cze67 13.10.08, 23:22 Nasi ulubieńcy wracają. Na razie nie wyrobiłem sobie zdania w jakim stylu. Ale ładnie: www.myspace.com/cnquintet Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sss9 Re: Nowa płyta CNQ 14.10.08, 00:46 muzyka do teatru: wsm.serpent.pl/sklep/albumik.php,alb_id,15004,Theatre-Play-Music,Contemporary-Noise-Quartet Odpowiedz Link
carmody Re: Nowa płyta CNQ 21.10.08, 17:05 eee duży majnus, ajnus. Może razem z przedstawieniem teatralnym jest to smaczne... na surowo to mnie mdli. Nie żeby pierwsza CNQ była kosmosem jakimś, ale fajne były te quasi dżezy napędzane rockową motoryką, co to siedzi jednak w łapach tych facetów, co ogrywali patenty Fugazi, NMN i kapel z Amphetamine Reptile latami. A tutaj? Pitu pitu. Bez frywolności takiego powiedzmy "Piano" Goznalesa, bez humoru, bez polotu. Eee. Albo ja już dziadzieje. Ale mimo to kredytu zaufania jeszcze trochę Kapsy mają. Odpowiedz Link
sss9 Re: Nowa płyta CNQ 21.10.08, 17:28 bo też potraktowałeś ten materiał jakby był kolejnym regularnym albumem, a nie jest. to robota na boku, w niepełnym składzie i co ciekawsze, wpisująca się w średniość większości muzyczek teatralnych innych znanych i lubianych artystów, którzy przyjęli zaproszenie do komponowania na potrzeby sceny czy ekranu. standard. Odpowiedz Link
greenfoxy Re: Nowa płyta CNQ 05.11.08, 13:35 Dla rozczarowanych muzyką do spektaklu, Contemporary Noise Sextet, nagrali "Unaffected Thought Flow". Nie słyszałam jeszcze, ale pewnie 15 listopada w Time Cafe, a dzień wcześniej w gdańskim Żaku, bedą ją promować. muzyka.wp.pl/g,0,id,41188,w,wi,niusy.html?ticket=16004930505376966H0tmoNNNPJZ% 2FG3POsu53P0wbop9EYxWE6Bwp0ZyDiM6VuU9jfjhGGK48L9bZb9ucvBkpUCgOjj0pdSP GSC%2BaoUG2TIYZI69PXC5DZNX9IkyRPJX9H5mMeqyN8C33SAS Odpowiedz Link
cze67 Re: Nowa płyta CNQ 05.11.08, 14:49 O!, dzięki za info, dawno nie byłem na żadnym koncercie. Odpowiedz Link
cze67 Re: Nowa płyta CNQ 14.11.08, 10:40 Dzisiaj koncert w Żaku (z którego relację sprawozdam dla was kochani) a pięć fragmentów płyty Contemporaray Noise SEXTET można posłuchać na myspace. Odpowiedz Link
cze67 Re: Nowa płyta CNQ 14.11.08, 23:11 Bardzo przyzwoity koncert. Może nie lepszy niż pierwszy, sprzed dwóch lat, ale wówczas CNQ był dla mnie niezłym zaskoczeniem, a teraz teraz juz ich znam i wiem, czego się można spodziewać. Nowa płyta (zakupiona po promocyjnej cenie) także nie rozkłada tak na łopatki jak pierwsza. Nie że słaba, bo dobra, ale nie słychać tam nic mocno nowego w stosunku. Ale warto mieć, bo i motoryczna i nastrojowa jak trzeba, w każdym razie. Odpowiedz Link
cze67 Re: Nowa płyta CNQ 23.11.08, 11:51 www.vimeo.com/830021 W Gdańsku panowie nie zdjęli wprawdzie koszulek ale też zagrali ten znakomity numer jako ostatni i też było czadowo. Odpowiedz Link
pytajnick Re: Nowa płyta CNQ 26.11.08, 17:01 Właśnie natrafiłem na "Nautiliusa" z "Unaffected" i zrobiło mi się miło. (Wiadomo, całą taką płytę trudno byłoby strawić, ale tutaj przez 5 minut się modliłem żeby nie wjechały jakieś chore dęciaki). Odpowiedz Link