pytajnick 22.07.06, 13:54 wirtualnemedia.pl/document,,1416755,Powrot_starej_radiowej_Trojki.html www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060721/publicystyka/publicystyka_a_1.html ( www.twozywo.art.pl/meta/index.php?meta=2&m=1&p=1&pid=38 :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aasiek Re: TrÓjka - reaktywacja? 22.07.06, 18:14 To by było miłe... Nawet znowu zaczęłam słuchać trójki. Tak, zeby mieć świadomość, co się zmienia (lub zmieni)... Odpowiedz Link
pytajnick Re: TrÓjka - reaktywacja? 22.07.06, 18:20 aasiek napisała: > To by było miłe... Nawet znowu zaczęłam słuchać trójki. Tak, zeby mieć > świadomość, co się zmienia (lub zmieni)... Słucham ich czasem tylko podczas serwisów informacyjnych (kwestia przypadku czy ich czy kogokolwiek innego), ale dziś jakoś zapodałem sobie Trujke dwa razy (pierwszy raz zanim przeczytałem o zmianach), i były to dwie miłe niespodzianki - rankiem "Riders on the storm" The Doors u Niedźwiedzkiego, a teraz Faith No More i The Who. Odpowiedz Link
pytajnick Re: TrÓjka - reaktywacja? 22.07.06, 18:33 A teraz The White Stripes z ostatniej (fajnej bardzo) płyty i The Smiths - nie wiem czy to przypadkowo na jakąs dobrą audycję trafiłem? Odpowiedz Link
wososh Re: TrÓjka - reaktywacja? 23.07.06, 01:38 .:. no a to wszystko to sprawka P. Metz'a ;) bardzo emocjonalnie, jak mój tata powiedział, podchodzi do prowadzenia audycji i to mi się podoba. często z jego krótkimi komentarzami zgadzam się w 200%. wie dokładnie co zagrać i co powiedzieć, mimo że całość może lekko haotyczna się jawić. ale czyni to tak profesjonalnie bezobciachowo. Odpowiedz Link
mr.glam Re: TrÓjka - reaktywacja? 25.07.06, 01:02 zacząłbym od wywalenia Szydłowskiej i paru jej podobnych nabytków. wrócić Kaczora do Zapraszamy do Trójki, ale z drugiej strony nie grzebać sie tylko w dinozaurach. trudna robota, panie Skowroński. trzymam kciuki, bo mojego radia nie słucham na powaznie już od dawna. Odpowiedz Link
mechanikk Re: TrÓjka - reaktywacja? 25.07.06, 01:09 > zacząłbym od wywalenia Szydłowskiej Kostrzewa mógłby wrócić. Serio stęskniłem się za jego gadaniem. Mówcie co chcecie, ale Ekspres był ciekawy, a audycja Szydłowskiej nie ma jaj ;) Odpowiedz Link
miecio4 Re: TrÓjka - reaktywacja? 25.07.06, 15:10 mechanikk napisał: > Kostrzewa mógłby wrócić. Serio stęskniłem się za jego gadaniem. Mówcie co > chcecie, ale Ekspres był ciekawy, a audycja Szydłowskiej nie ma jaj ;) A dajże spokój chłopie. Przeciez pod koniec działalność Ekspresu było słychac w głośniku Kostrzewowe bąbelki od wody sodowej bo mu się w głowie juz nie mieściły. A i kącik polskiego hip hopa wymyslił. A Szydłowska po prostu się na muzyce nie zna. Stelmachowi powinni dać ten czas antenowy. Troche się chłopina zna:) Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: TrÓjka - reaktywacja? 25.07.06, 15:27 miecio4 napisał: > Stelmachowi powinni dać ten czas antenowy. Troche się chłopina zna:) E tam. Zamieniłby stryjek siekierkę na kijek. Powinni przygarnąć teraz sieroty po Bisce, czyli Hawryluka i Chacińskiego (i parę innych osób) i dać im czas antenowy. Przy czym i tak specjalnie mnie to już nie ekscytuje czy Trójka wyjdzie na ludzi czy nie. Czasy radia się skończyły ;P Odpowiedz Link
mechanikk Re: TrÓjka - reaktywacja? 25.07.06, 15:30 >Stelmachowi powinni dać ten czas antenowy. Troche się chłopina zna:) Właśnie właśnie, Szydło ostatnio pojechała na wakacje i podobno Stelka prowadzi w zastępstwie. Odpowiedz Link
mr.glam Re: TrÓjka - reaktywacja? 27.07.06, 19:12 miecio4 napisał: > mechanikk napisał: > > > Kostrzewa mógłby wrócić. Serio stęskniłem się za jego gadaniem. Mówcie co > > > chcecie, ale Ekspres był ciekawy, a audycja Szydłowskiej nie ma jaj ;) > > > > A dajże spokój chłopie. Przeciez pod koniec działalność Ekspresu było słychac w > > głośniku Kostrzewowe bąbelki od wody sodowej bo mu się w głowie juz nie > mieściły. A i kącik polskiego hip hopa wymyslił. A Szydłowska po prostu się na > muzyce nie zna. Stelmachowi powinni dać ten czas antenowy. Troche się chłopina > zna:) święte słowa, zapamiętałem Kostrzewę jako zamerykanizowanego dyletanta, który każdy swój wywiad z zagranicznym artystą zwykł opatrywać pytaniem co w jego/jej życiu znaczy Nevermind Nirvany. o ile pamiętam, to Suede odpowiedzieli, że NIC, hehe. z czasem zaczął puszczać oczywiście dobrą muzykę, ale jego komentarze były nieznośnie pyszne, 'bąbelkowe' właśnie. Stelmach to miły człowiek, ale na muzyce zna się przeciętnie, a charyzmy ma też niewiele. nigdy nie zapomnę mu zohydzenia mi Placebo zanim sam Molko i spółka tego dokonali na płytach. no ale gość ma mój mały plusik, bo czuć, ze wzrusza go to, co robi. głosuję rękami i nigami za Hawrylukiem. ze starej gwardii najbardziej brak mi zaś Wiernika. oni nie muszą udowadniać, że się znają i mają polot. bo po prostu to się czuje. Odpowiedz Link
grimsrund Re: TrÓjka - reaktywacja? 27.07.06, 20:16 > głosuję rękami i nigami za Hawrylukiem. ze starej gwardii najbardziej brak mi > zaś Wiernika. oni nie muszą udowadniać, że się znają i mają polot. bo po > prostu to się czuje. Moje ręce i nigi też tak głosują. Kto wie, gdyby Wiewiór wrócił, może wreszcie w Trójce usłyszelibyśmy znowu Monster Magnet? ;)) Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 04.08.06, 13:36 Ja tam żadnych zmian nie zauważyłem. Wciąż Cerekwicka, Mieczu, Wilki i inne takie... Odpowiedz Link
sonia34 Re: TrÓjka - reaktywacja? 07.08.06, 16:07 Też jestem za Jackiem Hawrylukiem. Pan Jacek rulez!!! Odpowiedz Link
agentcooper Re: TrÓjka - reaktywacja? 26.07.06, 22:06 no ja jestem wlasciwie...za...Gdyby tak jeszcze wrocily stare programy: W Tonacji Trojki z Wiernikiem czy Mannem i Chojnackim, sobotnie Zapraszamy Do Trojki z Kaczkowskim czy z troche innej beczki popoludniowa Powtorka z Rozrywki....Ech, dawne czasy...A tak czlowiek ino PINu slucha... Odpowiedz Link
kwiat_paproci Re: TrÓjka - reaktywacja? 27.07.06, 18:26 Oby się potem nie okazało, że te zmiany to tylko "kosmetyczne" będą...Dzisiaj w robocie byłam zmuszona zabijać nudę słuchaniem radia, a że na dzikim wschodzie jedyną słuchalną stacją jest trójka to ją wrzuciłam. Matko bosko, toż tego się nie dało słuchać, leciała tak beznamiętna i beznadziejna muzyka, że myślałam, że skonam jak nie od upału, to od tego radia :/ Już z dwojga złego, to wolałabym chyba bzdetkę włączyć, bo w tamtejszej muzyce zdarzają się przynajmniej gdzieniegdzie jakieś skoki napięcia, a tu nic. Jedynie Razorlighr przez moemnt poratowało sytuację. Także, niech wywalą po pierwsze naczelnych nudziarzy polskiego eteru - Rokosa z Orzechem! Odpowiedz Link
tymbarski Re: TrÓjka - reaktywacja? 07.08.06, 13:44 muzyka.onet.pl/0,1367348,newsy.html Mann - super, Michniewicz - nie super Odpowiedz Link
kwiat_paproci Re: TrÓjka - reaktywacja? 07.08.06, 14:01 Oczywiście super, że Mann :) A co do Pieńkowskiej, to mam na jej temat swoje okrutne zdanie, więc nawet Beata Michniewicz na jej miejscu mnie bardzo cieszy ;) Jola niech dalej w tefałenie się produkuje. Odpowiedz Link
grimsrund Re: TrÓjka - reaktywacja? 07.08.06, 14:11 Tajest! Precz z Jolą P., a Michniewicz współtworzyła w końcu NIE TYLKO DLA ORŁÓW, więc przez wzgląd na stare dobre czasy może być. A tak przy okazji, skoro już, to na przykład tutaj można: www.man.poznan.pl/%7Elukask/orly/ Odpowiedz Link
tymbarski Re: TrÓjka - reaktywacja? 07.08.06, 14:18 cze67 napisał: > Cejrowski? To ja dziękuję. On ma taką trochę fuinkcję, jak Ich Troje. Nie trzeba słuchać, ale w krajobrazie kulturalnym oszołomy też są potrzebne. Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 07.08.06, 14:19 To niech sobie będzie w Zetce albo innej Wawie. Nie wiem czemu ma przyjść akurat do Trójki. Odpowiedz Link
tymbarski Re: TrÓjka - reaktywacja? 07.08.06, 14:25 Pozostaje mieć nadzieję, że będzie miał jakąś audycję o swoich podrózach, w której będize mógł dać upust swej miłości do country. Byle mu nie dali jakiejś audycji politycznej Odpowiedz Link
grimsrund Re: TrÓjka - reaktywacja? 07.08.06, 14:33 Znów chcą dyskryminować kantry. Znamy to, znamy [ kupa smutniaczków ]. Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: TrÓjka - reaktywacja? 07.08.06, 19:05 W Polsce się kantry NIE LÓBI. Odpowiedz Link
grimsrund Re: TrÓjka - reaktywacja? 09.08.06, 00:45 Racja. Z drugiej strony hipokryzją byłoby udawanie, że gatunek jako całość jest fajowski, w przeciwieństwie do innych gatunków muzycznych. Gdy ktoś kupsko nawali w dziedzinie kantry, to nie można owej wydzieliny tuszować. Post ten wyprodukowałem na marginesie nowej płyty Raula Malo (tego pana od The Mavericks), która to zawiodła mnie dość potężnie z racji swej mientkości okrutnej. Miarą porażki YOU'RE ONLY LONELY jest dla mnie to, że najlepszymi utworami na płycie są te, w których Malo próbuje klimatów dżezawych. Takiego głosu szkoda na dziadowskie piosenki brzmiące w moich uszach jak klony I BELIEVE I CAN FLY R Kelly'ego (niektóre naprawdę są aż TAK słabe). Odpowiedz Link
sonia34 Re: TrÓjka - reaktywacja? 09.08.06, 12:14 grimsrund napisał: > Racja. Z drugiej strony hipokryzją byłoby udawanie, że gatunek jako całość jest > > fajowski, w przeciwieństwie do innych gatunków muzycznych. Żaden gatutek nie jest fajowski jako całość. Wszędzie się jakieś badziewie trafi. Odpowiedz Link
miecio4 Re: TrÓjka - reaktywacja? 28.08.06, 16:23 Cuda cuda. Wraca "W Tonacji Trójki" a w soboty od 16 córka Kaczora. Plus nowy program Stelmacha w piątki o 22. Muszę chyba tranzystorowca wyciągnąć z pawlacza bo radia słucham tylko w aucie. Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 30.08.06, 15:12 Powiem, że stara Trójka wróciła dopiero wówczas, kiedy przestaną nadawać w kółko te same beznadziejne piosnki Cerekwickiej, Kowalskiej, Wilków i całej tej tragicznej czeredzi. Odpowiedz Link
magax Re: TrÓjka - reaktywacja? 30.08.06, 15:24 Mógłby jeszcze wrócic Józek!Nie opuściłam zadnej nocy z pn na wtorek.Tylko tam można było usłyszeć Sparklehorse, Arab Strap czy Mogwai... Marzy mi się też żeby Trójka przygarnęła ekipę HCH -------- I Might Be Wrong... Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 01.09.06, 13:35 Więcej info: 4 września wystartuje nowa ramówka Trójki. Przebudowany zostanie sztandarowy poranny blok "Zapraszamy do Trójki". Kilkanaście minut po godz. 7 pojawią się w audycji komentatorzy, którzy wraz z prowadzącym będą omawiać bieżące wydarzenia. Będą to Jacek Rakowiecki ("Rz"), Tomasz Wróblewski ("Newsweek"), Dominika Wielowieyska ("Gazeta Wyborcza"), Cezary Michalski ("Dziennik"), Piotr Zaremba ("Newsweek") oraz Janusz Rolicki i Piotr Semka (współpracują z tytułami wydawnictwa Axel Springer). "Salon polityczny Trójki" będzie prowadził od września Michał Karnowski, dziennikarz "Newsweeka". Przed poranną rozmową pojawi się dwuminutowy program "Myśl dnia". - Osoby, które tu zaprosimy, same uznają, co danego dnia chcą powiedzieć o świecie - tłumaczy ideę Krzysztof Skowroński, dyrektor Trójki. Wśród autorów mają być m.in. były polityk, publicysta Czesław Bielecki oraz filozofowie Agata Bielik-Robson i Dariusz Karłowicz. Piątkowe pasmo poranne należeć będzie do Wojciecha Manna (już je prowadzi). Ma mieć lżejszy charakter. Nie wiadomo, kto tego dnia będzie gospodarzem "Salonu". Codzienne popołudniowe wydanie "Zapraszamy do Trójki" zostanie wydłużone o godzinę. Nowy czterogodzinny blok publicystyczny, prowadzony przez Beatę Michniewicz, pojawi się w sobotę. Znajdzie się w nim przeniesione z niedzieli "Śniadanie w Trójce", pasmo z komentatorami, a także program Dariusza Rosiaka o problemach świata. Miejsce "Niedzielnego salonu Trójki" zajmie społeczny program "Według Polaków" Dariusza Bugalskiego. Na antenę Trójki wracają programy zlikwidowane przez poprzednią dyrekcję. Są to: sobotnie muzyczne wydanie "Zapraszamy do Trójki", które poprowadzi Aleksandra Kaczkowska (ostatnio w Radiu BIS), "Tanie granie" Grzegorza Wassowskiego i Wojciecha Manna, "W tonacji Trójki", "Muzyczna poczta UKF" w dawnej formule. Powrócą także rozmowy z gwiazdami Magdaleny Jethon, a w niedziele po godz. 17 pasmo sportowe. Jednym z nowych autorskich programów będzie "KOZA" ("Komitet Organizacyjny Zwalczania Apatii") znanego z telenoweli "Złotopolscy" Andrzeja Nejmana i Agnieszki Szydłowskiej z Trójki. Od października codziennie od godz. 13 do 14 Artur Andrus ma prowadzić "Akademię rozrywki". Zmniejszona zostanie rola komputerowej playlisty - o tym, które utwory grać, decydować będzie Akademia Muzyczna Trójki. Komentarz: Zapowiada się ciekawie, mam nadzieję, że słupki słuchalności gwałtownie wzrosną, bo jak nie to za dwa lata wróci to co mamy teraz. Odpowiedz Link
mechanikk Re: TrÓjka - reaktywacja? 01.09.06, 19:48 Dzisiaj nowa audycja Stelmacha: www.polskieradio.pl/trojka/offensywa/ Odpowiedz Link
grimsrund Re: TrÓjka - reaktywacja? 01.09.06, 20:05 Graftmann, nie Graftmann - ważne, że z Anią Gacek i Kubą Wandachowiczem uzgodnione. Ktoś spodziewał się czegoś innego? Odpowiedz Link
martolka Re: TrÓjka - reaktywacja? 04.09.06, 09:31 Jest pięknie. Brak pani Joli P. kłócącej się z politykami cieszy mnie niewymownie, słychać już piosenki, których wcześniej nie uświadczyłeś, a w piątek to chyba będę się budzić specjalnie o 6:00... :-) Odpowiedz Link
skrzynkajagi Re: TrÓjka - reaktywacja? 04.09.06, 16:35 Oj, zapowiada sie niezle. I intryguje mnie tez sobotnia "Zapraszamy"... Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 09:52 Radość dzisiejsza poranna Głos pana Wojciecha Manna Odpowiedz Link
grimsrund Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 11:40 Ditejls, ditejls!! (pora ta bowiem dla mnie całkowicie nie do przeskoczenia) Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 11:50 NO cóż, Mann jak to Mann - coś tam sobie mamrotał pod nosem i puszczał jakieś bluesy i los lobosy:-) Ale miło było słyszeć jego głos i śmiać się z żarcików tudzież prognozy pogody (temperatura w Polsce od 16 do 20 stopni - proszę sobie wybrać:)). Dosyć mam bowiem identycznych porannych trójkowych programów. Tęsknię za układem sprzed chyba 10 lat, kiedy każdy dzień tygodnia miał innego gospodarza porannej Trójki, najbardziej lubiłem kiedy (chyba w środę) prowadził Miecugow - świetną muzykę zapodawał. Odpowiedz Link
martolka Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 12:22 Mamy podobne odczucia. Ta prognozą pogody to się ubawiłam :-) Po Mannie z rana od razu dobry humor na cały dzień. Ale czasy kiedy puszczałam jak najdłuższą kasetę na nagrywanie, żeby nic nie stracić z porannej Trójki po wyjściu do szkoły, ha, to se ne wrati. Miecugowa też mi brak w tym radiu. Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 13:27 Muzyczna Poczta UKF - w pytę: Toto, Bronski Beat! Jest w porzo. Odpowiedz Link
martolka Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 13:28 korci mnie zażyczyć sobie jakiegoś cudaka i sprawdzić, czy poszukają :-)) Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 13:30 Ja zażyczyłem - ciekawe czy puszczą:-) Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 13:56 Nie dali - dziady (zamówiłem Erykę Badu):-( Ale Gardenia i Simon and Garfunkel - super. Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 14:12 cze67 napisał: > Nie dali - dziady (zamówiłem Erykę Badu):-( A, to jeszcze godzina, może jednak... Odpowiedz Link
braineater Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 13:57 Powiem tak - po raz pierwszy od bodaj trzech, czy czterech lat nie przekręciłem po Salonie Politycznym (choc misio z Newsweeka to raczej mało udany jest) wajhy na inne radio (na NRJ znaczy się) i wcale nie mam takiego zamiaru. Mann z rana cudowny po prostu, etno do południa mimo, ze za popowe tez milusie, nNiedźwiedzki straszny jak zawsze, ale ja po prostu chopa nie lubię, a teraz jest w ogóle bardzo miło. <brejniter podspiewujący Sajmona i Garfankla> P:) Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 14:00 No właśnie - nawet Cejrowski (a właściwie nadawana przez niego latynoska muzyka) był w porządku. Odpowiedz Link
braineater Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 14:10 o nieźle - zupełnie nie skumałem, że to Cejrowski:) się wyłaczam jak gadają:) P:) Odpowiedz Link
id999 Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 14:18 w ten oto sposób zniknęło nam ostatnie medium, w ktorym nie ma Jacka Karnowskiego Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 14:21 Chyba Michała (Newseek):-). Jacek to jego brat bliźniak (TVP1). Odpowiedz Link
id999 Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 18:29 LOL nie wiedzialem ze jest dwoch Karnowskich (tzn. Karnowskiego kojarze tez z TV - ale nie sadzilem ze to ten sam). wiec jednak komedia tym bardziej Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 14:27 martolka napisała: > Mamy podobne odczucia. Ta prognozą pogody to się ubawiłam :-) I: "jest szesnaście i pół... po tej... jak jej tam... po siódmej..." :-) Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 14:49 Jakoś rozrzewnili mnie Przyjaciele Pana Cairo... Rewelacja usłyszeć to po latach i to w całości. Odpowiedz Link
martolka Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 15:46 ja mam na płycie i słuchałam nie tak dawno, ale fakt, w radiu było jakieś 100 lat temu :-) Odpowiedz Link
ktmajcher Re: TrÓjka - reaktywacja? 03.11.06, 11:57 >Tęsknię za układem sprzed chyba 10 lat, kiedy każdy dzień tygodnia miał innego > gospodarza porannej Trójki, najbardziej lubiłem kiedy (chyba w środę) >prowadził Miecugow - świetną muzykę zapodawał. to było wcześniej, 20-15 lat temu (no chyba, że napisałeś tak bo nie dopuszczasz myśli, że to tak dawno temu) 10 lat temu to było już królestwo Wałka, zmarniał chłopina w tym USA apropo Miecugowa (regularnie, choć nie za często pamiętał o the Waterboys) zawsze mnie zastanawiało, czy poranni prowadzący wtedy dobierali sobie sami muzykę, moje zdanie jest takie, że w pewnej części mieli na to wpływ, bo jednak te dni tygodnia były różne, już kiedyś o tym pisaliśmy cze we wtorki u niedźwiedzia kabaret starszych panów, Odpowiedz Link
ktmajcher Re: TrÓjka - reaktywacja? 03.11.06, 11:46 cze67 napisał: > Radość dzisiejsza poranna > Głos pana Wojciecha Manna rym na miarę: dla dorosłych i dla dzieci zaczynamy program trzeci jest piątek a więc jedyny dzień tygodnia kiedy słucham trójki najwięcej i z największą przyjemnością od pon do czwartku niewiele się zmieniło (w tych pasmach, których słucham) ale co ważne słysze większe zróżnicowanie piosenek, nawet jeśli w jakimś stopniiu jest playlista to ma większy, przede wszystkim chronologiczny zakres funkcji random, w piątki jest MANN i TONACJA, jeszcze jakby wróciła środowa i poniedziałkowa, to byłby miód, nawet poczta ukf mi nie przeszkadza bo Żąda, który mnie mierzi strasznie, akurat spełnia często moje życzenia tego co w radio chcę słyszeć o takiej luźnej porze, nie ma Kaczora w soboty po południu, ale Kaczuszka sobie nieźle radzi ciągle boleje nad Stelką, który jak ma czas antenowy w zastępstwie w ciągu jasnego dnia to nagle to nie ten Stelka, nawet placebo nie puści, nie słucham Metza bo go nie lubię, ale czasem spojrze na listę z audycji i ... żałuję Odpowiedz Link
theagata Re: TrÓjka - reaktywacja? 04.11.06, 17:04 ktmajcher napisał: > nie słucham Metza bo go nie lubię, ale czasem spojrze na listę z audycji i ... > żałuję oj żałuj ;) ja słucham w Trójce tylko Listy Osobistej a u Metza nie lubię jedynie jego uwielbienia dla Madonny itp. popu, jako prowadzący audycję ma tę ogromną zaletę że mało gada, nie epatuje swoją osobą i nie kreuje się na gwiazdę jak większość jego kolegów z Trójki [nie będę pokazywać palcem bo to nieładnie, wystarczy posłuchać] Odpowiedz Link
ktmajcher Re: TrÓjka - reaktywacja? 04.11.06, 22:40 troche mi pora nieodpowiada, ale przede wszystkim to miałem kiedyś okres że słuchałem trochę Radia Mało Fajnego, w pasmach, w których nie słuchałem akurat 3, i szybko przestałem, ale uraz do Metza pozostał Odpowiedz Link
theagata Re: TrÓjka - reaktywacja? 04.11.06, 22:48 ktmajcher napisał: > słuchałem trochę Radia Mało Fajnego, ja nigdy tego radia nie słuchałam, pan Metz ma u mnie czyste konto. Odpowiedz Link
pszemcio1 Re: TrÓjka - reaktywacja? 05.11.06, 09:11 ktmajcher napisał: > troche mi pora nieodpowiada, ale przede wszystkim to miałem kiedyś okres że > słuchałem trochę Radia Mało Fajnego, w pasmach, w których nie słuchałem akurat > 3, i szybko przestałem, ale uraz do Metza pozostał akurat z tego co pamietam Metza w rmfie to to radio było jak na stacje komercyjne dość przyzwoite, a Metz miał tam audycje autorskie, w których zapuszczał zacne dźwięki. później się oczywiście pozmieniało, ale Metza już chyba nie było Odpowiedz Link
ktmajcher Re: TrÓjka - reaktywacja? 05.11.06, 12:08 tylko, ze ja się ograniczałem do audycji metza, maciborka i sołtysika o filmach, i z tej trójki tylko maciborek mi jako tako podchodził (za Waterboys w dużej mierze, nie ukrywam prywaty), na metza to ja mam po prostu alergię Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 20.11.06, 10:44 Dzisiaj puszczają kawałki koncertowe, w tej chwili Lucy In The Sky w wersji Eltona Johna, wcześniej m.in. Born To Run i Jump! w wersjach autorskich. Odpowiedz Link
grimsrund Mann do południa - miło usłyszeć 10.09.06, 10:54 Tylko czemu Wasowski i Chojnacki muszą się gnieść z nim razem w jednej audycji? Dać im własną audycję, tak jak trzeba. Ciekaw też jestem, co będzie teraz z Kordowiczem. Odpowiedz Link
ilhan Re: Mann do południa - miło usłyszeć 10.09.06, 11:00 Obudziła mnie jak się dowiedziałem wersja "Smoke On The Water" Iana Gillana z towarzyszeniem innych muzyków PARPLI, po chwili pan Wojciech zaproponował Satrianiego, a po nim inny utwór PARPLI - brrrrrr, naprawdę komuś tego brakowało? Odpowiedz Link
grimsrund Re: Mann do południa - miło usłyszeć 10.09.06, 11:20 Mnie niespecjalnie, ale komuś na pewno. Natomiast blus, i na ten przykład Los Lonely Boys - jak najbardziej. No i są wtręty z "Nie tylko dla orłów" - mniut na moje serce! Odpowiedz Link
martolka Re: Mann do południa - miło usłyszeć 10.09.06, 11:53 grimsrund napisał: > No i są wtręty z "Nie tylko dla orłów" - mniut na moje serce! parę razy umarłam ze śmiechu :-)) a teraz na koniec leci kawałek, który mi się podoba, ale nie usłyszałam co to. Odpowiedz Link
grimsrund Re: Mann do południa - miło usłyszeć 10.09.06, 13:10 Ostatni utwór to długas z nowej płyty Widespread Panic. Świetny zespół, i do tego dobrzy kumple mojego ulubieńca Vica Chesnutta (razem nagrali dwie płyty pod szyldem Brute). Jest nieźle!! Odpowiedz Link
cze67 Re: Mann do południa - miło usłyszeć 11.09.06, 13:59 Oczywiście, można narzekać, że teraz przeginają w drugą stronę i grają numery dla pradziadków, ale wolę to (plus głos i humor pana Manna) niż to co było do tej pory. A poza tym - lubię starocie, bo sam już nie jestem pierwszej młodości. Odpowiedz Link
grimsrund Re: Mann do południa - miło usłyszeć 10.09.06, 11:29 Mnie nie brakowało Parpli tylko dlatego, że mam na płycie i mogę se puścić kiedy dusza zapragnie :) Odpowiedz Link
maff1 Re: TrÓjka - reaktywacja? 18.09.06, 13:25 Kaczor przed południem? www.polskieradio.pl/trojka/minimax/ prezentujacy nagrania D.Gilmoura ze stoczni. Sroda, czwartek, piatek o 8.50 Odpowiedz Link
braineater Normalnie 29.09.06, 12:42 zaraz się wzruszę bo właśnie, po raz pierwszy od x lat słysze w tym radio najlepszy kawałek Bowiego, znaczy sie 'Major Tom' i nie jest srodek nocy... P:) Odpowiedz Link
cze67 Re: Normalnie 05.10.06, 15:34 Coraz ładniej grają, panie, coraz ładniej. Dzisiaj np., oprócz obowiązkowego badziewia, i B'52, i "Salsberry Hill" Gabriela i, teraz, Grechuta. Odpowiedz Link
pszemcio1 Re: Normalnie 05.10.06, 19:52 co do prowadzących to ja nie wiem o co wam chodzi : szydłowska - na serio nikt jej nie lubi? miły głos, a do tego nie jest szkodliwa. puszcza sobie , czasem coś rzeknie i spoko. czy się zna czy nie to nie wiem - bo w sumie co to znaczy że się ktoś nie zna? stelmach - lubiecie? no ja akurat nie trawię bo fanostwo przysłania mu jakiś przynajmniej trochę trzeźwy osąd całości. w stylu: "a on tam stał, taki drobny, ale z niesamowitą aurą. on - geniusz, kurt cobain naszych czasów - brian molko" . no i tyle z dupy wziętych teorii o muzyce juz od niego słyszałem. "nie rozumiem krytyków którzy zniszczyli nowy album bush - oni mogliby pomysłami obdzielić nie jeden album". no sorry... takim znawcą to ja tez moge być. kostrzewa - jasne - sentyment, ale dziś nie mógłbym go słuchać też. jego zachwyty nad wieloma płytami przypominały jego zachwyty nad Alchemikiem. niezbyt to były udane komentarze. nic ponad : "piekna , emocjonalna płyta". i teorie też jakieś ubzdurane i podnieta z byle powodu - taki styl NME rzekłbym kaczkowski - wiem - legenda, ale dziś do mnie w ogóle nie trafia to co mówi. każdy leciwy artysta u niego wraca z "pięknymi i lirycznymi" nagraniami. zero krytycznego spojrzenia na takich wykonawców jak Tori Amos, Waters, Gilmour, Elton John itd...choćby nie wiem jaką kupe nagrali, zawsze grają pięknie , cudownie itd. czasem na prawde trudno tego słuchać podobali mi sie HCH w bisce bo na prawdę bardzo rózne tereny zgłębiali i niegłupio to robili a co do tych co tam w kwestiach politycznych się wypowiadają to widze to tak. generalnie są to ludzi nieszkodliwi dla rządzących oprócz Pana z GW, którego jednak mniemam zaproszono by pozory zachować. uderza brak kogoś z Polityki. no i ci "niezależni" typu Semaka (Semko?)..taaa Odpowiedz Link
braineater Re: Normalnie 05.10.06, 20:10 nauczyłem się automatycznie wyłaczać, jak pojawia się którykolwiek z prowadzących, a jak jest szczególnie wkurwiający, typu Szczyczkowski czy Niedźwiedzki, to po prostu ściszam na maxa radio i mam luz. Także jedynym, co mnie wpędza w epilepsje i toczenie piany, to ten nadęty pszemądrzałek od kultury, co nie pamiętam jak się nazywa, ale jakoś tak nie popolsku chyba bardziej. P:) Odpowiedz Link
pszemcio1 Re: Normalnie 05.10.06, 20:22 generalnie trójka wyszła i tak najlepiej w zwiąku z obsadzaniem nowych ludzi w mediach przez naszą super "wcalealetowcalenienawiedzoną" władzę;) przeciez mogłyby jej się trafić takie oszoomy jak ci co biskę zniszczyli. a Skowroński jaki jest taki jest, ale przynajmniej nie przesadza. z drugiej strony ja jakoś nieufny jestm gdy słyszę że coś ma być jak "za starych dobrych czasów", no ale ja tak mam... Odpowiedz Link
ktmajcher Re: Normalnie 03.11.06, 12:04 pszemcio1 napisał: > kostrzewa - jasne - sentyment do pasma TE pomiędzy 14 - 16, On wtedy odpisywał ręcznie na listy, w połowie lat 90-tych!!! i najgorsze, że chyba je zgubiłem tak jak i On zresztą się zgubił Odpowiedz Link
mechanikk Re: TrÓjka - reaktywacja? 20.11.06, 20:34 Trójka się obudziła i lansuje Beirut. Wczoraj Niedźwiecki (!), dzisiaj Szydłowska. Miło. Odpowiedz Link
janek0 Wyznam szczerze, że... 20.11.06, 21:39 Mann mnie wkurwia, zwłaszcza w duecie omdlewająco-mdlącym Wasowskim. Odpowiedz Link
grimsrund Wiernik wraca? 22.11.06, 01:04 Nie ma to jak wiarygodne, całkowicie niesprawdzone plotki: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=52180226&v=2&s=0 Nawet jeśli to kompletne łgarstwo, to jakie ładne :) Odpowiedz Link
pytajnick Re: TrÓjka - reaktywacja? 22.11.06, 15:55 Podobno dziś rano puścili "Piano Lessons" Porcupine Tree. Będzie dobrze. ;-) Odpowiedz Link
grimsrund Re: TrÓjka - reaktywacja? 22.11.06, 16:06 Nie no, mam n******ę, że winny tej skandalicznej decyzji został natychmiast wywalony ;) Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 02.01.07, 09:52 Dzisiaj cały dzień w Trójce lata 60. No i bardzo fajnie. Odpowiedz Link
ktmajcher Re: TrÓjka - reaktywacja? 02.01.07, 11:09 tylko mogłoby być trochę ostrzej: cream, henio, doors'i itp a jest dużo takiej listy dla oldboyów, ale jutro 70 i chojnacki Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 02.01.07, 11:14 ktmajcher napisał: > tylko mogłoby być trochę ostrzej: cream, Masz, leci Strange Brew. Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 02.01.07, 11:32 God Only Knows - się rozpływam się normalnie. Odpowiedz Link
ktmajcher Re: TrÓjka - reaktywacja? 02.01.07, 11:42 dzięki pomysłowi tych dekad nie zauważam że jest styczeń - mój najmniej ulubiony miesiąc Odpowiedz Link
ktmajcher no coż pomysł fajny 02.01.07, 23:19 ale nie do końca się udał, 1. dominowała głównie lista przebojów dla oldboyów - to i tak był niezły zestaw w porównaniu do szarej codzienności, ale za mało różnorodny i zaskakujący - dla mnie wiele nagrań było zbyt oczywistych, 2. miłe wyjątki - jak pan Grzech był właśnie na antenie po 11-ej i teraz przed 23-ią był Iron Butterfly, 3. za mało było polskiej muzyki, 4. redaktor Szydłowska to mogła sobie rozwiązanie podsumowania za rok ubiegły przesunąć na next week, a zrobić program o alternatywnym lub mniej znanym obliczu lat 60-tych - VU, Zappa, Them, Love, Can itp Odpowiedz Link
ktmajcher Re: TrÓjka - reaktywacja? 03.01.07, 11:39 ktmajcher napisał: > ale jutro 70 i chojnacki niestety pop przeważa, teraz jest nieźle pom. 11 a 12, ale to wg mnie za mało Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 03.01.07, 11:43 Oj, do wszystkiego się można przyczepić. Dobrze jest. Odpowiedz Link
ktmajcher Re: TrÓjka - reaktywacja? 03.01.07, 11:57 bo apetyt rośnie w miarę jedzenia, rano po 6-ej rozpocząłem dzionek od focus hocus pocus i stąd oczekiwania Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 04.01.07, 11:22 Stwierdzam, że kilka dni bez Marii Peszek w Trójce znacznie odświeża mój organizm. Czuję się młody i rześki. Odpowiedz Link
ktmajcher Re: TrÓjka - reaktywacja? 02.01.07, 11:10 a o tym było rano forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=54763311 Odpowiedz Link
gripweed Re: TrÓjka - reaktywacja? 02.01.07, 12:05 To wszystko nic: zaraz po północy, na rozpoczęcie Nowego Roku - Stelmi zapodaje All You Need is Love! Sam, od niepamiętnych czasów, zwykłem dokładnie to samo w tym momencie czynić! To będzie dobry rok. Odpowiedz Link
ktmajcher dekada 90 05.01.07, 08:57 miód na me serce i uszęta Waterboys Whole Of The Moon u p. Wojtka i co z tego, że z lat 80-ych Odpowiedz Link
cze67 Re: dekada 90 05.01.07, 11:10 Kurwa, Ride puszczają! W życiu tego zespołu w radio nie słyszałem. Szacun. Odpowiedz Link
ktmajcher Re: dekada 90 05.01.07, 11:18 nie zapeszaj, mam nadzieję, że do 12-ej poziom zostanie utrzymany, piekne to Ride - dla mnie po raz pierwszy Odpowiedz Link
braineater Re: dekada 90 05.01.07, 11:33 No generalnie nie wiem, czy to klasycznie kazikowe 'sentymenta lat niedawnych', ale dzisiejszy zestaw muzyczny to mocno mię rusza. Avalanches, Beck, Nirvana, PJ'ka. I tak własnie myslę, czy to dlatego, zem młodym gnojkiem w latach tych był, czy tez przypadkiem nie jest tak, ze dekada 90 po dekadzie 60, to jednak była najlepsza z drugiej połowy XX wieku. P:) Odpowiedz Link
cze67 Re: dekada 90 05.01.07, 11:35 MNie najbardziej ruszały lata 60te, potem 70-te, potem 90-te a 80-te jakoś najmniej. Oczywiście chodzi o to, co puszczali w Trójce. Odpowiedz Link
ktmajcher Re: dekada 90 05.01.07, 11:50 cze67 napisał: > MNie najbardziej ruszały lata 60te, też > potem 70-te, tu jak pisałem wcześniej był niedosyt za lekko grali w ten dzień > potem 90-te na razie jest ok, Stelka w końcu jak się pojawił o normalnej porze to przemówił swoim głosem, bo jak ma jakieś zastępstwa w dzień to rzadko kiedy sobie przypomina, że wieczorkiem/nocą gra inne rzeczy własnie mówi o Beksie, o ich wspólnej audycji, która słuchałem późną nocą btw ciekawie zapowiada się dzisiejsza offensywa >a 80-te jakoś mniej tu ze względu na moje sentymenty jestem kontent (i miałem udział w poczie ukf-u...jupijajej) Odpowiedz Link
ktmajcher Re: dekada 90 05.01.07, 12:01 the Church na sam koniec dobra dobra ochłonąć w poniedziałek maryśka p, kasia c i buttony h Odpowiedz Link
cze67 Re: dekada 90 05.01.07, 12:10 ktmajcher napisał: > >a 80-te jakoś mniej > tu ze względu na moje sentymenty jestem kontent > (i miałem udział w poczie ukf-u...jupijajej) A co Twego puścili? Odpowiedz Link
ktmajcher Re: dekada 90 05.01.07, 12:13 no a co innego ja mogłem poprosić waterboys fisherman's blues (poszła jako nr 2) Odpowiedz Link
cze67 Re: dekada 90 05.01.07, 12:34 Eeee, Niedźwiedź zaniża poziom: Madonna, ten nędzny Perfect, teraz tragiczny Maanam. A zaczął tak pięknie (Genesis - Carpet Crawlers). Odpowiedz Link
ktmajcher pani Redaktor 05.01.07, 13:31 Agnieszka podaje linka na zestawienie dekady 80 na stronie sreenagers www.radio.com.pl/trojka/alternatywny/ apropo wczorajszego dnia w III Odpowiedz Link
ilhan Re: pani Redaktor 05.01.07, 13:35 ktmajcher napisał: > Agnieszka podaje linka na zestawienie dekady 80 na stronie sreenagers > www.radio.com.pl/trojka/alternatywny/ > apropo wczorajszego dnia w III Tak i chciałem powiedzieć, że Pani Redaktor Szydłowska jest super w związku z tym. Odpowiedz Link
grimsrund Re: pani Redaktor 05.01.07, 13:42 I tak jej nie lubie (ale Kostrzewy bardziej ;) ) Odpowiedz Link
pytajnick "Nowa stara radiowa Trójka" 09.01.07, 12:03 serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3837691.html Gazeta też się połapała, że coś się dzieje, choć z paromiesięcznym opóźnieniem. Odpowiedz Link
grimsrund Re: "Nowa stara radiowa Trójka" 09.01.07, 12:49 E tam "połapała". Cwaniaki czekały po prostu kilka miesięcy, a nuż się Skowrońskiemu jakoś spektakularnie noga powinie. Odpowiedz Link
janek0 Re: Jutro dzień z Beatlesami 10.01.07, 10:07 cze67 napisał: > Nie przegapcie! od 16:00 Odpowiedz Link
cze67 Re: Jutro dzień z Beatlesami 10.01.07, 10:13 Metz zajawiał: "od 4 do 24". Zrozumiałem, że od czwartej rano. Odpowiedz Link
ktmajcher Re: Jutro dzień z Beatlesami 10.01.07, 11:14 tak od 4 rano, jutro będę trochę odcięty od radia i mnie ominie dużo dobrej muzyki, ciekawi mnie czy tych bitli będzie więcej jak elvisa w poniedziałek bo niby był dzień z królem ale jakoś dużo go nie słyszałem dlaczego 11 stycznia - czy to jest ważna rocznica dla naszych milusińskich Odpowiedz Link
cze67 Re: Jutro dzień z Beatlesami 10.01.07, 11:20 Mnie się ta data z Beatlesami nie kojarzy. Na pewno żaden z nich tego dnia się nie urodził ani nie umarł. PS. Wojciech Ossowski od folku wrócił. Bardzo gut. Odpowiedz Link
ktmajcher Re: Jutro dzień z Beatlesami 10.01.07, 11:52 > PS. Wojciech Ossowski od folku wrócił. Bardzo gut. liczyłem na wiecej po audycji Akademia Muzyki, myślałem że to będą audycje autorskie do 12 a on sobie codziennie troszku gg i o 11.30 niedźwiedź i lista, czyli to co doskonale znamy (nie chodzi mi że ta piguła w temacie lp3 jest niepotrzebna) a teraz TCIOF - newyorker (mimo wszystko tak łatwiej) Odpowiedz Link
martolka Re: Jutro dzień z Beatlesami 12.01.07, 10:32 > ciekawi mnie czy tych bitli będzie więcej jak elvisa w poniedziałek > bo niby był dzień z królem ale jakoś dużo go nie słyszałem oj był, od samiuśkiego rana do późnego popołudnia na pewno (tyle słuchałam radia), i wydaje mi się, że więcej niż Bitli wczoraj. Odpowiedz Link
pytajnick Kolejne artykuły 11.01.07, 20:28 tygodnik.onet.pl/1548,1383624,1,dzial.html serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3837691.html Odpowiedz Link
kubasa Re: TrÓjka - reaktywacja? 12.01.07, 15:17 Kiedy się już wszystko rozwaliło w dobny mak to trchę głupio potem stawiac na absolutną restaurację Trójka mogłaby się rozwijać, a nie tylko zaspokajac gusta, starej, topniejącej z roku na rok grupki słuchaczy. Szkoda, że nie ma tam programow ogarniającyh hip hop, elektronikę i muzykę eksperymentalną/współczesną. Odpowiedz Link
nemrrod Re: TrÓjka - reaktywacja? 12.01.07, 23:15 kubasa napisał: > Szkoda, że nie ma tam programow ogarniającyh hip hop, elektronikę i muzykę > eksperymentalną/współczesną. Właśnie. Za to, jak właśnie przeczytałem, w lutym startuje comiesięczna, 4-godzinna audycja Hawryluka i Chacińskiego. "Tym razem nie na antenie Bisu, ale w dalszym ciągu w Polskim Radiu". Więc pewnie Dwójka i pewnie od 0:00 do 4:00, więc i tak mnie to nie cieszy. Odpowiedz Link
grimsrund Re: TrÓjka - reaktywacja? 13.01.07, 00:47 > comiesięczna, 4-godzinna Łaskawe paniska z tych władzów, nima co. Swoją drogą biedak Gandalf w "3" ma tyle samo na swoje oldskulowe pikania. Jak nie zapomnę, to czasem uda mi się nawet przy nich usnąć :) Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 17.01.07, 10:37 Eryczka w Trójeczce. No pięknie, pięknie. Chyba se po raz setny wieczorkiem zapuszczę. Odpowiedz Link
glebogryzarka1 erica wright case 17.01.07, 11:21 tak tylko zauważę, że 'love of my life worldwide' było nie tak dawno temu na playliście A. Odpowiedz Link
cze67 Re: erica wright case 17.01.07, 14:51 glebogryzarka1 napisał: > tak tylko zauważę, że 'love of my life worldwide' było nie tak dawno temu na > playliście A. Co to jest playlista A? Odpowiedz Link
glebogryzarka1 Re: erica wright case 17.01.07, 15:51 to znaczy nieśmiało zauważyłem, że ostatni singiel artystki był gęsto grany jeszcze zanim zmienił się kierunek na Myśliwieckiej. Odpowiedz Link
cze67 Re: erica wright case 17.01.07, 15:57 Nie podważam słów kolegi, jest to oczywiście możliwie i prawdopodobne. Choć ja osobiście nie przypominam sobie takiego przypadku. Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 05.02.07, 15:13 Szok: Pink Freud? o tej porze? Rewelacja! Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 06.02.07, 09:43 W życiu nie słyszałem w radio "The Spirit Of Radio" Rush. A dzisiaj tak. Odpowiedz Link
ktmajcher Re: TrÓjka - reaktywacja? 07.02.07, 07:37 bo jest płytą tygodnia u Orzecha, ale fakt, już sam fakt, że taki band jest o tej porze lansowany zasługuje na wyróżnienie, natomiast nie sądzę aby po okresie promocyjnym to się miało zmienić tu też kolejny paradoks Orzech jak ma audycje autorskie też potrafi mile połechtać uszy (kiedyś z zaskoczeniem dowiedziałem się, że jeden z jego ulubionych zespołów to Ozric Tentacolos), natomiast samo pasmo orzechowe jest nijakie, Odpowiedz Link
cze67 Niemen 16.02.07, 13:00 Jezu, wymęczył mnie Chojnacki tym Niemenem. Jeżeli kiedykolwiek miałem podświadomą ochotę na jakieś głębsze poznawanie twórczości mego słynnego imiennika, to właśnie mi ona minęła. Odpowiedz Link
grimsrund Re: Niemen 16.02.07, 15:49 Uch ten Chojnacki, a powinien zostać przy tej swojej Eurowizji ;)) Odpowiedz Link
cze67 Ach jak miło!!! 09.03.07, 15:12 "Gramy dalej" - dziękuję! W ogóle mam wrażenie, że ktoś z zespołu pracuje przy KOZIE:-) Odpowiedz Link
glebogryzarka1 Re: Ach jak miło!!! 09.03.07, 15:36 > W ogóle mam wrażenie, że ktoś z zespołu pracuje przy KOZIE:-) nje Odpowiedz Link
cze67 Re: Ach jak miło!!! 09.03.07, 15:42 Acha *cze spuścił smutno głowę, bo po raz kolejny okazało się, że to co mu się zdawało nie było tym, czym było naprawdę* Odpowiedz Link
ilhan Re: Ach jak miło!!! 26.03.07, 10:17 Miły motyw, że dziś RANO kilka minut po moim obudzeniu poleciało "Dashboard" Modest Mouse (a wcześniej ten zeszłoroczny singiel Magic Numbers, który też fajny, a w kategoriach śniadaniowych wręcz super). Odpowiedz Link
ktmajcher U2 day 25.01.07, 11:56 fajna godzinka z U2 pomiędzy 11-12, pod koniec love is blindness, a było też your blue room i inne mniej popularne kawałki, na szczęście nie trafiłem dziś (odpukuję) na razie na beautiful day Odpowiedz Link
martolka Re: U2 day 25.01.07, 12:07 Bjutiful Dnia nie było, za to było Elevation rano :-) Odpowiedz Link
ktmajcher Re: U2 day 25.01.07, 12:15 no tak nr 2 z listy zakazanych pieśni, faktycznie zarejestrowałem to ale byłem na szczęście czymś zajęty w tym przypadku to mniej boli, bo ja po prostu nie rozumiem, że beautiful day osiągnął taki sukces Odpowiedz Link
mechanikk Re: U2 day 25.01.07, 14:42 > bo ja po prostu nie rozumiem, że beautiful day > osiągnął taki sukces Jeśli chodzi o listę przebojów, to jakby powiedział M.Niedźwiecki (a rzekł tak zapytany o trudną do wytłumaczenia popularność Ewy Bem na liście w 2001 r): "Mają dobry, zorganizowany fanklub". Odpowiedz Link
pytajnick Re: U2 day 25.01.07, 22:58 Spędziłem dziś 1/4 dnia przy Trójce (sam się nie poznaję) i szacunek, dobrze się słucha, bez beatów w podkładzie podczas rozmów, no serio reaktywacja. Odpowiedz Link
cze67 Myslovitz day 31.01.07, 11:32 K...a już nie mogę słuchać tego natchnionego Stelmacha. Odpowiedz Link
cze67 Re: Myslovitz day 31.01.07, 11:39 Ten kower "Money money money" to jakaś straszliwa tragedia. Odpowiedz Link
ktmajcher mogę być szczery? 31.01.07, 11:54 czekałem na Twoja reakcję, i wiedziałem, że taka będzie Stelka faktycznie natchniony do bólu, a te money money money to w ramach czego to było myzlovitz lenny valentino czy co? bo nie zakodowałem jeszcze mnie rozwaliła gadka stelki z myszorem (z pamięci): stelka pyta się o początki muzyczne myszora (zespół october's children (?)) a myszor, kurde człowieku nie pytaj mnie o takie odległe czasy ... a poza tym to ja jestem kontent na ten dzień Odpowiedz Link
cze67 Re: mogę być szczery? 31.01.07, 12:40 Money to był wspólny występ Myslovitz z Możdżerem. Wiem, mam skrzywienie in minus odnośnie tego zespołu, ale pomijając moją negatywną opinię, na boga, nie róbmy z tego bandu, jakiegoś nieziemskiego zjawiska, a tak właśnie zachowuje się Stelmach: - zespół robił na tym koncercie niesamowite rzeczy - mówił po tej beznadziejnej Abbie. Co więcej, miałem nadzieję, że przy okazji tego dnia puszczą jakieś nieznane mi kawałki, które przynajmniej nieco pozytwniej nastawią mnie do twórczości. Ale nie: o Pegi Brałn, o Pegi Brałn, kto ciebie kochać będzie umiał, i inne takie gnioty. Odpowiedz Link
pytajnick Re: TrÓjka - reaktywacja? 26.03.07, 10:19 słucham dziś od rana i generalnie miło grają. a def leppardem to już mnie mocno zaskoczyli... pozwalają sobie ;-) Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 26.03.07, 10:21 Chyba w czwartek czy piątek puścili Chemical Brothers i prowadzący mówił potem, że ludzie się pytają - co to jest:-) Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 28.03.07, 15:14 He, he, puszczają Dobrą Radę - W. w Dobrej Wierze. Gęba sama mi się śmieje. - Odpowiedz Link
pytajnick Właśnie leci nowe CocoRosie 02.04.07, 08:36 8:37 i to już nie jest prima aprilis. Odpowiedz Link
cze67 Ale Janka Pośpieszalskiego, 03.04.07, 12:19 tropiącego tzw. Pokolenie JP2, mogli sobie zdecydowanie darować. Odpowiedz Link
pytajnick Re: Ale Janka Pośpieszalskiego, 03.04.07, 13:07 cze67 napisał: > tropiącego tzw. Pokolenie JP2, mogli sobie zdecydowanie darować. A ja z przyjemnością posłuchałem czegoś mówionego o całej rocznicy w innym duchu niż w TOK FM. Alternatywa i dywersyfikacja to dobra rzecz. Odpowiedz Link
grimsrund Re: Ale Janka Pośpieszalskiego, 03.04.07, 14:31 Już lepiej, żeby tzw. Pokolenie JP2 tropił Janek Pospieszalski, niż Święta Jolanta Od Bezy :) Odpowiedz Link
mameluch Re: Ale Janka Pośpieszalskiego, 03.04.07, 14:54 wczoraj zdziwiła mnie wypowiedź w Trójce jakiejś kobiety, która była oburzona używaniem skrótu DżejPiTu. ponoć swojskie JotPeDwa jest rzadko spotykane. a zdziwiło mnie to dlatego, że wersję DżejPiTu usłyszałem po raz pierwszy z jej ust właśnie. spotkaliście się z taką w ogóle? czy na moje zadupie nie docierają tylko takie karkołomne skrótowce? Odpowiedz Link
pytajnick Re: Ale Janka Pośpieszalskiego, 03.04.07, 14:55 mameluch napisał: > a > zdziwiło mnie to dlatego, że wersję DżejPiTu usłyszałem po raz pierwszy z jej > ust właśnie. spotkaliście się z taką w ogóle? Nie (ROTFL) Odpowiedz Link
grimsrund Re: Ale Janka Pośpieszalskiego, 03.04.07, 14:59 Bo my som Amerykany normalnie :) Odpowiedz Link
cze67 Re: Ale Janka Pośpieszalskiego, 03.04.07, 15:05 Nie spotkałem się. Też dopiero w audycji. Acha, według mnie, nie ma czegoś takiego jak to pokolenie. Nie ma też Generacji X ani Nic, żeby pozostać przy tematyce okołomuzycznej. To pierdoły. Odpowiedz Link
grimsrund "Strefa wolna od Angola" 05.04.07, 12:39 Tak jakoś przypadkiem chwilę zasłuchałem sobie audycji nocnej z wczoraj na dziś. Muzyka całkiem dobra, ale prowadził jakiś typ miotający się jak wściekły pies, przedstawiał się jako Doktor Wilczur (niezła zgodność). Ten gość zawsze tak ma? W każdym razie alternatywny był aż do bólu. Mojego, ale niech tam :) Takie audycje wychodzą w każdym razie naprzeciw postulatowi (chyba) Cze, żeby było inaczej. Bo było, oj było. Odpowiedz Link
mechanikk R.E.M. - #9 Dream 06.04.07, 16:26 Słuchajcie. Niektórzy przymierzali się do tego stwierdzenia już w 2004 roku, ja jednak widzę to wyrzźnie dopiero dziś. Nie ma już REM. Oddając spóźniony strzał w kierunku spróchniałej trumny Lennona (chyba że John spoczywa w urnie) zespół ten przypadkiem zabił sam siebie. :( Odpowiedz Link
cze67 Re: R.E.M. - #9 Dream 06.04.07, 16:28 Znaczy się - ten kower ich ostatecznie dobił? PS. Prochy Lennona zostały rozsypane, o ile pamiętam. Odpowiedz Link
mechanikk Re: R.E.M. - #9 Dream 06.04.07, 16:36 Gdyby redaktor Strzyczkowski nie zapowiedział że to REM, to bym nie zauważył. Nie mogę się tam doszukać głosu Stipe'a. Ponoć z okazji nagrania tego kawałka powrócił Bill Berry, który - jak podaje komunikat - prowadził ostatnio "dużo spokojniejsze życie". To słychać. A może przesadzam, bo mam ostatnio zły humor. A co do Lennona - tak sobie też pomyślałem, że go rozzsypali. Całą metaforę diabli wzięli. Odpowiedz Link
mechanikk Re: R.E.M. - #9 Dream 06.04.07, 16:40 A w ogóle to Cze - chyba USTRZELIŁEŚ posta nr 55555. Odpowiedz Link
cze67 Re: R.E.M. - #9 Dream 06.04.07, 16:43 Tak, też zauważyłem. Część niewątpliwego splendoru spływa na Ciebie - odpowiedziałem bowiem na Twój post. Co do REM, ja tam słyszę Stipe'a, choć kower taki sobie, niezbyt mnie przekonuje odtwarzanie piosenki (tak jest w tym wypadku), wolę przeróbki bardziej twórcze. Odpowiedz Link
mameluch Re: R.E.M. - #9 Dream 06.04.07, 16:43 nie wsłuchiwałem się dokładnie, bo akurat mały kawałek musiałem przejechać samochodem, ale... > Gdyby redaktor Strzyczkowski nie zapowiedział że to REM, to bym nie zauważył. ano. Odpowiedz Link
ilhan Re: R.E.M. - #9 Dream 06.04.07, 17:38 mechanikk napisał: > Słuchajcie. Niektórzy przymierzali się do tego stwierdzenia już w 2004 roku, ja > > jednak widzę to wyrzźnie dopiero dziś. Nie ma już REM. 'naczy ja na przykład się nie przymierzałem, tylko dokładnie wtedy to ogłosiłem. Tego coveru nie słyszałem i sieci za nim przeczesywał nie będę. Odpowiedz Link
pszemcio1 Re: R.E.M. - #9 Dream 06.04.07, 20:31 a tam pierdu pierdu, jeszcze odszczekacie:) Odpowiedz Link
pszemcio1 Re: R.E.M. - #9 Dream 06.04.07, 20:39 no jasne że przesadzacie, jeśli to to to wyszło ładnie www.youtube.com/watch?v=7TFKNdcYRJg Odpowiedz Link
cze67 Zetka, RMF... 13.04.07, 11:58 Na marginesie, jadąc autobusem, w chwilach zmian kaset w walkmanie miałem okazję słuchać tego, czego słuchali kierowcy, czyli Zetki i RMF. Nie słucham tych stacji na codzień, ale nie mogę wyjść z podziwu i niesmaku: oni cały czas puszczają te same numery, które słyszałem dwa, trzy, cztery lata temu: Cher, Wilki, Life is Life, Kasię Kowalską, i inne tego typu bzdety. Jak można nadawać te same numery przez tyle kolejnych lat, przecież to wyżygać się można albo jeszcze gorzej. Jak sobie pomyślę, że Trójce było niedawno niedaleko repertuarem do tego gówna, to mi się robi. Odpowiedz Link
mameluch Re: Zetka, RMF... 13.04.07, 12:14 nie znasz się, Wilki mają nowy wielki przebój, który teraz jest katowany w każdą stronę. a teraz dzień/dni/godzina (nie wiem) ze Stones'ami w Trójce, a myślałem że ma być jakiś wywiad z premierem Belgii czy czegoś tam. chyba jednak przełączę kabel i sam sobie podidżejuję:) Odpowiedz Link
ilhan Re: TrÓjka - reaktywacja? 19.04.07, 09:48 Jezus Maria już dawno tak nie podskoczyłem na dźwięk jakiejkolwiek piosenki w radiu. Trójka grająca XTC i to jeszcze o normalnej porze. I to jeszcze jak wygrzebany kawałek ("Towers Of London" z "Black Sea" dla niewtajemniczonych). Jestem wzruszony. Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 23.04.07, 10:31 Jako że zepsuł mi się telewizor częściej słucham radia i to w godzinach, w jakich dotychczas nie słuchałem. I stwierdzam, że to co Piotr Metz puszcza w sobotę około 20.00 - jest świetne. Sonic Youth było przepyszne, Animal Kolektiw (tak to się pisze) bardzo mnie zafrapował i jeszcze dziesiątka piosenek, których wykonawców nie zapamiętałem. Szydłowska też nieźle daje. Tak więc panie grim - warto słuchać. Odpowiedz Link
grimsrund Re: TrÓjka - reaktywacja? 23.04.07, 14:29 > Animal Kolektiw (tak to się pisze) To jakiś nowy bend? ;) Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 23.04.07, 14:33 Z parę lat mają. Taką recenzję znalazłem: www.screenagers.pl/index.php?service=albums&action=show&id=883 Odpowiedz Link
cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 26.04.07, 10:07 Wczora wieczór Hawryluk zapodawał debiut Neu!, Kronos Quartet, Antonego i jakieś inne ekperymenta. BYło to oczyszczające. Odpowiedz Link
grimsrund Re: TrÓjka - reaktywacja? 29.04.07, 21:35 Nie wiem, kto dziś zastępuje (następuje?) Kaczkowskiego i co sobą reprezentuje. Wiem jedno - facet ma tak senną narrację, że po 10 sekund słuchania go miałem ochotę zachrapać. Nie nooo, jest dopiero 21:35... :( Odpowiedz Link
mechanikk Re: TrÓjka - reaktywacja? 29.04.07, 22:40 A dzisiaj w Zagadkowej Niedzieli, która jest przecież programem dla dziesięciolatków, leciał Kraftwerk :o Odpowiedz Link
grimsrund Re: TrÓjka - reaktywacja? 29.04.07, 23:07 I bardzo dobrze! Niech sie od małego uczą, co wartościowe! :) Odpowiedz Link
mechanikk Re: TrÓjka - reaktywacja? 29.04.07, 23:54 > I bardzo dobrze! Niech sie od małego uczą, co wartościowe! :) No no, z ustów mi Pan Szanowny to wyjął. Odpowiedz Link