pagaj_75 Re: Przeceny, tanie płyty... 07.06.05, 09:03 Tak właśnie widzę, że w sklepach pojawiły się remastery pierwszych trzech płyt grupy Orchestral Manoeuvres in the Dark, znanej też jako OMD. Tanie są generalnie, więc do wątku pasują. Zastanawiam się nad kupnem. Odpowiedz Link
jazzkam Re: Przeceny, tanie płyty... 07.06.05, 09:28 pagaj_75 napisał: > Tak właśnie widzę, że w sklepach pojawiły się remastery pierwszych trzech płyt > grupy Orchestral Manoeuvres in the Dark, znanej też jako OMD. Tanie są > generalnie, więc do wątku pasują. Zastanawiam się nad kupnem. > wybacz ewentualny nietakt, ale czy to chodzi o to OMD new romantic? ;>>> Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Przeceny, tanie płyty... 07.06.05, 09:41 jazzkam napisał: > wybacz ewentualny nietakt, ale czy to chodzi o to OMD new romantic? ;>> dokładnie o to, a co? Odpowiedz Link
polleke Re: Przeceny, tanie płyty... 09.06.05, 22:20 W Poznaniu, zaraz obok Multikina i Starego Browaru, otworzył się właśnie nowy sklep muzyczny Plays. Prowadzą go ludzie z Isound Labels, więc mozna tam znaleźć sporo tanioch z ich katalogu - kupiłam "Universal Audio" Delgados i "Summer Makes Good" Mum po 15,00 zł za sztukę, a było jeszcze kilka ciekawych tytułów (Lali Puna, Clinic i coś tam jeszcze) do zagospodarowania. Odpowiedz Link
cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 22.06.05, 22:28 W gdańskim Empki Megastore, w którym od tygodnia trwa wyprzedaż, zauważono: - duże ilości płyty Zwan po 10 zł - spore - "12 Memories" Travisa po 20 zł - kilka czteropłytowych boksów (!!!) The Cranberries po, uwaga, 20 zł (przecena ze 120!) - DVD z teledyskami Janerki po 20 zł ...że ja też kompletnie nie mam kasy... Odpowiedz Link
mr.glam Re: Przeceny, tanie płyty... 09.05.06, 01:29 cze67 napisał: > - kilka czteropłytowych boksów (!!!) The Cranberries po, uwaga, 20 zł (przecena ze 120!) straszne ;D co prawda ostatnie dokonania tej grupy były szitem niesłychanym, ale pierwsze trzy płyty.. ech, łezka się w oku kręci... a poza tym, cholera, że w Trójmieście mnie nie ma! pewnie to remastery i bonusów pełne wersje... Odpowiedz Link
cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 09.05.06, 09:50 Teraz żałuję, że tego nie kupiłem. Ale miałem wówczas straszny deficyt budżetowy. Odpowiedz Link
grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 25.06.05, 18:55 MM Kraków, David Byrne DAVID BYRNE, 16.99 PLN, sztuk na półce 2 :) Odpowiedz Link
cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 27.06.05, 20:36 W salone Kolportera (zdaje się, byłem tam pierwszy raz - bardzo dobry sklep!) w Centrum Manhatan w GDańsku Wrzeszczu zauważono ostatnie płyty Clinic i Tortoise za jedyne 19.90 zł. Szkoda, że zdaje się, nie są to wybitne pozycje. Odpowiedz Link
d84 Re: Przeceny, tanie płyty... 18.08.05, 20:08 Może odkrywam Amerykę w konserwie, ale odwiedziłem dziś Media Markt (Kraków) i - niespodzianka. Cała nowa półka z płytami w cenach 10-20 zł - no czegoś takiego (przynajmniej u nas) nie było. Zabrałem z niej do domu Pixies - Trompe Le Monde (19.99) i Magnetic Fields - I (14.99). Były tam jeszcze między innymi - REM - Document, Matthew Herbert - Goodbye Swingtime (14.99; czemuż ja tego nie wziąłem?), Cowboy Junkies, Pezet/Noon ostatni za 9.99, The Yes Album i jeszcze pewnie sporo innych które wyleciały mi z głowy. Jesli ktoś z Krakowa - polecam się wybrać. Pozostali niech kontrolują MM w okolicy :) Odpowiedz Link
grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 18.08.05, 23:21 He he, toś brachu miał szczęście - tydzień temu jeszcze tego nie było, a teraz ja jestem daleko i nie mam szans tego wszystkiego dopaść :(( Z drugiej strony, jakbym tam teraz wparował, to bym musiał na golasa do domu pewnie wracać. A tak może we wtorek przynajmniej jakie szczątki jeszcze zostaną? :)) Odpowiedz Link
grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 23.08.05, 16:07 Dałem narodowi czas, uczciwie, a naród się odwdzięczył zostawiając mi sporo tego i owego po 14.99: Broadcast, Bikini Atoll, Papa M, Joni Mitchell, John Hiatt, Nuyorican Soul, Masters of Reality i coś filmowego też :) Musiałem porzucić niestety dwupłytowy Cathedral, Electric Soft Parade i Rajana (ale HEARTBREAKER był i tak za 29.99 - walta się na ryj z taką "wyprzedażą" :)) ), ale w życiu nie można mieć przecież wszystkiego. W sumie zatem - jest nieźle :)) Odpowiedz Link
nemrrod Re: Przeceny, tanie płyty... 23.08.05, 16:37 grimsrund napisał: > Broadcast, Papa M A jakie płyty? Odpowiedz Link
grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 24.08.05, 00:03 > SINGLES 1995-2001 = HOLE OF BURNING ALMS, oczywiście :) Odpowiedz Link
mameluch Re: Przeceny, tanie płyty... 26.08.05, 11:59 z dzisiejszej wyprzedaży w MM - The Cure 'The Cure' w wersji z dvd za 25zł. Odpowiedz Link
grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 26.08.05, 21:55 Dziś naród bił się w naszym MM o sprzęta elektroniczne różne, ale nie wiem jakie dokładnie (acz jedna rodzina ciągnęła do kasy wielki telewizor - mało się przy tym nie pobili, gdy się okazało, że pater familias zapomniał był ze sobą pieniędzy :)) ) , bom postanowił drugi przeczes płytowy 14.99-19.99-złotowy zrobić, ciekaw, co ludożerka przegapiła... ... i wyszło całkiem nieźle - Einsturzende Neubauten (STRATEGIEN 80-83), Rae & Christian (NORTHERN S. SOUL - remaster), Mushroomhead (XX), Moonshake (DIRTY & DIVINE), Eagle-Eye Cherry (SUB-ROSA) i przede wszystkim nowy John Martyn (ON THE COBBLES). Odpowiedz Link
mameluch Re: Przeceny, tanie płyty... 27.08.05, 02:15 grimsrund napisał: > Dziś naród bił się w naszym MM o sprzęta elektroniczne różne, ale nie wiem > jakie dokładnie heh, ja się biłem o telewizor dla Dziadków:) > Eagle-Eye Cherry (SUB-ROSA) też widziałem u nas, chyba za 20 albo 25zł. jakieś wrażenia? z dzisiejszych wyprzedaży wiele ciekawego nie było (Cure, Cherry, jakieś tam Metalliki (dla mnie nieciekawe, ale ogólnie zakwalifikować do godnych zainteresowania można;), bestka The Who, jakiś trzypłytowy box Genesis, chyba Platinium za 50zł), ale do stałych wyprzedaży powędrowała płytka Glassjaw za 35zł. liczę że nikt nie kupi i niedługo będzie za 20-25zł:) w ogóle powiększyli półkę wyprzedażową trzykrotnie, trochę bardziej jest w czym wybierać, ale niech jeszcze spuszczą po 10zł z większości;) Odpowiedz Link
cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 01.09.05, 13:49 Gdański MM - olbrzymie ilości St. Anger Metalliki (CD+DVD) za... 19.99 zł. Aż zmagałem się sam ze sobą czy nie kupić. W końcu zrezygnowałem bo przecie nie lubię tej płyty... Odpowiedz Link
cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 05.09.05, 20:41 Znowu Media Markt - Marillion - ostatnia płyta z Fishem "Clutching At Staws" za jedyne 19.90 zł. Chyba jeszcze tylko Fugazi nie widziałem tak przecenionej (jeżeli chodzi o pierwsze cztery płyty zespołu...). Jeszcze The Who - składanka (dobra!) Then and Now - only 14.90 zł. PS. Metallici zostało już bardzo mało:-) Odpowiedz Link
jeangenie Re: Przeceny, tanie płyty... 19.01.07, 10:52 W merlinie - Morrissey - Live At Earl`s Court i "Ringleader Of The Tormentors" za 14,50 zł. Darmo! Odpowiedz Link
janek0 Re: Przeceny, tanie płyty... 26.08.05, 23:29 www.allegro.pl/show_item.php?item=60675970 Odpowiedz Link
grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 26.08.05, 23:33 Ech, łezka sie w oku kręci, ten wajnyl tonpressowy... :) Odpowiedz Link
jack9 Re: Przeceny, tanie płyty... 05.09.05, 21:19 www.allegro.pl/show_item.php?item=60675970 grimsrund napisał: > Ech, łezka sie w oku kręci, ten wajnyl tonpressowy... :) Hehehe ...mam dwa takie single każdy z autografem i basisty zespołu ech zrobie jeszcze kiedyś kupe kasy na tych płytkach Odpowiedz Link
d84 Re: Przeceny, tanie płyty... 06.09.05, 15:38 Nowe wieści z krakowskiego MM Nadal jest półka płyt przecenionych, ale mają tam już zupełnie inne rzeczy niż ostatnio. Mnie mało co podeszło - coś Simply Red, coś Ryana Adamsa (ale *drogo* - 29.99 ;) i trochę innych o których miałem małe pojęcie. Wielkich łowów dziś nie było ale wydaje mi się, że były chociaż efektowne - Jaylib, Champion Sounds za 14.99, w ciemno bez słuchania. AMG dał 4.5, szykuję się na muzyczną ucztę ;) Odpowiedz Link
ilhan Re: Przeceny, tanie płyty... 13.09.05, 11:27 Piąta płyta Echo & The Bunnymen za jedyne 19.99. www.fan.pl/shopping/pe.php?id=351379 Fajnie jakby przeceny ze sklepów internetowych też się tu pojawiały... Odpowiedz Link
obly Re: Przeceny, tanie płyty... 19.09.05, 15:08 MM - Warszawa Future Sound of London - Dead Cities 19,90 PLN kurde!!! Odpowiedz Link
grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 19.09.05, 16:58 Krakowski Music Corner tęże spycha za 24.90 (pewnikiem dodatek klimatyczny, bo w samym Rynku :(( ) Odpowiedz Link
mechanikk Re: Przeceny, tanie płyty... 23.09.05, 18:06 Łódzki sklep Lady Peron, chyba najdroższy sklep płytowy w Polsce (czasem sie zastanawiam, czy w ogóle ktos tam kupuje) postanowił przecenić wiekszość płyt i wszystkie kasety. Nie jest to rewelacja jakać, bo kasety są po 9 zł. Za tyle kupiłem dziś kasetę Pulp "This is Hardcore". Ale to nie jest ciekawe. Ciekawsza jest cena sprzed wyprzedaży. 29 zł! Prawie zemdlałem. Odpowiedz Link
mechanikk Re: Przeceny, tanie płyty... 23.09.05, 18:08 Kasety, kasety, kasetę... chyba bedę wnikliwiej czytać swoje posty przed wysłaniem. Odpowiedz Link
cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 20.01.06, 10:15 Gdański Media Markt: jeden z najlepszych sfilmowanych koncertów w historii muzyki: Stop Making Sense zespołu Talking Heads na DVD tylko za 21.99 PLN!!! Nie dla idiotów! Odpowiedz Link
grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 20.01.06, 10:51 W naszym krakowskim zapowiedzieli od dziś "wielką wyprzedaż". Ciekawe, czy płyt też? Jutro sprawdzę. Odpowiedz Link
mameluch Re: Przeceny, tanie płyty... 20.01.06, 13:27 w moim byłem na wyprzedaży dziś, płyty dalej w tej wyprzedaży o której pisałem ostatnio, nic nowego nie widziałem. chyba że chodzi o dvd+r, tych nabyłem trochę w świetnej cenie:) i klawiaturę też;) Odpowiedz Link
mechanikk Re: Przeceny, tanie płyty... 20.01.06, 13:24 > Gdański Media Markt: jeden z najlepszych sfilmowanych koncertów w historii > muzyki: Stop Making Sense zespołu Talking Heads na DVD tylko za 21.99 PLN!!! > Nie dla idiotów! Mam to na CD, ale dałem 35 zł :( Odpowiedz Link
jack9 Re: Przeceny, tanie płyty... 20.01.06, 15:03 Geant - Warszawa - Fort Wola - wrzucili chyba wszystkie płyty jakie mieli do koszy i dali im równą ceną - wszystko po 15 jest oczywiście tam i Kaja Paschalska i Kombi ale także płyty Gabriela - np: Up, widziałem także New Order - Get Ready, płyty Simple Minds, Claptona, Apex Twin, A-ha. Sam kupiłem Spiritualized - Let it Come Down co mnie lekko zszokowało bo samo pudełko powinno kosztować z 14...;) i Lenny Valentino za 5 zł i tu już czułem sie nieswojo bo bardzo lubię tą płytę a kosztowała mniej niż butelka Coli Odpowiedz Link
cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 20.01.06, 15:52 mechanikk napisał: > Mam to na CD, ale dałem 35 zł :( Ja tyle dałem kiedyś za DVD właśnie. I cieszyłem się bardzo, uznając że to okazyjna cena:-)Ale nie da się przewidzieć... Odpowiedz Link
grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 21.01.06, 22:03 W krakowskim Geancie stoi se pojemnik z różnymi takimi (straszne barachło na ogół). Co było warto i pojedyncze, tom zgarnął, ale jest jeszcze parę ciekawostek w kilku egzemplarzach, wszystko po 15: Ween THE MOLUSK (zespół kultowy w Juesejowie, u nas zupełnie nie znany chyba) Pretenders VIVA EL AMOR (moja ich ulubiona płyta) Jo Hisaishi BROTHER OST (fantastyczna rzecz, jedna z najlepszych ścieżek dźwiękowych ostatnich lat - a trochę się na tym znam) Macy Gray THE ID Zero 7 SIMPLE THINGS Odpowiedz Link
cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 26.01.06, 10:08 Gdański MM: DVD za 29,90 - Peter Gabriel - Secret World Live (cudowny koncert!), Genesis - Live At Wembley Stadium, Marillion - Live At Loreley CD: TSA - Spunk, Heavy Metal World (angielska) za 12 zł, ponownie wielkie ilości "Colours Of Spring" Talk Talk i trzech płyt Marillion z Fishem za dwie dychy... Odpowiedz Link
d84 Wieści z MM Kraków 30.01.06, 18:03 Dołożyli trochę płyt za 10-20 zł, niestety niewiele ciekawych rzeczy. Mnie rzuciły się w oczy Saybia - These Are The Days (wersja digi), 20zł Anti-Pop Consortium - Arrythmia; strasznie zjechana kopia,jakby używana/z Empiku ;), 20zł Wieeeele sztuk ostatniej płyty J.Lo ;) + na stosie kilka sztuk Emade - Album Producencki za dychę; tego ostatniego w sumie żałuję, że nie kupiłem :/ To wszystko tam powinno jeszcze być, więc jakby ktoś chciał i ma blisko... ;) Odpowiedz Link
grimsrund Re: Wieści z MM Kraków 30.01.06, 18:21 A propos wieeeelu, kolega zapomniał wspomnieć o wieeeelu najnowszych Stefkach Vai'ach (po 19.99 takoż) No i najnowsza Hedone była za dychę, a ładnie wydana (muzyka też ładna, niestety wokalista uparł się że po angielskiemu będzie śpiewał z połowę utworów, więc nie mogę tej językowej katastrofy wysłać w prezencie do Hameryki : (( ) Odpowiedz Link
d84 Re: Wieści z MM Kraków 30.01.06, 19:46 grimsrund napisał: > A propos wieeeelu, kolega zapomniał wspomnieć o wieeeelu najnowszych Stefkach > Vai'ach (po 19.99 takoż) O fakt, najpierw myślałem, że to jakaś płyta Bjork ;) Odpowiedz Link
crazy.berserker Re: Przeceny, tanie płyty... 31.01.06, 15:21 W warszawskim sklepie Geant przy ul.Ostrobramskiej wyprzedaż płyt - po 5- 15zł.Wiekszość to dyskotekowe knoty, ale mozna trafic wsród nich np. na Ours - "Distorted lullabies", Cranberries - 1 wsza płyta, Soilwork - "Stabbing the drama' i inne całkiem, całkiem przyjemne wydawnictwa - tylko trzeba trochę w koszu podłubać Odpowiedz Link
misteodor Re: Przeceny, tanie płyty... 31.01.06, 15:27 W lubelskim Leclercu "Uwaga! Jedzie Tramwaj" na CD za 9.99, a w MM "Smile" za 29.99 i "Monsters" Meat Puppets za 9.99. Odpowiedz Link
theagata Re: Przeceny, tanie płyty... 01.02.06, 12:57 empik.com Misplaced Childhood - Marillion z 59,99 na 21,99 zamówiłam have fun Odpowiedz Link
pytajnick Re: Przeceny, tanie płyty... 01.02.06, 13:45 theagata napisała: > empik.com > Misplaced Childhood - Marillion > z 59,99 na 21,99 No tak, to 59,99 w przypadku MC - płyty od lat chodzącej w okolicach 19,99, mogło się zdarzyć TYLKO w Empiku... Odpowiedz Link
theagata Re: Przeceny, tanie płyty... 01.02.06, 13:49 pytajnick napisał: > No tak, to 59,99 w przypadku MC - płyty od lat chodzącej w okolicach 19,99, > mogło się zdarzyć TYLKO w Empiku... też mi się tak wydawało ;) ale ja czuję awersję do MM itp. hurtowni. nie mogę. have fun Odpowiedz Link
cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 01.02.06, 14:05 theagata napisała: > też mi się tak wydawało ;) > ale ja czuję awersję do MM itp. hurtowni. nie mogę. Ja, porównując asortyment i cenę między Media Marktem a EMPIkiem w Gdańsku wybieram MM. Nie pamiętam, żebym ostatnio kupił coś w Empiku (w ichniej cenie, bo z przeceny mi się zdarzało) Poza tym - mniej bałaganu i większa elastyczność w podejściu do cen (czytaj: częste i ciekawe obniżki cen). Odpowiedz Link
theagata Re: Przeceny, tanie płyty... 01.02.06, 19:54 cze67 napisał: > Nie pamiętam, żebym ostatnio kupił coś w Empiku (w ichniej cenie, bo z przeceny mi się zdarzało) Poza tym - mniej bałaganu i większa elastyczność w podejściu do cen (czytaj: częste i ciekawe obniżki cen). zgadzam się co do empiku. empik.com to jednak nie to samo - pod względem cen, rabatów i porządku. have fun Odpowiedz Link
tomash8 Re: Przeceny, tanie płyty... 02.02.06, 08:45 W empiku jakby mogli to by nawet gazety drożej sprzedawali :[ Odpowiedz Link
obly Re: Przeceny, tanie płyty... 02.02.06, 08:53 i wódkę!!!! z tradycyjnym wieczorkiem podpisywania flaszek przez prezesa Polmosu. Uzywam Empika (wawa-centrum) jedynie w kwestiach co zrobić jak mam 2 godziny wolne i nie chcę zmoknać - wchodzę zarzucam 10 płytek na uszy w "kantorku niewygodnej wymiany wrażeń słuchowych" dostaje kilka łokci, przechodzę przez rożrzedzone powietrze do działu z komiksami i przepycham sie pomiedzy studenciakami którzy zalegają dywan czytajac Kaznodzieję, hellboya czy hitmana potem wskakuje miedzy gazetki wkurzony już na maxa wreszcie chce cos znaleść i patrze na zegarek: 2 godzinki mineły i już musze wysypać się z tego przybitku kultury Odpowiedz Link
tomash8 Re: Przeceny, tanie płyty... 02.02.06, 08:58 obly napisał: > Uzywam Empika (wawa-centrum) jedynie w kwestiach co zrobić jak mam 2 godziny > wolne i nie chcę zmoknać - wchodzę zarzucam 10 płytek na uszy w "kantorku > niewygodnej wymiany wrażeń słuchowych" dostaje kilka łokci, Mam tak samo, tyle że w Katowicach. No i kupuje pare pism, które nigdzie indziej nie są dostepne(konkretnie jedno - pure metal, btw chyba czas już zapalić świeczkę nad tym pismem:(). Oraz czytam "Record collectora"(sorry, 34 zł. za gazete nie dam) Odpowiedz Link
obly Re: Przeceny, tanie płyty... 02.02.06, 09:00 a pro po metalu dziś słucham sobie Kobong-a - chmury nie było ja cie ... toż to kosmos Odpowiedz Link
cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 08.05.06, 14:10 Gdański MM: System of a down - s/t i Toxicity po 27.99 Odpowiedz Link
mameluch jeśli ktoś chętny, kilka ciekawych pozycji 03.04.06, 19:48 z olsztyńskiego MM. gdyby kogoś coś zainteresowało, niech się odezwie:) mniej więcej ułożone od najdroższych (packi Bowiego i R.E.M. - 35zł) najtańszych (15-20zł). większość chyba za 25zł. David Bowie - 'Diamond Dogs', 'Stage [live]', 'Earthling' (<- wszystkie te płyty są chyba podwójne, jakieś dvd czy coś. w każdym razie przecena z ok.80-90zł na 35zł), 'Heathen' R.E.M. - 'New Adventures in Hi-Fi' (podobnie jak z płytami Bowiego) Radiohead - 'Hail To The Thief', 'Bends' Gomez - 'Split the Difference' The Beatles - 'A Hard Day's Night' John Lennon - 'Rock 'n' Roll' Paul McCartney - 'Ram' Ringo Starr - 'Ringorama' George Harrison - 'Gone Troppo' (na amg cała jedna gwiazdka:) Rob Mazurek - 'Sweet and Vicious Like Frankenstein' Elvis Costello - 'The Delivery Man' John Coltrane - 'A Love Supreme' OutKast - 'Stankonia', 'Big Boi and Dre Present...Outkast' Manic Street Preachers - 'Lifeblood' Steve Hackett - 'Voyage of the Acolyte' Travis - 'Singles', '12 Memories' Rob Zombie - 'House of 1000 Corpses' Mogwai - 'Rock Action' Miles Davis - '1965-1968', 'E.S.P.', jakaś z 'Saturday at' w tytule, ale takich kilka widzę w wykazie amg:) PJ Harvey - 'Uh Huh Her' Modest Mouse - 'Good News for People Who Love Bad News' New Order - 'Republic' Skalpel - 'Skalpel' Midnight Oil - 'Blue Sky Mining' Buzzcocks - 'Love Bites/Another Music in a Different Kitchen' Rush - 'Hold Your Fire' Dexys Midnight Runners - 'Let's Make This Precious: The Best of Dexy's Midnight Runners' Zwan - 'Mary Star of the Sea' Duran Duran - 'Seven and the Ragged Tiger' Odpowiedz Link
grimsrund Re: jeśli ktoś chętny, kilka ciekawych pozycji 03.04.06, 19:50 MM nie ma. Jak długo - jeszcze nie zdecydowałem. Odpowiedz Link
mameluch Re: jeśli ktoś chętny, kilka ciekawych pozycji 03.04.06, 19:57 :D długo nie dasz rady;) przez wzgląd na brak innych normalnych sklepów muzycznych w Olsztynie (bo empik ciężko do takowych zaliczyć) - u mnie MM jest, szczególnie kiedy jest coś ciekawego;) Odpowiedz Link
pytajnick Re: jeśli ktoś chętny, kilka ciekawych pozycji 03.04.06, 20:16 Ja bym się pokusił na "The Bends" (no nie mam jeszcze, nie mam), gdyby znaleźli się inni chętni na cokolwiek z Warszawy, to możemy razem u Mamelucha (jeszcze raz...) "zamówić". Odpowiedz Link
mameluch Re: jeśli ktoś chętny, kilka ciekawych pozycji 03.04.06, 20:20 ok:) za 25zł było z tego co pamiętam:) Odpowiedz Link
pytajnick Re: jeśli ktoś chętny, kilka ciekawych pozycji 03.04.06, 20:21 mameluch napisał: > ok:) za 25zł było z tego co pamiętam:) To poczekajmy czy jeszcze jacyś warszawiacy się znajdą (choć za 30 z przesyłką jest to dla mnie i tak okazja). Kiedys wpadasz do Wawy? Bo Ci chyba dwa piwa już wiszę... Odpowiedz Link
mameluch Re: jeśli ktoś chętny, kilka ciekawych pozycji 03.04.06, 20:23 nie mam pojęcia, na razie jakoś od bodaj 7 lat o Wawę nawet nie zahaczyłem;) ale spoko, ja mam dobrą duszyczkę, raczej nieinteresowną;) Odpowiedz Link
mameluch Re: jeśli ktoś chętny, kilka ciekawych pozycji 04.04.06, 12:34 w razie jakby ktoś jeszcze był chętny na coś, niech pisze tu albo na mejla. pewnie dziś wieczorem będę realizował zamówienia (PJ Harvey też już obstawiona:) Odpowiedz Link
mameluch Re: jeśli ktoś chętny, kilka ciekawych pozycji 04.04.06, 21:19 Pytajnick, płytę już mam, więc daj znać na maila co i jak:) dziś przejrzałem dvd z wyprzedaży. ciekawsze: DJ Shadow - 'Live! In Tune and on Time' (nie znam, ale Brain dziś wspominał) Morrissey - 'Hulmerist', 'The Malady Lingers On' Ringo Starr - 'Ringo and His All-Starr Band Tour 2003' Hawkwind - 'Live Legends' wszystkie chyba za góra 35zł, niektóre może nawet tańsze. poza tym jest trochę japońskich mini-vinyli Queen za 30zł. fajna rzecz dla muzycznych fetyszystów;) Odpowiedz Link
grimsrund Przecena w Gusstaffie: Destroyer, The National... 11.05.06, 12:18 ... Elk City, Flotation Toy Warning i inne za 27: gusstaff.com/sklep/specials.php Odpowiedz Link
grimsrund Krakowski MM 03.06.06, 23:07 Wpadłem tam dziś jakoś przypadkiem, dobrzem zrobił. Cóż, przecena (na 19.99) jeszcze działa, choć po moim kipiszu niewiele już im zostało - pierwszy Polyphonic Spree, 2 x Int'l Noise Conspiracy, Alpha z 2005 roku, trochę filmowych rzeczy, coś z dżezu polskiego... Odpowiedz Link
cze67 Re: Krakowski MM 05.06.06, 13:11 A co to takiego to Polyphonic Spree? Wydaje mi się, że w gdańskim MM też jest za dwie dychy. Odpowiedz Link
grimsrund Polyphonic Spree 05.06.06, 14:57 To (niepotrzebne skreślić): 1) Coś, bez czego egzystencja kolegi Roara nie miałaby sensu; 2) Coś, czego nienawidzi Marilyn Manson ("Oni są radośni, kolorowi i wiecznie zakochani!"); 3) Zespół taki, pod Timem DeLaughterem (ex-Tripping Daisy) istniejący, taka hipiejska pseudolatosześćdziesiąta pop-psychodelia post-bitelsowsko- biczbojsowska, bardzo sympatycznie się słuchająca. O szczegóły kolegę Roara jednak pytać, bo to on, a nie ja przed ich ołtarzykiem się modli :) Odpowiedz Link
cze67 Re: Polyphonic Spree 08.06.06, 09:42 Rzeczywiście, leży tego w gdańskim MM na kopy. Nabyłem. I po pierwszym przesłuchaniu nie wiem, czy dobrze zrobiłem, jakbym słuchał hipisowskiego musicalu w stylu Hair czy Jesus Christ Superstar. Nie do końca mi to pasuje. Odpowiedz Link
cze67 Suede - New Morning 08.06.06, 09:47 Leży w tymże MM (też na kilogramy) za 17 zeta. Warto nabyć? Odpowiedz Link
ilhan Re: Suede - New Morning 08.06.06, 10:59 cze67 napisał: > Leży w tymże MM (też na kilogramy) za 17 zeta. Warto nabyć? Myślę że są lepsze sposoby wydania 17 zł. Ten album pojawił się w tej cenie mniej więcej rok po premierze, co nie do końca dobrze o nim świadczy. Ja czekam aż opuszczą do 5 zł :) Odpowiedz Link
ilhan Re: Suede - New Morning 08.06.06, 11:02 O, np. tutaj: www.allegro.pl/item109052160_aztec_camera_high_land_hard_rain_piekne_lata_80.html Ale frajerstwo, w euro więcej dałem :/ Odpowiedz Link
cze67 Re: Suede - New Morning 08.06.06, 11:02 ilhan napisał: Ja czekam aż > opuszczą do 5 zł :) Dzięki, to ja też poczekam:-) Odpowiedz Link
pszemcio1 Re: Suede - New Morning 26.06.06, 09:14 Jest super fajnista przecena na www.plays.pl, a tu m.in. Bonnie, Palace brothers, Elliot Smith, Fout tet, Loose fur,Malkmus solo, The Go! team i inne po 19 zeta Odpowiedz Link
grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 05.07.06, 20:53 Krakowski Geant - po 10 PLN: Deep Purple BANANAS Cave NOCTURAMA Gahan PAPER MONSTERS Junior Senior D-D-DON'T DON'T STOP THE BEAT Godsmack FACELESS Odpowiedz Link
tomash8 Re: Przeceny, tanie płyty... 10.07.06, 14:22 Komis na 3 maja, Katowice: - prawie wszystkie płyty SBB po 20 zł - kilka albumów Abraxas też po dwie dychy - całe tony japońskich nowych winyli po dość rozsądnych cenach - tak do 70 zł - Kilka nowych wuinylowych singli i EP-ek - np. Primal Scream, White Stripes itp, za 15 zł. Odpowiedz Link
grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 23.08.06, 21:15 Spora (repertuarowo) przecena w krakowskim EMPiKu przy Rynku Głównym - wszystko po 19.99. 80% to oczywiście szajs typu "Best of pipy Pana", ale sprytnie pomiędzy poutykanych jest sporo dziwnych rzeczy, o wielu nawet nie słyszałem. O ofercie zaś powinien świadczyć fakt, że z koszyczka musiałem wyrzucić nawet "EP" The Fiery Furnaces z przysięgą, że wrócę po nią w piątek ;) Tak czy owak, sporo jest dżezu ze średniej półki, metalu, blusa i bugi-ługi kochanego przez pana Manna, oraz muzyki filmowej. Mogących zachęcam. W piątek zaś najbliższy, czyli 25 sierpnia, rozpoczyna się kolejna wyprzedaż tysiąclecia w MM, a na przecenione płyty zarezerwowano już cały regał. Większość to pewnie będą marne filmy za 5 złotych, ale zapewniono mnie, że trochę CD też tam wyląduje. Odpowiedz Link
cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 24.08.06, 09:51 W gdańskim MM owa wyprzedaż, zdaje się, w sobotę. Pewnie też przecenią płyty. Chętnie bym zaszalał, ale nie będę się przepychał z tysiącem innych desperatów:- ) Odpowiedz Link
grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 24.08.06, 10:52 Nie no, zawsze trzeba liczyć na to, że może tych 999 pozostałych zacznie się tratować w dziale sprzętu audio-video i zostawią płyty w spokoju... :) Odpowiedz Link
cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 24.08.06, 11:23 Generalnie nie lubię przepychanek. Jeżeli przy półce z przeceniami stoi więcej ludzi - rezygnuję albo czekam aż będzie ich mniej. Odpowiedz Link
grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 24.08.06, 12:22 Ja tam porzucam w podobnych okolicznościach nieco godności. Jakieś 20%, tak na oko. Odpowiedz Link
mameluch Re: Przeceny, tanie płyty... 25.08.06, 12:29 grimsrund napisał: > Nie no, zawsze trzeba liczyć na to, że może tych 999 pozostałych zacznie się > tratować w dziale sprzętu audio-video jako i ja mniej więcej dziś uczyniłem, ale w dziale komputerowym. ale opłaciło się, wywalczyłem monitor za który jeszcze na sklepie ludzie dawali 100zł za samo odstąpienie, a kiedy innych mijałem mówili m.in. 'idzie mroczny przedmiot porządania' (to chyba o monitorze, a nie o mnie) czy 'patrzcie, temu się k***a udało'. co do płyt, przecen jest więcej, ale głównie nie w cenach do jakich mnie przyzwyczaili, czyli powyżej 30zł. jednak udało się wyłowić za 30zł właśnie ATDI 'This Station Is Non-Operational'. z ciekawczych to może coś dla Ilhana, jakieś kolorowe The Go!Team z 2004 roku widziałem, ale za 45zł:/ Odpowiedz Link
cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 31.08.06, 10:18 Gdański MM: - Oasis - Don't Believe The Truth za 23 złotych Kolporter we wrzeszczańskim Manhatanie: - Kate Bush - Aerial za 42,50 złotych Odpowiedz Link
mameluch Re: Przeceny, tanie płyty... 31.08.06, 10:39 heh, a u mnie (oba w MM) Oasis za 45zł wersja zwykła, a ta z dvd czy czymś tam chyba 65zł, za to Kate Bush była za 30zł. Odpowiedz Link
cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 31.08.06, 10:42 Ku..wa, a ja się cieszyłem, że złapałem pana boga za nogi, kiedy zobaczyłem (i zakupiłem) Aerial we wrocławskim MM za pięć dych:-( (bo w Gdańsku kosztował i nadal kosztuje 57 zł). Odpowiedz Link
ilhan Re: Przeceny, tanie płyty... 31.08.06, 11:36 cze67 napisał: > Gdański MM: > - Oasis - Don't Believe The Truth za 23 złotych Przewidywane reakcje Cze: a) wystawienie na allegro po pierwszym przesłuchaniu b) wystawienie na allegro po drugim przesłuchaniu c) zostawienie sobie na półce ze względu na to, że parę piosenek brzmi jak Bitelsi Odpowiedz Link
cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 31.08.06, 11:37 Napisałem, że są, nie że kupiłem:-) Odpowiedz Link
ilhan Re: Przeceny, tanie płyty... 31.08.06, 13:03 cze67 napisał: > Napisałem, że są, nie że kupiłem:-) No tak, przepraszam, nie wyspałem się :) Odpowiedz Link
pszemcio1 Re: Przeceny, tanie płyty... 31.08.06, 23:09 w katowicach pełno tych oasis po 23, tez brakes i lcd soundsystem (ale nie wiem czy więcej - kupiłem se), ostatni hood, jaga jazzist itd Odpowiedz Link
cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 26.09.06, 11:02 Gdański MM: Marillion - marillion.com - 19.99 Jill Scott - Beautifully Human (fantastyczna płyta!) - 25.00 Odpowiedz Link
cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 02.10.06, 09:37 Empik obniżył ceny do dwócj i trzech dych. Wśród zauważonych płyt za dwie: Suicidal Tandencies - Art of Rebelion, składak Living Colour. Za trzy - trzy płyty Patti Smiths, sporo Milesa Davisa, Aerosmith i takie tam... Odpowiedz Link
cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 09.10.06, 10:30 Gdański MM, płyty po 25 zł, m.in. Debut - Bjork, Mama's Gub - Erykah Badu, Flootland - Sisters Of Mercy, jakieś dwa Dire Straitsy i znakomita (podwójna!!!) składanka Chronicles zespołu Rush. Odpowiedz Link
ydorius calla, televise, 19,90 18.09.06, 12:45 empik, nowy świat. Aż mnie ukłuło w środku, że już mam tę plytę ;-) m, .y. Odpowiedz Link
sonia34 Woven Hand - Consider The Birds 27.09.06, 16:05 w empiku(www.empik.com/showobject.jsp?objectId=173028¤tCategory=22000000) za 34.99 złote. Odpowiedz Link
grimsrund Katalog Poptones w krakowskim Saturnie 08.10.06, 11:07 Kupa płyt z wytwórni Alana McGee w cenie 3.99 PLN sztuka - Frenchkicks, Airport, The Mongolfier Brothers, Captain Soul, Outrageous Cherry, Denise James, Thomson, Gary Usher, Beachbuggy, Thrashmonk, Gnac. Poza tym, w tejże cenie, na przykład Roland Orzabal TOMCATS SCREAMING OUTSIDE. Odpowiedz Link
mameluch Re: Katalog Poptones w krakowskim Saturnie 09.10.06, 11:30 za 19,99zł 'The Return Of The Space Cowboy' Jamiroquai w Empiku, ale z tego co widziałem w necie, wszędzie ta płyta w podobnych cenach chodzi, ktoś wie może dlaczego? Odpowiedz Link
cze67 Re: Katalog Poptones w krakowskim Saturnie 09.10.06, 11:31 Ja wiem! Bo jest przeceniona. :-) Odpowiedz Link
mameluch Re: Katalog Poptones w krakowskim Saturnie 09.10.06, 11:36 ale wszędzie na raz?;) co tam, ważne że w ludzkiej cenie, powód może być jakikolwiek (oprócz felernej płyty;) Odpowiedz Link
cze67 Re: Katalog Poptones w krakowskim Saturnie 09.10.06, 11:40 Pewnego dnia kierownictwo firmy płytowej uznało, że trza coś od poniedziałku przecenić. No i akurat padło na tę płytę. Odpowiedz Link
mameluch Re: Katalog Poptones w krakowskim Saturnie 09.10.06, 11:44 oby więcej takich poniedziałków;) Odpowiedz Link
strahnawruble To ja troche o przecenach w UK :) 10.10.06, 15:05 Troche z innej beczki (a raczej kraju, wiec ceny beda w £): Tutaj premierowa plyta kosztuje jakies 10-15. Ale po jakims czasie zczyna dzialac prawo popytu-podazy i co poniektóre ceny zaczynaja znaczaco spadac. Np. udalo mi sie namierzyc BRMC 'Howl' za 3,- , Becka 'Guero' za 5,- , The Editors 'The Back Room' za 5,-, NIN 'Fragile' za 5,-. Trzeba po prostu lazic po sklepach (one w przeciwienstwie do polskich konkuruja ze soba i nie umawiaja sie na ceny) i wypatrywac okazji. Tyle na razie Szpieg w Krainie Deszczowców Odpowiedz Link
grimsrund Re: To ja troche o przecenach w UK :) 10.10.06, 21:12 Bo to normalny kraj jest :( Dzięki i najlepszego! :) Odpowiedz Link
strahnawruble Re: To ja troche o przecenach w UK :) 11.10.06, 14:44 No, na pewno troche normalniejszy niz nasz grajdolek :) najlepszego zycze równiez :) Odpowiedz Link
cze67 Re: To ja troche o przecenach w UK :) 11.10.06, 14:51 No ale zaraz, przykłady poniżej wskazują, że u nas także, po jakimś czasie od premiery, można dane płyty kupić taniej. Np. ostatni Coldplay w ciągu roku z, bodajże, ponad sześciu dych, spadło (MM Gdańsk) do, znowu bodajże, poniżej czterech. Podobnie np. ze składanką Massive Attack, którą właśnie dzięki tej przecenie, sobie zafundowałem. Odpowiedz Link
grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 26.10.06, 22:25 Krakowski Music Corner (komis) - FIELD SONGS i BUGGLEGUM Marka Lanegana po 27 PLN, oryginalny hamerykański Sub Pop, bez jednego draśnięcia. Na półce były też THE WINDING SHEET, WHISKEY FOR THE HOLY GHOST i SCRAPS AT MIDNIGHT, ale przyszedł taki jeden cham i se je kupił od ręki, tak że zostały tylko tamte dwie ;) Odpowiedz Link
jack9 Re: Przeceny, tanie płyty... 29.10.06, 06:42 www.merlin.com.pl/frontend/towar/353672 Odpowiedz Link
grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 29.10.06, 10:42 Ta oferta musiała być bardzo kusząca, bo "strona nie istnieje" już ;( Odpowiedz Link
mameluch Re: Przeceny, tanie płyty... 29.10.06, 11:09 ano kusząca bardzo była. a ja na wyprzedaży z której pochodzi wyciąg w wątku obok zakupiłem British Sea Power 'Open Season' za 30zł (z 62zł, a płyta bez książeczki nawet) i epkę sześcioutworową Yamagaty za 10zł. Odpowiedz Link
vangaalen Re: Przeceny, tanie płyty... 22.11.06, 08:11 w Media Martk w lublinie , SOnic Youh- Sonic Nurse 19,99 Odpowiedz Link
grimsrund Re: Przeceny, tanie płyty... 24.12.06, 00:58 Krakowski Saturn, po 19.90: Nick Cave YOUR FUNERAL, MY TRIAL Nick Cave KICKING AGAINST THE PRICKS Niby nic, ale cieszy :) Odpowiedz Link
cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 28.12.06, 09:54 Kiedyś na FM proponowałem, by słabe płyty stawały się z czasem tańsze niż płyty dobre. I proszę bardzo, w gdańskim MM dwie najgorzej oceniane płyty Simple Minds: Cry i Neon Lights po 13 zł. Tyleż samo 12 Memories Travisa. Odpowiedz Link
sss9 Re: Przeceny, tanie płyty... 02.01.07, 08:39 Box19: Sissy Light/ Football E.P./ Lenny Valentino Uwaga, jedzie tramwaj - za 8 PLN, Sissy Records DVD 2001-2003 - za 8 PLN A Life Less Lived - The Ghotic Box (3CD/1DVD) - za 48,50 PLN, ale to była chyba pomyłka sklepu, bowiem zaraz po złożeniu zamówienia zmienili cenę na 201 PLN. :) Odpowiedz Link
e_white Re: Przeceny, tanie płyty... 04.01.07, 12:16 W Saturnie w Jankach koło Warszawy dorwałem ostatnio: Four Tet "Rounds" - 22 zł Garbage "Version 2.0" - 12 zł Garbage "Beautiful garbage" - 12 zł udane zakupy Odpowiedz Link
cze67 Re: Przeceny, tanie płyty... 15.01.07, 11:40 MM Gdańsk: Ostatni Kanye West - 22 zł (kupił) Składak Knopflera/Dire Straits - 29 zł podwójna składanka The Roots - 29 zł (dotychczas - 6 dych) (nabyłem pierwszą, którą onego czasu rekomendował kol. glebo) Koncert w Londyńskich dokach i Essential JM Jarre'a - 29 zł Odpowiedz Link