cze67 22.02.05, 11:07 Umieszczam tu tę informację, bo strasznie mną wstrząsnęła: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2564950.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martolka Re: Zdzisław Beksiński nie żyje 22.02.05, 11:14 tak, też przed chwilą usłyszałam w Trójce. Pomyśałam, że nad tą rodziną jakieś nieszczęśliwe fatum ciąży... :-( Odpowiedz Link
grimsrund Re: Zdzisław Beksiński nie żyje 22.02.05, 11:27 Pozwolę sobie nie mieć słów :((( Odpowiedz Link
nefil Re: Zdzisław Beksiński nie żyje 22.02.05, 12:17 Strasznie to smutne i przerazajace... Odpowiedz Link
ktmajcher Re: Zdzisław Beksiński nie żyje 22.02.05, 12:43 straszne i przygnębiające, oczywiście gdyby nie Tomek nidgy bym nie dotarł do obrazów jego Ojca (przynajmniej w takim stopniu), z drugiej strony od jakiegoś czasu odbywam podróż sentymentalną do audycji Tomka (www.tbmp3.prv.pl) i ... szkoda gadać Odpowiedz Link
cze67 Re: Zdzisław Beksiński nie żyje 22.02.05, 12:53 Uwielbiam Jego apokaliptyczne malarstwo, jest w nim jakaś straszliwa tajemnica, coś co mnie jednocześnie pociągało i czego się bałem. Kiedyś wiele godzin spędziłem wpatrując się w reprodukcje Jego niezwykłych obrazów... Odpowiedz Link
ktmajcher Re: Zdzisław Beksiński nie żyje 22.02.05, 13:00 ja się trochę boję/bałem tych obrazów, ale mam kilka ulubionych, tylko On nie tytułował większości obrazów, więc jak tu je przytoczyć, spróbuję wieczorem z albumem w ręku Odpowiedz Link
ktmajcher Re: Zdzisław Beksiński nie żyje 22.02.05, 23:50 miałem na myśli przede wszystkim te dwa, myśląc o ulubionych www.republika.pl/citer/beksinski/099.jpgi www.republika.pl/citer/beksinski/040.jpg jakość niestety nie najlepsza Odpowiedz Link
cze67 Re: Zdzisław Beksiński nie żyje 23.02.05, 10:19 Na mnie najbardziej robiły wrażenie: www.novumgallery.pl/beksinski/bex11.html www.novumgallery.pl/beksinski/bex12.html www.novumgallery.pl/beksinski/bex7.html www.novumgallery.pl/beksinski/bex8.html www.novumgallery.pl/beksinski/bex13.html www.artfan.net/jpg/art/zdzislaw_beksinski/imagepages/image7.php www.artfan.net/jpg/art/zdzislaw_beksinski/imagepages/image28.php www.artfan.net/jpg/art/zdzislaw_beksinski/imagepages/image48.php www.artfan.net/jpg/art/zdzislaw_beksinski/imagepages/image12.php www.artfan.net/jpg/art/zdzislaw_beksinski/imagepages/image11.php Odpowiedz Link
ktmajcher Re: Zdzisław Beksiński nie żyje 23.02.05, 10:38 w galeriach, które podałeś nie ma tych obrazów o które mi chodziło to w takim razie inaczej: 1 obraz, z początku lat 70-tych: brzeg jeziora, nad nim postać w czerwieni (i obok mniejsza jasna - dziecko?) i stoją pod ogromnym "zamkiem" (tak na własny użytek nazwałem ten obraz, bo w czasach gdy go pierwszy raz zobaczyłem czytałem właśnie "zamek" Kafki) 2 obraz: trafił na okładkę Moonshine Collage Odpowiedz Link
cze67 Re: Zdzisław Beksiński nie żyje 23.02.05, 10:45 ktmajcher napisał: > w galeriach, które podałeś nie ma tych obrazów o które mi chodziło > to w takim razie inaczej: > 1 obraz, z początku lat 70-tych: brzeg jeziora, nad nim postać w czerwieni (i > obok mniejsza jasna - dziecko?) i stoją pod ogromnym "zamkiem" (tak na własny > użytek nazwałem ten obraz, bo w czasach gdy go pierwszy raz zobaczyłem czytałem właśnie "zamek" Kafki) Tak, znam ten obraz, zapomniałem o nim. O mnie również straszliwie intrygował. Nawet kiedyś napisałem krótki wiersz o tym obrazie... Odpowiedz Link
kwiat_paproci Re: Zdzisław Beksiński nie żyje 22.02.05, 22:06 jak usłyszałam o tym w telewizji, to mnie zamroziło po prostu. To straszne, co się stało. (*) Odpowiedz Link