Dodaj do ulubionych

Super Furry Animals

18.10.05, 10:35
Taki zespół i jeszcze bez wątku!

Ich płyty z lat 90. - mistrzostwo świata. Niesamowita melodyjność w połączeniu z kosmicznym klimatem, międzygatunkowymi wycieczkami, brzmieniowymi eksperymentami i absurdalnymi tekstami. Wszystkie trzy godne polecenia, najbardziej chyba "Radiator" z 1997. Myślałem czy by nie zadać wszystkim do słuchania nawet.

Oczywiście zbyt słabo doceniani. Ktoś ich nazwał XTC naszych czasów i to racja, bo właśnie wydali siódmy album i znów nie zawodzi. A "Cloudberries" trzeba posłuchać, bo to jeden z najpiękniejszych utworów roku.

Nei di dorri fy ngwallt yn hir reit i lawr at fy nhin?
Obserwuj wątek
    • kkrzysiekk Re: Super Furry Animals 18.10.05, 10:55
      Czy ich granie z lat 90 różni się jakoś znacząco od tego, co robili później ?
      Dobrze znam tylko "Rings around the world" i muszę przyznać, że bardzo tę płytę
      lubię. Acha, jestem już po kilku przesłuchaniach Love Kraft, jak na razie 7*/10
      (może będzie w 20 best of 2005 ;-)
      • ilhan Re: Super Furry Animals 18.10.05, 14:03
        Więcej mieszali. Jako fan Blur z okresu 1993-95 powinieneś być zachwycony. "Radiatora" stawiam przynajmniej na równi z "The Great Escape" czy "Parklife".

"Love Kraft" też ode mnie mocna 7/10. Bardzo spokojny i ładny album.
        • kkrzysiekk Re: Super Furry Animals 20.10.05, 19:56
          ilhan napisał:

> "Radiatora" stawiam przynajmniej na równi z "The Great Escape"
          czy "Parklife".

Zapoznałem się, niezła płyta, ale jak dla mnie za mało przebojowa, żebym mógł
          podzielić Twoje zdanie. Na pewno jeszcze nieraz do niej wrócę.
          • ilhan Re: Super Furry Animals 20.10.05, 20:01
            Mało przebojowa? Czy na pewno masz album, na którym są "Demons", "She's Got Spies", "Play It Cool", "Hermann Loves Pauline", "Torra Fy Ngwallt Yn Hir" i "The Mountain People"? :)
            • kkrzysiekk Re: Super Furry Animals 20.10.05, 20:48
              ilhan napisał:

> Mało przebojowa? Czy na pewno masz album, na którym są "Demons", "She's Got
              Spies", "Play It Cool", "Hermann Loves Pauline", "Torra Fy Ngwallt Yn Hir"
              i "The Mountain People"? :)

jak może być przebojem piosenka, którą pierwszy raz słyszę ? ;-D

no dobrze, po pierwszych przesłuchaniach "wbiły" mi się "The International
              Language of Screaming", "She's Got Spies" i "Mountain People", ale [jak na mój
              prostacki gust ;-) ] nie są to kawałki o potencjale przebojowości na miarę
              choćby "It's Not the End of the World?" albo "Juxtaposed With U", nie mówiąc
              już o płytach Blur, które wymieniłeś, bo z nich prawie każdy kawałek mógłby być
              singlem.
    • grimsrund Re: Super Furry Animals 18.10.05, 12:00
      SFA ołrajt :))
      • pszemcio1 Re: Super Furry Animals 28.10.05, 18:10
        słuchałem tylko phantom power. świetna płytka z unoszącym sie klimatem
        floydowskim nawet - choc to w gruncie rzeczy proste piosenki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka