Dodaj do ulubionych

TrÓjka - reaktywacja?

22.07.06, 13:54
wirtualnemedia.pl/document,,1416755,Powrot_starej_radiowej_Trojki.html
www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060721/publicystyka/publicystyka_a_1.html

( www.twozywo.art.pl/meta/index.php?meta=2&m=1&p=1&pid=38 :-)
Obserwuj wątek
    • aasiek Re: TrÓjka - reaktywacja? 22.07.06, 18:14
      To by było miłe... Nawet znowu zaczęłam słuchać trójki. Tak, zeby mieć
      świadomość, co się zmienia (lub zmieni)...
      • pytajnick Re: TrÓjka - reaktywacja? 22.07.06, 18:20
        aasiek napisała:

> To by było miłe... Nawet znowu zaczęłam słuchać trójki. Tak, zeby mieć
        > świadomość, co się zmienia (lub zmieni)...

Słucham ich czasem tylko podczas serwisów informacyjnych (kwestia przypadku czy
        ich czy kogokolwiek innego), ale dziś jakoś zapodałem sobie Trujke dwa razy
        (pierwszy raz zanim przeczytałem o zmianach), i były to dwie miłe niespodzianki
        - rankiem "Riders on the storm" The Doors u Niedźwiedzkiego, a teraz Faith No
        More i The Who.
        • pytajnick Re: TrÓjka - reaktywacja? 22.07.06, 18:33
          A teraz The White Stripes z ostatniej (fajnej bardzo) płyty i The Smiths - nie
          wiem czy to przypadkowo na jakąs dobrą audycję trafiłem?
          • ilhan Re: TrÓjka - reaktywacja? 22.07.06, 18:36
            To był Morrissey solo :)
            • wososh Re: TrÓjka - reaktywacja? 23.07.06, 01:38
              .:.
              no a to wszystko to sprawka P. Metz'a ;)

bardzo emocjonalnie, jak mój tata powiedział, podchodzi do prowadzenia audycji
              i to mi się podoba. często z jego krótkimi komentarzami zgadzam się w 200%. wie
              dokładnie co zagrać i co powiedzieć, mimo że całość może lekko haotyczna się
              jawić. ale czyni to tak profesjonalnie bezobciachowo.
              • mr.glam Re: TrÓjka - reaktywacja? 25.07.06, 01:02
                zacząłbym od wywalenia Szydłowskiej i paru jej podobnych nabytków. wrócić
                Kaczora do Zapraszamy do Trójki, ale z drugiej strony nie grzebać sie tylko w
                dinozaurach. trudna robota, panie Skowroński. trzymam kciuki, bo mojego radia
                nie słucham na powaznie już od dawna.
                • mechanikk Re: TrÓjka - reaktywacja? 25.07.06, 01:09
                  > zacząłbym od wywalenia Szydłowskiej

Kostrzewa mógłby wrócić. Serio stęskniłem się za jego gadaniem. Mówcie co
                  chcecie, ale Ekspres był ciekawy, a audycja Szydłowskiej nie ma jaj ;)
                  • miecio4 Re: TrÓjka - reaktywacja? 25.07.06, 15:10
                    mechanikk napisał:

> Kostrzewa mógłby wrócić. Serio stęskniłem się za jego gadaniem. Mówcie co
                    > chcecie, ale Ekspres był ciekawy, a audycja Szydłowskiej nie ma jaj ;)

A dajże spokój chłopie. Przeciez pod koniec działalność Ekspresu było słychac w
                    głośniku Kostrzewowe bąbelki od wody sodowej bo mu się w głowie juz nie
                    mieściły. A i kącik polskiego hip hopa wymyslił. A Szydłowska po prostu się na
                    muzyce nie zna. Stelmachowi powinni dać ten czas antenowy. Troche się chłopina
                    zna:)
                    • pagaj_75 Re: TrÓjka - reaktywacja? 25.07.06, 15:27
                      miecio4 napisał:

> Stelmachowi powinni dać ten czas antenowy. Troche się chłopina zna:)

E tam. Zamieniłby stryjek siekierkę na kijek. Powinni przygarnąć teraz sieroty
                      po Bisce, czyli Hawryluka i Chacińskiego (i parę innych osób) i dać im czas
                      antenowy.

Przy czym i tak specjalnie mnie to już nie ekscytuje czy Trójka wyjdzie na ludzi
                      czy nie. Czasy radia się skończyły ;P
                    • mechanikk Re: TrÓjka - reaktywacja? 25.07.06, 15:30
                      >Stelmachowi powinni dać ten czas antenowy. Troche się chłopina zna:)

Właśnie właśnie, Szydło ostatnio pojechała na wakacje i podobno Stelka prowadzi w zastępstwie.
                    • mr.glam Re: TrÓjka - reaktywacja? 27.07.06, 19:12
                      miecio4 napisał:

> mechanikk napisał:
                      >
                      > > Kostrzewa mógłby wrócić. Serio stęskniłem się za jego gadaniem. Mówcie co
                      >
                      > > chcecie, ale Ekspres był ciekawy, a audycja Szydłowskiej nie ma jaj ;)
                      >
                      >
                      >
                      > A dajże spokój chłopie. Przeciez pod koniec działalność Ekspresu było słychac
                      w
                      >
                      > głośniku Kostrzewowe bąbelki od wody sodowej bo mu się w głowie juz nie
                      > mieściły. A i kącik polskiego hip hopa wymyslił. A Szydłowska po prostu się
                      na
                      > muzyce nie zna. Stelmachowi powinni dać ten czas antenowy. Troche się
                      chłopina
                      > zna:)

święte słowa, zapamiętałem Kostrzewę jako zamerykanizowanego dyletanta, który
                      każdy swój wywiad z zagranicznym artystą zwykł opatrywać pytaniem co w jego/jej
                      życiu znaczy Nevermind Nirvany. o ile pamiętam, to Suede odpowiedzieli, że NIC,
                      hehe.
                      z czasem zaczął puszczać oczywiście dobrą muzykę, ale jego komentarze były
                      nieznośnie pyszne, 'bąbelkowe' właśnie.

Stelmach to miły człowiek, ale na muzyce zna się przeciętnie, a charyzmy ma też
                      niewiele. nigdy nie zapomnę mu zohydzenia mi Placebo zanim sam Molko i spółka
                      tego dokonali na płytach. no ale gość ma mój mały plusik, bo czuć, ze wzrusza
                      go to, co robi.

głosuję rękami i nigami za Hawrylukiem. ze starej gwardii najbardziej brak mi
                      zaś Wiernika. oni nie muszą udowadniać, że się znają i mają polot. bo po prostu
                      to się czuje.
                      • grimsrund Re: TrÓjka - reaktywacja? 27.07.06, 20:16
                        > głosuję rękami i nigami za Hawrylukiem. ze starej gwardii najbardziej brak mi
                        > zaś Wiernika. oni nie muszą udowadniać, że się znają i mają polot. bo po
                        > prostu to się czuje.

Moje ręce i nigi też tak głosują. Kto wie, gdyby Wiewiór wrócił, może wreszcie
                        w Trójce usłyszelibyśmy znowu Monster Magnet? ;))
                        • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 04.08.06, 13:36
                          Ja tam żadnych zmian nie zauważyłem. Wciąż Cerekwicka, Mieczu, Wilki i inne
                          takie...
                        • sonia34 Re: TrÓjka - reaktywacja? 07.08.06, 16:07
                          Też jestem za Jackiem Hawrylukiem. Pan Jacek rulez!!!
    • agentcooper Re: TrÓjka - reaktywacja? 26.07.06, 22:06
      no ja jestem wlasciwie...za...Gdyby tak jeszcze wrocily stare programy: W
      Tonacji Trojki z Wiernikiem czy Mannem i Chojnackim, sobotnie Zapraszamy Do
      Trojki z Kaczkowskim czy z troche innej beczki popoludniowa Powtorka z
      Rozrywki....Ech, dawne czasy...A tak czlowiek ino PINu slucha...
      • kwiat_paproci Re: TrÓjka - reaktywacja? 27.07.06, 18:26
        Oby się potem nie okazało, że te zmiany to tylko "kosmetyczne" będą...Dzisiaj w
        robocie byłam zmuszona zabijać nudę słuchaniem radia, a że na dzikim wschodzie
        jedyną słuchalną stacją jest trójka to ją wrzuciłam. Matko bosko, toż tego się
        nie dało słuchać, leciała tak beznamiętna i beznadziejna muzyka, że myślałam, że
        skonam jak nie od upału, to od tego radia :/ Już z dwojga złego, to wolałabym
        chyba bzdetkę włączyć, bo w tamtejszej muzyce zdarzają się przynajmniej
        gdzieniegdzie jakieś skoki napięcia, a tu nic. Jedynie Razorlighr przez moemnt
        poratowało sytuację. Także, niech wywalą po pierwsze naczelnych nudziarzy
        polskiego eteru - Rokosa z Orzechem!
        • tymbarski Re: TrÓjka - reaktywacja? 07.08.06, 13:44
          muzyka.onet.pl/0,1367348,newsy.html
          Mann - super, Michniewicz - nie super
          • kwiat_paproci Re: TrÓjka - reaktywacja? 07.08.06, 14:01
            Oczywiście super, że Mann :) A co do Pieńkowskiej, to mam na jej temat swoje
            okrutne zdanie, więc nawet Beata Michniewicz na jej miejscu mnie bardzo cieszy
            ;) Jola niech dalej w tefałenie się produkuje.
            • grimsrund Re: TrÓjka - reaktywacja? 07.08.06, 14:11
              Tajest! Precz z Jolą P., a Michniewicz współtworzyła w końcu NIE TYLKO DLA
              ORŁÓW, więc przez wzgląd na stare dobre czasy może być.

A tak przy okazji, skoro już, to na przykład tutaj można:

www.man.poznan.pl/%7Elukask/orly/

• cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 07.08.06, 14:14
                Cejrowski? To ja dziękuję.
                • tymbarski Re: TrÓjka - reaktywacja? 07.08.06, 14:18
                  cze67 napisał:

> Cejrowski? To ja dziękuję.

On ma taką trochę fuinkcję, jak Ich Troje. Nie trzeba słuchać, ale w krajobrazie
                  kulturalnym oszołomy też są potrzebne.
                  • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 07.08.06, 14:19
                    To niech sobie będzie w Zetce albo innej Wawie. Nie wiem czemu ma przyjść
                    akurat do Trójki.
                    • tymbarski Re: TrÓjka - reaktywacja? 07.08.06, 14:25
                      Pozostaje mieć nadzieję, że będzie miał jakąś audycję o swoich podrózach, w
                      której będize mógł dać upust swej miłości do country. Byle mu nie dali jakiejś
                      audycji politycznej
                      • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 07.08.06, 14:27
                        No nie, tylko nie country!
                        • ilhan Re: TrÓjka - reaktywacja? 07.08.06, 14:28
                          Może alt-country? LOL.
                          • grimsrund Re: TrÓjka - reaktywacja? 07.08.06, 14:33
                            Znów chcą dyskryminować kantry. Znamy to, znamy [ kupa smutniaczków ].
                            • sonia34 Re: TrÓjka - reaktywacja? 07.08.06, 16:05
                              Kantry fajne jest!!!
                              • ihopeyouwilllikeme Re: TrÓjka - reaktywacja? 07.08.06, 19:05
                                W Polsce się kantry NIE LÓBI.
                                • sonia34 Re: TrÓjka - reaktywacja? 07.08.06, 19:52
                                  W Polsce się nie znajom na kantry
                                  • grimsrund Re: TrÓjka - reaktywacja? 09.08.06, 00:45
                                    Racja. Z drugiej strony hipokryzją byłoby udawanie, że gatunek jako całość jest
                                    fajowski, w przeciwieństwie do innych gatunków muzycznych. Gdy ktoś kupsko
                                    nawali w dziedzinie kantry, to nie można owej wydzieliny tuszować.

Post ten wyprodukowałem na marginesie nowej płyty Raula Malo (tego pana od The
                                    Mavericks), która to zawiodła mnie dość potężnie z racji swej mientkości
                                    okrutnej. Miarą porażki YOU'RE ONLY LONELY jest dla mnie to, że najlepszymi
                                    utworami na płycie są te, w których Malo próbuje klimatów dżezawych. Takiego
                                    głosu szkoda na dziadowskie piosenki brzmiące w moich uszach jak klony I
                                    BELIEVE I CAN FLY R Kelly'ego (niektóre naprawdę są aż TAK słabe).
                                    • sonia34 Re: TrÓjka - reaktywacja? 09.08.06, 12:14
                                      grimsrund napisał:

> Racja. Z drugiej strony hipokryzją byłoby udawanie, że gatunek jako całość jest
                                      >
                                      > fajowski, w przeciwieństwie do innych gatunków muzycznych.

Żaden gatutek nie jest fajowski jako całość. Wszędzie się jakieś badziewie trafi.
    • miecio4 Re: TrÓjka - reaktywacja? 28.08.06, 16:23
      Cuda cuda. Wraca "W Tonacji Trójki" a w soboty od 16 córka Kaczora.
      Plus nowy program Stelmacha w piątki o 22.
      Muszę chyba tranzystorowca wyciągnąć z pawlacza bo radia słucham tylko w aucie.
      • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 30.08.06, 15:12
        Powiem, że stara Trójka wróciła dopiero wówczas, kiedy przestaną nadawać w
        kółko te same beznadziejne piosnki Cerekwickiej, Kowalskiej, Wilków i całej tej
        tragicznej czeredzi.
        • magax Re: TrÓjka - reaktywacja? 30.08.06, 15:24
          Mógłby jeszcze wrócic Józek!Nie opuściłam zadnej nocy z pn na wtorek.Tylko tam
          można było usłyszeć Sparklehorse, Arab Strap czy Mogwai...
          Marzy mi się też żeby Trójka przygarnęła ekipę HCH
          --------
          I Might Be Wrong...
          • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 01.09.06, 13:35
            Więcej info:

4 września wystartuje nowa ramówka Trójki. Przebudowany zostanie sztandarowy
            poranny blok "Zapraszamy do Trójki". Kilkanaście minut po godz. 7 pojawią się w
            audycji komentatorzy, którzy wraz z prowadzącym będą omawiać bieżące
            wydarzenia. Będą to Jacek Rakowiecki ("Rz"), Tomasz Wróblewski ("Newsweek"),
            Dominika Wielowieyska ("Gazeta Wyborcza"), Cezary Michalski ("Dziennik"), Piotr
            Zaremba ("Newsweek") oraz Janusz Rolicki i Piotr Semka (współpracują z tytułami
            wydawnictwa Axel Springer).

"Salon polityczny Trójki" będzie prowadził od września Michał Karnowski,
            dziennikarz "Newsweeka". Przed poranną rozmową pojawi się dwuminutowy
            program "Myśl dnia". - Osoby, które tu zaprosimy, same uznają, co danego dnia
            chcą powiedzieć o świecie - tłumaczy ideę Krzysztof Skowroński, dyrektor
            Trójki. Wśród autorów mają być m.in. były polityk, publicysta Czesław Bielecki
            oraz filozofowie Agata Bielik-Robson i Dariusz Karłowicz.

Piątkowe pasmo poranne należeć będzie do Wojciecha Manna (już je prowadzi). Ma
            mieć lżejszy charakter. Nie wiadomo, kto tego dnia będzie gospodarzem "Salonu".
            Codzienne popołudniowe wydanie "Zapraszamy do Trójki" zostanie wydłużone o
            godzinę. Nowy czterogodzinny blok publicystyczny, prowadzony przez Beatę
            Michniewicz, pojawi się w sobotę. Znajdzie się w nim przeniesione z
            niedzieli "Śniadanie w Trójce", pasmo z komentatorami, a także program Dariusza
            Rosiaka o problemach świata. Miejsce "Niedzielnego salonu Trójki" zajmie
            społeczny program "Według Polaków" Dariusza Bugalskiego.

Na antenę Trójki wracają programy zlikwidowane przez poprzednią dyrekcję. Są
            to: sobotnie muzyczne wydanie "Zapraszamy do Trójki", które poprowadzi
            Aleksandra Kaczkowska (ostatnio w Radiu BIS), "Tanie granie" Grzegorza
            Wassowskiego i Wojciecha Manna, "W tonacji Trójki", "Muzyczna poczta UKF" w
            dawnej formule. Powrócą także rozmowy z gwiazdami Magdaleny Jethon, a w
            niedziele po godz. 17 pasmo sportowe.

Jednym z nowych autorskich programów będzie "KOZA" ("Komitet Organizacyjny
            Zwalczania Apatii") znanego z telenoweli "Złotopolscy" Andrzeja Nejmana i
            Agnieszki Szydłowskiej z Trójki. Od października codziennie od godz. 13 do 14
            Artur Andrus ma prowadzić "Akademię rozrywki". Zmniejszona zostanie rola
            komputerowej playlisty - o tym, które utwory grać, decydować będzie Akademia
            Muzyczna Trójki.

Komentarz:
            Zapowiada się ciekawie, mam nadzieję, że słupki słuchalności gwałtownie
            wzrosną, bo jak nie to za dwa lata wróci to co mamy teraz.
            • mechanikk Re: TrÓjka - reaktywacja? 01.09.06, 19:48
              Dzisiaj nowa audycja Stelmacha:
              www.polskieradio.pl/trojka/offensywa/
              • kubasa Re: TrÓjka - reaktywacja? 01.09.06, 19:57
                Z GRAFTMANNEM to niech się SCHOFFA.
                • grimsrund Re: TrÓjka - reaktywacja? 01.09.06, 20:05
                  Graftmann, nie Graftmann - ważne, że z Anią Gacek i Kubą Wandachowiczem
                  uzgodnione.

Ktoś spodziewał się czegoś innego?
    • martolka Re: TrÓjka - reaktywacja? 04.09.06, 09:31
      Jest pięknie. Brak pani Joli P. kłócącej się z politykami cieszy mnie
      niewymownie, słychać już piosenki, których wcześniej nie uświadczyłeś, a w
      piątek to chyba będę się budzić specjalnie o 6:00... :-)
      • skrzynkajagi Re: TrÓjka - reaktywacja? 04.09.06, 16:35
        Oj, zapowiada sie niezle. I intryguje mnie tez sobotnia "Zapraszamy"...
        • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 09:52
          Radość dzisiejsza poranna
          Głos pana Wojciecha Manna
          • grimsrund Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 11:40
            Ditejls, ditejls!! (pora ta bowiem dla mnie całkowicie nie do przeskoczenia)
            • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 11:50
              NO cóż, Mann jak to Mann - coś tam sobie mamrotał pod nosem i puszczał jakieś
              bluesy i los lobosy:-) Ale miło było słyszeć jego głos i śmiać się z żarcików
              tudzież prognozy pogody (temperatura w Polsce od 16 do 20 stopni - proszę sobie
              wybrać:)). Dosyć mam bowiem identycznych porannych trójkowych programów.
              Tęsknię za układem sprzed chyba 10 lat, kiedy każdy dzień tygodnia miał innego
              gospodarza porannej Trójki, najbardziej lubiłem kiedy (chyba w środę) prowadził
              Miecugow - świetną muzykę zapodawał.
              • martolka Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 12:22
                Mamy podobne odczucia. Ta prognozą pogody to się ubawiłam :-)
                Po Mannie z rana od razu dobry humor na cały dzień.

Ale czasy kiedy puszczałam jak najdłuższą kasetę na nagrywanie, żeby nic nie
                stracić z porannej Trójki po wyjściu do szkoły, ha, to se ne wrati. Miecugowa
                też mi brak w tym radiu.
                • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 13:27
                  Muzyczna Poczta UKF - w pytę: Toto, Bronski Beat! Jest w porzo.
                  • martolka Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 13:28
                    korci mnie zażyczyć sobie jakiegoś cudaka i sprawdzić, czy poszukają :-))
                    • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 13:30
                      Ja zażyczyłem - ciekawe czy puszczą:-)
                      • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 13:56
                        Nie dali - dziady (zamówiłem Erykę Badu):-(

Ale Gardenia i Simon and Garfunkel - super.
                        • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 14:12
                          cze67 napisał:

> Nie dali - dziady (zamówiłem Erykę Badu):-(

A, to jeszcze godzina, może jednak...
                  • braineater Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 13:57
                    Powiem tak - po raz pierwszy od bodaj trzech, czy czterech lat nie przekręciłem
                    po Salonie Politycznym (choc misio z Newsweeka to raczej mało udany jest) wajhy
                    na inne radio (na NRJ znaczy się) i wcale nie mam takiego zamiaru. Mann z rana
                    cudowny po prostu, etno do południa mimo, ze za popowe tez milusie,
                    nNiedźwiedzki straszny jak zawsze, ale ja po prostu chopa nie lubię, a teraz
                    jest w ogóle bardzo miło.
                    <brejniter podspiewujący Sajmona i Garfankla>

P:)
                    • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 14:00
                      No właśnie - nawet Cejrowski (a właściwie nadawana przez niego latynoska
                      muzyka) był w porządku.
                      • braineater Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 14:10
                        o nieźle - zupełnie nie skumałem, że to Cejrowski:) się wyłaczam jak gadają:)

• id999 Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 14:18
                      w ten oto sposób zniknęło nam ostatnie medium, w ktorym nie ma Jacka
                      Karnowskiego
                      • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 14:21
                        Chyba Michała (Newseek):-). Jacek to jego brat bliźniak (TVP1).
                        • id999 Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 18:29
                          LOL
                          nie wiedzialem ze jest dwoch Karnowskich (tzn. Karnowskiego kojarze tez z TV -
                          ale nie sadzilem ze to ten sam). wiec jednak komedia tym bardziej
                          • id999 errata 08.09.06, 20:16
                            .."ale sądziłem że to ten sam"
                • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 14:27
                  martolka napisała:

> Mamy podobne odczucia. Ta prognozą pogody to się ubawiłam :-)

I:
                  "jest szesnaście i pół... po tej... jak jej tam... po siódmej..."
                  :-)
                  • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 14:49
                    Jakoś rozrzewnili mnie Przyjaciele Pana Cairo... Rewelacja usłyszeć to po
                    latach i to w całości.
                    • martolka Re: TrÓjka - reaktywacja? 08.09.06, 15:46
                      ja mam na płycie i słuchałam nie tak dawno, ale fakt, w radiu było jakieś 100
                      lat temu :-)
              • ktmajcher Re: TrÓjka - reaktywacja? 03.11.06, 11:57
                >Tęsknię za układem sprzed chyba 10 lat, kiedy każdy dzień tygodnia miał innego
                > gospodarza porannej Trójki, najbardziej lubiłem kiedy (chyba w środę)
                >prowadził Miecugow - świetną muzykę zapodawał.

to było wcześniej, 20-15 lat temu (no chyba, że napisałeś tak bo nie
                dopuszczasz myśli, że to tak dawno temu)
                10 lat temu to było już królestwo Wałka, zmarniał chłopina w tym USA
                apropo Miecugowa (regularnie, choć nie za często pamiętał o the Waterboys)
                zawsze mnie zastanawiało, czy poranni prowadzący wtedy dobierali sobie sami
                muzykę,
                moje zdanie jest takie, że w pewnej części mieli na to wpływ, bo jednak te dni
                tygodnia były różne,
                już kiedyś o tym pisaliśmy cze we wtorki u niedźwiedzia kabaret starszych panów,
          • ktmajcher Re: TrÓjka - reaktywacja? 03.11.06, 11:46
            cze67 napisał:

> Radość dzisiejsza poranna
            > Głos pana Wojciecha Manna
            rym na miarę:
            dla dorosłych i dla dzieci
            zaczynamy program trzeci

jest piątek a więc jedyny dzień tygodnia kiedy słucham trójki najwięcej i z
            największą przyjemnością
            od pon do czwartku niewiele się zmieniło (w tych pasmach, których słucham) ale
            co ważne słysze większe zróżnicowanie piosenek, nawet jeśli w jakimś stopniiu
            jest playlista to ma większy, przede wszystkim chronologiczny zakres funkcji
            random,
            w piątki jest
            MANN i TONACJA, jeszcze jakby wróciła środowa i poniedziałkowa, to byłby miód,
            nawet poczta ukf mi nie przeszkadza bo Żąda, który mnie mierzi strasznie,
            akurat spełnia często moje życzenia tego co w radio chcę słyszeć o takiej
            luźnej porze,
            nie ma Kaczora w soboty po południu, ale Kaczuszka sobie nieźle radzi
            ciągle boleje nad Stelką, który jak ma czas antenowy w zastępstwie w ciągu
            jasnego dnia to nagle to nie ten Stelka, nawet placebo nie puści,
            nie słucham Metza bo go nie lubię, ale czasem spojrze na listę z audycji i ...
            żałuję
            • theagata Re: TrÓjka - reaktywacja? 04.11.06, 17:04
              ktmajcher napisał:

> nie słucham Metza bo go nie lubię, ale czasem spojrze na listę z audycji i ...
              > żałuję

oj żałuj ;) ja słucham w Trójce tylko Listy Osobistej a u Metza nie lubię
              jedynie jego uwielbienia dla Madonny itp. popu, jako prowadzący audycję ma tę
              ogromną zaletę że mało gada, nie epatuje swoją osobą i nie kreuje się na
              gwiazdę jak większość jego kolegów z Trójki [nie będę pokazywać palcem bo to
              nieładnie, wystarczy posłuchać]
              • ktmajcher Re: TrÓjka - reaktywacja? 04.11.06, 22:40
                troche mi pora nieodpowiada, ale przede wszystkim to miałem kiedyś okres że
                słuchałem trochę Radia Mało Fajnego, w pasmach, w których nie słuchałem akurat
                3, i szybko przestałem, ale uraz do Metza pozostał
                • theagata Re: TrÓjka - reaktywacja? 04.11.06, 22:48
                  ktmajcher napisał:

> słuchałem trochę Radia Mało Fajnego,

ja nigdy tego radia nie słuchałam, pan Metz ma u mnie czyste konto.
                • pszemcio1 Re: TrÓjka - reaktywacja? 05.11.06, 09:11
                  ktmajcher napisał:

> troche mi pora nieodpowiada, ale przede wszystkim to miałem kiedyś okres że
                  > słuchałem trochę Radia Mało Fajnego, w pasmach, w których nie słuchałem
                  akurat
                  > 3, i szybko przestałem, ale uraz do Metza pozostał

akurat z tego co pamietam Metza w rmfie to to radio było jak na stacje
                  komercyjne dość przyzwoite, a Metz miał tam audycje autorskie, w których
                  zapuszczał zacne dźwięki. później się oczywiście pozmieniało, ale Metza już
                  chyba nie było
                  • ktmajcher Re: TrÓjka - reaktywacja? 05.11.06, 12:08
                    tylko, ze ja się ograniczałem do audycji metza, maciborka i sołtysika o filmach,
                    i z tej trójki tylko maciborek mi jako tako podchodził (za Waterboys w dużej
                    mierze, nie ukrywam prywaty), na metza to ja mam po prostu alergię
                    • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 20.11.06, 10:44
                      Dzisiaj puszczają kawałki koncertowe, w tej chwili Lucy In The Sky w wersji
                      Eltona Johna, wcześniej m.in. Born To Run i Jump! w wersjach autorskich.
    • grimsrund Mann do południa - miło usłyszeć 10.09.06, 10:54
      Tylko czemu Wasowski i Chojnacki muszą się gnieść z nim razem w jednej audycji?
      Dać im własną audycję, tak jak trzeba.

Ciekaw też jestem, co będzie teraz z Kordowiczem.
      • ilhan Re: Mann do południa - miło usłyszeć 10.09.06, 11:00
        Obudziła mnie jak się dowiedziałem wersja "Smoke On The Water" Iana Gillana z towarzyszeniem innych muzyków PARPLI, po chwili pan Wojciech zaproponował Satrianiego, a po nim inny utwór PARPLI - brrrrrr, naprawdę komuś tego brakowało?
        • grimsrund Re: Mann do południa - miło usłyszeć 10.09.06, 11:20
          Mnie niespecjalnie, ale komuś na pewno. Natomiast blus, i na ten przykład Los
          Lonely Boys - jak najbardziej.

No i są wtręty z "Nie tylko dla orłów" - mniut na moje serce!
          • grimsrund Jest Piekut!!!! 10.09.06, 11:21
            Kurde no, czyżbym się nie obudził jeszcze??
          • martolka Re: Mann do południa - miło usłyszeć 10.09.06, 11:53
            grimsrund napisał:

> No i są wtręty z "Nie tylko dla orłów" - mniut na moje serce!

parę razy umarłam ze śmiechu :-))

a teraz na koniec leci kawałek, który mi się podoba, ale nie usłyszałam co to.
            • grimsrund Re: Mann do południa - miło usłyszeć 10.09.06, 13:10
              Ostatni utwór to długas z nowej płyty Widespread Panic. Świetny zespół, i do
              tego dobrzy kumple mojego ulubieńca Vica Chesnutta (razem nagrali dwie płyty
              pod szyldem Brute). Jest nieźle!!
              • cze67 Re: Mann do południa - miło usłyszeć 11.09.06, 13:59
                Oczywiście, można narzekać, że teraz przeginają w drugą stronę i grają numery
                dla pradziadków, ale wolę to (plus głos i humor pana Manna) niż to co było do
                tej pory. A poza tym - lubię starocie, bo sam już nie jestem pierwszej młodości.
        • tomash8 Re: Mann do południa - miło usłyszeć 10.09.06, 11:21
          Widocznie tak.
          • grimsrund Re: Mann do południa - miło usłyszeć 10.09.06, 11:29
            Mnie nie brakowało Parpli tylko dlatego, że mam na płycie i mogę se puścić
            kiedy dusza zapragnie :)
    • maff1 Re: TrÓjka - reaktywacja? 18.09.06, 13:25
      Kaczor przed południem?
      www.polskieradio.pl/trojka/minimax/
      prezentujacy nagrania D.Gilmoura ze stoczni. Sroda, czwartek, piatek o 8.50
    • braineater Normalnie 29.09.06, 12:42
      zaraz się wzruszę bo właśnie, po raz pierwszy od x lat słysze w tym radio
      najlepszy kawałek Bowiego, znaczy sie 'Major Tom'
      i nie jest srodek nocy...

• cze67 Re: Normalnie 05.10.06, 15:34
        Coraz ładniej grają, panie, coraz ładniej. Dzisiaj np., oprócz obowiązkowego
        badziewia, i B'52, i "Salsberry Hill" Gabriela i, teraz, Grechuta.
        • pszemcio1 Re: Normalnie 05.10.06, 19:52
          co do prowadzących to ja nie wiem o co wam chodzi :

szydłowska - na serio nikt jej nie lubi? miły głos, a do tego nie jest
          szkodliwa. puszcza sobie , czasem coś rzeknie i spoko. czy się zna czy nie to
          nie wiem - bo w sumie co to znaczy że się ktoś nie zna?

stelmach - lubiecie? no ja akurat nie trawię bo fanostwo przysłania mu jakiś
          przynajmniej trochę trzeźwy osąd całości. w stylu: "a on tam stał, taki drobny,
          ale z niesamowitą aurą. on - geniusz, kurt cobain naszych czasów - brian
          molko" . no i tyle z dupy wziętych teorii o muzyce juz od niego słyszałem. "nie
          rozumiem krytyków którzy zniszczyli nowy album bush - oni mogliby pomysłami
          obdzielić nie jeden album". no sorry... takim znawcą to ja tez moge być.

kostrzewa - jasne - sentyment, ale dziś nie mógłbym go słuchać też. jego
          zachwyty nad wieloma płytami przypominały jego zachwyty nad Alchemikiem.
          niezbyt to były udane komentarze. nic ponad : "piekna , emocjonalna płyta". i
          teorie też jakieś ubzdurane i podnieta z byle powodu - taki styl NME rzekłbym

kaczkowski - wiem - legenda, ale dziś do mnie w ogóle nie trafia to co mówi.
          każdy leciwy artysta u niego wraca z "pięknymi i lirycznymi" nagraniami. zero
          krytycznego spojrzenia na takich wykonawców jak Tori Amos, Waters, Gilmour,
          Elton John itd...choćby nie wiem jaką kupe nagrali, zawsze grają pięknie ,
          cudownie itd. czasem na prawde trudno tego słuchać

podobali mi sie HCH w bisce bo na prawdę bardzo rózne tereny zgłębiali i
          niegłupio to robili

a co do tych co tam w kwestiach politycznych się wypowiadają to widze to tak.
          generalnie są to ludzi nieszkodliwi dla rządzących oprócz Pana z GW, którego
          jednak mniemam zaproszono by pozory zachować. uderza brak kogoś z Polityki. no
          i ci "niezależni" typu Semaka (Semko?)..taaa
          • braineater Re: Normalnie 05.10.06, 20:10
            nauczyłem się automatycznie wyłaczać, jak pojawia się którykolwiek z
            prowadzących, a jak jest szczególnie wkurwiający, typu Szczyczkowski czy
            Niedźwiedzki, to po prostu ściszam na maxa radio i mam luz. Także jedynym, co
            mnie wpędza w epilepsje i toczenie piany, to ten nadęty pszemądrzałek od
            kultury, co nie pamiętam jak się nazywa, ale jakoś tak nie popolsku chyba
            bardziej.

• pszemcio1 Re: Normalnie 05.10.06, 20:12
            > Semaka

Semka
            • pszemcio1 Re: Normalnie 05.10.06, 20:22
              generalnie trójka wyszła i tak najlepiej w zwiąku z obsadzaniem nowych ludzi w
              mediach przez naszą super "wcalealetowcalenienawiedzoną" władzę;) przeciez
              mogłyby jej się trafić takie oszoomy jak ci co biskę zniszczyli. a Skowroński
              jaki jest taki jest, ale przynajmniej nie przesadza. z drugiej strony ja jakoś
              nieufny jestm gdy słyszę że coś ma być jak "za starych dobrych czasów", no ale
              ja tak mam...
          • ktmajcher Re: Normalnie 03.11.06, 12:04
            pszemcio1 napisał:

> kostrzewa - jasne - sentyment
            do pasma TE pomiędzy 14 - 16,
            On wtedy odpisywał ręcznie na listy, w połowie lat 90-tych!!!
            i najgorsze, że chyba je zgubiłem
            tak jak i On zresztą się zgubił
    • mechanikk Re: TrÓjka - reaktywacja? 20.11.06, 20:34
      Trójka się obudziła i lansuje Beirut. Wczoraj Niedźwiecki (!), dzisiaj
      Szydłowska. Miło.
    • janek0 Wyznam szczerze, że... 20.11.06, 21:39

Mann mnie wkurwia, zwłaszcza w duecie omdlewająco-mdlącym Wasowskim.
    • grimsrund Wiernik wraca? 22.11.06, 01:04
      Nie ma to jak wiarygodne, całkowicie niesprawdzone plotki:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=52180226&v=2&s=0

Nawet jeśli to kompletne łgarstwo, to jakie ładne :)
    • pytajnick Re: TrÓjka - reaktywacja? 22.11.06, 15:55
      Podobno dziś rano puścili "Piano Lessons" Porcupine Tree. Będzie dobrze. ;-)
      • grimsrund Re: TrÓjka - reaktywacja? 22.11.06, 16:06
        Nie no, mam n******ę, że winny tej skandalicznej decyzji został natychmiast
        wywalony ;)
        • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 02.01.07, 09:52
          Dzisiaj cały dzień w Trójce lata 60. No i bardzo fajnie.
          • ktmajcher Re: TrÓjka - reaktywacja? 02.01.07, 11:09
            tylko mogłoby być trochę ostrzej: cream, henio, doors'i itp
            a jest dużo takiej listy dla oldboyów, ale jutro 70 i chojnacki
            • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 02.01.07, 11:14
              ktmajcher napisał:

> tylko mogłoby być trochę ostrzej: cream,

Masz, leci Strange Brew.
              • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 02.01.07, 11:17
                ...i Crostown Traffic.
                • ktmajcher Re: TrÓjka - reaktywacja? 02.01.07, 11:18
                  po prostu pan Grzech czyta forum
                  • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 02.01.07, 11:32
                    God Only Knows - się rozpływam się normalnie.
                    • ktmajcher Re: TrÓjka - reaktywacja? 02.01.07, 11:42
                      dzięki pomysłowi tych dekad nie zauważam że jest styczeń - mój najmniej ulubiony
                      miesiąc
                    • ktmajcher no coż pomysł fajny 02.01.07, 23:19
                      ale nie do końca się udał,
                      1. dominowała głównie lista przebojów dla oldboyów - to i tak był niezły zestaw
                      w porównaniu do szarej codzienności, ale za mało różnorodny i zaskakujący - dla
                      mnie wiele nagrań było zbyt oczywistych,
                      2. miłe wyjątki - jak pan Grzech był właśnie na antenie po 11-ej i teraz przed
                      23-ią był Iron Butterfly,
                      3. za mało było polskiej muzyki,
                      4. redaktor Szydłowska to mogła sobie rozwiązanie podsumowania za rok ubiegły
                      przesunąć na next week, a zrobić program o alternatywnym lub mniej znanym
                      obliczu lat 60-tych - VU, Zappa, Them, Love, Can itp
            • ktmajcher Re: TrÓjka - reaktywacja? 03.01.07, 11:39
              ktmajcher napisał:

> ale jutro 70 i chojnacki
              niestety pop przeważa, teraz jest nieźle pom. 11 a 12, ale to wg mnie za mało
              • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 03.01.07, 11:43
                Oj, do wszystkiego się można przyczepić. Dobrze jest.
                • ktmajcher Re: TrÓjka - reaktywacja? 03.01.07, 11:57
                  bo apetyt rośnie w miarę jedzenia,
                  rano po 6-ej rozpocząłem dzionek od focus hocus pocus i stąd oczekiwania
                  • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 04.01.07, 11:22
                    Stwierdzam, że kilka dni bez Marii Peszek w Trójce znacznie odświeża mój
                    organizm. Czuję się młody i rześki.
                    • ktmajcher Re: TrÓjka - reaktywacja? 04.01.07, 11:27
                      to zbieraj siły na nast. tydzień
          • ktmajcher Re: TrÓjka - reaktywacja? 02.01.07, 11:10
            a o tym było rano
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=54763311
            • gripweed Re: TrÓjka - reaktywacja? 02.01.07, 12:05
              To wszystko nic: zaraz po północy, na rozpoczęcie Nowego Roku - Stelmi zapodaje
              All You Need is Love! Sam, od niepamiętnych czasów, zwykłem dokładnie to samo w
              tym momencie czynić! To będzie dobry rok.
    • ktmajcher dekada 90 05.01.07, 08:57
      miód na me serce i uszęta
      Waterboys Whole Of The Moon
      u p. Wojtka
      i co z tego, że z lat 80-ych
      • cze67 Re: dekada 90 05.01.07, 11:10
        Kurwa, Ride puszczają! W życiu tego zespołu w radio nie słyszałem. Szacun.
        • ktmajcher Re: dekada 90 05.01.07, 11:18
          nie zapeszaj, mam nadzieję, że do 12-ej poziom zostanie utrzymany,
          piekne to Ride - dla mnie po raz pierwszy
          • cze67 Re: dekada 90 05.01.07, 11:19
            Cała płyta Nowhere taka piękna, polecam.
            • braineater Re: dekada 90 05.01.07, 11:33
              No generalnie nie wiem, czy to klasycznie kazikowe 'sentymenta lat niedawnych',
              ale dzisiejszy zestaw muzyczny to mocno mię rusza. Avalanches, Beck, Nirvana,
              PJ'ka.
              I tak własnie myslę, czy to dlatego, zem młodym gnojkiem w latach tych był, czy
              tez przypadkiem nie jest tak, ze dekada 90 po dekadzie 60, to jednak była
              najlepsza z drugiej połowy XX wieku.

• cze67 Re: dekada 90 05.01.07, 11:35
                MNie najbardziej ruszały lata 60te, potem 70-te, potem 90-te a 80-te jakoś
                najmniej. Oczywiście chodzi o to, co puszczali w Trójce.
                • ktmajcher Re: dekada 90 05.01.07, 11:50
                  cze67 napisał:

> MNie najbardziej ruszały lata 60te,
                  też
                  > potem 70-te,
                  tu jak pisałem wcześniej był niedosyt za lekko grali w ten dzień
                  > potem 90-te
                  na razie jest ok, Stelka w końcu jak się pojawił o normalnej porze to przemówił
                  swoim głosem, bo jak ma jakieś zastępstwa w dzień to rzadko kiedy sobie
                  przypomina, że wieczorkiem/nocą gra inne rzeczy
                  własnie mówi o Beksie, o ich wspólnej audycji, która słuchałem późną nocą
                  btw ciekawie zapowiada się dzisiejsza offensywa
                  >a 80-te jakoś mniej
                  tu ze względu na moje sentymenty jestem kontent
                  (i miałem udział w poczie ukf-u...jupijajej)
                  • ktmajcher Re: dekada 90 05.01.07, 12:01
                    the Church na sam koniec
                    dobra dobra ochłonąć
                    w poniedziałek maryśka p, kasia c i buttony h
                  • cze67 Re: dekada 90 05.01.07, 12:10
                    ktmajcher napisał:

> >a 80-te jakoś mniej
                    > tu ze względu na moje sentymenty jestem kontent
                    > (i miałem udział w poczie ukf-u...jupijajej)

A co Twego puścili?
                    • ktmajcher Re: dekada 90 05.01.07, 12:13
                      no a co innego ja mogłem poprosić
                      waterboys fisherman's blues (poszła jako nr 2)
                      • cze67 Re: dekada 90 05.01.07, 12:29
                        A tak, miałem przyjemność słyszeć ów zacny utwór.
                        • cze67 Re: dekada 90 05.01.07, 12:34
                          Eeee, Niedźwiedź zaniża poziom: Madonna, ten nędzny Perfect, teraz tragiczny
                          Maanam. A zaczął tak pięknie (Genesis - Carpet Crawlers).
    • ktmajcher pani Redaktor 05.01.07, 13:31
      Agnieszka podaje linka na zestawienie dekady 80 na stronie sreenagers
      www.radio.com.pl/trojka/alternatywny/
      apropo wczorajszego dnia w III
      • ilhan Re: pani Redaktor 05.01.07, 13:35
        ktmajcher napisał:

> Agnieszka podaje linka na zestawienie dekady 80 na stronie sreenagers
        > www.radio.com.pl/trojka/alternatywny/
        > apropo wczorajszego dnia w III

Tak i chciałem powiedzieć, że Pani Redaktor Szydłowska jest super w związku z tym.
        • grimsrund Re: pani Redaktor 05.01.07, 13:42
          I tak jej nie lubie

(ale Kostrzewy bardziej ;) )
    • pytajnick "Nowa stara radiowa Trójka" 09.01.07, 12:03
      serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3837691.html
      Gazeta też się połapała, że coś się dzieje, choć z paromiesięcznym opóźnieniem.
      • grimsrund Re: "Nowa stara radiowa Trójka" 09.01.07, 12:49
        E tam "połapała". Cwaniaki czekały po prostu kilka miesięcy, a nuż się
        Skowrońskiemu jakoś spektakularnie noga powinie.
        • cze67 Jutro dzień z Beatlesami 10.01.07, 10:01
          Nie przegapcie!
          • janek0 Re: Jutro dzień z Beatlesami 10.01.07, 10:07
            cze67 napisał:

> Nie przegapcie!
            od 16:00
            • cze67 Re: Jutro dzień z Beatlesami 10.01.07, 10:13
              Metz zajawiał: "od 4 do 24". Zrozumiałem, że od czwartej rano.
              • ktmajcher Re: Jutro dzień z Beatlesami 10.01.07, 11:14
                tak od 4 rano,
                jutro będę trochę odcięty od radia i mnie ominie dużo dobrej muzyki,
                ciekawi mnie czy tych bitli będzie więcej jak elvisa w poniedziałek
                bo niby był dzień z królem ale jakoś dużo go nie słyszałem
                dlaczego 11 stycznia - czy to jest ważna rocznica dla naszych milusińskich
                • cze67 Re: Jutro dzień z Beatlesami 10.01.07, 11:20
                  Mnie się ta data z Beatlesami nie kojarzy. Na pewno żaden z nich tego dnia się
                  nie urodził ani nie umarł.

PS. Wojciech Ossowski od folku wrócił. Bardzo gut.
                  • ktmajcher Re: Jutro dzień z Beatlesami 10.01.07, 11:52
                    > PS. Wojciech Ossowski od folku wrócił. Bardzo gut.

liczyłem na wiecej po audycji Akademia Muzyki, myślałem że to będą audycje
                    autorskie do 12
                    a on sobie codziennie troszku gg i o 11.30 niedźwiedź i lista, czyli to co
                    doskonale znamy (nie chodzi mi że ta piguła w temacie lp3 jest niepotrzebna)
                    a teraz TCIOF - newyorker (mimo wszystko tak łatwiej)
                • martolka Re: Jutro dzień z Beatlesami 12.01.07, 10:32
                  > ciekawi mnie czy tych bitli będzie więcej jak elvisa w poniedziałek
                  > bo niby był dzień z królem ale jakoś dużo go nie słyszałem

oj był, od samiuśkiego rana do późnego popołudnia na pewno (tyle słuchałam
                  radia), i wydaje mi się, że więcej niż Bitli wczoraj.
    • pytajnick Kolejne artykuły 11.01.07, 20:28
      tygodnik.onet.pl/1548,1383624,1,dzial.html
      serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3837691.html
    • kubasa Re: TrÓjka - reaktywacja? 12.01.07, 15:17
      Kiedy się już wszystko rozwaliło w dobny mak to trchę głupio potem stawiac na
      absolutną restaurację Trójka mogłaby się rozwijać, a nie tylko zaspokajac
      gusta, starej, topniejącej z roku na rok grupki słuchaczy.

Szkoda, że nie ma tam programow ogarniającyh hip hop, elektronikę i muzykę
      eksperymentalną/współczesną.
      • nemrrod Re: TrÓjka - reaktywacja? 12.01.07, 23:15
        kubasa napisał:

> Szkoda, że nie ma tam programow ogarniającyh hip hop, elektronikę i muzykę
        > eksperymentalną/współczesną.

Właśnie. Za to, jak właśnie przeczytałem, w lutym startuje comiesięczna,
        4-godzinna audycja Hawryluka i Chacińskiego. "Tym razem nie na antenie Bisu, ale
        w dalszym ciągu w Polskim Radiu". Więc pewnie Dwójka i pewnie od 0:00 do 4:00,
        więc i tak mnie to nie cieszy.
        • grimsrund Re: TrÓjka - reaktywacja? 13.01.07, 00:47
          > comiesięczna, 4-godzinna

Łaskawe paniska z tych władzów, nima co.

Swoją drogą biedak Gandalf w "3" ma tyle samo na swoje oldskulowe pikania. Jak
          nie zapomnę, to czasem uda mi się nawet przy nich usnąć :)
          • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 17.01.07, 10:37
            Eryczka w Trójeczce. No pięknie, pięknie. Chyba se po raz setny wieczorkiem
            zapuszczę.
            • glebogryzarka1 erica wright case 17.01.07, 11:21
              tak tylko zauważę, że 'love of my life worldwide' było nie tak dawno temu na
              playliście A.
              • cze67 Re: erica wright case 17.01.07, 14:51
                glebogryzarka1 napisał:

> tak tylko zauważę, że 'love of my life worldwide' było nie tak dawno temu na
                > playliście A.

Co to jest playlista A?
                • glebogryzarka1 Re: erica wright case 17.01.07, 15:51
                  to znaczy nieśmiało zauważyłem, że ostatni singiel artystki był gęsto grany
                  jeszcze zanim zmienił się kierunek na Myśliwieckiej.
                  • cze67 Re: erica wright case 17.01.07, 15:57
                    Nie podważam słów kolegi, jest to oczywiście możliwie i prawdopodobne.

Choć ja osobiście nie przypominam sobie takiego przypadku.
            • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 05.02.07, 15:13
              Szok: Pink Freud? o tej porze? Rewelacja!
              • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 06.02.07, 09:43
                W życiu nie słyszałem w radio "The Spirit Of Radio" Rush. A dzisiaj tak.
              • ktmajcher Re: TrÓjka - reaktywacja? 07.02.07, 07:37
                bo jest płytą tygodnia u Orzecha, ale fakt,
                już sam fakt, że taki band jest o tej porze lansowany zasługuje na wyróżnienie,
                natomiast nie sądzę aby po okresie promocyjnym to się miało zmienić
                tu też kolejny paradoks Orzech jak ma audycje autorskie też potrafi mile
                połechtać uszy (kiedyś z zaskoczeniem dowiedziałem się, że jeden z jego
                ulubionych zespołów to Ozric Tentacolos), natomiast samo pasmo orzechowe jest
                nijakie,
                • cze67 Niemen 16.02.07, 13:00
                  Jezu, wymęczył mnie Chojnacki tym Niemenem. Jeżeli kiedykolwiek miałem
                  podświadomą ochotę na jakieś głębsze poznawanie twórczości mego słynnego
                  imiennika, to właśnie mi ona minęła.
                  • grimsrund Re: Niemen 16.02.07, 15:49
                    Uch ten Chojnacki, a powinien zostać przy tej swojej Eurowizji ;))
                    • cze67 Kate Bush jutro 21.02.07, 10:51
                      Cały dzień. No i fajnie.
                      • cze67 Kukułka wróciła! 23.02.07, 16:04
                        Dla mnie to wielkie halo:-)
                        • cze67 Ach jak miło!!! 09.03.07, 15:12
                          "Gramy dalej" - dziękuję!
                          W ogóle mam wrażenie, że ktoś z zespołu pracuje przy KOZIE:-)
                          • glebogryzarka1 Re: Ach jak miło!!! 09.03.07, 15:36
                            > W ogóle mam wrażenie, że ktoś z zespołu pracuje przy KOZIE:-)

nje
                            • cze67 Re: Ach jak miło!!! 09.03.07, 15:42
                              Acha

*cze spuścił smutno głowę, bo po raz kolejny okazało się, że to co mu się
                              zdawało nie było tym, czym było naprawdę*
                              • ilhan Re: Ach jak miło!!! 26.03.07, 10:17
                                Miły motyw, że dziś RANO kilka minut po moim obudzeniu poleciało "Dashboard" Modest Mouse (a wcześniej ten zeszłoroczny singiel Magic Numbers, który też fajny, a w kategoriach śniadaniowych wręcz super).
        • airborell Re: TrÓjka - reaktywacja? 17.01.07, 14:46
          Pudło, HCH w Trójce.
    • mechanikk Re: TrÓjka - reaktywacja? 12.01.07, 22:56
      Out Of Tune. Słabe to.
    • ktmajcher U2 day 25.01.07, 11:56
      fajna godzinka z U2 pomiędzy 11-12, pod koniec love is blindness, a było też
      your blue room i inne mniej popularne kawałki, na szczęście nie trafiłem dziś
      (odpukuję) na razie na beautiful day
      • martolka Re: U2 day 25.01.07, 12:07
        Bjutiful Dnia nie było, za to było Elevation rano :-)
        • ktmajcher Re: U2 day 25.01.07, 12:15
          no tak nr 2 z listy zakazanych pieśni,
          faktycznie zarejestrowałem to ale byłem na szczęście czymś zajęty
          w tym przypadku to mniej boli, bo ja po prostu nie rozumiem, że beautiful day
          osiągnął taki sukces
          • mechanikk Re: U2 day 25.01.07, 14:42
            > bo ja po prostu nie rozumiem, że beautiful day
            > osiągnął taki sukces

Jeśli chodzi o listę przebojów, to jakby powiedział M.Niedźwiecki (a rzekł tak
            zapytany o trudną do wytłumaczenia popularność Ewy Bem na liście w 2001
            r): "Mają dobry, zorganizowany fanklub".
      • pytajnick Re: U2 day 25.01.07, 22:58
        Spędziłem dziś 1/4 dnia przy Trójce (sam się nie poznaję) i szacunek, dobrze się
        słucha, bez beatów w podkładzie podczas rozmów, no serio reaktywacja.
        • cze67 Myslovitz day 31.01.07, 11:32
          K...a już nie mogę słuchać tego natchnionego Stelmacha.
          • cze67 Re: Myslovitz day 31.01.07, 11:39
            Ten kower "Money money money" to jakaś straszliwa tragedia.
            • ktmajcher mogę być szczery? 31.01.07, 11:54
              czekałem na Twoja reakcję,
              i wiedziałem, że taka będzie
              Stelka faktycznie natchniony do bólu,
              a te money money money to w ramach czego to było myzlovitz lenny valentino czy co?
              bo nie zakodowałem
              jeszcze mnie rozwaliła gadka stelki z myszorem (z pamięci):
              stelka pyta się o początki muzyczne myszora (zespół october's children (?))
              a myszor, kurde człowieku nie pytaj mnie o takie odległe czasy
              ...
              a poza tym to ja jestem kontent na ten dzień
              • cze67 Re: mogę być szczery? 31.01.07, 12:40
                Money to był wspólny występ Myslovitz z Możdżerem. Wiem, mam skrzywienie in
                minus odnośnie tego zespołu, ale pomijając moją negatywną opinię, na boga, nie
                róbmy z tego bandu, jakiegoś nieziemskiego zjawiska, a tak właśnie zachowuje
                się Stelmach: - zespół robił na tym koncercie niesamowite rzeczy - mówił po tej
                beznadziejnej Abbie. Co więcej, miałem nadzieję, że przy okazji tego dnia
                puszczą jakieś nieznane mi kawałki, które przynajmniej nieco pozytwniej
                nastawią mnie do twórczości. Ale nie: o Pegi Brałn, o Pegi Brałn, kto ciebie
                kochać będzie umiał, i inne takie gnioty.
    • pytajnick Re: TrÓjka - reaktywacja? 26.03.07, 10:19
      słucham dziś od rana i generalnie miło grają. a def leppardem to już mnie mocno
      zaskoczyli... pozwalają sobie ;-)
      • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 26.03.07, 10:21
        Chyba w czwartek czy piątek puścili Chemical Brothers i prowadzący mówił potem,
        że ludzie się pytają - co to jest:-)
        • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 28.03.07, 15:14
          He, he, puszczają Dobrą Radę - W. w Dobrej Wierze. Gęba sama mi się śmieje.

-
    • pytajnick Właśnie leci nowe CocoRosie 02.04.07, 08:36
      8:37 i to już nie jest prima aprilis.
      • cze67 Ale Janka Pośpieszalskiego, 03.04.07, 12:19
        tropiącego tzw. Pokolenie JP2, mogli sobie zdecydowanie darować.
        • pytajnick Re: Ale Janka Pośpieszalskiego, 03.04.07, 13:07
          cze67 napisał:

> tropiącego tzw. Pokolenie JP2, mogli sobie zdecydowanie darować.

A ja z przyjemnością posłuchałem czegoś mówionego o całej rocznicy w innym duchu
          niż w TOK FM. Alternatywa i dywersyfikacja to dobra rzecz.
        • grimsrund Re: Ale Janka Pośpieszalskiego, 03.04.07, 14:31
          Już lepiej, żeby tzw. Pokolenie JP2 tropił Janek Pospieszalski, niż Święta
          Jolanta Od Bezy :)
          • mameluch Re: Ale Janka Pośpieszalskiego, 03.04.07, 14:54
            wczoraj zdziwiła mnie wypowiedź w Trójce jakiejś kobiety, która była oburzona
            używaniem skrótu DżejPiTu. ponoć swojskie JotPeDwa jest rzadko spotykane. a
            zdziwiło mnie to dlatego, że wersję DżejPiTu usłyszałem po raz pierwszy z jej
            ust właśnie. spotkaliście się z taką w ogóle? czy na moje zadupie nie docierają
            tylko takie karkołomne skrótowce?
            • pytajnick Re: Ale Janka Pośpieszalskiego, 03.04.07, 14:55
              mameluch napisał:

> a
              > zdziwiło mnie to dlatego, że wersję DżejPiTu usłyszałem po raz pierwszy z jej
              > ust właśnie. spotkaliście się z taką w ogóle?

Nie (ROTFL)
              • grimsrund Re: Ale Janka Pośpieszalskiego, 03.04.07, 14:59
                Bo my som Amerykany normalnie :)
                • cze67 Re: Ale Janka Pośpieszalskiego, 03.04.07, 15:05
                  Nie spotkałem się. Też dopiero w audycji. Acha, według mnie, nie ma czegoś
                  takiego jak to pokolenie. Nie ma też Generacji X ani Nic, żeby pozostać przy
                  tematyce okołomuzycznej. To pierdoły.
                  • mechanikk Re: Ale Janka Pośpieszalskiego, 03.04.07, 15:44
                    Jest za to pokolenie mp3.
    • grimsrund "Strefa wolna od Angola" 05.04.07, 12:39
      Tak jakoś przypadkiem chwilę zasłuchałem sobie audycji nocnej z wczoraj na
      dziś. Muzyka całkiem dobra, ale prowadził jakiś typ miotający się jak wściekły
      pies, przedstawiał się jako Doktor Wilczur (niezła zgodność). Ten gość zawsze
      tak ma? W każdym razie alternatywny był aż do bólu. Mojego, ale niech tam :)

Takie audycje wychodzą w każdym razie naprzeciw postulatowi (chyba) Cze, żeby
      było inaczej. Bo było, oj było.
    • mechanikk R.E.M. - #9 Dream 06.04.07, 16:26
      Słuchajcie. Niektórzy przymierzali się do tego stwierdzenia już w 2004 roku, ja
      jednak widzę to wyrzźnie dopiero dziś. Nie ma już REM. Oddając spóźniony strzał
      w kierunku spróchniałej trumny Lennona (chyba że John spoczywa w urnie) zespół
      ten przypadkiem zabił sam siebie. :(
      • cze67 Re: R.E.M. - #9 Dream 06.04.07, 16:28
        Znaczy się - ten kower ich ostatecznie dobił?

PS. Prochy Lennona zostały rozsypane, o ile pamiętam.
        • mechanikk Re: R.E.M. - #9 Dream 06.04.07, 16:36
          Gdyby redaktor Strzyczkowski nie zapowiedział że to REM, to bym nie zauważył.
          Nie mogę się tam doszukać głosu Stipe'a. Ponoć z okazji nagrania tego kawałka
          powrócił Bill Berry, który - jak podaje komunikat - prowadził ostatnio "dużo
          spokojniejsze życie". To słychać. A może przesadzam, bo mam ostatnio zły humor.

A co do Lennona - tak sobie też pomyślałem, że go rozzsypali. Całą metaforę
          diabli wzięli.
          • mechanikk Re: R.E.M. - #9 Dream 06.04.07, 16:40
            A w ogóle to Cze - chyba USTRZELIŁEŚ posta nr 55555.
            • cze67 Re: R.E.M. - #9 Dream 06.04.07, 16:43
              Tak, też zauważyłem. Część niewątpliwego splendoru spływa na Ciebie -
              odpowiedziałem bowiem na Twój post.
              Co do REM, ja tam słyszę Stipe'a, choć kower taki sobie, niezbyt mnie
              przekonuje odtwarzanie piosenki (tak jest w tym wypadku), wolę przeróbki
              bardziej twórcze.
            • mameluch Re: R.E.M. - #9 Dream 06.04.07, 16:43
              heh, gratulacje:]
          • mameluch Re: R.E.M. - #9 Dream 06.04.07, 16:43
            nie wsłuchiwałem się dokładnie, bo akurat mały kawałek musiałem przejechać
            samochodem, ale...

> Gdyby redaktor Strzyczkowski nie zapowiedział że to REM, to bym nie zauważył.

ano.
      • ilhan Re: R.E.M. - #9 Dream 06.04.07, 17:38
        mechanikk napisał:

> Słuchajcie. Niektórzy przymierzali się do tego stwierdzenia już w 2004 roku, ja
        >
        > jednak widzę to wyrzźnie dopiero dziś. Nie ma już REM.

'naczy ja na przykład się nie przymierzałem, tylko dokładnie wtedy to ogłosiłem.
        Tego coveru nie słyszałem i sieci za nim przeczesywał nie będę.
        • pszemcio1 Re: R.E.M. - #9 Dream 06.04.07, 20:31
          a tam pierdu pierdu, jeszcze odszczekacie:)
          • pszemcio1 Re: R.E.M. - #9 Dream 06.04.07, 20:39
            no jasne że przesadzacie, jeśli to to to wyszło ładnie

www.youtube.com/watch?v=7TFKNdcYRJg
            • cze67 Zetka, RMF... 13.04.07, 11:58
              Na marginesie, jadąc autobusem, w chwilach zmian kaset w walkmanie miałem
              okazję słuchać tego, czego słuchali kierowcy, czyli Zetki i RMF. Nie słucham
              tych stacji na codzień, ale nie mogę wyjść z podziwu i niesmaku: oni cały czas
              puszczają te same numery, które słyszałem dwa, trzy, cztery lata temu: Cher,
              Wilki, Life is Life, Kasię Kowalską, i inne tego typu bzdety. Jak można nadawać
              te same numery przez tyle kolejnych lat, przecież to wyżygać się można albo
              jeszcze gorzej.
              Jak sobie pomyślę, że Trójce było niedawno niedaleko repertuarem do tego gówna,
              to mi się robi.
              • mameluch Re: Zetka, RMF... 13.04.07, 12:14
                nie znasz się, Wilki mają nowy wielki przebój, który teraz jest katowany w
                każdą stronę.

a teraz dzień/dni/godzina (nie wiem) ze Stones'ami w Trójce, a myślałem że ma
                być jakiś wywiad z premierem Belgii czy czegoś tam. chyba jednak przełączę
                kabel i sam sobie podidżejuję:)
    • ilhan Re: TrÓjka - reaktywacja? 19.04.07, 09:48
      Jezus Maria już dawno tak nie podskoczyłem na dźwięk jakiejkolwiek piosenki w radiu. Trójka grająca XTC i to jeszcze o normalnej porze. I to jeszcze jak wygrzebany kawałek ("Towers Of London" z "Black Sea" dla niewtajemniczonych).

Jestem wzruszony.
      • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 23.04.07, 10:31
        Jako że zepsuł mi się telewizor częściej słucham radia i to w godzinach, w
        jakich dotychczas nie słuchałem. I stwierdzam, że to co Piotr Metz puszcza w
        sobotę około 20.00 - jest świetne. Sonic Youth było przepyszne, Animal Kolektiw
        (tak to się pisze) bardzo mnie zafrapował i jeszcze dziesiątka piosenek,
        których wykonawców nie zapamiętałem.
        Szydłowska też nieźle daje. Tak więc panie grim - warto słuchać.
        • grimsrund Re: TrÓjka - reaktywacja? 23.04.07, 14:29
          > Animal Kolektiw (tak to się pisze)

To jakiś nowy bend? ;)
          • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 23.04.07, 14:33
            Z parę lat mają. Taką recenzję znalazłem:
            www.screenagers.pl/index.php?service=albums&action=show&id=883
            • grimsrund Re: TrÓjka - reaktywacja? 23.04.07, 14:45
              ;)
              • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 24.04.07, 16:58
                Paranoid? O tej porze? Rewelacja!
                • cze67 Re: TrÓjka - reaktywacja? 26.04.07, 10:07
                  Wczora wieczór Hawryluk zapodawał debiut Neu!, Kronos Quartet, Antonego i
                  jakieś inne ekperymenta. BYło to oczyszczające.
    • grimsrund Re: TrÓjka - reaktywacja? 29.04.07, 21:35
      Nie wiem, kto dziś zastępuje (następuje?) Kaczkowskiego i co sobą reprezentuje.
      Wiem jedno - facet ma tak senną narrację, że po 10 sekund słuchania go miałem
      ochotę zachrapać. Nie nooo, jest dopiero 21:35... :(
      • mechanikk Re: TrÓjka - reaktywacja? 29.04.07, 22:40
        A dzisiaj w Zagadkowej Niedzieli, która jest przecież programem dla
        dziesięciolatków, leciał Kraftwerk :o
        • grimsrund Re: TrÓjka - reaktywacja? 29.04.07, 23:07
          I bardzo dobrze! Niech sie od małego uczą, co wartościowe! :)
          • mechanikk Re: TrÓjka - reaktywacja? 29.04.07, 23:54
            > I bardzo dobrze! Niech sie od małego uczą, co wartościowe! :)

No no, z ustów mi Pan Szanowny to wyjął.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka