30.08.05, 19:09
Pomyslalem sobie, ze zmiana na stanowisku prezesa to moze byc
dogodny moment aby zebrac opinie na temat naszego Forum.

W zasadzie byloby najzgrabniej gdyby to sam szef przepowadzil ten sondaz, ale
nie jest to chyba najwazniejsze kto to zapoczatkowal ale wypowiedzi bioracych
w nim udzial.

Aby zbytnio nie komplikowac moze ograniczymy sie do trzech spraw.

Co mi sie podobalo w tym Forum ?

Jakie mam zastrzezenia (obawy) z nim zwiazane.

Czy mamy nowe pomysly dla utrakcyjnienia jego formy ?

Zeby bylo sprawiedliwie to rozpoczne od siebie.

Kultura wypowiedzi przede wszystkim.
Poszanowanie dla odmiennosci muzycznych gustow
Ogromna ilosc roznorodnej informacji, dzieki ktorej moglem odkrywac dla
siebie muzyczna terra incognita.
Humor i dystanst
Brak zacietrzewienia
Zyczliwosc i wyrozumialosc

Obawa to taka, ze kiedys GW moze nam to Forum zamknac (nie musza chyba nawet
sie z tego tlumaczyc)
i bedzie po Forum. Jak sie przed tym zabezpieczyc ?

Pomysly to ja mam, tylko czasu mam mniej :-)

Mozna rozwazyc zjazd (raz na rok powiedzmy) w okresie wakacyjnym gdzies w
gorach, Karkonosze
albo Kotlina Klodzka sie swietnie nadaja do tego celu.
Mozna tez rozpatrzyc regularne (raz na 6 miesiecy) uaktualnianie listy 200
albumow i stworzenie jednej
wypadkowej listy 200 albumow Forum SF ( software Macka z latwoscia to moze
zrobic)
Coroczny konkurs na ... (z nagrodami !)

Obserwuj wątek
    • braineater Re: Sonda 30.08.05, 19:13
      @ 1 - wszystko, ze szczególnym uwzglednieniem braku rasizmu nośnikowego (mp3 to
      badziew, czyli 3/4 'debat' na FM.:) oraz naprawdę duża wiedzą chyba wszystkich
      na tym forum
      @ 2 - żadnych zastrzezeń, oprócz tego, że tu 99% ma jakąs korbe na brytyjskie i
      brytyjskopodobne granie:)
      @ 3 żadnych innowacji, bo po co naprawiać najlepsze:)

Pozdrowienia:)
    • ihopeyouwilllikeme Re: Sonda 30.08.05, 19:34
      > Co mi sie podobalo w tym Forum ?

Właściwie Jarecki napisał to, co trzeba :D nic nie mam do dodania.

>
      > Obawa to taka, ze kiedys GW moze nam to Forum zamknac (nie musza chyba nawet
      > sie z tego tlumaczyc)
      > i bedzie po Forum. Jak sie przed tym zabezpieczyc ?

To forum jest zdecydowanie najlepszym jakie widziałem, zarówno biorąc pod uwagę
      fora ogólne, jak i specjalistyczne. Czy nam zamknie ? Też o tym myślałem. Nie
      wiem...

> Mozna rozwazyc zjazd (raz na rok powiedzmy) w okresie wakacyjnym gdzies w
      > gorach, Karkonosze
      > albo Kotlina Klodzka sie swietnie nadaja do tego celu.

Świetny pomysł !
    • pagaj_75 Re: Sonda 30.08.05, 20:14
      jarecki32 napisał:

- Spora wiedza forumowiczów
      - Poziom kultury i poczucia humoru
      - Brak rasizmu gatunkowego (nośnikowego również, jak słusznie braineater zauważył)

> Jakie mam zastrzezenia (obawy) z nim zwiazane.

- "Prywatność" tego forum zniechęca do pisania całkiem sensowne i rzeczowe
      osoby, które najwyraźniej wolą fora publiczne.

> Czy mamy nowe pomysly dla utrakcyjnienia jego formy ?

- Dopływ świeżej krwi z zewnątrz, ale chwilowo brak pomysłu jak to zorganizować.
      - Może więcej dyskusji na tematy okołomuzyczne? Coś jak wczorajsza wymiana zdań
      nt. rankingów.
      - Zjazdy to jest fajny pomysł, choć może trudny w organizacji.
    • kwiat_paproci Re: Sonda 30.08.05, 20:31
      Co mi się podoba w tym forum ?
      Duża różnorodność gustów, nie obejmuje ona wszystkiego, ale i tak wydaje mi
      się, że to jest najbardziej otwarte pod tym względem forum w internecie. Wysoki
      poziom wypowiedzi, kultura, fajna atmosfera, świetni ludzie. Wyrozumiałość dla
      takich typów jak ja, czyli wiadomo jakich ;)
      Jakie mam zastrzezenia (obawy) z nim zwiazane?
      Boje się, że któregoś dnia wszystkim się odechce pisać, wejdę na forum i nie
      będzie żadnego nowego posta, a potem będzie się pojawiał jeden na miesiąc.
      Niestety, ale udzielałam się już na paru ciekawych forach, które w ten sposób
      zniknęły.
      Myślę, że to najlepiej by się ze wszystkimi przy piwie obdyskutowało ;) No i
      niech będą jeszcze akcje w stylu serialu, konkursu na teksty, raz na jakiś czas
      ranking :D
    • mechanikk Re: Sonda 30.08.05, 20:42
      Mila atmosfera i tolerancja dla róznych gustów - nie jestem oryginalny ;)
      Skutkiem milej atmosfery jest to, ze pomimo róznorodnych upodoban osób
      udzielajacych sie tu, odnosze wrazenie, ze wszyscy sluchamy tego samego.

Ze zniknie nagle.
      Ze zaczna sie udzielac oszolomy jakies, ale to juz zadanie Ilhana, zeby do tego
      nie dopuscic ;)

Zlocik jakis? Dobry pomysl.
      I akcja wymiany skladanek - mam nadzieje ze sie rozwinie i stanie sie tradycja.
      Poza tym - dyskusje "filozoficzne"
      I najlepiej nie udoskonalac na sile - najlepsze pomysly powstaja spontanicznie.
    • ilhan Re: Sonda 30.08.05, 21:59

Poziom merytoryczny
      Argumentacja zamiast buractwa
      Dystans + poczucie humoru
      Kultura wypowiedzi po trzykroć - to chyba najbardziej sobie cenię. Coraz bardziej od wszelkiego rodzaju forów odpycha mnie niechlujstwo językowe ludzi na nim piszących. SF jest pod tym względem bliskie ideału - znam jeszcze tylko jedno takie forum, ale ono jest po angielsku.

Że będzie trzeba je znowu zamknąć

To chyba wyjdzie samo z siebie, ale pomysł większego zlotu popieram, why not.
      • pszemcio1 Re: Sonda 31.08.05, 10:41
        ilhan napisał
        > Że będzie trzeba je znowu zamknąć

co miałeś na myśli?
        • ilhan Re: Sonda 31.08.05, 10:57
          pszemcio1 napisał:

> ilhan napisał

> > Że będzie trzeba je znowu zamknąć
          >
          > co miałeś na myśli?

Status forum. Przez ostatni rok było zamknięte - nie wiem czy pamiętasz, ale żeby zacząć pisać, trzeba było składać aplikację i czekać na przyjęcie. Od kilku dni jest znów otwarte i już wczoraj jakiś debil postanowił sobie pośmiecić - na szczęście udało się go szybko wykasować.
          • pszemcio1 Re: Sonda 31.08.05, 13:31
            ilhan napisał:
            > Status forum. Przez ostatni rok było zamknięte - nie wiem czy pamiętasz, ale
            że
            > by zacząć pisać, trzeba było składać aplikację i czekać na przyjęcie. Od
            kilku
            > dni jest znów otwarte i już wczoraj jakiś debil postanowił sobie pośmiecić -
            na
            > szczęście udało się go szybko wykasować.

kurde ja myslałem że status forum zależy od operatora:/
    • roar Re: Sonda 30.08.05, 23:20
      jarecki32 napisał:

> Obawa to taka, ze kiedys GW moze nam to Forum zamknac (nie musza chyba nawet
      > sie z tego tlumaczyc)
      > i bedzie po Forum. Jak sie przed tym zabezpieczyc ?

Jeśli chodzi o zabezpieczenie sobie miejsca na gadanie, to myślę, że można spokojnie się tym na razie nie martwić. Gdyby coś się stało złego - myślę, że wspólnymi siłami będziemy w stanie bardzo szybko znaleźć/stworzyć sobie jakieś nowe miejsce. Odpukać.
      Co do archiwów, w których jest kupa wspaniałych i niepowtarzalnych rzeczy... trzeba by je jakoś zachować, na wszelki wypadek. Bez problemu można zczytywanie wątków ze strony i ich zapisywanie jakoś zautomatyzować... O, może nawet się tego podejmę, ale to za parę dni... :) Później może takie archiwum leżeć u kilku osób gdzieś na dysku i czekać na czasy, kiedy (znów odpukać) będzie ewentualnie potrzebne.

> gorach, Karkonosze albo Kotlina Klodzka sie swietnie nadaja do tego celu.

Heh.
      Jak zazwyczaj jestem sceptyczny co do tego typu inicjatyw, tak na _TYM_ forum - rzeczywiście jest to znakomity pomysł. Już pomijając tutejszą wyjątkową atmosferę. Najlepsze jest to, że... jak by to powiedzieć... lokalizacja zlotu może być właściwie dowolna. Ważne tylko, żeby na miejscu znajdował się jakiś dobry sprzęt grający. :D :D :D

> Mozna tez rozpatrzyc regularne (raz na 6 miesiecy) uaktualnianie listy 200
      > albumow i stworzenie jednej wypadkowej listy 200 albumow Forum SF ( software
      > Macka z latwoscia to moze zrobic)

Tak jest!

Na sondę może jeszcze odpowiem, jak wymyślę coś od siebie. Na razie wszystko, co bym mógł, napisali już inni.
    • pszemcio1 Re: Sonda 31.08.05, 10:48

podoba mi się, że są tu ludzie którzy przesłuchali wiecej płyt niż ja, mają
      większa muzyczną wiedzę niż ja i dzieki temu mam muzyczna pomoc pod ręką. To
      niby banał, ale uwierzcie mi że jak sie mieszka w małym mieście to o muzyce nie
      ma z kim pogadać (chociaż teraz właściwie mieszkam w dwóch miastach i w tym
      drugim - Katowice - paradoksalnie wcale nie jest lepiej).
      poza tym wiadomo: kultura, klimacik itd

czasami zdarzaja sie przestoje w tworzeniu wątków i wypowiedziach i bywa to
      niepokojące, ale z tego co widzę ostatnio forum tętni życiem

w sumie nie widzę potrzeby jak na razie

• tymbarski Re: Sonda 31.08.05, 11:11

Włąsciwie wszystko zostało już napisane, a więc: wiedza forumowiczów, miłe
      towarzystwo, miły klimat. Z tych rzeczy mogę sobie wszystko bezczelnie czerpać
      dla własnej korzyści.

Jakie mam zastrzezenia (obawy) z nim zwiazane?
      Nie mam. Nawet jak zamkną, to przecież całego netu nam nie zabiorą. Śmieciarzy
      się nie obawiam. Prędzej czy później każdy umiera.

Forum z założenia jest formą dość prostą i czytelną, służy mianowicie do wymiany
      poglądów i dyskusji. Jeśli coś można usprawnić to raczej poza forum poprzez,
      hmmm..., "zdobywanie nowych ziem", akcje naszej społeczności poza forum, zloty itp.

Zlot w górach? Czemu nie, o ile do mojego plecaka zmieszczę kolumny:)
    • glebogryzarka1 Re: Sonda 31.08.05, 14:38

Wszystko już zostało powiedziane. Tolerancja, kultura, osłuchanie, poczucie
      humoru, szerokie zx spectrum.

Zbyt jednolite gatunkowo. Z radością powitałbym tu jeszcze parę osób o większej
      orientacji w Murzynach. (A tak, to zaglądam zamiast tego na forum Ślizgu - jest
      zdecydowanie najlepsze z hiphopowych, niemal zero kretynów, dużo speców).
      Wydaje mi się też, że nienajlepszym pomysłem było otwarcie forum. Cze i tak
      przyjmował wszystkich, ale łatwiej było ich kontrolować.

Ja to bym chciał bazę danych o użytkownikach. Wiek, zawód, etc., co tam kto ma
      do napisania o swojej czcigodnej osobie, ze zdjęciem. Albowiem lubię widzieć i
      wiedzieć, z kim gadam, a nie lubię anonimowości. Ale ten pomysł z całą cholerną
      pewnością entuzjazmu nie wywoła, jako zbliżający forum muzyczne do serwisu
      randkowego. A może się mylę.
      • janek0 Re: Sonda 31.08.05, 14:45
        > Ja to bym chciał bazę danych o użytkownikach. Wiek, zawód, etc., co tam kto ma
        > do napisania o swojej czcigodnej osobie, ze zdjęciem. Albowiem lubię widzieć i
        > wiedzieć, z kim gadam, a nie lubię anonimowości. Ale ten pomysł z całą cholerną
        >
        > pewnością entuzjazmu nie wywoła, jako zbliżający forum muzyczne do serwisu
        > randkowego. A może się mylę.

Zdecydowanie odradzam, biorąc pod uwagę stosunek administracji portalu do jego
        użytkowników.
      • mameluch Re: Sonda 31.08.05, 16:09
        mi taki pomysł też się podoba. przecież pełnych danych osobowych podawać nie
        trzeba, zdjęcia można słać na skrzynki do chętnych, a wszystko możnabyłoby
        wykonać na forum zamkniętym, tak żeby nikt z zewnątrz (nie wiem jaką admini mają
        tam władzę) nie mógł mieć dostępu. ostatnio przerabialiśmy coś takiego na forum
        pochodnym od forum tv, doświadczenia jak najbardziej pozytywne, żadnych
        niemiłych konsekwencji nie stwierdziłem.
        aha, i pomysł zlotu jak najbardziej popieram, choć cholernie trudny będzie on do
        zrealizowania. lokalizacje świetne, geograficznie daleko ode mnie, ale rejony
        bardzo mi bliskie:)
        teraz patetycznie i podlizuchowato - forum owo (i dawne fm, czyli osoby
        udzielające się na nich) w sporym stopniu ukształtowało mój gust muzyczny, choć
        i tak jestem chyba najmniej obeznaną osobą z obecnych tutaj. jednak staram się
        rozwijać:D
        • digsa Re: Sonda 31.08.05, 16:42
          > i tak jestem chyba najmniej obeznaną osobą z obecnych tutaj. jednak staram się
          > rozwijać:D

fajny żart ;) kto tu jest namniej obeznaną osobą, to ja wiem.. :>
          • sonia34 Re: Sonda 31.08.05, 16:46
            digsa napisała:

> > i tak jestem chyba najmniej obeznaną osobą z obecnych tutaj. jednak stara
            > m się
            > > rozwijać:D
            >
            > fajny żart ;) kto tu jest namniej obeznaną osobą, to ja wiem.. :>

Najmniej obeznana to chyba jestem ja.

pozdr
            • jarecki32 Re: Sonda 31.08.05, 17:35
              jasne, ze fajnie jest miec duza wiedze muzyczna i osluchanie , ale nawet bez
              tej muzycznej erducji mozna ciekawie rozprawiac na Forum i dzielic sie swoimi
              muzycznymi 'odkryciami'. Dlatego prosze Sonie i Digse aby sie
              dolaczyly 'merytorycznie' do wypowiedzi w tym watku. Za pare dni sprobuje
              podsumowac wszystkie odpowiedzi i sugestie i zrobimy taki maly 'action list'.
      • pagaj_75 Re: Sonda 31.08.05, 16:19
        No ja wyglądam jak Paweł Kostrzewa, sam glebo stwierdził :)
    • aasiek Re: Sonda 31.08.05, 17:38
      >
      PODOBA mi się... :) Atmosfera, duch "starego" FM, inteligentne rozmowy (jeśli
      nawet nie zabiorę w nich głosu, to z przyjemnością poczytam), życzliwość wobec
      reszty forumowiczów (niby wiele nie trzeba, ale jak się poczyta inne fora...).
      SF jest niezłym źródłem wiedzy. I po prostu cieszę się, że do tego forum należę :)
      >
      Tak zaczęliście straszyć zamykaniem... :/ Sama nie wiem. Jeśli już mam jakieś
      obawy, to są one raczej ze mną związane, zresztą wspomniałam o tym kiedyś -
      chodzi mi o nikłą raczej aktywność. Boję się, że mogłoby to dotknąć nie tylko
      mnie (epidemie to straszna rzecz).

>
      Jakoś nic nie przychodzi mi do głowy :) Dobrze jest, jak jest. Choć nowe osoby
      też by się przydały. Ale żeby ilość przeszła w jakość :)

Co do zjazdu... Miło by było się spotkać. Choć mocno wątpię w swoje uczestnictwo ;)
    • sonia34 Re: Sonda 31.08.05, 22:58

Fajni,kulturalni ludzie i dyskusje na poziomie.

Nie podoba mi się, że zrobiło się otwarte.

Zjazdy to dobry pomysł.

Jestem za uaktualnianiem listy 200 albumów.
      • ilhan Re: Sonda 31.08.05, 23:41
        Przypominam, że przez wiele miesięcy SF też było forum otwartym. Dopiero potem zostało zamknięte.
    • tomash8 Re: Sonda 31.08.05, 23:19
      jarecki32 napisał:

>

To co wszyscy już napisali - kultura i wiedza ludzi. Może nie pisze tu zbyt
      często ale czytam prawie wszystko, kilku(nastu) wykonawców poznłem właśnie
      dzięki temu forum.

>

Jedna rzecz, choć to i tak nie zależy od was - możliwość edytowania postów by
      się przydała.

>
      >
      patrz wyżej:]
      • mameluch Re: Sonda 31.08.05, 23:31
        tomash8 napisał:

> > Jakie mam zastrzezenia (obawy) z nim zwiazane.
        >
        > Jedna rzecz, choć to i tak nie zależy od was - możliwość edytowania postów by
        > się przydała.

o, a ja właśnie tego bym się obawiał i jestem zdecydowanie przeciw wprowadzeniu
        takiej możliwości na forum Gazety. na szczęście (dla mnie;), admini parę razy
        wypowiadali się, że nie będzie taka opcja wprowadzona.
    • digsa Re: Sonda 01.09.05, 14:05

Kultura wypowiedzi, ludzie, którzy znają się na różnej muzyce, duża ilość
      postów (choć czasami jest tego tak dużo, że nie mam czasu, żeby to wszystko
      przeczytać;)

mam jedynie nadzieję, że nie upadnie.

a co to zjazdu... hm, musiałabym z rodzicami jechać ;)
    • grrrg Re: Sonda 02.09.05, 09:53
      Mnie podobało się wszystko, prócz tego, że niektórzy nie mogą sobie odmowić
      używania angielskich słów przerobionych na polskie, co według mnie świadczy o,
      eufemistycznie rzecz ujumując, niechlujstwie językowym. Zdaję sobie, że to
      walka z wiatrakami więc nie walczę ;)

Pozdrawiam
      • janek0 Re: Sonda 05.09.05, 18:17
        grrrg napisał:

> Mnie podobało się wszystko, prócz tego, że niektórzy nie mogą sobie odmowić
        > używania angielskich słów przerobionych na polskie, co według mnie świadczy o,
        > eufemistycznie rzecz ujumując, niechlujstwie językowym. Zdaję sobie, że to
        > walka z wiatrakami więc nie walczę ;)
        a jakiś przykład ?
    • grimsrund Re: Sonda 02.09.05, 11:32
      Właściwie koleżeństwo powiedziało już wszystko na temat pozytywów :)

Po stronie minusów przychyliłbym się do zdania kolegi G1 o niejakim braku
      czarności muzycznej. Sam jednak się nie znam na niej, więc nie będę się czepiał.

Trochę staroci też by się przydało, oczywiście niekoniecznie prezentowanych w
      tak zabawnie afektowany i sekciarski sposób jak na forum Lady J. ( :)) ). Sam
      jednak się nie znam na tych rejonach, więc i tu nie będę się czepiał.

Nie wiedziałem, że forum znów otwarte. Nic w tym złego nie ma, wprost
      przeciwnie, pamiętam że decyzję o zamknięciu Cze podjął z ciężkim sercem. Jeśli
      tylko kierownictwo będzie czujne i od razu rzuci się do gardła każdemu
      trollowi, to wyjdzie nam to tylko na zdrowie. W razie czego, zawsze będzie
      można znów zamknąć i nikt się to czepiał nie będzie, a w każdym razie nie
      powinien.

Zjazd? Normalnie nie jeżdżącym nigdzie jestem zasadniczo (Humbak
      potwierdzi :) ), ale to forum akurat jest wyjątkowe i kto wie, czy bym się nie
      zdecydował :))

• grimsrund Re: Sonda 02.09.05, 12:54
        I metalu, metalu więcej!!! :))
    • ilhan Re: Sonda 05.09.05, 17:14
      jarecki32 napisał:

> gorach, Karkonosze
      > albo Kotlina Klodzka sie swietnie nadaja do tego celu.

Jako że sporo osób w sumie zadeklarowało taką chęć, zastanawiam się czy nie byłoby opcji zorganizowania czegoś w tym stylu jeszcze w końcu września - przed początkiem roku akademickiego). Lokalizacja i termin itd. jest do ustalenia, ale jestem ciekaw ile osób brałoby to w ogóle pod uwagę. 24/25.09 czy 1/2.10 - hm?
      • jarecki32 Re: Sonda 05.09.05, 18:07
        ja z Montrealu mam troche za daleko, ale chetnie moglbym cos doradzic bo w
        ubieglym roku bralem udzial w mini zjezdzie ludzi z mojej eks-grupy.
        Mete mielismy w Strzesze Akademickiej (latwe dojscie ze Schroniska na Kopie
        gdzie mozna dotrzec wyciagiem). Inna fajna meta to Schronisko pod Snieznikiem
        (dojscie z Miedzygorza). Bylem tam trzy lata temu i tez bylo fajnie.
        Generalnie we wrzesniu jest mniej ludzi, ale rezerwacja jest wskazana.
        Tak czy owak jesli przetrzecie szlak to moze w przyszlym roku bylbym w stanie
        sie przylaczyc.
        • ilhan Re: Sonda 05.09.05, 18:11
          Dzięki. Chociaż niekoniecznie mam na myśli góry - bardziej chodzi o samą ideę.
    • perlagina Re: Sonda 05.09.05, 22:02
      No to fakt, że wszyscy już powiedzieli, co tu jest fajne:) Powtarzać się nie
      będę. A może się powtórzę?;)
      Podoba mi się przede wszystkim to, że jest tu świetna atmosfera i dużo
      różnorodnej muzyki. Dzięki temu forum poznałam wiele ciekawych wykonawców.
      Jestem Wam bardzo wdzięczna za to:)Jestem wprawdzie od niedawna na tym forum,
      ale czuję się jakoś swojsko;)
      Obawiałabym się tylko tego, że ktoś powie mi w twarz, że jestem głupia i żebym
      stąd piiiiiiiiiiiiiiii:(
      A zjazd? Oj, ja chętnie. Ale więcej przeciw, aniżeli za argumentów. Żebym to ja
      chociaż w domu mieszkała... Tzn. teraz mieszkam, ale studiuję nie tam, gdzie
      powinnam. Nie ma to jak mieszkać we Wrocku, a wybrać sobie studia w Opolu:/
      "bo chciałam być samodzielna";) Ale fajnie sobie pomarzyć...:)
    • jarecki32 Podsumowanie 06.09.05, 01:33
      Odpowiedzialo 18 forumowiczow, dzieki za wszystkie komentarze

Pierwsze pytanie bylo na temat tego co na Forum SF lubimy.
      Oto nasze odpowiedzi:

Kultura wypowiedzi
      Poszanowanie dla odmiennosci muzycznych gustow
      Ogromna ilosc roznorodnej informacji
      Humor i dystans
      Brak zacietrzewienia
      Zyczliwosc i wyrozumialosc
      braku rasizmu nośnikowego
      duża wiedza chyba wszystkich na tym forum
      Duża różnorodność gustów, nie obejmuje ona wszystkiego, ale i tak wydaje
      się, że to jest najbardziej otwarte pod tym względem forum w internecie.
      Wysoki poziom wypowiedzi,
      Fajna atmosfera, świetni ludzie.
      Argumentacja zamiast buractwa
      Kultura wypowiedzi po trzykroć - to chyba najbardziej sobie cenię.
      Forum owo (i dawne fm, czyli osoby udzielające się na nich) w sporym stopniu
      ukształtowało mój gust muzyczny
      Atmosfera, duch "starego" FM, inteligentne rozmowy
      Jestem wprawdzie od niedawna na tym forum, ale czuję się jakoś swojsko;)

W drugiej kolejnosci uwagi krytyczne oraz obawy:

Jak zabezpieczyc na wypadek zamkniecia forum przez GW
      99% ma jakąs korbe na brytyjskie i brytyjskopodobne granie:)
      "Prywatność" tego forum zniechęca do pisania całkiem sensowne i rzeczowe
      osoby, które najwyraźniej wolą fora publiczne.
      Boje się, że któregoś dnia wszystkim się odechce pisać.
      Ze zniknie nagle.
      Ze zaczna sie udzielac oszolomy jakies
      Że będzie trzeba je znowu zamknąć
      Czasami zdarzaja sie przestoje w tworzeniu wątków i wypowiedziach i bywa to
      niepokojące
      Zbyt jednolite gatunkowo. Z radością powitałbym tu jeszcze parę osób o większej
      orientacji w Murzynach.
      Wydaje mi się też, że nienajlepszym pomysłem było otwarcie forum.
      Możliwość edytowania postów by się przydała.
      jestem zdecydowanie przeciw wprowadzeniu`edytowania postow
      że niektórzy nie mogą sobie odmowić używania angielskich słów przerobionych na
      polskie,
      co według mnie świadczy o, eufemistycznie rzecz ujumując, niechlujstwie
      językowym.
      Trochę staroci też by się przydało
      metalu, metalu więcej!!! :))

I wreszcie pomysly

Mozna rozwazyc zjazd (raz na rok powiedzmy) w okresie wakacyjnym gdzies w
      gorach ( albo na nizinach)

Reakcje :
      Świetny pomysł !
      Zjazdy to jest fajny pomysł, choć może trudny w organizacji.
      Zlocik jakis? Dobry pomysl.
      pomysł większego zlotu popieram, why not.
      Jak zazwyczaj jestem sceptyczny co do tego typu inicjatyw, tak na _TYM_ forum -
      rzeczywiście jest to znakomity pomysł.
      Zlot w górach? Czemu nie, o ile do mojego plecaka zmieszczę kolumny:)
      Pomysł zlotu jak najbardziej popieram, choć cholernie trudny będzie on do
      zrealizowania. lokalizacje świetne,
      geograficznie daleko ode mnie, ale rejony bardzo mi bliskie:)
      Co do zjazdu... Miło by było się spotkać. Choć mocno wątpię w swoje
      uczestnictwo ;)
      Zjazdy to dobry pomysł.
      Zjazd? Normalnie nie jeżdżącym nigdzie jestem zasadniczo (Humbak
      potwierdzi :) ), ale to forum akurat jest wyjątkowe i kto wie, czy bym się nie
      zdecydował :))
      A zjazd? Oj, ja chętnie. Ale więcej przeciw, aniżeli za argumentów.

Mozna tez rozpatrzyc regularne (raz na 6 miesiecy) uaktualnianie listy 200
      albumow i stworzenie jednej wypadkowej listy 200 albumow Forum SF
      Reakcje:

Tak jest!
      Jestem za uaktualnianiem listy 200 albumów.

Coroczny konkurs na ... (z nagrodami !)

Dopływ świeżej krwi z zewnątrz
      - Może więcej dyskusji na tematy okołomuzyczne? Coś jak wczorajsza wymiana zdań
      nt. rankingów.

Myślę, że to najlepiej by się ze wszystkimi przy piwie obdyskutowało ;) No i
      niech będą jeszcze akcje w stylu serialu, konkursu na teksty, raz na jakiś czas
      ranking :D

I akcja wymiany skladanek - mam nadzieje ze sie rozwinie i stanie sie tradycja.
      Poza tym - dyskusje "filozoficzne"
      I najlepiej nie udoskonalac na sile - najlepsze pomysly powstaja spontanicznie.

Ja to bym chciał bazę danych o użytkownikach. Wiek, zawód, etc., co tam kto ma
      do napisania o swojej czcigodnej osobie, ze zdjęciem. Albowiem lubię widzieć i
      wiedzieć, z kim gadam, a nie lubię anonimowości.

reakcje:
      Zdecydowanie odradzam, biorąc pod uwagę stosunek administracji portalu do jego
      użytkowników.

mi taki pomysł też się podoba.

• h8red 3 grosze od tego co mało pisze 06.09.05, 06:50
        > Możliwość edytowania postów by się przydała.

To jest poza możliwościami forum.

> metalu, metalu więcej!!! :))

Oj by się przydało. Ja nie do końca siedzę w klimatach tego forum :)

> Może więcej dyskusji na tematy okołomuzyczne? Coś jak wczorajsza wymiana
        > zdań nt. rankingów.

Do dyskusji okołomuzycznych powstało FoFFM ,
        bo ktoś kedyś na Muzyce zarzucił, że za dużo prywaty było. A zdaje się, że
        założeniu tego forum przyświecała idea rozmów tylko o muzyce, aczkolwiek ta
        propozycja jest chyba naturalną tendencją w rozwoju każdego forum :)
        • pagaj_75 Re: 3 grosze od tego co mało pisze 06.09.05, 07:52
          h8red napisał:

> Oj by się przydało. Ja nie do końca siedzę w klimatach tego forum :)

A jakie są klimaty tego forum? Wydawało mi się, że tu można pisać o dowolnej
          muzyce... Hejt, nie marudź, tylko pisz o tym, co Ci się podoba, to może klimat
          się odrobinę dostosuje do Twoich oczekiwań ;)

> Do dyskusji okołomuzycznych powstało FoFFM ,
          > bo ktoś kedyś na Muzyce zarzucił, że za dużo prywaty było. A zdaje się, że
          > założeniu tego forum przyświecała idea rozmów tylko o muzyce, aczkolwiek ta
          > propozycja jest chyba naturalną tendencją w rozwoju każdego forum :)

Ale mi nie chodzi o prywaty, bo od tego jest FoFFM, jak zauważyłeś. Chodzi mi o
          dyskusje na tematy jak najbardziej związane z muzyką, choć niekoniecznie w
          sposób ścisły. A bardzo dobrym przykładem była właśnie rozmowa o rankingach.
          • h8red Re: 3 grosze od tego co mało pisze 06.09.05, 08:37
            pagaj_75 napisał:

> A jakie są klimaty tego forum? Wydawało mi się, że tu można pisać o dowolnej
            > muzyce... Hejt, nie marudź, tylko pisz o tym, co Ci się podoba, to może klimat
            > się odrobinę dostosuje do Twoich oczekiwań ;)

Może w końcu się przełamię :>

> Ale mi nie chodzi o prywaty, bo od tego jest FoFFM, jak zauważyłeś. Chodzi mi o
            > dyskusje na tematy jak najbardziej związane z muzyką, choć niekoniecznie w
            > sposób ścisły. A bardzo dobrym przykładem była właśnie rozmowa o rankingach.

Że tak powiem: "Aha" :)
    • jarecki32 Zjazd 06.09.05, 01:39
      Jak widac z reakcji, na zjazd wyrazilo wstepnie ochote >8 osob.
      Warto wiec ten temat postawic na forum jako atrakcje Nr 1.
      Ilhan juz rzucil pierwsze terminy. Prosze sie wiec deklarowac. Jak uzbieraja
      sie chetni to znajdzie sie lokalizacje i ustali program.
      Lokalizacje w drodze kompromisu (odleglosc, atrakcyjnosc, ceny)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka