w
          swoich domowych katalogach i przy deinstalacji zostawiają te pliki razem z
          katalogiem. Jeśli soulseek nie zostawia nic po sobie w Program Files, to pewnie
          należałoby poszukać w Documents and Settings (zakładając, że to Windowsy 2000/3
          lub XP). Tam też może soulseek śmiecić. Niestety nie mam pod ręką teraz ss, więc
          nie mogę sprawdzić jak jest naprawdę...
          • neandertalski Re: A o sso chozi? [nt] 04.02.05, 12:10
            dzieki, tak właśnie myślałem, czy nie ściągnąć go w ogóle jeszcze raz z sieci i
            czy nie zainstalować w innym miejscu?
            Niestety wiernie trzymam się Win98SE, jakoś przywiązałem się do ubiegłego
            stulecia ;-)
            Ale wrzucając do wyszukaj w menu start soulseek albo slsk powinien mi
            ewentualnie wyłapać wszystkie miejsca gdzie by go jeszcze trzeba wyhaczyć?
            • pagaj_75 Re: A o sso chozi? [nt] 04.02.05, 12:12
              neandertalski napisał:

> Ale wrzucając do wyszukaj w menu start soulseek albo slsk powinien mi
              > ewentualnie wyłapać wszystkie miejsca gdzie by go jeszcze trzeba wyhaczyć?

Teoretycznie :)
              • neandertalski Re: A o sso chozi? [nt] 04.02.05, 12:14
                cholera w coś przecież trzeba wierzyć?
                ;-)
    • mameluch Re: soulseek 04.02.05, 11:57
      jak juz jest watek o slsk to ja sobie ponarzekam. czy tylko mi chujnia jakos
      nienajlepiej dziala ostatnio? szczegolnie od wprowadzenia nowej wersji. duzo
      czesciej nie moze polaczyc sie z serwerem, prawie nigdy automatycznie po
      wlaczeniu. do tego wyszukiwarka dziala tak ze szkoda gadac:/ czasem niby
      popularne plyty znajduje w kilku egzemplarzach albo i w ogole:( przez to coraz
      czesciej korzystam z mula:(
      • pagaj_75 Re: soulseek 04.02.05, 12:06
        Mi działa jak działał. Nie zauważam różnicy.
      • janek0 Re: soulseek 04.02.05, 12:27

mameluch napisał:

> jak juz jest watek o slsk to ja sobie ponarzekam. czy tylko mi chujnia jakos
        > nienajlepiej dziala ostatnio? szczegolnie od wprowadzenia nowej wersji. duzo
        > czesciej nie moze polaczyc sie z serwerem, prawie nigdy automatycznie po
        > wlaczeniu. do tego wyszukiwarka dziala tak ze szkoda gadac:/ czasem niby
        > popularne plyty znajduje w kilku egzemplarzach albo i w ogole:( przez to coraz
        > czesciej korzystam z mula:(

mi działa dobrze, ale raz na jakiś czas mnie serwer banuje :-X
      • d84 Re: soulseek 04.02.05, 13:12
        Co wyszukiwania, to nie wiem jakim cudem ale lepiej działa ono w pokojach, tj.
        opcja 'search files in room'. Szukałem zwykłym searchem chyba Tindersticks i
        nic, a po wejście do pokoju 'indie'(:D) znalazł od razu kilka źródeł, niektóre
        nawet bez kolejki :)
        • mameluch Re: soulseek 04.02.05, 13:14
          wyprobuje:) aha, i od razu, jesli mozecie, napiszcie cos do mnie na slsk, bo
          znow musialem restarta zrobic w trakcie dzialania i cala userliste zjadlo i
          czesci nickow nie pamietam:(
      • aasiek Re: soulseek 04.02.05, 13:31
        Dzidostwo, mi też nie chce działać. Pomijając problemy z antywirem, prawie
        niczego nie znajduje...
    • neandertalski emul plus 04.02.05, 14:20
      a tego muła to warto?
    • mameluch no zesz w cholere! 04.02.05, 14:36
      zadzialal slsk normalnie, nawet cos ciekawego znalazlem, zaczelo sie sciagac,
      ale po jakims czasie wyskoczyl soulseek crash raport (chyba jakas nowa funkcja w
      slsk) czy cos takiego. ze niby cos z ktoryms dll'em to spowodowalo. zamknelo
      program i nie chce z powrotem sie otworzyc:/ pewnie system sie wali. fajnie, bo
      w niedziele beda dwa tygodnie jak robilem formata, a wczoraj avast zadnych
      wirusow nie wykryl (dzis tylko wychwycil dwa razy beagla (?) w poczcie).
      Pagaj, Ty sie znasz, to moze cos z rejestrem byc? masz jakis pomysl czy
      podejrzenie, albo rade co robic? bo na kolejnego formata nie mam teraz ani
      ochoty ani czasu.
      • pagaj_75 Re: no zesz w cholere! 04.02.05, 19:01
        mameluch napisał:

> Pagaj, Ty sie znasz, to moze cos z rejestrem byc?

Przykro mi, jasnowidzem nie jestem :/ Nie mam bladego o co cho.
        • mameluch Re: no zesz w cholere! 04.02.05, 19:14
          nie ma sprawy. ja jak zwykle chaotycznie pisze i gdybym teraz to przeczytal
          pewnie nie wiedzialbym o co mi chodzilo;) teraz w kazdym razie slsk dziala
          (jeszcze).
          aha, moze znasz jakis darmowy program do naprawy rejestru? mialem reghealera,
          ale tylko shareware, ktory naprawial chyba tylko 15 czegos tam rejestrowego na
          jedno uruchomienie, a wykazalo kilkaset bledow:(
    • kod_kreskowy a przy okazji... 04.02.05, 18:32
      ...prosze mi wyjaśnić jak zgrać płytę do formatu mp3.

Bo Slsk bardzo fajny jest, ale ludzie domagają się mp3, a nie wma :(
      • pagaj_75 Użyj odpowiedniego programu do tego 04.02.05, 18:36
        np. CDex, bardzo fajny:
        cdexos.sourceforge.net/
        • kod_kreskowy Re: Użyj odpowiedniego programu do tego 04.02.05, 18:38
          A czy Audacity tez sie do tego nadaje?
          • kod_kreskowy Re: Użyj odpowiedniego programu do tego 04.02.05, 18:45
            A tam, pal sześć Audacity, CDex wygląda porządnie, dzięki Pagaju drogi :)
    • jocelyne Re: soulseek 04.02.05, 22:31
      Ściągałam tym kiedyś. Polecam Direct Connect ++ , dla mnie najlepszy odkurzacz ;-)
    • h8red Ściągam 06.02.05, 19:57
      Nie wiem czy najlepszy ale mi wystarcza w zupełności. Nowości pojawiają się w
      miarę szybko. No i ludziska ładnie poukładane wszystko mają :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka