Dodaj do ulubionych

Przeceny, tanie płyty...

• pagaj_75 Re: Przeceny, tanie płyty... 07.06.05, 09:03
      Tak właśnie widzę, że w sklepach pojawiły się remastery pierwszych trzech płyt
      grupy Orchestral Manoeuvres in the Dark, znanej też jako OMD. Tanie są
      generalnie, więc do wątku pasują. Zastanawiam się nad kupnem.
      • jazzkam Re: Przeceny, tanie płyty... 07.06.05, 09:28
        pagaj_75 napisał:

> Tak właśnie widzę, że w sklepach pojawiły się remastery pierwszych trzech płyt
        > grupy Orchestral Manoeuvres in the Dark, znanej też jako OMD. Tanie są
        > generalnie, więc do wątku pasują. Zastanawiam się nad kupnem.
        >

wybacz ewentualny nietakt, ale czy to chodzi o to OMD new romantic? ;>>>
        • pagaj_75 Re: Przeceny, tanie płyty... 07.06.05, 09:41
          jazzkam napisał:

> wybacz ewentualny nietakt, ale czy to chodzi o to OMD new romantic? ;>>

dokładnie o to, a co?
    • polleke Re: Przeceny, tanie płyty... 09.06.05, 22:20
      W Poznaniu, zaraz obok Multikina i Starego Browaru, otworzył się właśnie nowy
      sklep muzyczny Plays. Prowadzą go ludzie z Isound Labels, więc mozna tam
      znaleźć sporo tanioch z ich katalogu - kupiłam "Universal Audio" Delgados
      i "Summer Makes Good" Mum po 15,00 zł za sztukę, a było jeszcze kilka ciekawych
      tytułów (Lali Puna, Clinic i coś tam jeszcze) do zagospodarowania.
      • cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 22.06.05, 22:28
        W gdańskim Empki Megastore, w którym od tygodnia trwa wyprzedaż, zauważono:
        - duże ilości płyty Zwan po 10 zł
        - spore - "12 Memories" Travisa po 20 zł
        - kilka czteropłytowych boksów (!!!) The Cranberries po, uwaga, 20 zł (przecena
        ze 120!)
        - DVD z teledyskami Janerki po 20 zł

...że ja też kompletnie nie mam kasy...
        • mr.glam Re: Przeceny, tanie płyty... 09.05.06, 01:29
          cze67 napisał:

> - kilka czteropłytowych boksów (!!!) The Cranberries po, uwaga, 20 zł
          (przecena ze 120!)

straszne ;D co prawda ostatnie dokonania tej grupy były szitem niesłychanym,
          ale pierwsze trzy płyty.. ech, łezka się w oku kręci... a poza tym, cholera, że
          w Trójmieście mnie nie ma! pewnie to remastery i bonusów pełne wersje...
          • cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 09.05.06, 09:50
            Teraz żałuję, że tego nie kupiłem. Ale miałem wówczas straszny deficyt
            budżetowy.
    • grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 25.06.05, 18:55
      MM Kraków, David Byrne DAVID BYRNE, 16.99 PLN, sztuk na półce 2 :)
      • cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 27.06.05, 20:36
        W salone Kolportera (zdaje się, byłem tam pierwszy raz - bardzo dobry sklep!) w
        Centrum Manhatan w GDańsku Wrzeszczu zauważono ostatnie płyty Clinic i Tortoise
        za jedyne 19.90 zł. Szkoda, że zdaje się, nie są to wybitne pozycje.
    • d84 Re: Przeceny, tanie płyty... 18.08.05, 20:08
      Może odkrywam Amerykę w konserwie, ale odwiedziłem dziś Media Markt (Kraków) i -
      niespodzianka. Cała nowa półka z płytami w cenach 10-20 zł - no czegoś takiego
      (przynajmniej u nas) nie było. Zabrałem z niej do domu Pixies - Trompe Le Monde
      (19.99) i Magnetic Fields - I (14.99). Były tam jeszcze między innymi - REM -
      Document, Matthew Herbert - Goodbye Swingtime (14.99; czemuż ja tego nie
      wziąłem?), Cowboy Junkies, Pezet/Noon ostatni za 9.99, The Yes Album i jeszcze
      pewnie sporo innych które wyleciały mi z głowy.

Jesli ktoś z Krakowa - polecam się wybrać. Pozostali niech kontrolują MM w
      okolicy :)
      • grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 18.08.05, 23:21
        He he, toś brachu miał szczęście - tydzień temu jeszcze tego nie było, a teraz
        ja jestem daleko i nie mam szans tego wszystkiego dopaść :((

Z drugiej strony, jakbym tam teraz wparował, to bym musiał na golasa do domu
        pewnie wracać. A tak może we wtorek przynajmniej jakie szczątki jeszcze
        zostaną? :))

• grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 23.08.05, 16:07
          Dałem narodowi czas, uczciwie, a naród się odwdzięczył zostawiając mi sporo
          tego i owego po 14.99: Broadcast, Bikini Atoll, Papa M, Joni Mitchell, John
          Hiatt, Nuyorican Soul, Masters of Reality i coś filmowego też :)

Musiałem porzucić niestety dwupłytowy Cathedral, Electric Soft Parade i Rajana
          (ale HEARTBREAKER był i tak za 29.99 - walta się na ryj z
          taką "wyprzedażą" :)) ), ale w życiu nie można mieć przecież wszystkiego.

W sumie zatem - jest nieźle :))
          • nemrrod Re: Przeceny, tanie płyty... 23.08.05, 16:37
            grimsrund napisał:

> Broadcast, Papa M

A jakie płyty?
            • grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 23.08.05, 18:57
              HAHA SOUND, SINGLES 1995-2001
              • grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 24.08.05, 00:03
                > SINGLES 1995-2001

= HOLE OF BURNING ALMS, oczywiście :)
    • mameluch Re: Przeceny, tanie płyty... 26.08.05, 11:59
      z dzisiejszej wyprzedaży w MM - The Cure 'The Cure' w wersji z dvd za 25zł.
      • grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 26.08.05, 21:55
        Dziś naród bił się w naszym MM o sprzęta elektroniczne różne, ale nie wiem
        jakie dokładnie (acz jedna rodzina ciągnęła do kasy wielki telewizor - mało się
        przy tym nie pobili, gdy się okazało, że pater familias zapomniał był ze sobą
        pieniędzy :)) ) , bom postanowił drugi przeczes płytowy 14.99-19.99-złotowy
        zrobić, ciekaw, co ludożerka przegapiła...

... i wyszło całkiem nieźle - Einsturzende Neubauten (STRATEGIEN 80-83), Rae &
        Christian (NORTHERN S. SOUL - remaster), Mushroomhead (XX), Moonshake (DIRTY &
        DIVINE), Eagle-Eye Cherry (SUB-ROSA) i przede wszystkim nowy John Martyn (ON
        THE COBBLES).
        • mameluch Re: Przeceny, tanie płyty... 27.08.05, 02:15
          grimsrund napisał:

> Dziś naród bił się w naszym MM o sprzęta elektroniczne różne, ale nie wiem
          > jakie dokładnie

heh, ja się biłem o telewizor dla Dziadków:)

> Eagle-Eye Cherry (SUB-ROSA)

też widziałem u nas, chyba za 20 albo 25zł. jakieś wrażenia? z dzisiejszych
          wyprzedaży wiele ciekawego nie było (Cure, Cherry, jakieś tam Metalliki (dla
          mnie nieciekawe, ale ogólnie zakwalifikować do godnych zainteresowania można;),
          bestka The Who, jakiś trzypłytowy box Genesis, chyba Platinium za 50zł), ale do
          stałych wyprzedaży powędrowała płytka Glassjaw za 35zł. liczę że nikt nie kupi i
          niedługo będzie za 20-25zł:) w ogóle powiększyli półkę wyprzedażową trzykrotnie,
          trochę bardziej jest w czym wybierać, ale niech jeszcze spuszczą po 10zł z
          większości;)
          • cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 01.09.05, 13:49
            Gdański MM - olbrzymie ilości St. Anger Metalliki (CD+DVD) za... 19.99 zł. Aż
            zmagałem się sam ze sobą czy nie kupić. W końcu zrezygnowałem bo przecie nie
            lubię tej płyty...
            • cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 05.09.05, 20:41
              Znowu Media Markt - Marillion - ostatnia płyta z Fishem "Clutching At Staws" za
              jedyne 19.90 zł. Chyba jeszcze tylko Fugazi nie widziałem tak przecenionej
              (jeżeli chodzi o pierwsze cztery płyty zespołu...).
              Jeszcze The Who - składanka (dobra!) Then and Now - only 14.90 zł.

PS. Metallici zostało już bardzo mało:-)
      • jeangenie Re: Przeceny, tanie płyty... 19.01.07, 10:52
        W merlinie - Morrissey - Live At Earl`s Court i "Ringleader Of The Tormentors"
        za 14,50 zł. Darmo!
    • janek0 Re: Przeceny, tanie płyty... 26.08.05, 23:29
      www.allegro.pl/show_item.php?item=60675970
      • grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 26.08.05, 23:33
        Ech, łezka sie w oku kręci, ten wajnyl tonpressowy... :)
        • jack9 Re: Przeceny, tanie płyty... 05.09.05, 21:19

www.allegro.pl/show_item.php?item=60675970

grimsrund napisał:

> Ech, łezka sie w oku kręci, ten wajnyl tonpressowy... :)

Hehehe ...mam dwa takie single każdy z autografem i basisty zespołu
          ech zrobie jeszcze kiedyś kupe kasy na tych płytkach

• d84 Re: Przeceny, tanie płyty... 06.09.05, 15:38
      Nowe wieści z krakowskiego MM

Nadal jest półka płyt przecenionych, ale mają tam już zupełnie inne rzeczy niż
      ostatnio. Mnie mało co podeszło - coś Simply Red, coś Ryana Adamsa (ale
      *drogo* - 29.99 ;) i trochę innych o których miałem małe pojęcie. Wielkich
      łowów dziś nie było ale wydaje mi się, że były chociaż efektowne - Jaylib,
      Champion Sounds za 14.99, w ciemno bez słuchania. AMG dał 4.5, szykuję się na
      muzyczną ucztę ;)
      • ilhan Re: Przeceny, tanie płyty... 13.09.05, 11:27
        Piąta płyta Echo & The Bunnymen za jedyne 19.99.

www.fan.pl/shopping/pe.php?id=351379
        Fajnie jakby przeceny ze sklepów internetowych też się tu pojawiały...
        • obly Re: Przeceny, tanie płyty... 19.09.05, 15:08
          MM - Warszawa
          Future Sound of London - Dead Cities 19,90 PLN kurde!!!
          • obly Re: Przeceny, tanie płyty... 19.09.05, 15:09
            a to MM kole promenady
            • grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 19.09.05, 16:58
              Krakowski Music Corner tęże spycha za 24.90 (pewnikiem dodatek klimatyczny, bo
              w samym Rynku :(( )
    • mechanikk Re: Przeceny, tanie płyty... 23.09.05, 18:06
      Łódzki sklep Lady Peron, chyba najdroższy sklep płytowy w Polsce (czasem sie
      zastanawiam, czy w ogóle ktos tam kupuje) postanowił przecenić wiekszość płyt i
      wszystkie kasety. Nie jest to rewelacja jakać, bo kasety są po 9 zł. Za tyle
      kupiłem dziś kasetę Pulp "This is Hardcore".

Ale to nie jest ciekawe. Ciekawsza jest cena sprzed wyprzedaży. 29 zł! Prawie
      zemdlałem.
      • mechanikk Re: Przeceny, tanie płyty... 23.09.05, 18:08
        Kasety, kasety, kasetę... chyba bedę wnikliwiej czytać swoje posty przed
        wysłaniem.
        • cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 20.01.06, 10:15
          Gdański Media Markt: jeden z najlepszych sfilmowanych koncertów w historii
          muzyki: Stop Making Sense zespołu Talking Heads na DVD tylko za 21.99 PLN!!!
          Nie dla idiotów!
          • grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 20.01.06, 10:51
            W naszym krakowskim zapowiedzieli od dziś "wielką wyprzedaż". Ciekawe, czy płyt
            też? Jutro sprawdzę.
            • mameluch Re: Przeceny, tanie płyty... 20.01.06, 13:27
              w moim byłem na wyprzedaży dziś, płyty dalej w tej wyprzedaży o której pisałem
              ostatnio, nic nowego nie widziałem. chyba że chodzi o dvd+r, tych nabyłem trochę
              w świetnej cenie:) i klawiaturę też;)
          • mechanikk Re: Przeceny, tanie płyty... 20.01.06, 13:24
            > Gdański Media Markt: jeden z najlepszych sfilmowanych koncertów w historii
            > muzyki: Stop Making Sense zespołu Talking Heads na DVD tylko za 21.99 PLN!!!
            > Nie dla idiotów!

Mam to na CD, ale dałem 35 zł :(
            • jack9 Re: Przeceny, tanie płyty... 20.01.06, 15:03
              Geant - Warszawa - Fort Wola - wrzucili chyba wszystkie płyty jakie mieli do
              koszy i dali im równą ceną - wszystko po 15
              jest oczywiście tam i Kaja Paschalska i Kombi ale także
              płyty Gabriela - np: Up, widziałem także New Order - Get Ready, płyty Simple
              Minds, Claptona, Apex Twin, A-ha.
              Sam kupiłem Spiritualized - Let it Come Down co mnie lekko zszokowało bo samo
              pudełko powinno kosztować z 14...;)
              i Lenny Valentino za 5 zł i tu już czułem sie nieswojo bo bardzo lubię tą płytę
              a kosztowała mniej niż butelka Coli
            • cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 20.01.06, 15:52
              mechanikk napisał:

> Mam to na CD, ale dałem 35 zł :(

Ja tyle dałem kiedyś za DVD właśnie. I cieszyłem się bardzo, uznając że to
              okazyjna cena:-)Ale nie da się przewidzieć...
    • grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 21.01.06, 22:03
      W krakowskim Geancie stoi se pojemnik z różnymi takimi (straszne barachło na
      ogół). Co było warto i pojedyncze, tom zgarnął, ale jest jeszcze parę
      ciekawostek w kilku egzemplarzach, wszystko po 15:

Ween THE MOLUSK (zespół kultowy w Juesejowie, u nas zupełnie nie znany chyba)
      Pretenders VIVA EL AMOR (moja ich ulubiona płyta)
      Jo Hisaishi BROTHER OST (fantastyczna rzecz, jedna z najlepszych ścieżek
      dźwiękowych ostatnich lat - a trochę się na tym znam)
      Macy Gray THE ID
      Zero 7 SIMPLE THINGS

• cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 26.01.06, 10:08
        Gdański MM:
        DVD za 29,90 - Peter Gabriel - Secret World Live (cudowny koncert!), Genesis -
        Live At Wembley Stadium, Marillion - Live At Loreley
        CD: TSA - Spunk, Heavy Metal World (angielska) za 12 zł, ponownie wielkie
        ilości "Colours Of Spring" Talk Talk i trzech płyt Marillion z Fishem za dwie
        dychy...
        • d84 Wieści z MM Kraków 30.01.06, 18:03
          Dołożyli trochę płyt za 10-20 zł, niestety niewiele ciekawych rzeczy. Mnie
          rzuciły się w oczy

Saybia - These Are The Days (wersja digi), 20zł

Anti-Pop Consortium - Arrythmia; strasznie zjechana kopia,jakby używana/z
          Empiku ;), 20zł

Wieeeele sztuk ostatniej płyty J.Lo ;)

+ na stosie kilka sztuk Emade - Album Producencki za dychę; tego ostatniego w
          sumie żałuję, że nie kupiłem :/

To wszystko tam powinno jeszcze być, więc jakby ktoś chciał i ma blisko... ;)
          • grimsrund Re: Wieści z MM Kraków 30.01.06, 18:21
            A propos wieeeelu, kolega zapomniał wspomnieć o wieeeelu najnowszych Stefkach
            Vai'ach (po 19.99 takoż)

No i najnowsza Hedone była za dychę, a ładnie wydana (muzyka też ładna,
            niestety wokalista uparł się że po angielskiemu będzie śpiewał z połowę
            utworów, więc nie mogę tej językowej katastrofy wysłać w prezencie do Hameryki :
            (( )
            • d84 Re: Wieści z MM Kraków 30.01.06, 19:46
              grimsrund napisał:

> A propos wieeeelu, kolega zapomniał wspomnieć o wieeeelu najnowszych Stefkach
              > Vai'ach (po 19.99 takoż)

O fakt, najpierw myślałem, że to jakaś płyta Bjork ;)
    • crazy.berserker Re: Przeceny, tanie płyty... 31.01.06, 15:21
      W warszawskim sklepie Geant przy ul.Ostrobramskiej wyprzedaż płyt - po 5-
      15zł.Wiekszość to dyskotekowe knoty, ale mozna trafic wsród nich np. na Ours -
      "Distorted lullabies", Cranberries - 1 wsza płyta, Soilwork - "Stabbing the
      drama' i inne całkiem, całkiem przyjemne wydawnictwa - tylko trzeba trochę w
      koszu podłubać
    • misteodor Re: Przeceny, tanie płyty... 31.01.06, 15:27
      W lubelskim Leclercu "Uwaga! Jedzie Tramwaj" na CD za 9.99, a w MM "Smile" za 29.99 i "Monsters" Meat Puppets za 9.99.
      • theagata Re: Przeceny, tanie płyty... 01.02.06, 12:57
        empik.com
        Misplaced Childhood - Marillion
        z 59,99 na 21,99
        zamówiłam

have fun
        • pytajnick Re: Przeceny, tanie płyty... 01.02.06, 13:45
          theagata napisała:

> empik.com
          > Misplaced Childhood - Marillion
          > z 59,99 na 21,99

No tak, to 59,99 w przypadku MC - płyty od lat chodzącej w okolicach 19,99,
          mogło się zdarzyć TYLKO w Empiku...
          • theagata Re: Przeceny, tanie płyty... 01.02.06, 13:49
            pytajnick napisał:

> No tak, to 59,99 w przypadku MC - płyty od lat chodzącej w okolicach 19,99,
            > mogło się zdarzyć TYLKO w Empiku...

też mi się tak wydawało ;)
            ale ja czuję awersję do MM itp. hurtowni. nie mogę.

have fun
            • cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 01.02.06, 14:05
              theagata napisała:

> też mi się tak wydawało ;)
              > ale ja czuję awersję do MM itp. hurtowni. nie mogę.

Ja, porównując asortyment i cenę między Media Marktem a EMPIkiem w Gdańsku
              wybieram MM. Nie pamiętam, żebym ostatnio kupił coś w Empiku (w ichniej cenie,
              bo z przeceny mi się zdarzało) Poza tym - mniej bałaganu i większa elastyczność
              w podejściu do cen (czytaj: częste i ciekawe obniżki cen).
              • theagata Re: Przeceny, tanie płyty... 01.02.06, 19:54
                cze67 napisał:

> Nie pamiętam, żebym ostatnio kupił coś w Empiku (w ichniej cenie, bo z
                przeceny mi się zdarzało) Poza tym - mniej bałaganu i większa elastyczność
                w podejściu do cen (czytaj: częste i ciekawe obniżki cen).

zgadzam się co do empiku.
                empik.com to jednak nie to samo - pod względem cen, rabatów i porządku.

have fun
                • tomash8 Re: Przeceny, tanie płyty... 02.02.06, 08:45
                  W empiku jakby mogli to by nawet gazety drożej sprzedawali :[
                  • obly Re: Przeceny, tanie płyty... 02.02.06, 08:53
                    i wódkę!!!! z tradycyjnym wieczorkiem podpisywania flaszek przez prezesa
                    Polmosu.
                    Uzywam Empika (wawa-centrum) jedynie w kwestiach co zrobić jak mam 2 godziny
                    wolne i nie chcę zmoknać - wchodzę zarzucam 10 płytek na uszy w "kantorku
                    niewygodnej wymiany wrażeń słuchowych" dostaje kilka łokci, przechodzę przez
                    rożrzedzone powietrze do działu z komiksami i przepycham sie pomiedzy
                    studenciakami którzy zalegają dywan czytajac Kaznodzieję, hellboya czy hitmana
                    potem wskakuje miedzy gazetki wkurzony już na maxa wreszcie chce cos znaleść i
                    patrze na zegarek: 2 godzinki mineły i już musze wysypać się z tego przybitku
                    kultury
                    • tomash8 Re: Przeceny, tanie płyty... 02.02.06, 08:58
                      obly napisał:

> Uzywam Empika (wawa-centrum) jedynie w kwestiach co zrobić jak mam 2 godziny
                      > wolne i nie chcę zmoknać - wchodzę zarzucam 10 płytek na uszy w "kantorku
                      > niewygodnej wymiany wrażeń słuchowych" dostaje kilka łokci,

Mam tak samo, tyle że w Katowicach. No i kupuje pare pism, które nigdzie indziej
                      nie są dostepne(konkretnie jedno - pure metal, btw chyba czas już zapalić
                      świeczkę nad tym pismem:(). Oraz czytam "Record collectora"(sorry, 34 zł. za
                      gazete nie dam)
                      • obly Re: Przeceny, tanie płyty... 02.02.06, 09:00
                        a pro po metalu dziś słucham sobie Kobong-a - chmury nie było
                        ja cie ... toż to kosmos
                        • cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 08.05.06, 14:10
                          Gdański MM:
                          System of a down - s/t i Toxicity po 27.99
    • mameluch jeśli ktoś chętny, kilka ciekawych pozycji 03.04.06, 19:48
      z olsztyńskiego MM. gdyby kogoś coś zainteresowało, niech się odezwie:)
      mniej więcej ułożone od najdroższych (packi Bowiego i R.E.M. - 35zł) najtańszych
      (15-20zł). większość chyba za 25zł.

David Bowie - 'Diamond Dogs', 'Stage [live]', 'Earthling' (<- wszystkie te płyty
      są chyba podwójne, jakieś dvd czy coś. w każdym razie przecena z ok.80-90zł na
      35zł), 'Heathen'
      R.E.M. - 'New Adventures in Hi-Fi' (podobnie jak z płytami Bowiego)
      Radiohead - 'Hail To The Thief', 'Bends'
      Gomez - 'Split the Difference'
      The Beatles - 'A Hard Day's Night'
      John Lennon - 'Rock 'n' Roll'
      Paul McCartney - 'Ram'
      Ringo Starr - 'Ringorama'
      George Harrison - 'Gone Troppo' (na amg cała jedna gwiazdka:)
      Rob Mazurek - 'Sweet and Vicious Like Frankenstein'
      Elvis Costello - 'The Delivery Man'
      John Coltrane - 'A Love Supreme'
      OutKast - 'Stankonia', 'Big Boi and Dre Present...Outkast'
      Manic Street Preachers - 'Lifeblood'
      Steve Hackett - 'Voyage of the Acolyte'
      Travis - 'Singles', '12 Memories'
      Rob Zombie - 'House of 1000 Corpses'
      Mogwai - 'Rock Action'
      Miles Davis - '1965-1968', 'E.S.P.', jakaś z 'Saturday at' w tytule, ale takich
      kilka widzę w wykazie amg:)
      PJ Harvey - 'Uh Huh Her'
      Modest Mouse - 'Good News for People Who Love Bad News'
      New Order - 'Republic'
      Skalpel - 'Skalpel'
      Midnight Oil - 'Blue Sky Mining'
      Buzzcocks - 'Love Bites/Another Music in a Different Kitchen'
      Rush - 'Hold Your Fire'
      Dexys Midnight Runners - 'Let's Make This Precious: The Best of Dexy's Midnight
      Runners'
      Zwan - 'Mary Star of the Sea'
      Duran Duran - 'Seven and the Ragged Tiger'
      • grimsrund Re: jeśli ktoś chętny, kilka ciekawych pozycji 03.04.06, 19:50
        MM nie ma.

Jak długo - jeszcze nie zdecydowałem.
        • mameluch Re: jeśli ktoś chętny, kilka ciekawych pozycji 03.04.06, 19:57
          :D
          długo nie dasz rady;) przez wzgląd na brak innych normalnych sklepów muzycznych
          w Olsztynie (bo empik ciężko do takowych zaliczyć) - u mnie MM jest, szczególnie
          kiedy jest coś ciekawego;)
      • pytajnick Re: jeśli ktoś chętny, kilka ciekawych pozycji 03.04.06, 20:16
        Ja bym się pokusił na "The Bends" (no nie mam jeszcze, nie mam), gdyby znaleźli
        się inni chętni na cokolwiek z Warszawy, to możemy razem u Mamelucha (jeszcze
        raz...) "zamówić".
        • mameluch Re: jeśli ktoś chętny, kilka ciekawych pozycji 03.04.06, 20:20
          ok:) za 25zł było z tego co pamiętam:)
          • pytajnick Re: jeśli ktoś chętny, kilka ciekawych pozycji 03.04.06, 20:21
            mameluch napisał:

> ok:) za 25zł było z tego co pamiętam:)

To poczekajmy czy jeszcze jacyś warszawiacy się znajdą (choć za 30 z przesyłką
            jest to dla mnie i tak okazja).

Kiedys wpadasz do Wawy? Bo Ci chyba dwa piwa już wiszę...
            • mameluch Re: jeśli ktoś chętny, kilka ciekawych pozycji 03.04.06, 20:23
              nie mam pojęcia, na razie jakoś od bodaj 7 lat o Wawę nawet nie zahaczyłem;)
              ale spoko, ja mam dobrą duszyczkę, raczej nieinteresowną;)
      • mameluch Re: jeśli ktoś chętny, kilka ciekawych pozycji 04.04.06, 12:34
        w razie jakby ktoś jeszcze był chętny na coś, niech pisze tu albo na mejla.
        pewnie dziś wieczorem będę realizował zamówienia (PJ Harvey też już obstawiona:)
      • mameluch Re: jeśli ktoś chętny, kilka ciekawych pozycji 04.04.06, 21:19
        Pytajnick, płytę już mam, więc daj znać na maila co i jak:)

dziś przejrzałem dvd z wyprzedaży. ciekawsze:
        DJ Shadow - 'Live! In Tune and on Time' (nie znam, ale Brain dziś wspominał)
        Morrissey - 'Hulmerist', 'The Malady Lingers On'
        Ringo Starr - 'Ringo and His All-Starr Band Tour 2003'
        Hawkwind - 'Live Legends'

wszystkie chyba za góra 35zł, niektóre może nawet tańsze.

poza tym jest trochę japońskich mini-vinyli Queen za 30zł. fajna rzecz dla
        muzycznych fetyszystów;)
    • grimsrund Przecena w Gusstaffie: Destroyer, The National... 11.05.06, 12:18
      ... Elk City, Flotation Toy Warning i inne za 27:

gusstaff.com/sklep/specials.php
    • grimsrund Krakowski MM 03.06.06, 23:07
      Wpadłem tam dziś jakoś przypadkiem, dobrzem zrobił. Cóż, przecena (na 19.99)
      jeszcze działa, choć po moim kipiszu niewiele już im zostało - pierwszy
      Polyphonic Spree, 2 x Int'l Noise Conspiracy, Alpha z 2005 roku, trochę
      filmowych rzeczy, coś z dżezu polskiego...
      • cze67 Re: Krakowski MM 05.06.06, 13:11
        A co to takiego to Polyphonic Spree? Wydaje mi się, że w gdańskim MM też jest
        za dwie dychy.
        • grimsrund Polyphonic Spree 05.06.06, 14:57
          To (niepotrzebne skreślić):

1) Coś, bez czego egzystencja kolegi Roara nie miałaby sensu;

2) Coś, czego nienawidzi Marilyn Manson ("Oni są radośni, kolorowi i wiecznie
          zakochani!");

3) Zespół taki, pod Timem DeLaughterem (ex-Tripping Daisy) istniejący, taka
          hipiejska pseudolatosześćdziesiąta pop-psychodelia post-bitelsowsko-
          biczbojsowska, bardzo sympatycznie się słuchająca.

O szczegóły kolegę Roara jednak pytać, bo to on, a nie ja przed ich ołtarzykiem
          się modli :)
          • cze67 Re: Polyphonic Spree 08.06.06, 09:42
            Rzeczywiście, leży tego w gdańskim MM na kopy. Nabyłem. I po pierwszym
            przesłuchaniu nie wiem, czy dobrze zrobiłem, jakbym słuchał hipisowskiego
            musicalu w stylu Hair czy Jesus Christ Superstar. Nie do końca mi to pasuje.
            • cze67 Suede - New Morning 08.06.06, 09:47
              Leży w tymże MM (też na kilogramy) za 17 zeta. Warto nabyć?
              • ilhan Re: Suede - New Morning 08.06.06, 10:59
                cze67 napisał:

> Leży w tymże MM (też na kilogramy) za 17 zeta. Warto nabyć?

Myślę że są lepsze sposoby wydania 17 zł. Ten album pojawił się w tej cenie mniej więcej rok po premierze, co nie do końca dobrze o nim świadczy. Ja czekam aż opuszczą do 5 zł :)
                • ilhan Re: Suede - New Morning 08.06.06, 11:02
                  O, np. tutaj:

www.allegro.pl/item109052160_aztec_camera_high_land_hard_rain_piekne_lata_80.html
                  Ale frajerstwo, w euro więcej dałem :/
                • cze67 Re: Suede - New Morning 08.06.06, 11:02
                  ilhan napisał:
                  Ja czekam aż
                  > opuszczą do 5 zł :)

Dzięki, to ja też poczekam:-)
                  • pszemcio1 Re: Suede - New Morning 26.06.06, 09:14
                    Jest super fajnista przecena na www.plays.pl, a tu m.in. Bonnie, Palace
                    brothers, Elliot Smith, Fout tet, Loose fur,Malkmus solo, The Go! team i inne
                    po 19 zeta
    • grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 05.07.06, 20:53
      Krakowski Geant - po 10 PLN:

Deep Purple BANANAS
      Cave NOCTURAMA
      Gahan PAPER MONSTERS
      Junior Senior D-D-DON'T DON'T STOP THE BEAT
      Godsmack FACELESS
    • tomash8 Re: Przeceny, tanie płyty... 10.07.06, 14:22
      Komis na 3 maja, Katowice:

- prawie wszystkie płyty SBB po 20 zł
      - kilka albumów Abraxas też po dwie dychy
      - całe tony japońskich nowych winyli po dość rozsądnych cenach - tak do 70 zł
      - Kilka nowych wuinylowych singli i EP-ek - np. Primal Scream, White Stripes
      itp, za 15 zł.
    • grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 23.08.06, 21:15
      Spora (repertuarowo) przecena w krakowskim EMPiKu przy Rynku Głównym - wszystko
      po 19.99. 80% to oczywiście szajs typu "Best of pipy Pana", ale sprytnie
      pomiędzy poutykanych jest sporo dziwnych rzeczy, o wielu nawet nie słyszałem. O
      ofercie zaś powinien świadczyć fakt, że z koszyczka musiałem wyrzucić
      nawet "EP" The Fiery Furnaces z przysięgą, że wrócę po nią w piątek ;)

Tak czy owak, sporo jest dżezu ze średniej półki, metalu, blusa i bugi-ługi
      kochanego przez pana Manna, oraz muzyki filmowej. Mogących zachęcam.

W piątek zaś najbliższy, czyli 25 sierpnia, rozpoczyna się kolejna wyprzedaż
      tysiąclecia w MM, a na przecenione płyty zarezerwowano już cały regał.
      Większość to pewnie będą marne filmy za 5 złotych, ale zapewniono mnie, że
      trochę CD też tam wyląduje.
      • cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 24.08.06, 09:51
        W gdańskim MM owa wyprzedaż, zdaje się, w sobotę. Pewnie też przecenią płyty.
        Chętnie bym zaszalał, ale nie będę się przepychał z tysiącem innych desperatów:-
        )
        • grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 24.08.06, 10:52
          Nie no, zawsze trzeba liczyć na to, że może tych 999 pozostałych zacznie się
          tratować w dziale sprzętu audio-video i zostawią płyty w spokoju... :)
          • cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 24.08.06, 11:23
            Generalnie nie lubię przepychanek. Jeżeli przy półce z przeceniami stoi więcej
            ludzi - rezygnuję albo czekam aż będzie ich mniej.
            • grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 24.08.06, 12:22
              Ja tam porzucam w podobnych okolicznościach nieco godności. Jakieś 20%, tak na
              oko.
          • mameluch Re: Przeceny, tanie płyty... 25.08.06, 12:29
            grimsrund napisał:

> Nie no, zawsze trzeba liczyć na to, że może tych 999 pozostałych zacznie się
            > tratować w dziale sprzętu audio-video

jako i ja mniej więcej dziś uczyniłem, ale w dziale komputerowym. ale opłaciło
            się, wywalczyłem monitor za który jeszcze na sklepie ludzie dawali 100zł za samo
            odstąpienie, a kiedy innych mijałem mówili m.in. 'idzie mroczny przedmiot
            porządania' (to chyba o monitorze, a nie o mnie) czy 'patrzcie, temu się k***a
            udało'.

co do płyt, przecen jest więcej, ale głównie nie w cenach do jakich mnie
            przyzwyczaili, czyli powyżej 30zł. jednak udało się wyłowić za 30zł właśnie ATDI
            'This Station Is Non-Operational'. z ciekawczych to może coś dla Ilhana, jakieś
            kolorowe The Go!Team z 2004 roku widziałem, ale za 45zł:/
            • cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 31.08.06, 10:18
              Gdański MM:
              - Oasis - Don't Believe The Truth za 23 złotych
              Kolporter we wrzeszczańskim Manhatanie:
              - Kate Bush - Aerial za 42,50 złotych
              • mameluch Re: Przeceny, tanie płyty... 31.08.06, 10:39
                heh, a u mnie (oba w MM) Oasis za 45zł wersja zwykła, a ta z dvd czy czymś tam
                chyba 65zł, za to Kate Bush była za 30zł.
                • cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 31.08.06, 10:42
                  Ku..wa, a ja się cieszyłem, że złapałem pana boga za nogi, kiedy zobaczyłem (i
                  zakupiłem) Aerial we wrocławskim MM za pięć dych:-( (bo w Gdańsku kosztował i
                  nadal kosztuje 57 zł).
              • ilhan Re: Przeceny, tanie płyty... 31.08.06, 11:36
                cze67 napisał:

> Gdański MM:
                > - Oasis - Don't Believe The Truth za 23 złotych

Przewidywane reakcje Cze:

a) wystawienie na allegro po pierwszym przesłuchaniu
                b) wystawienie na allegro po drugim przesłuchaniu
                c) zostawienie sobie na półce ze względu na to, że parę piosenek brzmi jak Bitelsi
                • cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 31.08.06, 11:37
                  Napisałem, że są, nie że kupiłem:-)
                  • ilhan Re: Przeceny, tanie płyty... 31.08.06, 13:03
                    cze67 napisał:

> Napisałem, że są, nie że kupiłem:-)

No tak, przepraszam, nie wyspałem się :)
                    • pszemcio1 Re: Przeceny, tanie płyty... 31.08.06, 23:09
                      w katowicach pełno tych oasis po 23, tez brakes i lcd soundsystem (ale nie wiem
                      czy więcej - kupiłem se), ostatni hood, jaga jazzist itd
                      • cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 26.09.06, 11:02
                        Gdański MM:
                        Marillion - marillion.com - 19.99
                        Jill Scott - Beautifully Human (fantastyczna płyta!) - 25.00
                        • cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 02.10.06, 09:37
                          Empik obniżył ceny do dwócj i trzech dych. Wśród zauważonych płyt za dwie:
                          Suicidal Tandencies - Art of Rebelion, składak Living Colour. Za trzy - trzy
                          płyty Patti Smiths, sporo Milesa Davisa, Aerosmith i takie tam...
                          • cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 09.10.06, 10:30
                            Gdański MM, płyty po 25 zł, m.in. Debut - Bjork, Mama's Gub - Erykah Badu,
                            Flootland - Sisters Of Mercy, jakieś dwa Dire Straitsy i znakomita (podwójna!!!)
                            składanka Chronicles zespołu Rush.
    • ydorius calla, televise, 19,90 18.09.06, 12:45

empik, nowy świat. Aż mnie ukłuło w środku, że już mam tę plytę ;-)

m,
      .y.
      • sonia34 Woven Hand - Consider The Birds 27.09.06, 16:05
        w
        empiku(www.empik.com/showobject.jsp?objectId=173028¤tCategory=22000000)
        za 34.99 złote.
    • grimsrund Katalog Poptones w krakowskim Saturnie 08.10.06, 11:07
      Kupa płyt z wytwórni Alana McGee w cenie 3.99 PLN sztuka - Frenchkicks,
      Airport, The Mongolfier Brothers, Captain Soul, Outrageous Cherry, Denise
      James, Thomson, Gary Usher, Beachbuggy, Thrashmonk, Gnac.

Poza tym, w tejże cenie, na przykład Roland Orzabal TOMCATS SCREAMING OUTSIDE.
      • mameluch Re: Katalog Poptones w krakowskim Saturnie 09.10.06, 11:30
        za 19,99zł 'The Return Of The Space Cowboy' Jamiroquai w Empiku, ale z tego co
        widziałem w necie, wszędzie ta płyta w podobnych cenach chodzi, ktoś wie może
        dlaczego?
        • cze67 Re: Katalog Poptones w krakowskim Saturnie 09.10.06, 11:31
          Ja wiem!

Bo jest przeceniona.

:-)
          • mameluch Re: Katalog Poptones w krakowskim Saturnie 09.10.06, 11:36
            ale wszędzie na raz?;) co tam, ważne że w ludzkiej cenie, powód może być
            jakikolwiek (oprócz felernej płyty;)
            • cze67 Re: Katalog Poptones w krakowskim Saturnie 09.10.06, 11:40
              Pewnego dnia kierownictwo firmy płytowej uznało, że trza coś od poniedziałku
              przecenić. No i akurat padło na tę płytę.
              • mameluch Re: Katalog Poptones w krakowskim Saturnie 09.10.06, 11:44
                oby więcej takich poniedziałków;)
    • strahnawruble To ja troche o przecenach w UK :) 10.10.06, 15:05
      Troche z innej beczki (a raczej kraju, wiec ceny beda w £):

Tutaj premierowa plyta kosztuje jakies 10-15. Ale po jakims czasie zczyna dzialac prawo popytu-podazy i co poniektóre ceny zaczynaja znaczaco spadac. Np. udalo mi sie namierzyc BRMC 'Howl' za 3,- , Becka 'Guero' za 5,- , The Editors 'The Back Room' za 5,-, NIN 'Fragile' za 5,-. Trzeba po prostu lazic po sklepach (one w przeciwienstwie do polskich konkuruja ze soba i nie umawiaja sie na ceny) i wypatrywac okazji. Tyle na razie

Szpieg w Krainie Deszczowców
      • grimsrund Re: To ja troche o przecenach w UK :) 10.10.06, 21:12
        Bo to normalny kraj jest :(

Dzięki i najlepszego! :)
        • strahnawruble Re: To ja troche o przecenach w UK :) 11.10.06, 14:44
          No, na pewno troche normalniejszy niz nasz grajdolek :)
          najlepszego zycze równiez :)
          • cze67 Re: To ja troche o przecenach w UK :) 11.10.06, 14:51
            No ale zaraz, przykłady poniżej wskazują, że u nas także, po jakimś czasie od
            premiery, można dane płyty kupić taniej. Np. ostatni Coldplay w ciągu roku z,
            bodajże, ponad sześciu dych, spadło (MM Gdańsk) do, znowu bodajże, poniżej
            czterech. Podobnie np. ze składanką Massive Attack, którą właśnie dzięki tej
            przecenie, sobie zafundowałem.
    • grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 26.10.06, 22:25
      Krakowski Music Corner (komis) - FIELD SONGS i BUGGLEGUM Marka Lanegana po 27
      PLN, oryginalny hamerykański Sub Pop, bez jednego draśnięcia. Na półce były też
      THE WINDING SHEET, WHISKEY FOR THE HOLY GHOST i SCRAPS AT MIDNIGHT, ale
      przyszedł taki jeden cham i se je kupił od ręki, tak że zostały tylko tamte
      dwie ;)
      • jack9 Re: Przeceny, tanie płyty... 29.10.06, 06:42
        www.merlin.com.pl/frontend/towar/353672
        • grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 29.10.06, 10:42
          Ta oferta musiała być bardzo kusząca, bo "strona nie istnieje" już ;(
          • mameluch Re: Przeceny, tanie płyty... 29.10.06, 11:09
            ano kusząca bardzo była.
            a ja na wyprzedaży z której pochodzi wyciąg w wątku obok zakupiłem British Sea
            Power 'Open Season' za 30zł (z 62zł, a płyta bez książeczki nawet) i epkę
            sześcioutworową Yamagaty za 10zł.
    • vangaalen Re: Przeceny, tanie płyty... 22.11.06, 08:11
      w Media Martk w lublinie , SOnic Youh- Sonic Nurse 19,99
    • grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 24.12.06, 00:58
      Krakowski Saturn, po 19.90:

Nick Cave YOUR FUNERAL, MY TRIAL
      Nick Cave KICKING AGAINST THE PRICKS

Niby nic, ale cieszy :)
      • cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 28.12.06, 09:54
        Kiedyś na FM proponowałem, by słabe płyty stawały się z czasem tańsze niż płyty
        dobre. I proszę bardzo, w gdańskim MM dwie najgorzej oceniane płyty Simple
        Minds: Cry i Neon Lights po 13 zł.
        Tyleż samo 12 Memories Travisa.
    • sss9 Re: Przeceny, tanie płyty... 02.01.07, 08:39
      Box19: Sissy Light/ Football E.P./ Lenny Valentino Uwaga, jedzie tramwaj - za 8 PLN,
      Sissy Records DVD 2001-2003 - za 8 PLN
      A Life Less Lived - The Ghotic Box (3CD/1DVD) - za 48,50 PLN, ale to była chyba
      pomyłka sklepu, bowiem zaraz po złożeniu zamówienia zmienili cenę na 201 PLN.
      :)
    • e_white Re: Przeceny, tanie płyty... 04.01.07, 12:16
      W Saturnie w Jankach koło Warszawy dorwałem ostatnio:

Four Tet "Rounds" - 22 zł
      Garbage "Version 2.0" - 12 zł
      Garbage "Beautiful garbage" - 12 zł

udane zakupy
      • cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 15.01.07, 11:40
        MM Gdańsk:
        Ostatni Kanye West - 22 zł (kupił)
        Składak Knopflera/Dire Straits - 29 zł
        podwójna składanka The Roots - 29 zł (dotychczas - 6 dych) (nabyłem pierwszą,
        którą onego czasu rekomendował kol. glebo)
        Koncert w Londyńskich dokach i Essential JM Jarre'a - 29 zł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka