mmakowski 03.09.05, 00:39 Pod www.pandora.com znaleźć można ciekawy projekt Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janek0 Re: pandora.com i The Music Genome Project 03.09.05, 00:42 mmakowski napisał: > W ramach ciekawostek polecam też > mothership.somethin-else.com/hit40uk1000/ Odpowiedz Link
kubasa Re: pandora.com i The Music Genome Project 03.09.05, 01:02 George Michael - A Different Corner. Odpowiedz Link
mameluch Re: pandora.com i The Music Genome Project 03.09.05, 01:11 również G.Michael, ale 'Careless Whisper'. Odpowiedz Link
martolka Re: pandora.com i The Music Genome Project 03.09.05, 14:14 > Rod Stewart - I Don't Want To Talk About It / First Cut Is The Deepest. > <załamany> :-DD Smokey Robinson & The Miracles - Tears Of A Clown tiaaa... Odpowiedz Link
tomash8 Re: pandora.com i The Music Genome Project 03.09.05, 15:15 janek0 napisał: > mmakowski napisał: > > > W ramach ciekawostek polecam też > > mothership.somethin-else.com/hit40uk1000/ Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: pandora.com i The Music Genome Project 03.09.05, 17:36 tomash8 napisał: > Pet Shop Boys - West End Girls. :D Faaajnie masz :) Swoją drogą, aż trudno uwierzyć, że to już 20 lat od wydania tego singla... Odpowiedz Link
d84 Re: pandora.com i The Music Genome Project 03.09.05, 18:13 Lionel Richie - Hello :/ Odpowiedz Link
cze67 The Music Genome Project 03.09.05, 19:42 Engelbert Humperdink - Release Me. *nieprzyjemne zdziwienie* A radio świetne. Dzięki Maćku! Odpowiedz Link
cze67 Re: The Music Genome Project 03.09.05, 19:45 POdobnie jak pszemcio wrzuciłem Can. Drugim utworem było "The River of Water" Yo La Tengo. Już teraz wiem czym się janek0 tak podnieca:-) Znakomity kawałek. Odpowiedz Link
cze67 Re: The Music Genome Project 03.09.05, 19:50 Niepokoi mnie jednak napis u dołu, że 10 pierwszych godzin jest za darmo. Znaczy się - dalsze za pieniądze... Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: The Music Genome Project 03.09.05, 19:55 cze67 napisał: > Niepokoi mnie jednak napis u dołu, że 10 pierwszych godzin jest za darmo. > Znaczy się - dalsze za pieniądze... No tak, ale w sumie za stosunkowo niewielkie pieniądze (12 baksów za kwartał, 36 za rok). Przez dłuższy moment zagościła w mojej głowie myśl o wykupieniu abonamentu. W ciągu zaledwie pierwszej godziny udało mi się wypisać 10 nazw, których muzykę chciałbym bliżej poznać. Może warto? Odpowiedz Link
kkrzysiekk Re: The Music Genome Project 03.09.05, 23:12 cze67 napisał: > Niepokoi mnie jednak napis u dołu, że 10 pierwszych godzin jest za darmo przecież Ty nie znasz angielskiego ;) Odpowiedz Link
cze67 Re: The Music Genome Project 03.09.05, 23:18 kkrzysiekk napisał: > przecież Ty nie znasz angielskiego ;) Kurcze, faktycznie. Zapomniałem:-) Odpowiedz Link
martolka Re: The Music Genome Project 04.09.05, 13:21 właśnie, Cze, mnie też to się bardzo podejrzane wydało :-) coś kręcisz... ;-P Odpowiedz Link
martolka Re: pandora.com i The Music Genome Project 04.09.05, 13:22 d84 napisał: > Lionel Richie - Hello > > :/ ale pasuje do narodzin :-) Odpowiedz Link
kubasa Re: pandora.com i The Music Genome Project 03.09.05, 01:05 Woho, ale tne pierwszy projekt kapitalny. Potestujemy troche zaraz. Odpowiedz Link
jazzkam Re: pandora.com i The Music Genome Project 03.09.05, 09:19 Pet Shop Boys - Always On My Mind hyhy a pandorę zaraz otworzę. Odpowiedz Link
jazzkam Re: pandora.com i The Music Genome Project 03.09.05, 09:41 często trafia i daje nawet fajne propozycje; przy Of Montreal praktycznie wymiękło i nic porządnego nie usłyszalem, a baza się od razu skończyła. Generalnie na duży plus, fajne to:) Odpowiedz Link
braineater Re: pandora.com i The Music Genome Project 03.09.05, 11:42 Leo Sayer - When I Need You ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link
martolka Leo Sayer 03.09.05, 14:18 pytasz bo nie wiesz co to, czy masz wątpliwości innej natury? :-) When I need you to taki romantyczny wzdychacz, dosyć znośny w ciemnym pokoju we dwoje ;-) Grywane i u nas często swego czasu. Odpowiedz Link
braineater Re: Leo Sayer 03.09.05, 14:46 zupełnie nie kojarzę ni kawałka ni kolesia, ale jak mówisz, że romantyczny wzdychacz, to znaczy, że ktoś nakłamał w moim akcie urodzenia:) Dzieki:) Pozdrowienia:) Odpowiedz Link
pszemcio1 Re: pandora.com i The Music Genome Project 03.09.05, 11:48 na początek wpisałem Can, Gong i Soft machine...kurde fajna zabawka Odpowiedz Link
nemrrod Re: pandora.com i The Music Genome Project 03.09.05, 13:43 Nie wiem czy to takie fajne... Na pierwszy ogień poszło Tortoise i usłyszałem grupę Boston :// Masakra. Poza tym kawałki z najgorszej płyty Tortoise... Odpowiedz Link
janek0 Re: pandora.com i The Music Genome Project 03.09.05, 13:58 nemrrod napisał: > Nie wiem czy to takie fajne... Na pierwszy ogień poszło Tortoise i usłyszałem > grupę Boston :// Masakra. > Poza tym kawałki z najgorszej płyty Tortoise... Bo to zależy od zespołu. Jak dałem Sonic Youth i Can, to usłyszałem... Kiss =8-/ Ale jak dałem Yo La Tengo, to leci mnóstwo amerykańskiego indie. Odpowiedz Link
roar Re: pandora.com i The Music Genome Project 03.09.05, 15:20 A ja, jak nietrudno się domyśleć, spróbowałem z Polyphonic Spree i... jak nietrudno się domyśleć, puściło mi Hanson. A ogólnie, to niestety musiałem szybko przerwać zabawę, bo muzyka na moim za wolnym łączu przerywa... Ale na pewno powrócę do sprawy przy najbliższej okazji. Zapowiada się ciekawie... _mimo_wszystko_... :) Odpowiedz Link
pagaj_75 Tadam! 03.09.05, 16:50 David Bowie "Space Oddity" czyli piosenka, którą uwielbiam od zawsze. Ale właśnie... to w 1975 było wznowienie tego singla? Wie ktoś coś? Bo pierwotne wydanie to oczywiście 1969... Odpowiedz Link
mmakowski Re: Tadam! 03.09.05, 17:08 pagaj_75 napisał: > David Bowie "Space Oddity" czyli piosenka, którą uwielbiam od zawsze. Ale > właśnie... to w 1975 było wznowienie tego singla? Wie ktoś coś? Bo pierwotne > wydanie to oczywiście 1969... Wygląda na to, że było: www.teenagewildlife.com/Singles/SO1975/Title.html Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Tadam! 03.09.05, 17:23 Dzięki. Co do Pandory - wpisałem Autechre i dostałem zestaw całkiem przyzwoitej elektroniki (chociaż i jakiś Faithless się przydarzył, buee) i post-rocka (właśnie gra Four Tet). Więc... it works for me :) Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Tadam! 03.09.05, 18:02 Yes! Zabawne są te skojarzenia muzycznej. Cierpliwe drążenie dziury rozpoczętej przez Ae doprowadziło w końcu do Pet Shop Boys :))) Odpowiedz Link
glebogryzarka1 Re: pandora.com i The Music Genome Project 03.09.05, 17:33 John Travolta & Olivia Newton John - You're The One That I Want Teraz już wiem, dlaczego mimo wszystko lubię "Grease" - jestem obciążony urodzinowo. Odpowiedz Link
martolka Re: pandora.com i The Music Genome Project 03.09.05, 17:44 > John Travolta & Olivia Newton John - You're The One That I Want 18 lipca '78? :-) bo sprawdzałam kogoś i też tak wyszło Odpowiedz Link
glebogryzarka1 Re: pandora.com i The Music Genome Project 03.09.05, 17:47 > 18 lipca '78? :-) bo sprawdzałam kogoś i też tak wyszło 15 lipca. Pewnie był dłużej na pierwszym miejscu, a poza tym zestawienia są tygodniowe mniemam? Odpowiedz Link
glebogryzarka1 Re: pandora.com i The Music Genome Project 03.09.05, 17:35 A w dniu urodzin mojej narzeczonej: Frankie Goes To Hollywood - Two Tribes Ucieszy się, jak jej powiem - nienawidzi tego utworu i w ogóle tego zespołu :D Odpowiedz Link
glebogryzarka1 Re: pandora.com i The Music Genome Project 03.09.05, 17:39 Wpisałem w Pandorę Commona - i co mi zagrało jako trzecie? Eamon. Dzięki. Long live the automation. Odpowiedz Link
d84 Re: pandora.com i The Music Genome Project 04.09.05, 10:31 glebogryzarka1 napisał: > Wpisałem w Pandorę Commona - i co mi zagrało jako trzecie? Eamon. Dzięki. Long > live the automation. Może to przez zbieżność ksywek (-mon); pewnie jak się wpisze Johna Zorna to potem poleci Korn a po Radiohead Motorhead PS do podpisu - Wow, MC Terminator jakiś nowy towar nagrał :o ? Muszę to sprawdzić :))) Odpowiedz Link
nemrrod Re: pandora.com i The Music Genome Project 03.09.05, 18:07 A komuś mówi coś Captain Sensible - Happy Talk ? Odpowiedz Link
kkrzysiekk Re: pandora.com i The Music Genome Project 03.09.05, 23:11 mi coś mówi. jak znasz "dream" dizzee rascala, to właśnie tam w refrenie leci fragment z "happy talk" captaina sensible'go (;-)) który tak bajdełej był współzałożycielem The Damned. a mi wyszło "school's out" Alice Coopera niestety ;) a pandora też mi się średnio sprawdza, jak wpisałem Blur, to mi w 3/4 piosenki Bluru puszcza a jak Chemical Brothers, to w 90% leci jakieś gówniane komercyjne techno Odpowiedz Link
nemrrod Re: pandora.com i The Music Genome Project 04.09.05, 00:27 kkrzysiekk napisał: > mi coś mówi. jak znasz "dream" dizzee rascala, to właśnie tam w refrenie leci > fragment z "happy talk" captaina sensible'go (;-)) A znam to, fajne :)) Ufff. Odpowiedz Link
grimsrund Re: pandora.com i The Music Genome Project 03.09.05, 20:42 David Cassidy - Daydreamer Ale rupieć :))) Odpowiedz Link
grimsrund Re: pandora.com i The Music Genome Project 03.09.05, 22:53 David Cassidy - Daydreamer Ale rupieć :))) Odpowiedz Link
grimsrund Re: pandora.com i The Music Genome Project 03.09.05, 22:54 Zbój serwer mnie wylogował przed meczem a potem ołgał że trza jeszcze raz się logować :) Odpowiedz Link
ayya Re: pandora.com i The Music Genome Project 04.09.05, 15:10 Świetna jest ta pandora.com! Najpierw wpisałam CocoRosie i jako bodajże piąta piosenka poleciało mi jakieś techno :D Ale teraz wpisałam Tori Amos i bardzo fajny zestaw leci. Odpowiedz Link
kwiat_paproci Re: pandora.com i The Music Genome Project 04.09.05, 16:01 Rick Astley - Never Gonna Give You Up Już wiem czemu jestem takim czubkiem, to przez niego! :DDD Lepiej się nie mogłam urodzić ;) Odpowiedz Link
ilhan Re: pandora.com i The Music Genome Project 04.09.05, 21:46 Już kiedyś byłem na tej drugiej stronie i mam jeden z fajniejszych numerów 1. Duran Duran - Is There Something I Should Know Odpowiedz Link
cze67 Re: pandora.com i The Music Genome Project 09.09.05, 22:40 Dzisiaj katuję temat "Tortoise". Duuużo świetnej muzyki zupełnie dotąd nieznanych przeze mnie kapel (Spacehead, Character, Mogwai, Feathers, Tarentel, Brookhaven). Odpowiedz Link
cze67 Re: pandora.com i The Music Genome Project 09.09.05, 22:44 A, i jeszcze jedna nazwa: Kinski (ale nie ten nasz Kinsky, tylko taka kapela z Seattle)... Odpowiedz Link
mechanikk Re: pandora.com i The Music Genome Project 07.10.05, 20:25 O cudzym gadacie, a swego nie znacie :) Na last.fm mozna ściagnać sobie last.fm player, który działa tak samo jak pandora, tylko lepiej :)) Można posłuchać sobie dobrej muzyki, chociaż skojarzenia ma ów player średnie, z Franzem Ferdinandem kojarzą mu się Eels, Calexico i Pavement. Ale jest gut. Odpowiedz Link
sonia34 Re: pandora.com i The Music Genome Project 08.10.05, 13:56 24 styczeń 1985. Foreigner - I Want To Know What Love Is. Odpowiedz Link
grimsrund Ratujmy od zapomnienia 05.10.06, 02:00 Sympatyczny to był wątek - w górę go! Odpowiedz Link
obly Re: pandora.com i The Music Genome Project 05.10.06, 07:58 dzięki za przypomnienie ;)) wtedy był to trial o ile pamiętam i po kilku dniach trzeba było wybrac opcję płatną teraz można za free kosztem reklam ;))) to jest chyba jedna z najlepszych opcji dla mnie do poznwania nowej muzy ;)) juz na 10 kawałków zanotowałem 3 plyty do poznania takihc artychów: redman, craig taborn, opsvik normlanie ze o jeju Odpowiedz Link