Dodaj do ulubionych

Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa)

03.07.05, 00:25
Ponieważ poprzednia zabawa jakoś zdechła, proponuję kolejną:
Rozpoznajemy utwory po fragmencie tekstu. Żeby google nie mogło pomóc,
proponuję tłumaczyć.

"Wcale cie nie lubimy tylko chcemy cię wypróbować".
Obserwuj wątek
    • kwiat_paproci Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 03.07.05, 00:35
      BRMC - Stop ??
      • janek0 Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 03.07.05, 00:36
        kwiat_paproci napisała:

> BRMC - Stop ??
        brawo !!
        teraz ty
        • kwiat_paproci Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 03.07.05, 00:39
          jutro, bo spać mi się chce :)
          • janek0 Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 03.07.05, 00:41
            kwiat_paproci napisała:

> jutro, bo spać mi się chce :)
            no bez takich ! :)
          • ugugunana Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 03.07.05, 00:41

Hendrix - I don't live today? :)
            • kwiat_paproci Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 03.07.05, 09:20
              dziewczyno, wkrótce potrzebny ci będzie mężczyzna :)
              • aimarek Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 03.07.05, 16:37
                Neil Diamond, "Girl, You'll Be A Woman Soon"
                • kwiat_paproci Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 03.07.05, 17:31
                  yhy, teraz ty :D
                  • aimarek Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 03.07.05, 18:42
                    "<BLEBLE> siedzi jak Buddha w trzymetrowej celi / Niewinny człowiek w piekle na
                    ziemi"

Wyblebliłem, bo jakbym wpisał imię, to by się stało zbyt proste. Zresztą i tak jest.
                    • ilhan Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 03.07.05, 18:44
                      Bob Dylan "Hurricane"
                      • aimarek Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 03.07.05, 18:47
                        Zgadza się. A "bleble" to oczywiście Rubin (Carter) - słynny bokser oskarżony
                        niegdyś o morderstwo, którego historia zainspirowała Dylana.
                        • ilhan Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 03.07.05, 18:56
                          "Emocjonalnie jestem owinięty wstydem. Emocjonalnie czuję się zgwałcony"
                          • pagaj_75 Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 03.07.05, 19:01
                            Mansun "Cancer"
                            • ilhan Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 03.07.05, 19:05
                              Brawo Pagaj, wkradaj się z pytaniem.
                              • pagaj_75 Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 03.07.05, 19:22
                                "Muzyka rebelii budzi w tobie złość
                                (na świat, nie muzykę - przyp. czerstwy tłumacz)
                                Ale robią ją milionerzy prawie dwa razy starsi od ciebie."
                                • polleke Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 03.07.05, 19:29
                                  Porcupine Tree - Sound of Muzak (chyba jedyna piosenka PT, którą kojarzę)
                                  • pagaj_75 Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 03.07.05, 19:32
                                    Brawo! Myślałem, że będzie trudniej. Zapodawaj.
                                    • polleke Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 03.07.05, 21:19
                                      "Nie jestem Jezusem, chociaż łączą nas inicjały"
                                      • libertine Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 03.07.05, 21:37
                                        polleke napisała:

> "Nie jestem Jezusem, chociaż łączą nas inicjały"

pulp - dishes
                                        a inicjały takie same jak jezus ma jarvis cocker.
                                        • polleke Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 03.07.05, 21:40
                                          Świetnie, przekazuję pałeczkę.
                                          • libertine Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 03.07.05, 21:45
                                            "muszę opowiedzieć ci moją historię, o tym jak kochałem i jak zawiodłem, mam
                                            nadzieję, że (mnie) zrozumiesz"
                                            • ilhan Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 03.07.05, 21:51
                                              The Verve "History"
                                              • libertine tak jest [n/t] 03.07.05, 21:59

• ilhan trudne? 03.07.05, 22:13
                                                  "Jej ojciec pracuje w eksporcie, ale nie ma to żadnego znaczenia"
                                                  • ilhan Re: trudne? 03.07.05, 22:16
                                                    ilhan napisał:

> "Jej ojciec pracuje w eksporcie, ale nie ma to żadnego znaczenia"

Przepraszam - nie ojciec, a matka (siedzi z tyłu).
                                                  • polleke Re: trudne? 03.07.05, 22:56
                                                    Czy ja też mogę odpowiedzieć :p ?
                                                  • ilhan Re: trudne? 03.07.05, 23:00
                                                    polleke napisała:

> Czy ja też mogę odpowiedzieć :p ?

Tak, "też", a raczej "chyba tylko" :)
                                                  • polleke Re: trudne? 03.07.05, 23:04
                                                    I'm on that team :)))

Go-Betweens - Head Full of Steam
                                                  • ilhan Re: trudne? 03.07.05, 23:10
                                                    Tylko że trzeba było od razu dać nową zagadkę :)
                                                  • polleke Re: trudne? 03.07.05, 23:12
                                                    Proszę bardzo:
                                                    "Jeśli cierpliwość założy zespół, zostanę najwierniejszym fanem"
                                                  • janek0 Re: trudne? 03.07.05, 23:37
                                                    Elliot Smith - LA
                                                  • janek0 tera ja 03.07.05, 23:41
                                                    A headless bull and an eyeless bird
                                                    A dance in the air somewhere in the midst of the summer
                                                  • polleke Re: tera ja 03.07.05, 23:44
                                                    Ścianka - Miasta i nieba
                                                  • janek0 Re: tera ja 03.07.05, 23:46
                                                    polleke napisała:

> Ścianka - Miasta i nieba
                                                    tak jest !
                                                  • polleke Re: tera ja 04.07.05, 09:39
                                                    Wszystkie dziewczyny, w których kochałem się w szkole, już pchają przed sobą
                                                    wózki.
                                                  • ilhan Re: tera ja 04.07.05, 10:13
                                                    Billy Bragg - New England
                                                  • polleke Re: tera ja 04.07.05, 10:23
                                                    > Billy Bragg - New England

Jawohl.
                                                  • ilhan Re: tera ja 04.07.05, 10:32
                                                    "Nie bądź prawdziwy, bądź post-modernistyczny"
                                                  • polleke Re: tera ja 04.07.05, 10:41
                                                    Idlewild - These Wooden Ideas
                                                  • ilhan Re: tera ja 04.07.05, 10:42
                                                    polleke napisała:

> Idlewild - These Wooden Ideas

Brawo.
                                                  • polleke Re: chyba proste 04.07.05, 11:36
                                                    Tu es très belle
                                                    Ale jeszcze się nie znamy
                                                  • janek0 Re: chyba proste 04.07.05, 12:26

-
                                                    polleke napisała:

> Tu es très belle
                                                    > Ale jeszcze się nie znamy
                                                    intrygujące.
                                                  • polleke Re: chyba proste - podpowiedź 04.07.05, 14:05
                                                    Może tak:
                                                    You are so beautiful
                                                    Ale nas sobie nie przedstawiono
                                                  • janek0 Re: chyba proste - podpowiedź 04.07.05, 14:21
                                                    olleke napisała:

> Może tak:
                                                    > You are so beautiful
                                                    > Ale nas sobie nie przedstawiono

Trubadurzy, Znamy się tylko z widzenia ;)

Problem nie w tym francuskim wcale...
                                                  • polleke Re: chyba proste - podpowiedź 04.07.05, 14:31
                                                    janek0 napisał:

> Problem nie w tym francuskim wcale...

Fakt, nie francuski rozbrzmiewa najczęściej na plażach i w kurortach:
                                                    "Du bist sehr schön".
                                                  • ilhan zlituję się, bo zabawa padnie 04.07.05, 17:38
                                                    Blur - Girls & Boys
                                                  • polleke Re: zlituję się, bo zabawa padnie 04.07.05, 20:01
                                                    Dzięki za litość. Twój ruch.
                                                  • ilhan ruch radzionków 04.07.05, 21:22
                                                    "Gdy spotkamy się w chmurach, zaśmieję się głośno"
                                                  • jarecki32 Re: ruch radzionków 04.07.05, 21:55
                                                    Neutral Milk Hotel : In the Aeroplane over the sea ?
                                                  • jarecki32 NMH : In the aeroplane ; aproved ? 04.07.05, 22:48
                                                    Bo wieczorem mnie nie ma.
                                                  • ilhan Re: NMH : In the aeroplane ; aproved ? 04.07.05, 22:53
                                                    Tak, dobrze.
                                                  • jarecki32 jadem 04.07.05, 23:00
                                                    Nie ma potrzeby sie klocic
                                                    Nie ma w ogole klotni
                                                  • jarecki32 podpowiadam 04.07.05, 23:16
                                                    I said oh oh domino
                                                    roll me over romeo
                                                  • kkrzysiekk Re: podpowiadam 05.07.05, 10:08
                                                    Van Morrison - Domino
                                                  • jarecki32 dobrze 05.07.05, 14:04
                                                  • kkrzysiekk zgadywanka 05.07.05, 14:39
                                                    4/45 to numer mojego domu
                                                  • abranova Re: zgadywanka 05.07.05, 14:45
                                                    Smolik i Rojek - 9 tysięcy coś tam coś tam?
                                                    Dziś słuchałam, ale nie mam zupełnie pamięci do liczb
                                                  • kkrzysiekk Re: zgadywanka 05.07.05, 15:02
                                                    abranova napisała:

> Smolik i Rojek - 9 tysięcy coś tam coś tam?

50 tysięcy 881 ;)
                                                    jedziesz z zagadką
                                                  • abranova zgadujta 05.07.05, 19:18

kroki już podjęte, lecz lunatykujemy wciąż wstecz,
                                                    owładnięci mocą jakiejś sennej fali.
                                                  • roar Re: zgadujta 05.07.05, 20:44
                                                    "High Hopes". Pink Floyd, wtedy chwilowo w trójkę. ;)
                                                  • abranova Re: zgadujta 05.07.05, 21:47
                                                    Brawo za dokładność :)
                                                    Przekazuję pałeczkę, run Roar, run!
                                                  • roar Proste (?) 05.07.05, 22:36
                                                    "Synu, zbieraj manatki, przyszedłem zabrać cię do domu."
                                                  • roar Trudne?? 07.07.05, 19:08
                                                    Dobra, przyjmując optymistycznie, że to faktycznie było takie trudne, a nie, że wszyscy już stracili ochotę do zabawy, brutalna podpowiedź (walorów rozrywkowych dostarczył Poltran):

Wejście na górę po na [tytuł utworu]
                                                    mógłbym widzieć miejski lekki
                                                    Wiatr wiał (zdmuchujący; dmuchający), czas osiągany wciąż
                                                    Orzeł leciał zza wieczoru późnego
                                                  • kkrzysiekk Re: Trudne?? 08.07.05, 07:46
                                                    Peter Gabriel - Solsbury Hill
                                                  • roar Re: Trudne?? 08.07.05, 08:27
                                                    kkrzysiekk napisał:

> Peter Gabriel - Solsbury Hill

Oczywiście. :) Pałeczka dla ciebie.
                                                  • kkrzysiekk Re: Trudne?? 08.07.05, 09:34
                                                    ja nie chcę pałeczki ;))

a oto zagadka:
                                                    "... wszystkie słowa jak krew wyciekną ze mnie
                                                    i już więcej nie zaśpiewam nic..."
                                                    <wczuł się w rolę tłumacza-poety>
                                                  • ilhan Re: Trudne?? 08.07.05, 09:37
                                                    White Stripes - Seven Nation Army
                                                  • kkrzysiekk Re: Trudne?? 08.07.05, 09:39
                                                    To miało być tak a propos koncertu, na który się wybieram.

Oddaję Ci pałeczkę otrzymaną od roara ;)
                                                  • ilhan *przejmuje pałeczkę* 08.07.05, 09:50
                                                    Ja i szef skuliśmy się powoli
                                                  • ilhan *podpowiada* 08.07.05, 20:10
                                                    Bóg sprawił, że to łatwe
                                                  • kubasa Re: *podpowiada* 08.07.05, 20:22
                                                    Happy Mondays "God's Cop"
                                                  • ilhan daesz [n/t] 08.07.05, 20:22
    • kubasa Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 08.07.05, 20:52
      "I twierdziłaś, że te słowa są Twoimi własnymi,
      ale ja jestem nieźle oczytany, słyszałem je sto razy, może częściej, może
      rzadziej"
      • ilhan Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 09.07.05, 11:26
        Miałem nie odpowiadać, ale to wstyd żeby tak łatwa zagadka tak długo leżała nietknięta :)

The Smiths - Cemetry Gates
        • kubasa Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 09.07.05, 11:28
          No dobrze, wiadomo, ze dobrze. Dawaj, ale dziwi mnie ze nikt nie odgadl jednego
          z genialniejszych tekstow w ogole.
          • ilhan Re: Jaki to kawałek (nowa zabawa forumowa) 09.07.05, 11:34
            Lepiej wróć z powrotem na Marsa
            • pagaj_75 Nie zgaduję, tylko się czepiam 09.07.05, 11:52
              ilhan napisał:

> Lepiej wróć z powrotem na Marsa

wróć z powrotem? wow ;)
              • ilhan Re: Nie zgaduję, tylko się czepiam 09.07.05, 12:05
                Oj Pagaj Pagaj, nie czepiaj się, bo Ci cofnę tego posta do tyłu zaraz.
            • ilhan podpowiedź 10.07.05, 20:19
              ona potrzebuje złotego kalkulatora
              • digsa Re: podpowiedź 10.07.05, 20:44
                ja wiem co to jest, tylko nie mam pomysłu na następną zagadkę :)
                • digsa Re: podpowiedź 10.07.05, 20:47
                  albo dobra, może coś wymyśle.

jest to Outkast - Roses ?
                  • ilhan Re: podpowiedź 10.07.05, 20:53
                    Jest to.
    • digsa bardzo proste ;) 10.07.05, 21:05
      "Jeśli słyszysz coś późno w nocy, jakiś problem, jakąś bójkę, po prostu nie
      pytaj mnie, co to było"

tłumaczem to ja nigdy nie zostanę ;)
      • geigo Re: bardzo proste ;) 10.07.05, 21:36
        Suzanne Vega - Luka

...choć raz mi się udało :))
        • digsa Re: bardzo proste ;) 10.07.05, 21:43
          geigo napisała:

> Suzanne Vega - Luka
          >
          > ...choć raz mi się udało :))

Tak jest :)
          • geigo chyba łatwe 11.07.05, 12:33
            Tłumaczę i kataloguję znaki
            Sczerniały ząb, szkarłatna mgła
            Ściany są złe, czarne - jak otchłań
            Jak chory oddech za moimi plecami
            • anduwillknowmebythetrailofdead Re: mercy seat. n.cave & the bad seeds. n/t 12.07.05, 04:34
              • geigo Re: mercy seat. n.cave & the bad seeds. n/t 12.07.05, 13:03
                Zgadza się :)
                • anduwillknowmebythetrailofdead Re: oto to: 12.07.05, 15:49
                  "to czego nie wiemy moze wypelnic ciezarowke
                  to czego nie wiemy nie moze nas zranic" [..]

mam nadzieje ze nie-trudne...
                  • anduwillknowmebythetrailofdead Re: + 12.07.05, 22:28
                    'to czego nie wiemy może wypełnić ciężarówkę
                    to czego nie wiemy nie moze nas zranic
                    dobra jesli tak jest to ciezko nas zniszczyc
                    lecz jesli tak jest to dlaczego dajemy się złamać '
                    • ilhan Re: + 12.07.05, 23:28
                      Jeśli Les Savy Fav "Tragic Monsters" miało być nietrudne, to... :)
                      • anduwillknowmebythetrailofdead Re: brawo! Teraz Ty ! 13.07.05, 07:47
                        ilhan napisał:

> Jeśli Les Savy Fav "Tragic Monsters" miało być nietrudne, to... :)

(well, okay...faktycznie nazwa zespolu nie padala zbyt czesto na forum, ale to
                        sprawdzilam dopiero po dodaniu tekstu ... ;P)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka