zsom 15.10.08, 18:10 premiera 17X a całość do posłuchania tutaj www.myspace.com/pustkimusic Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grimsrund Re: Pustki- Koniec Kryzysu 17.10.08, 12:51 Łżą jak psy z tym końcem - kryzys trwa nadal :( Odpowiedz Link
pytajnick Re: Pustki- Koniec Kryzysu 17.10.08, 12:55 no jakieś ubogie to jest generalnie... biedne nawet momentami. Odpowiedz Link
cze67 Re: Pustki- Koniec Kryzysu 17.10.08, 13:22 Pustki zrobiły świetną instruimentację do radzieckiego filmu niemego "Aelita". Polecam, było dwa razy na TVP Kultura, może jeszcze kiedyś dadzą. Natomiast jak zaczynają udzielać się wokalnie, jest to dla mnie nie do przejścia. Odpowiedz Link
zsom Re: Pustki- Koniec Kryzysu 17.10.08, 13:52 cze67 napisał: > > Natomiast jak zaczynają udzielać się wokalnie, jest to dla mnie nie > do przejścia. > Ja mam podobny problem z ich twórczością, zwłaszcza odkąd obowiązki wokalne przejęła Wrońska. Grają sympatyczną muzykę, nie jakąś wybitną rzecz jasna, ale taką którą przyjemnie jest posłuchać. Ale gdy dochodzi wokal to wszystko się rozpada. Ale singiel podoba się bardzo. Odpowiedz Link
pytajnick Re: Pustki- Koniec Kryzysu 17.10.08, 18:15 cze67 napisał: > Natomiast jak zaczynają udzielać się wokalnie, > jest to dla mnie nie do przejścia. O to, to! Odpowiedz Link
carmody Re: Pustki- Koniec Kryzysu 17.10.08, 16:47 nie jest dobrze kurwa, przeciągi jakieś tej jesieni, wywiało z tego całą muzkę. Odpowiedz Link
sss9 Re: VETO! 17.10.08, 17:10 to co wyżej, to jakaś krecia robota wrogich sił? pan red. w Trujce rzekł dziś, że jest po kryzysie, a płyta będzie Pytą Rocku! jak rzekł red. Stalowymach, tak będzie i żadne tam nocne w tivi kręcenia noskami trzech gumowych misiów do tego nie zniechęcą nikogo. ;D Odpowiedz Link
latajacy_pies Re: VETO! 17.10.08, 20:52 dla zbuntowanych gimnazjalistów i ludzi z nadmiarem włosów na czole pozycja obowiązkowa.To co słysze na tym majspejsie to taka sraczka,jak by sie nie mogli zdecydowac co chcą grac jest ''wszystko co fajne'' brak spujnosci nawet nie na płycie bo do konca nie jestem w stanie wysłuchac a w pojedynczym tracku!!! A o poziomie tekstów to nawet nie mówię.No i jak by zastrzelic wokalistke to może dało by sie dłużej niz 10 minut wytrzymac... A pan stelmach jest mało wymagający co do polskich kapel pierdzieli rzeczy typu ''nie oczekujmy od polskich zespołów płyt na miare OK Computer'' i to błąd w jego rozumowaniu moim zdaniem. Bo dlaczego nie?Taki Janerka czy ścianka umieli coś niesamowitego pokazac wiec czemu mamy tego nie oczekiwac? Czas żeby w polsce ktos zaczoł grac orginalną ponadczasową muzyke a nie ślepo wpatrzony wpisywał się w miłe,grzeczne,pseudoalternatywne indie trendziki z zachodu...bo i tak to co u nas brzmi świeżo to jest 100 lat za mudżinami a po roku czy dwóch jest nieaktualne. rzekłem Odpowiedz Link
id999 Re: VETO! 18.10.08, 02:09 mam wrażenie, że szanowni dyskutanci nie słuchają muzyki, tylko nazwiska Stelmach (2 razy pojawił się ten argument). i po tym oceniają wykonawców. dwa, śmieszny jest zarzut o pseudoalternatywność i zrzynanie z zachodu w przypadku kapeli, która za swoich idoli pod względem drogi artystycznej uznaje Can i Plastic People Of The Universe - czyli kapele przetwarzające rocka przez lokalną tradycję. przynajmniej to mówili w wywiadach, gdy wymyślali hasło "muzyka ściany wschodniej". i trochę ta lokalność pobrzmiewa w kilku przynajmniej utworach. "Jesień" mogłaby śpiewać Ewa Demarczyk. zresztą wspaniałe literackie teksty a nie śpiewanie po angielsku/norwesku co od dawna uskutecznia Cieślak ze Ścianki na koncertach (koncert w kwietniu w Jadło był śmiertelnie nudny). sorryyyy jeśli ktoś ma kompleks wobec zachodu, to własnie zestawiający w roku 2008 Ściankę z Pustkami trzy, równie śmieszny jest zarzut o "braku muzyczności" w przypadku zespołu, którego trzon stanowią absolwentka wyższej szkoły muzycznej i koleś, który po prostu zamieszkał w studiu nagraniowym. no i basista który zęby zjadł w kapelach jazz-rockowych. teraz, ile to ma wspólnego z Out Of Tune czy Rotofobią mam wrażenie, że użytkownik "latający_pies" takie same komunały powtarzałby 10 lat temu na temat zespołu Ścianka własnie ("Dość tych zrzynaczy z Mudhoney!"), tylko wcześniej ktoś mu zdążył powiedzieć, że to jednak jest warte większej życzliwości. nienawidzę, jak ktoś pierdoli komunały w tym stylu </i>Czas żeby w polsce ktos zaczoł grac orginalną ponadczasową muzyke a nie ślepo > wpatrzony wpisywał się w miłe,grzeczne,pseudoalternatywne indie trendziki z > zachodu...bo</i> - Odpowiedz Link
sss9 Re: VETO! 18.10.08, 11:55 o przepraszam. ja wysłuchałem i nie mogę pozbyć się wątpliwości, czy to w ogóle jest muzyka rockowa? chyba, że kategoria "Polski Rock" ma głębszy podtekst i mieści się w nim pop, piosenka harcerska/studencka, kraina łagodności, itp... ale najmniej rock. nie powiem, parę kawałków jest całkiem sympatycznych i do przytupnięcia nóżką, ale są to wesołe pioseneczki do popołudniówek radiowych i odgrywania przy ognisku z gitarą, gdzie tam jest rockowa energia, ślad jakiejkolwiek bezkompromisowości, żywioł? alternatywny pop? tak, ale Pyta Rocku chyba tylko pod warunkiem, że w Polsce rocka się nie gra. Odpowiedz Link
id999 Re: VETO! 18.10.08, 14:37 pewnie nie jest to muzyka rockowa w tradycyjnym rozumieniu. może już zwapniałem, ale raczej jest to dla mnie plus niż minus. kraina łagodności, piosenka harcerska/studencka - nie, no LOL Odpowiedz Link
sss9 Re: VETO! 18.10.08, 14:46 id999 napisał: > pewnie nie jest to muzyka rockowa w tradycyjnym rozumieniu. może już > zwapniałem, ale raczej jest to dla mnie plus niż minus. od razu mi się to skojarzyło z ustatkowanym rodzinnie i finansowo towarzystwem, które po latach poświęconych tyraniu na ten spokój, postanowiło zasłuchać się w jazzie. i wszyscy kupili sobie płyty Stinga. kraina > łagodności, piosenka harcerska/studencka - nie, no LOL mnie też rozśmiesza, kiedy ten album nazywany jest rockowym. :) Odpowiedz Link
id999 Re: VETO! 18.10.08, 15:03 może nie Stinga, ale dobry yacht-rockiem (Fleetwood Mac, Steely Dan) nie pogardzę. Odpowiedz Link
latajacy_pies Re: VETO! 18.10.08, 14:18 ''która za swoich idoli pod względem drogi > artystycznej uznaje Can i Plastic People Of The Universe'' Krzysztof krawczyk uznaje deep purple,Yaro ten od rowery dwa Joy Division(!!)... i co z tego? A Stelmacha szanuje tylko się z nim nie zgadzam co do polskich kapel. Widocznei się nie znam skoro uważam to za syf , możesz słuchac pustek ile wlezie ja wyraziłem swoją opinie na temat tego co słyszę a słysze niespójne gówno z grafomańskimi tekstami... pozdrawiam. ps Jeszcze raz porównasz ewe demarczyk z tą grafomanią pustkową i pojdziemy na noże w realu. Odpowiedz Link
id999 Re: VETO! 18.10.08, 14:28 > Krzysztof krawczyk uznaje deep purple,Yaro ten od rowery dwa Joy > Division(!!)... i co z tego? pewnie nic, tyle że twoje przypinanie łatki Pustkom indie na modłę zachodnią jest 10 razy bardziej kulą w płot > Jeszcze raz porównasz ewe demarczyk z tą grafomanią pustkową i pojdziemy na noż > e > w realu. "NIE PROFANUJ" obok "CO KRYTYKUJESZ, SKORO SAM LEPIEJ NIE POTRAFISZ" został już dawno temu uznany za najbardziej słaby argument w dyskusjach internetowych Odpowiedz Link
latajacy_pies Re: VETO! 18.10.08, 14:39 > "NIE PROFANUJ" obok "CO KRYTYKUJESZ, SKORO SAM LEPIEJ NIE POTRAFISZ" > został już dawno temu uznany za najbardziej słaby argument w > dyskusjach internetowych akurat to był żart a nie argument...Pozatym całkiem możliwe że nie jestem ''targetem'' pustek więc w życiu chrystusa nei dostrzege pozytywów ich muzyki.Według mnei to zespół typu ''wszyscy tak teraz grają'' i nic orginalnego w ich muzyce nie widze ,żadnego charakteru a jedynie ''nijakośc''.Widocznie głuchy jestem. > pewnie nic, tyle że twoje przypinanie łatki Pustkom indie na modłę > zachodnią jest 10 razy bardziej kulą w płot posłuchaj lepiej pustek.Ja dziekuje. Odpowiedz Link
latajacy_pies Re: VETO! 18.10.08, 14:22 ps2. ja się widocznie nie znam...ty się znasz i wynies te pustki pod niebiosa skoro tak uważasz . Mi sie kłucic z kims komu się to podoba nie będę bo bo to niema sensu.Słuchaj ich poprostu kupuj płyty etc.To nie mój problem.Gratuluje gustu. > mam wrażenie, że użytkownik "latający_pies" takie same komunały > powtarzałby 10 lat temu na temat zespołu Ścianka własnie a to przemilcze. Odpowiedz Link
id999 Re: VETO! 18.10.08, 14:33 nie wynoszę Pustek pod niebiosa, sam uważam, że druga część płyty jest nieco słabsza, tylko nienawidzę 1) mentalności stada 2) braku proporcji w ocenie zespołów, które szanuję (lubię, itd.) uznaję argument, że komuś nie podpasował wokal, ale pojawiło się tu kilka innych zarzutów poniżej pasa. ten ze Stelmachem chyba najbardziej. ten o "pseudoalternatywnym indie na modłę zachodnią" również kulą w płot. tyle. Odpowiedz Link
latajacy_pies Re: VETO! 18.10.08, 14:44 > uznaję argument, że komuś nie podpasował wokal, ale pojawiło się tu > kilka innych zarzutów poniżej pasa. ten ze Stelmachem chyba > najbardziej. ten o "pseudoalternatywnym indie na modłę zachodnią" > również kulą w płot. tyle. To twoim zdaniem pustki to wielce orginalna muzyka ?:D z czyms w brzmieniu co smialo możesz nazwac ''"muzyka ściany wschodniej" ? No ja tego nie słysze.Przykro mi. Odpowiedz Link
latajacy_pies Re: VETO! 18.10.08, 14:45 ps . dla mnie łatka pseudoalternatywny jest jak najbardziej na miejscu... Odpowiedz Link
latajacy_pies Re: VETO! 18.10.08, 14:54 wlazlem znowu na ten majspejs i w pierwszym tracku jest tyle rzeczy nasrane ze sie slaboi robi... nawet 10 ewektów na wokal trzepniete :D toz to jakas sraczka okropna'' 5 piosenek można by było z tego rórznych stylistycznie zrobic - ja tego nie kupuje tymbardziej że jest podane jak jest podane.A tekst ''jak uwolnic sie'' to juz przemilcze całkiem. Odpowiedz Link
latajacy_pies Re: VETO! 18.10.08, 15:24 ''za swoich idoli pod względem drogi artystycznej uznaje Can i Plastic People Of The Universe'' to temu projektowi pustki na kolanach powinny sprzęt rozkładac www.myspace.com/molokmun mam zapis koncertu ''Tribute to Henryk Neumann Action - Live at Piwnica Pod Aniołem'' i to jedna z ciekawszych polskich rzeczy zreczy jakie słyszałem ostatnio . walnijcie sobie drugi track z majspejsa. Odpowiedz Link
carmody Re: VETO! 19.10.08, 23:26 id999 napisał: > mam wrażenie, że szanowni dyskutanci nie słuchają muzyki, tylko > nazwiska Stelmach (2 razy pojawił się ten argument). i po tym > oceniają wykonawców. Mam wrażenie że nie czytasz tego forum:) > dwa, śmieszny jest zarzut o pseudoalternatywność i zrzynanie z > zachodu w przypadku kapeli, która za swoich idoli pod względem drogi > artystycznej uznaje Can i Plastic People Of The Universe - czyli > kapele przetwarzające rocka przez lokalną tradycję. przynajmniej to > mówili w wywiadach, gdy wymyślali hasło "muzyka ściany wschodniej". > i trochę ta lokalność pobrzmiewa w kilku przynajmniej > utworach. Ej no to jest najśmieszniejszy argument jaki ostatnio czytałem. Pamiętasz taki zespół Yokashin? Ja bym się czuł lepiej, gdybym nie pamiętał. W każdym razie oni za swoich idoli uważali Led Zeppelin. Faktu, że byli niemiłosiernie chujowi nie zmieniła nawet goła baba na okładce ich płyty. Michael Bolton najbardziej w świecie podziwia Sinatrę. W jednym odcinku "Świata wg Bundych" Al cierpiał na zatwardzenie i ulżyło mu dopiero kiedy w telewizji pojawił się Bolton. Ja noszę zdjęcie Toma Waitsa w portfelu i wszystkim wmawiam, że to mój ojciec. No kocham gościa. A wszelkie moje dokonania artystyczne podsumować można wulgarniejszą odmianą słowa biegunka. Pustki pewnie nie są tak chujowe jak Yokashin, Bolton i ja. Ale o ich poziomie nie świadczy na pewno uznanie dla drogi artystycznej Can i tych Czechów wariatów. Zamach na Demarczyk wytknął już Stig. Ja tam się nie spinam, HA! > trzy, równie śmieszny jest zarzut o "braku muzyczności" w przypadku > zespołu, którego trzon stanowią absolwentka wyższej szkoły muzycznej > i koleś, który po prostu zamieszkał w studiu nagraniowym. no i > basista który zęby zjadł w kapelach jazz-rockowych. teraz, ile to ma > wspólnego z Out Of Tune czy Rotofobią Rozpruła Ci się torba z grepsami chyba. CO Z TEGO? Że absolwenci, mega fifarafa i śpiworki w studiu. Zęby zeżarte z dżezową kiełbasą. No kurde, Krzysztof "Puma" Piasecki też jest mega, bo jazz rock to dał na imię swojemu dziecku? Eeeej. Bulszit jakiś. Słaba muzyka. Dla mnie słaba, nie ma muzyki. Kompetencje artystów nic mnie nie obchodzą. Słaba, mówię ja. Co jestem słuchaczem. Odbiorcą. Forumowiczem. I napierdalam o muzyce tu i ówdzie. Nie krytykiem, ale człowiekiem na zarabiającym na pop i na kulturze. Z tego żyjącym. Te ostatnie bzdury, żeby w razie czego pokazać język argumentom, że cośtam, nie dla mnie Pustki. Bo dla mnie właśnie, znaczy do mnie skierowane. Ale mi się nie podobają. Tak więc przyklasku nie będzie ze wszystkich stron sali nawet jeżeli na jej środek wyjdzie forumowicz id999 i powie "proszę Państwa - nasi Artyści! proszę nie klaskać dłużej niż 10 minut, bo się nam tynk zacznie sypać na głowę". Odpowiedz Link
carmody Re: VETO! 19.10.08, 23:39 ah, wypadło spod palców i zleciało ze stołu jak pisałem posta wyżej: ten zarzut "braku muzyczności", że całą muzykę z tego wywiało, to nie jest stwierdzenie "o jakie pitu pitu, a nie muzyka, tak bym sam umiał, pitu pitu", a "pitu pitu". Pitu pitu ogólnie. Tak jak pitu pitu są ostatnio soundtracki Glassa. A też wyedukowany skubaniec. Odpowiedz Link
id999 Re: VETO! 22.10.08, 21:25 no i sam niejako przyznałeś mi rację, że oskarżanie Pustek o wtórność wobec brytyjskiego indie, co się w tym wątku pojawiło, jest niezłym absurdem. nie oceniając jakości - ale akurat Pustki są ostatnim zespołem, któremu bym to zarzucił. Plastic People i Can to zespoły, o których Łukasiewicz wspomniał kiedyś w rozmowie ze mną - reprezentują drogę artystyczną, której powinny się przyglądać polskie zespoły. nie chodzi o brzmienie, stylistykę - tylko bardziej ogólnie, o filozofię grania, przefiltrowanie rocka przez lokalne wpływy. a kalkowanie Led Zep, który na każdej szerokości geograficznej jest obiektem fascynacji nastolatków, przez Yokashin znajduje się na dokładnie odwrotnym biegunie. nie jestem jednak pewien, bo nie słyszałem zespolu Yokashin. z tego, co zrozumiałem z twojej płomiennej wypowiedzi, to nie podoba ci się też argument opierający się o CV muzyków. mi się nie podoba np. wycieranie sobie gęby Piotrem Stelmachem, gdy jest to wygodne. ale mniejsza o to. ja bym jeśli już - zarzuciłbym Pustkom właśnie zbyt klasyczne i wygładzone brzmienie, zbyt nachalną "muzyczność". czasami dyletanctwo jest podstawą sukcesu, co udowadnia np. historia brytyjskiego post-punka, gdzie outsiderzy zer szkół artystycznych chwytali za instrumenty, również wyklęte przez punkowców syntetyzatory i automaty perksusyjne i robili za pomocą taniego sprzętu super świeże rzeczy tutaj Ewa Demarczyk wydała się jakoś kontrowersyjna bardzo - rozumiem, rozumiem. "1) nie profanuj 2) co krytykujesz, skoro sam lepiej nie potrafisz". no, nie wiem, dla mnie "Jesień" na koncercie w Trójce to był bardzo oczywisty poezjośpiewany moment Odpowiedz Link
sss9 Re: VETO! 22.10.08, 21:40 powołanie się na Stelmacha nie jest żadnym wycieraniem sobie czegokolwiek, a kpiną z jego przekonania o wyjątkowości albumu "Koniec kryzysu". zadałem sobie ten ból i uważnie wysłuchałem Trujkowego koncertu. to naprawdę była porażka, zero rocka, piosenka studencka w lepszych momentach sięgająca piosenki aktorskiej z okrutnym indyczym gulgotaniem wokalistki. sorry, no pasaran! ale oczywizda, jeśli komu to robi dobrze, to jego kluska. :) Odpowiedz Link
carmody Re: VETO! 23.10.08, 12:30 id999 napisał: > no i sam niejako przyznałeś mi rację, że oskarżanie Pustek o > wtórność wobec brytyjskiego indie, co się w tym wątku pojawiło, jest > niezłym absurdem. nie oceniając jakości - ale akurat Pustki są > ostatnim zespołem, któremu bym to zarzucił. Niejako może tak. Bo o tym nie wspominałem w ogóle, bo też uważam to za absurd. Ale nie do tej kwestii odnosił się mój post. To teraz przyznam - nie ma wtórności wobec brytyjskiego indie:) >Plastic People i Can to > zespoły, o których Łukasiewicz wspomniał kiedyś w rozmowie ze mną - > reprezentują drogę artystyczną, której powinny się przyglądać > polskie zespoły. nie chodzi o brzmienie, stylistykę - tylko bardziej > ogólnie, o filozofię grania, przefiltrowanie rocka przez lokalne > wpływy No i fajnie. Dobrze kombinuje ten Łukasiewicz. Tylko, nie zmienia to w żaden sposób odbioru jego muzyki. Cały dym o to Plastic People Of The Universe (swoją drogą prima sort, chyba wspomniałem wyżej, że lux) i Can z mojej strony polega na tym, że nie stanowi żadnej wartości reprezentowanie jakiejś filozofii grania, jeżeli muzyka się nie broni sama w sobie. Po prostu nie słychać nic wyjątkowego w muzyce Pustek, po czym można byłoby stwierdzić, że są wyjątkowi i podążają ciekawą drogą. I cała ta kwestia jako argument ZA brzmi śmiesznie. a kalkowanie Led Zep, który na każdej szerokości > geograficznej jest obiektem fascynacji nastolatków, przez Yokashin > znajduje się na dokładnie odwrotnym biegunie. nie jestem jednak > pewien, bo nie słyszałem zespolu Yokashin. To był taki przerysowany przykład, chyba nie muszę się z tego tłumaczyć? Muszę? Na zasadzie Kasia Kowalska podziwia Bjork i stara się podążać podobną drogą artystyczną, blah blah. No. Yokashin to takie tam gówno, jak o nich pisałem to myślałem o nagiej kobiecie z ich okładki (a wcale urodziwa nie była ta kobieta, kuriozum takie ta okładka po prostu). > z tego, co zrozumiałem z twojej płomiennej wypowiedzi, to nie podoba > ci się też argument opierający się o CV muzyków. mi się nie podoba > np. wycieranie sobie gęby Piotrem Stelmachem, gdy jest to wygodne. > ale mniejsza o to. ja bym jeśli już - zarzuciłbym Pustkom właśnie > zbyt klasyczne i wygładzone brzmienie, zbyt nachalną "muzyczność". Płomienna. Spoko, widocznie jeszcze nie zgasł mi ogień w dupie. A serio, to tak zawsze mam, dża. Argument mi się nie podoba, dobrze zrozumiałeś. A ja rozumiem, że Tobie nie podoba się to ze Stelmachem - myślę jednak, że tę kwestię wyjaśnił już do końca Eseses9. No to wiemy, co nam się nie podoba. Tyle, że ja o Stelmachu nic nie pisałem, a nawet jakbym pisał, to nie wiem jak to się ma do mojej kpiny z argumentu o CV muzyków. > czasami dyletanctwo jest podstawą sukcesu, co udowadnia np. historia > brytyjskiego post-punka, gdzie outsiderzy zer szkół artystycznych > chwytali za instrumenty, również wyklęte przez punkowców > syntetyzatory i automaty perksusyjne i robili za pomocą taniego > sprzętu super świeże rzeczy Tak. Wiemy. Tylko nie wiem jak to się ma do Pustek i argumentu, że są nieźli, bo mają wykształconych muzyków w składzie. Ewa Demarczyk i forumowe 1) i 2): Wydaje mi się, że Latający Pies rzucił "nie profanuj" raczej żartobliwie. Ja tam go nie znam, ale wątpię by miał jakieś niepogwałcalne świętości w światopoglądzie:) a "co krytyjujesz..." tu chyba w ogóle nie padło. W sumie Esiu w jego nowym poście dziabnął pewien szlaban: oke jak ktoś lubi, oke jak ktoś nie lubi, a my sobie tylko piszemy, że rucha albo klucha. Odpowiedz Link
id999 Re: VETO! 23.10.08, 14:37 > Tak. Wiemy. Tylko nie wiem jak to się ma do Pustek i argumentu, że > są nieźli, bo mają wykształconych muzyków w składzie. no właśnie nijak. takie solilokwia tutaj uskuteczniam, proszę nie zwracać uwagi. mysle, że doszliśmy do ściany i w żaden sposób już się wzajemnie nie ubogacimy Odpowiedz Link
carmody Re: VETO! 23.10.08, 15:41 id999 napisał: > > mysle, że doszliśmy do ściany i w żaden sposób już się wzajemnie nie > ubogacimy dża, aje. Na temat Pustek chyba nie. Odpowiedz Link
latajacy_pies Re: VETO! 25.10.08, 15:13 > no i sam niejako przyznałeś mi rację, że oskarżanie Pustek o > wtórność wobec brytyjskiego indie, co się w tym wątku pojawiło, jest > niezłym absurdem. nie oceniając jakości - ale akurat Pustki są > ostatnim zespołem, któremu bym to zarzucił. ja tam nie wiem ...ale dla mnie pustki brzmia ''tak teraz wszyscy grają''.Nic zbytnio orginalnego tam nie słyszę.I pomijając też już jakosc.Dla mnie są polskim zespołem ''na siłe promowanymw trójce''.Już z wieloma tak było...Do tego stopnia że kiedyś byłem słuchaczem stałym a teraz podarowałem sobie słuchanie tej stacji.A darowałem sobie kiedy uświadomiłem że znam na pamięc cały tekst tego szitu ''miłośc nad morzem udac sie nie morze'' i spiewam bez myślnie(jeszcze powrót sztdłowskiej mnie zachęcił do wyniesienia radyjka do kuchni na wieczne odpoczywanie...bo stelmacha w miare lubie).Ten pustkowy pseudo cover Joy Division tez był irracjonalnie namaszczany...O bururum bururum przed utworami Comy nic już nie powiem.Prania mózgu se nie dam robic.Ale to już rozmowa na inną okazje... Odpowiedz Link
latajacy_pies Re: VETO! 25.10.08, 15:30 aaaaa wybaczcie ale sobie porównajcie warstwe muzyczną. www.youtube.com/watch?v=kP9-57Nfly8 www.youtube.com/watch?v=kP9-57Nfly8 Czy ja moze jestem głuchy? Odpowiedz Link
latajacy_pies Re: VETO! 25.10.08, 15:35 sorry wkleilem dwa te same klipy...do tego porównajcie powyższy: www.youtube.com/watch?v=x_9GR9kdZ3o Odpowiedz Link
tomash8 Re: Pustki- Koniec Kryzysu 22.10.08, 21:38 Kurcze, straciłem z tym zespołem kontakt po całkiem sympatycznym debiucie, i z tego co słyszę na majspejsie chyba nie mam specjalnie czego żałować. Odpowiedz Link