Dodaj do ulubionych

Alanis Morissette obchodzi dziś urodziny :)

01.06.05, 11:33
I zapowiada nowe wydawnictwa :) Przede wszystkim 26 lipca ukaże się
akustyczna wersja klasycznego już dziś albumu " Jagged Little Pill " z okazji
10 rocznicy wydania. Na stronie wytwórni jest już zapowiedź:
www.maverick.com/alanis/, i, moim zdaniem, prezentuje się to
wybornie :) Poza tym pod koniec roku ma wyjść pierwsza w karierze Alanis
składanka z największymi przebojami ( zapowiadany tytuł: " Best Of, Part
1 " ), która podobno będzie zawierać utwory z całego okresu kariery artystki,
a więc także np. pierwszy singiel, wydany w 1985 " Fate Stay With Me "
( Alanis miała wtedy 11 lat :), jak również, być może, kawałki z dwóch
pierwszych, popowych płyt: " Alanis " i " Now Is The Time ". W wywiadzie dla
magazynu " Record Collector " artystka zapowiedziała ponadto na koniec roku
DVD dokumentujące tegoroczną trasę koncertową, wspomniała również, iż jest w
trakcie pisania autobiografii. No i, co najważniejsze, w 2006 roku możemy
spodziewać się nowej płyty :) Podobno ma być " egzotyczna "... Cieszę się
niezmiernie ( przyszły rok coraz piękniej się dla mnie zapowiada :), i życzę
wszystkiego najlepszego :)
Obserwuj wątek
    • ihopeyouwilllikeme Errata 01.06.05, 11:35
      Jeszcze raz podaje linka :): www.maverick.com/alanis/
      • ihopeyouwilllikeme Malutkie uzupełnienie 01.06.05, 12:10
        Alanis zamierza umieścić na płycie " Best Of " kilka premierowych utworów.
        Planuje nagrać je z kimś, z kim jeszcze nigdy wcześniej nie współpracowała.
        Możliwe, iż ów tajemniczy producent będzie pomagał jej także przy nowej płycie.
        • pytajnick Re: Malutkie uzupełnienie 01.06.05, 16:24

> Alanis zamierza umieścić na płycie " Best Of " kilka premierowych utworów.
          > Planuje nagrać je z kimś, z kim jeszcze nigdy wcześniej nie współpracowała.
          > Możliwe, iż ów tajemniczy producent będzie pomagał jej także przy nowej płycie.

Steven Wilson???
          Może spodobał się jej jego (przepiękny :P )kower "Thank U"?

To by był coś, Alanis i mellotrony :)

A co do krązka akustycznego - ja się bardzo cieszę, bo Alanis akustyczną właśnie
          najbardziej lubię.
          • ihopeyouwilllikeme Re: Malutkie uzupełnienie 02.06.05, 10:12
            > Steven Wilson???
            > Może spodobał się jej jego (przepiękny :P )kower "Thank U"?

Mógłby jej to ktoś zasugerować ? Pomysł genialny :))
    • ilhan Re: Alanis Morissette obchodzi dziś urodziny :) 01.06.05, 11:52
      To mi przypomniało, że tradycyjnie zapomniałem o urodzinach Noela Gallaghera (trzydziestych ósmych!), które były w niedzielę :)
      • hanbei Re: Alanis Morissette obchodzi dziś urodziny :) 01.06.05, 12:31
        właśnie zauważyłem, że przepadły mi koncerty w niemczech. ach.... byłem jakieś
        2-3 lata temu na jej koncercie w bazylei: boże, jak ona śpiewa. po prostu
        superwoman ;o) miłe wspomnienia mam też z połowy lat 90. znajomy raz mnie złapał
        gdzieś na uni i stwierdził, żebym poszedł z nim na "małonakładowy koncert
        jakiejś kanadyjki". no i alanis śpiewała dla może 80 osób (w düsseldorfie). to
        było krótko przed pierwszą płytą.
        nota bene, nigdzie nie ma adresu kontaktowego na tych stronach (kiedyś były).
        przynajmniej nie potrafię znaleść. znalazł go ktoś może?
        • ihopeyouwilllikeme Re: Alanis Morissette obchodzi dziś urodziny :) 01.06.05, 14:16
          > właśnie zauważyłem, że przepadły mi koncerty w niemczech. ach.... byłem jakieś
          > 2-3 lata temu na jej koncercie w bazylei: boże, jak ona śpiewa. po prostu
          > superwoman ;o) miłe wspomnienia mam też z połowy lat 90. znajomy raz mnie
          złapa
          > ł
          > gdzieś na uni i stwierdził, żebym poszedł z nim na "małonakładowy koncert
          > jakiejś kanadyjki". no i alanis śpiewała dla może 80 osób (w düsseldorfie). to
          > było krótko przed pierwszą płytą.

Ej, denerwują mnie tacy ludzie :D:D:D
    • tasiorka Re: Alanis Morissette obchodzi dziś urodziny :) 01.06.05, 14:25
      ihopeyouwilllikeme napisał:

> I zapowiada nowe wydawnictwa :) Przede wszystkim 26 lipca ukaże się
      > akustyczna wersja klasycznego już dziś albumu " Jagged Little Pill

Nie podejrzewalam ja o az taki brak pomyslow... szkoda. Choc w sumie od dawna
      nie nagrala niczego co by mnie zaintrygowalo. Moze po pierwszych dwoch, trzech
      plytach potencjal sie jakos "ulatnia"?
      • ihopeyouwilllikeme Re: Alanis Morissette obchodzi dziś urodziny :) 01.06.05, 14:35
        > Nie podejrzewalam ja o az taki brak pomyslow... szkoda. Choc w sumie od dawna
        > nie nagrala niczego co by mnie zaintrygowalo.

Ale proszę czytać uważnie :) To będzie wydawnictwo na okoliczność 10 rocznicy
        wydania, i pomysł jest świetny - zamiast wydawać zwykłą " 10th Anniversary
        Edition " w digipakach i z bonusowymi remiksami, ona chce dać fanom coś nowego,
        chce coś zrobić, nagrać, popracować. To chyba dobrze ? A nowa płyta jest
        zapowiadana na 2006 rok - " So Called Chaos " ukazała się w ubiegłym, dwa lata
        przerwy chyba nie świadczą o " braku pomysłów " ? Ludzie, spokojnie :)
        • tasiorka lipa :-( 01.06.05, 14:38
          Tlumaczysz jakbys byl sam jej rzecznikiem prasowym usprawiedliwiajacym niezbyt
          moim zdaniem ciekawe posuniecie. Z jednej strony moze dobrze ze nie deluxe
          edition, ale nie wiem czy wersje akustyczne to dobry pomysl. Lepiej jakby
          nagrala nowa plyte, a wydanie tamtej uczcila jakims ekstra koncertem i juz. A
          tak dlugo nie wyda nowej plyty bo bedzie zajeta promowaniem akustycznego
          "dziela". Szkoda, mowie, bo zdawalo sie ze ma w sobie wiecej poweru i talentu.
          • ihopeyouwilllikeme Re: lipa :-( 02.06.05, 10:06
            > Z jednej strony moze dobrze ze nie deluxe
            > edition, ale nie wiem czy wersje akustyczne to dobry pomysl.

Jej akustyczne wersje zawsze były wyjątkowo udane, by wspomnieć choćby " So
            Unsexy " czy " Hands Clean ". Jestem dobrej myśli.

> Lepiej jakby nagrala nowa plyte,

Przecież powiedziała, że nagra. W 2006.

> Wydanie tamtej uczcila jakims ekstra koncertem i juz

Dla mnie nie lepiej. Koncert odbyłby się pewnie gdzieś w Kanadzie lub USA, i
            nie mógłbym na nim być. A płytę ( mam nadzieję ) kupię bez problemu.

> dlugo nie wyda nowej plyty bo bedzie zajeta promowaniem akustycznego
            > "dziela".

Powtarzam - powiedziała, że nowej płyty możemy spodziewać się w 2006 roku.
            Powtarzam - dwa lata przerwy to przecież wcale nie jest długo ! Co pół roku ma
            nagrywać ? Uważam, że zwyczajnie się czepiasz i tyle.

> Szkoda, mowie, bo zdawalo sie ze ma w sobie wiecej poweru i talentu.

Nie widzę żadnego powodu, by wątpić w jej power czy talent. Robisz problem tam,
            gdzie go nie ma.
            • tasiorka Re: lipa :-( 03.06.05, 19:38
              Po co dopisujesz kilka razy ten sam argument do tego co napisalam, przeciez i
              tak nie zmienie zdania i uwazam nadal takie posuniecia za zerowanie na wlasnej
              slawie. Dobrze, niech Alanis nagra nowy album w 2006, ale te gadzety akustyczne
              sa naprawde zbedne; bardziej taka akcja pasowalaby jako wydawnictwo fanklubowe
              niz, jak sie domyslam, ogolnie promowana "nowosc". Co do poweru, zauwazam u AM
              jego wyrazna znizke od kilku plyt... ale jak widze, nie znam sie :P
              • ihopeyouwilllikeme Re: lipa :-( 04.06.05, 09:50
                > Po co dopisujesz kilka razy ten sam argument do tego co napisalam,

Bo odnosłem wrażenie, ze go nie zauważyłaś :)

> przeciez i tak nie zmienie zdania

To znaczy że nie warto rozmawiać ? :)

> ale te gadzety akustyczne sa naprawde zbedne;

Nikt Ci nie każe tego kupować.

> bardziej taka akcja pasowalaby jako wydawnictwo fanklubowe niz, jak sie
                > domyslam, ogolnie promowana "nowosc".

Mi by nie pasowała, bo nie jestem w fanklubie.

> Co do poweru, zauwazam u AM jego wyrazna znizke od kilku plyt... ale jak
                > widze, nie znam sie :P

Czy ja tak powiedziałem ? Dziwne, że nie zauważasz poweru w takich kawałkach,
                jak " 21 Things I Want In Lover " czy " 8 Easy Steps ". Ale może to jednak ja
                się nie znam...
                • tasiorka Re: lipa :-( 04.06.05, 13:15
                  Coz, przeciez nikt nie musi sluchac tego samego co wszyscy. Odpowiem Ci tylko,
                  ze nie widze i nie slysze poweru w nagraniach, ktorych tytuly wymieniles. Ani w
                  zadnych innych z ostatnich plyt. Slysze tylko znuzenie i brak pomyslow. Ale
                  jesli Ci sie to podoba, to Alanis na pewno bedzie szczesliwa :-) Ja sobie ide
                  posluchac Roxy Music.
                  • ihopeyouwilllikeme Re: lipa :-( 06.06.05, 10:39
                    > Ale jesli Ci sie to podoba, to Alanis na pewno bedzie szczesliwa :-)

Mam nadzieję, mam nadzieję :)
    • janek0 hmmm 01.06.05, 14:30
      To mi przypomniało dawno zapomniany zwrot "zwrot w karierze". Czy potem będzie
      okładka w Playboyu i płyta z orkiestrą ?

=:>>>
      • tasiorka Re: hmmm 01.06.05, 14:36

janek0 napisał:

> To mi przypomniało dawno zapomniany zwrot "zwrot w karierze". Czy potem będzie
        > okładka w Playboyu i płyta z orkiestrą ?

"Zwrot" wstecz, o to chodzi? No wlasnie przykro, wydawalo sie ze ona bardziej
        ambitna jest a juz na pewno ze nie wyda po raz drugi tego samego materialu :-(
        • bleri Re: hmmm 01.06.05, 17:32
          Niee, zwrot w karierze jest wtedy jak artystka pokazuje cycki.
          Parę lat temu był na FM pasjonujący wątek o tym komu taki zwrot by się
          przydał :))
          • grimsrund Re: hmmm 01.06.05, 19:23
            Jasne, że to jest zwrot - zwrot DO aparatu fotografa :)
          • tasiorka Re: hmmm 04.06.05, 13:16
            bleri napisała:

> Niee, zwrot w karierze jest wtedy jak artystka pokazuje cycki.
            > Parę lat temu był na FM pasjonujący wątek o tym komu taki zwrot by się
            > przydał :))

A to Alanis ma co pokazac???
        • ihopeyouwilllikeme Re: hmmm 02.06.05, 10:08
          > No wlasnie przykro, wydawalo sie ze ona bardziej
          > ambitna jest a juz na pewno ze nie wyda po raz drugi tego samego materialu :-(

Właśnie o to chodzi, że nie zamierza tego zrobić ! Nie będzie to żadna
          " Anniversary Edition " czy " Deluxe Edition ", czyli to samo co było, tylko
          ładniej zapakowane i z bonusami. To będzie zupełnie nowa wersja tej płyty.
          Naprawdę, nie widzę powodu by aż tak narzekać.
      • ihopeyouwilllikeme Re: hmmm 02.06.05, 10:14
        > To mi przypomniało dawno zapomniany zwrot "zwrot w karierze".

Jaki " zwrot w karierze " ? To jest tylko rocznicowe wydawnictwo. Alanis od
        zawsze nagrywa akustyczne wersje swoich piosenek. Wręcz można było się
        spodziewać takiej płyty.
        • janek0 Re: hmmm 09.06.05, 18:20
          ihopeyouwilllikeme napisał:

> > To mi przypomniało dawno zapomniany zwrot "zwrot w karierze".
          >
          > Jaki " zwrot w karierze " ? To jest tylko rocznicowe wydawnictwo.
          No bo kolejność była zawsze taka:
          Płyta akustyczna > płyta z orkiestrą > zwrot w karierze itd..
          Czyli pierwszy krok już jest :)
          • ihopeyouwilllikeme Re: hmmm 10.06.05, 11:48
            > No bo kolejność była zawsze taka:
            > Płyta akustyczna > płyta z orkiestrą > zwrot w karierze itd..
            > Czyli pierwszy krok już jest :)

Czy na moje posty na forum nie są czytane ? :) Powtarzam: Alanis od zawsze
            nagrywała akustyczne wersje swoich piosenek ( tak, w czasach Jagged Little Pill
            też ). Pomysł nagrania akustycznej wersji tego albumu nie jest więc niczym
            nowym, a wręcz można było się go spodziewać. Zresztą w takim razie zwrot w jej
            karierze już dawno nastąpił - wszak już w 1999 roku nagrała płytę " MTV
            Unplugged " ( podobnie jak wielu innych artystów, no i oczywiście dla każdego z
            nich oznaczało to zwrot w karierze, i każdy z nich nagrał rok później płytę z
            orkiestrą, a później rozebrał się do Playboya/Gay Magazine ) i to zaraz po
            wydaniu " Supposed Former Infatuation Junkie " ( wtedy miała jeszcze power i
            talent, czy już nie ? ).
            • pagaj_75 Re: hmmm 10.06.05, 11:56
              Ajhołp, a Ty zdajesz sobie sprawę z tego co oznacza określenie 'zwrot w
              karierze' na tym forum? Bo odnoszę wrażenie, że chyba nie :)
              • ihopeyouwilllikeme Re: hmmm 10.06.05, 11:59
                > Ajhołp, a Ty zdajesz sobie sprawę z tego co oznacza określenie 'zwrot w
                > karierze' na tym forum? Bo odnoszę wrażenie, że chyba nie :)

Możliwe, oświeć mnie zatem :)
              • pagaj_75 sorry 10.06.05, 11:59
                sorry, doczytałem (bo mi się literki zlały, no ;))) wycofuję swojego
                poprzedniego posta.
                • tasiorka wydaje mi sie ze niektorzy nie przyjmuja do... 10.06.05, 15:11
                  ...wiadomosci, ze ktos ma inne zdanie na temat ich pupilkow :-)

A Alanis, nie znam sie, ale moze lepiej niech sie nie rozbiera, jesli to
                  mieliscie na mysli mowiac o zwrocie. Juz miala taki jeden klip w ktorym byla
                  nago. Starczy.
                  • ihopeyouwilllikeme Re: wydaje mi sie ze niektorzy nie przyjmuja do.. 11.06.05, 15:34
                    > wydaje mi sie ze niektorzy nie przyjmuja do wiadomosci, ze ktos ma inne
                    > zdanie na temat ich pupilkow :-)

Na jakiej podstawie to wnioskujesz ? Przecież nie odmawiam Ci prawa do swojego
                    zdania. Ty przedstawiasz swoje argumenty, z którymi ja się nie zgadzam, więc
                    odpowiadam kontrargumentami. Ten rodzaj kontaktu międzyludzkiego ma nawet swoją
                    nazwę, mianowicie nazywany jest dyskusją :)
    • dziewczyna_mickiewicza Re: Alanis Morissette obchodzi dziś urodziny :) 02.06.05, 10:11
      o, ale fajnie:) ten rok jest rajanowy, przyszly bedzie alanisowy:)))
      ze skladaka tez sie ciesze - i nawet fajnie, ze bedzie pare starszych kawalkow,
      zdazylam sie do nich troche przekonac ostatnimi czasy...
      • ihopeyouwilllikeme Re: Alanis Morissette obchodzi dziś urodziny :) 02.06.05, 10:16
        i nawet fajnie, ze bedzie pare starszych kawalkow,
        >
        > zdazylam sie do nich troche przekonac ostatnimi czasy...

Upewnie się tylko - na pewno masz na myśli dwie pierwsze płyty ? :)))
        • dziewczyna_mickiewicza Re: Alanis Morissette obchodzi dziś urodziny :) 02.06.05, 10:19
          no przeciez nie jagged little pill!:)
          • ihopeyouwilllikeme Re: Alanis Morissette obchodzi dziś urodziny :) 02.06.05, 10:36
            > no przeciez nie jagged little pill!:)

To nieźle :D:D Też doznajesz przy " Oh Yeah " ? :D:D:D
            • dziewczyna_mickiewicza Re: Alanis Morissette obchodzi dziś urodziny :) 02.06.05, 20:59
              no, nie przesadzajmy, jeszcze nie umieram z muzycznej rozkoszy, ale nie jest
              tak zle, jak mi sie wydawalo wczesniej:)
              • ihopeyouwilllikeme Re: Alanis Morissette obchodzi dziś urodziny :) 03.06.05, 10:36
                No, przecież " No Apologies " to bardzo ładna ballada :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka