jarecki32 15.09.05, 01:22 dawno wyliczanki nie bylo ? moze doczolgamy sie tym sposobem do 30k ? %) moj ulubiony rockowy utwor instrumentalny to "Jessica" Allman Brothers Band, a jakie sa Wasze typy ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tymbarski Re: best rock instrumentals 15.09.05, 10:30 1. Universal Mind - LTE 2. Erotomania - Dream Theater 3. Overture 1928 - Dream Theater 4. Paradigm Shift - LTE 5. Friends - Joe Satriani 6. Summer Song - Joe Satriani 7. Zakłócenie Porządku - Lady Pank 8. Biaxident - LTE 9. Europa - Santana 10. Cavalcado - Ryszard Sygitowicz 11. Samba Pa-Ti - Santana 12. Surfing With the Alien - Joe Satriani 13. Icarus Dream Fanfare - Yngwie Malmsteen 14. Midnight - Joe Satriani 15. Acid Rain - LTE Szkoda, że zawęziłeś do rockowych, tym samym nie wiem czy moge umieszczać Mahavishnu Orchestra, bo to ani rock ani jazz. Tym samym utrudniłeś nieco zadanie:) Odpowiedz Link
jarecki32 Re: best rock instrumentals 15.09.05, 13:17 to z podobnej polki Eric Johnson "Cliffs of Dover" oraz Joe Satriani "Back to Shalla Bal" no i jeszcze ten kawalek Santany z Caravanserai (pierwszy na plycie z takim dlugim tytulem) Odpowiedz Link
ilhan Re: best rock instrumentals 15.09.05, 11:01 The Smiths - Oscillate Wildly? Nie wiem, moje ulubione kapele rzadko grają instrumentale, a jeszcze rzadziej na poważnie. A wymienianie tu takich, które grają instrumentale wyłącznie mija się chyba z celem. Odpowiedz Link
tymbarski Re: best rock instrumentals 15.09.05, 11:41 Jareckiemu chodziło przeciez o piosenki, więc nie trzeba wymieniać takich co grają tylko i nie umiom spiewać:). Przeciez Dream Theater, Lady Pank czy nawet Joe Satriani to nie są kapele stricte instrumentalne. Odpowiedz Link
ilhan Re: best rock instrumentals 15.09.05, 11:54 tymbarski napisał: > Jareckiemu chodziło przeciez o piosenki, więc nie trzeba wymieniać takich co > grają tylko i nie umiom spiewać:). Przeciez Dream Theater, Lady Pank czy nawet > Joe Satriani to nie są kapele stricte instrumentalne. Hm, przyznam że nie umiem tej wypowiedzi odnieść do mojego postu :) Odpowiedz Link
cze67 Re: best rock instrumentals 15.09.05, 12:03 Genesis - Unquiet Slumbers For The Sleepers ...In That Quiet Earth, The Brazillian Odpowiedz Link
tymbarski Re: best rock instrumentals 15.09.05, 12:00 ilhan napisał: > Nie wiem, moje ulubione kapele rzadko grają instrumentale, a jeszcze rzadziej n > a poważnie. A wymienianie tu takich, które grają instrumentale wyłącznie mija s > ię chyba z celem. Zrozumiałem że podważasz sens wymieniania kapel grających wyłącznie instrumentalnie. W związku z tym zwróciłem uwagę, że nie trzeba wymieniać kapel grających wyłącznie instrumentalnie (typu Mahavishnu Orch...) a jedynie znajdować pojedyncze instrumentalne kawałki w twórczości ulubionych kapel (jak The Smits w Twoim przypadku) Odpowiedz Link
ilhan Re: best rock instrumentals 15.09.05, 13:22 tymbarski napisał: > ilhan napisał: > > > Nie wiem, moje ulubione kapele rzadko grają instrumentale, a jeszcze rzad > ziej n > > a poważnie. A wymienianie tu takich, które grają instrumentale wyłącznie > mija s > > ię chyba z celem. > > Zrozumiałem że podważasz sens wymieniania kapel grających wyłącznie > instrumentalnie. W związku z tym zwróciłem uwagę, że nie trzeba wymieniać kapel > grających wyłącznie instrumentalnie (typu Mahavishnu Orch...) a jedynie > znajdować pojedyncze instrumentalne kawałki w twórczości ulubionych kapel (jak > The Smits w Twoim przypadku) Dokładnie tak - pewnie się nie zrozumieliśmy, ale nie brnijmy w niusanse, zajmijmy się tematem :) Odpowiedz Link
negativ.nein Re: best rock instrumentals 15.09.05, 13:26 hmm, przychodzi mi na myśl "bulletproof cupid" placebo. bardzo fajny opener. Odpowiedz Link
glebogryzarka1 Re: best rock instrumentals 15.09.05, 14:26 Jeśli trzymamy się rocka, to The Stranglers "Waltzinblack" Madness "A Town with No Name" i nie chcę powtarzać po Ilhanie "Oscillate Wildly", więc niech będzie Red Hot Chili Peppers "Pretty Little Ditty" Odpowiedz Link
tomash8 Re: best rock instrumentals 15.09.05, 14:37 Metallica - Orion, The call of ktulu Iron Maiden - Ides of March Colosseum - Valentyne suite Obituary - Redneck's stomp;) Ale najlepsza moim zdaniem jest: RUSH - 2112 - Overture. Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: best rock instrumentals 16.09.05, 07:53 U2 - " Sixty Seconds In Kingdom Come " U2 - " Endless Deep " innych sobie nie przypominam :P Odpowiedz Link