cze67 05.01.09, 16:05 INNI na takie: www.infomuzyka.pl/Muzyka/1,83570,6120718,Najbardziej_wyczekiwane_plyty_2009_roku.html A MY? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
braineater Re: Czekamy na jakies płyty? 05.01.09, 16:45 na 2 x The Knife (album i opera ponoć) na Waitsa, bo już czas na niego na coroczne Tiger Lillies na nowe Midaircondo Odpowiedz Link
carmody Re: Czekamy na jakies płyty? 05.01.09, 16:52 pierwsza myśl: ficzuringi Aesop Rocka, bo pewnie nowej płytki nie strzeli Marka Lanegana solo, bez palanterii Dulliego, ani bez nudnej Isobell Campbell Może Parov Stelar? Nowy Frusciante, żeby upewnić się, że to nadal nic dobrego nie będzie. The Knife i Waits - zawsze. ale rzeede wszystkim czekam na płyty zaskakujące! Odpowiedz Link
cze67 Re: Czekamy na jakies płyty? 05.01.09, 20:51 sss9 napisał: > INNYM współczuję. :) Nieno, ale na AMY to jednak MY czekaMY? Odpowiedz Link
braineater Re: Czekamy na jakies płyty? 05.01.09, 20:55 CzekAMY zdecydowanie, bo 4 kawałki z zeszłorocznej epki Ska, są jednymi z lepszych jakie dziewczyna do teraz nagrała Odpowiedz Link
tomash8 Re: Czekamy na jakies płyty? 05.01.09, 18:48 Ja tylko na płytę Heaven and Hell(Czyli Black Sabbath z Dio jako wokalistą, w ogóle wnerwia mnie, ze nie mogą normalnej nazwy używać, ciekawe ile w tym zasługi małżonki Breżnie....Osbourna), płyta miała być w 2008 roku, na razie nie ma. Ciekawi mnie też troszkę nowy Morbid Angel. Odpowiedz Link
pytajnick Re: Czekamy na jakies płyty? 05.01.09, 21:42 Poza Antonym, którego wszyscy już na pamięć pewnie znamy, to bardziej: - Beirut - March of the Zapotec / Holland - Keith Jarret - Yesterdays - Massive Attack - Weather Underground (+muza do filmu jako 100 Suns) - Stevie Wonder - The Gospel Inspired By Lula - Sara Tavares nowa - Wilco nowe mniej: - Telefon Tel Aviv - Immolate Yourself - Bruce Springsteen - Working on a Dream - Six Organs of Admittance - RTZ - Morrissey - Years of Refusal - Tim Hecker: An Imaginary Country - Architecture in Helsinki - Vision Revision - OutKast nowy - Neurosis nowe - Patrick Wolf nowy Odpowiedz Link
pytajnick Re: Czekamy na jakies płyty? 05.01.09, 22:19 I KZWW jeszcze! Bo własnie mnie doszło, że Kayax to wyda w Polsce (inni cieszą się już "Infinity" od miesięcy). Odpowiedz Link
pytajnick Re: Czekamy na jakies płyty? 07.01.09, 11:36 pytajnick napisał: > I KZWW jeszcze! Bo własnie mnie doszło, że Kayax to wyda w Polsce (inni cieszą > się już "Infinity" od miesięcy). OK, wiadomo że wyjdzie 30 stycznie. I gwarantuję, raz czy dwa razy bedzie zdziwienie, oj bedzie że hej :-) Odpowiedz Link
cze67 Re: Czekamy na jakies płyty? 09.01.09, 20:40 Ankieta z interii (lasa vegasa wśród portali): Na którą zagraniczną premierę czekasz najbardziej? Oto najważniejsi wykonawcy, którzy planują w 2009 roku wydać albumy: 50 Cent Lily Allen Chris Cornell Depeche Mode Dr. Dre Eminem Green Day Michael Jackson Massive Attack Pearl Jam Placebo Bruce Springsteen and the E Street Band The Black Eyed Peas Timbaland U2 Odpowiedz Link
ilhan Re: Czekamy na jakies płyty? 05.01.09, 23:10 Zawsze mam opory przed wpisywaniem się w wątkach, które rozpoczyna link do INFOMUZYKI. No ale niech będzie: Animal Collective (tak, wiem, że już znacie) Tigercity Violens Amazing Baby Drivealone solowy album Andy'ego Partridge'a, ale to jakieś POBOŻNE ŻYCZENIA pewnie Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Czekamy na jakies płyty? 05.01.09, 23:43 ilhan napisał: > Animal Collective (tak, wiem, że już znacie) Ja nie znam, ale dzisiaj na Piczu dali 9.6. Jako totalny nie-indie-boy czuję się wyalienowany wobec tego fenomenu, tych nowych Bitelsów, Pink Floydów i Beach Boysów w jednym. Odpowiedz Link
pytajnick Re: Czekamy na jakies płyty? 05.01.09, 23:48 pagaj_75 napisał: > Ja nie znam, ale dzisiaj na Piczu dali 9.6. To chyba mamy koncertówkę na miarę Apollo i Folsom. Odpowiedz Link
mechanikk Re: Czekamy na jakies płyty? 06.01.09, 21:02 > Animal Collective (tak, wiem, że już znacie) POBOŻNIE czekam na uroczystą przemierę. Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: Czekamy na jakies płyty? 07.01.09, 11:16 2 marca nowa płyta U2, i ja na to czekam. Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Czekamy na jakies płyty? 12.01.09, 14:33 ilhan napisał: > Animal Collective (tak, wiem, że już znacie) Mhm. Napiszę tylko, że dzisiaj ta płyta dostąpiłą zaszczytu bycia pierwszym albumem AD 2009, który wysłuchałem w całości. I chyba na razie na tym zakończę swoją wypowiedź ;) Odpowiedz Link
ilhan Re: Czekamy na jakies płyty? 12.01.09, 15:32 pagaj_75 napisał: > ilhan napisał: > > > Animal Collective (tak, wiem, że już znacie) > > Mhm. Napiszę tylko, że dzisiaj ta płyta dostąpiłą zaszczytu bycia pierwszym > albumem AD 2009, który wysłuchałem w całości. I chyba na razie na tym zakończę > swoją wypowiedź ;) "Jesteś jakiś dziwny". Na mojej liście brakuje jeszcze Charlotte Hatherley - płyta w pierwszym kwartale, mam nadzieję. Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Czekamy na jakies płyty? 12.01.09, 16:01 ilhan napisał: > "Jesteś jakiś dziwny". Ale czy ja powiedziałem, że mi się kompletnie nie podoba? No dobra, powiem tak: MPP byłby genialny, gdyby powstał jako trochę inaczej zmiksowany album instrumentalny. Brak mi słów na te wszystkie mieszane uczucia jakie budzi we mnie Animal Collective, więc wybaczcie, że tak lakonicznie. Odpowiedz Link
sss9 Re: Czekamy na jakies płyty? 12.01.09, 16:12 mówienie o Merriweather Post Pavilion jako nowej płycie, samo w sobie jest nieporozumieniem, więc proponuję odpuścić. Odpowiedz Link
ilhan Re: Czekamy na jakies płyty? 16.01.09, 00:31 sss9 napisał: > mówienie o Merriweather Post Pavilion jako nowej płycie, samo w sobie jest > nieporozumieniem Ciekawe. Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Czekamy na jakies płyty? 19.01.09, 14:54 ilhan napisał: > sss9 napisał: > > > mówienie o Merriweather Post Pavilion jako nowej płycie, samo w > > sobie jest nieporozumieniem > > Ciekawe. O, przeoczyłem tą oryginalną wypowiedź esa. Również zainteresowan jestem co miał na myśli. Odpowiedz Link
sss9 Re: Czekamy na jakies płyty? 19.01.09, 15:01 wyjaśniam kolegium: rozumiem, że kolegium nie uczestniczyło w koncertach, których różne fragmenty są na tej pycie i dlatego z wypiekiem na obliczach oczekują jej się ukazania, ale to jednak nie jest nowy materiał. przeto nowa to ona jest w pojęciu formy, czyli pudełka z nośnikiem, ale nie treści. czy to wystarczy? :) Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Czekamy na jakies płyty? 19.01.09, 15:07 sss9 napisał: > rozumiem, że kolegium nie uczestniczyło w koncertach, których różne > fragmenty są na tej pycie ??? (jasne, w koncertach nie uczestniczyłem, ale też nie wydaje mi się, żeby na płycie były jakiekolwiek fragmenty jakichkolwiek koncertów, z tego co mi wiadomo) Odpowiedz Link
sss9 Re: Czekamy na jakies płyty? 19.01.09, 15:11 no to gaworzymy sobie o różnych pytach. to się zdarza. Odpowiedz Link
cze67 Re: Czekamy na jakies płyty? 19.01.09, 15:34 Misie wydaje, że gaworzycie o tej samej płycie, tyle że jeden z Was, niech nasi czytelnicy rozstrzygną który, gaworzy niezbyt wyraźnie. Odpowiedz Link
sss9 Re: Czekamy na jakies płyty? 19.01.09, 16:43 koncertowy składak i studyjny album, to ta sama płyta? no dobrze. Odpowiedz Link
ilhan Re: Czekamy na jakies płyty? 19.01.09, 18:16 sss9 napisał: > wyjaśniam kolegium: > rozumiem, że kolegium nie uczestniczyło w koncertach, których różne fragmenty s > ą > na tej pycie i dlatego z wypiekiem na obliczach oczekują jej się ukazania, ale > to jednak nie jest nowy materiał. przeto nowa to ona jest w pojęciu formy, czyl > i > pudełka z nośnikiem, ale nie treści. > czy to wystarczy? :) Niezbyt :) Przede wszystkim na płycie nie ma żadnych fragmentów koncertów. Jeden z fanów skompilował coś na kształt preview płyty na 3 miesiące przed premierą z koncertowych wersji utworów. Krąży to po sieci, ale z prawdziwym LP nie ma wiele wspólnego. "Merriweather Post Pavilion" to album w 100% studyjny. Poza tym rozumiem, że KOLEGA nie uczestniczył w poznawaniu twórczości Animal Collective więcej niż kilka miesięcy temu :) Od lat wiadomo bowiem, że AC ogrywają na żywo materiał z wyprzedzeniem do półtora roku. Kiedy byli na Malcie w 2006 roku, grali kawałki ze "Strawberry Jam" (wyd. wrzesień 2007), tak samo numery z "Merriweather" to od dawna lwia część ich setlist. "To stara tradycja, jeszcze od początku lotnictwa" - tak samo robił przed laty np. zespół Wire. Odpowiedz Link
cze67 Re: Czekamy na jakies płyty? 19.01.09, 18:45 "To stara tradycja, jeszcz > e od początku lotnictwa" - tak samo robił przed laty np. zespół Wire. - Oraz - dodał tonem znawcy - grupa Pink Floyd. Odpowiedz Link
nienietoperz Re: Czekamy na jakies płyty? 20.01.09, 22:42 Oraz, często z wyprzedzeniem np. 3letnim, Radiohead. Odpowiedz Link
sss9 Re: Czekamy na jakies płyty? 19.01.09, 18:53 ilhan napisał: > Niezbyt :) > Przede wszystkim na płycie nie ma żadnych fragmentów koncertów. Jeden z fanów s > kompilował coś na kształt preview płyty na 3 miesiące przed premierą z koncerto > wych wersji utworów. Krąży to po sieci, ale z prawdziwym LP nie ma wiele wspóln > ego. "Merriweather Post Pavilion" to album w 100% studyjny. jakiś czas temu zdążyliśmy do tego dojść. czad, że dopiero teraz zrobiłeś się taki wylewny. :) > Poza tym rozumiem, że KOLEGA nie uczestniczył w poznawaniu twórczości Animal Co > llective więcej niż kilka miesięcy temu :) Od lat wiadomo bowiem, że AC ogrywaj > ą na żywo materiał z wyprzedzeniem do półtora roku. Kiedy byli na Malcie w 2006 > roku, grali kawałki ze "Strawberry Jam" (wyd. wrzesień 2007), tak samo numery > z "Merriweather" to od dawna lwia część ich setlist. tak, poznałem ich i "legendę" o ogrywaniu nowego materiału na koncertach kilkanaście miesięcy temu. byłem też na koncercie w Kato. nuda była taka, że przestały mnie interesować hałasy ze sceny. "To stara tradycja, jeszcz > e od początku lotnictwa" - tak samo robił przed laty np. zespół Wire. to nawet w tym nie są oryginalni? szkoda. :) Odpowiedz Link
ilhan Re: Czekamy na jakies płyty? 20.01.09, 11:37 Spoko, cieszę się, że jesteś tak super ogarnięty w tym temacie. Ale wróćmy do początku. "mówienie o Merriweather Post Pavilion jako nowej płycie, samo w sobie jest nieporozumieniem, więc proponuję odpuścić." I ja się pytam ALE CO? Odpowiedz Link
sss9 Re: Czekamy na jakies płyty? 20.01.09, 12:22 ilhan napisał: > Spoko, cieszę się, że jesteś tak super ogarnięty w tym temacie. Ale wróćmy do p > oczątku. > > "mówienie o Merriweather Post Pavilion jako nowej płycie, samo w sobie jest nie > porozumieniem, więc proponuję odpuścić." > > I ja się pytam ALE CO? a potem się Cze zastanawia, dlaczego tylu ludzi obserwuje, ale nie pisze na forum. Odpowiedz Link
carmody Re: Czekamy na jakies płyty? 20.01.09, 12:32 Rip z LP nowych Animali krąży już od jakiegoś czasu po sieci. Studyjne czyli. Ja tam nie wiem, ja to ich lubię nawet, ale słodkie to takie, że zęby bolą. Odpowiedz Link
cze67 Re: Czekamy na jakies płyty? 20.01.09, 12:32 Nie no, bez histerii. Jestem przeświadczony, że WKRADŁO SIĘ tutaj zbyt wiele emocji a zbyt mało woli porozumienia. Czy jakoś tak. Odpowiedz Link
ilhan Re: Czekamy na jakies płyty? 20.01.09, 12:53 sss9 napisał: > ilhan napisał: > > > Spoko, cieszę się, że jesteś tak super ogarnięty w tym temacie. Ale wróćm > y do p > > oczątku. > > > > "mówienie o Merriweather Post Pavilion jako nowej płycie, samo w sobie je > st nie > > porozumieniem, więc proponuję odpuścić." > > > > I ja się pytam ALE CO? > > > a potem się Cze zastanawia, dlaczego tylu ludzi obserwuje, ale nie pisze na forum. Też mi się odechciewa pisać na widok takiego niemerytorycznego pierdu pierdu. Uporządkujmy: ściągnąłeś leak z koncertówką, myślałeś, że to album i zaczałeś się mądrzyć. Spoooooko. Odpowiedz Link
sss9 Re: Czekamy na jakies płyty? 20.01.09, 22:08 fiuuu.... a to mi fan dokopał klapkiem! Odpowiedz Link
mechanikk Re: Czekamy na jakies płyty? 16.01.09, 00:01 Rzekłbym, że na nowego Frusciantego czekam, ale nie. Już chyba nie. Bom słyszał już to i owo. Chyba zbłądził kolega. Odpowiedz Link
cze67 Re: Czekamy na jakies płyty? 16.01.09, 12:15 Chodzi o tych zimnofalowych staruszków? Właśnie Kaczor puścił w Trójce i zapowiada. Czy ja wiem? Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Czekamy na jakies płyty? 16.01.09, 13:56 Szczerze mówiąc, od wczoraj jedyną rzeczą związaną z muzyką, na którą faktycznie czekam to to: www.ableton.com/pages/live_8/announcement/home Reszta jest nieważna. Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: Czekamy na jakies płyty? 19.01.09, 12:38 Nowy singiel U2 pt. " Get On Your Boots " - goyb.u2.com/ Czekam na jakieś oryginalne zjeby :D Odpowiedz Link
braineater Re: Czekamy na jakies płyty? 19.01.09, 18:28 ihopeyouwilllikeme napisał: > > Czekam na jakieś oryginalne zjeby :D www.southparkstudios.com/episodes/111250 :) Odpowiedz Link
mechanikk Re: Czekamy na jakies płyty? 04.02.09, 21:57 A wracając do MPP, bo w końcu do mnie dotarła i mogłem po bożemu się zapoznać: czyż nie jest prawdą że w obliczu "Bluish" można już spalić ew. rozdać biednym płyty zespołu Papa Dance? Odpowiedz Link
mechanikk Depesz Mołd 25.02.09, 00:01 Po obejrzeniu tego vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=52704787 naszła mnie ochota, żeby jutro na czarno się umundurować i nażelować włosy NA GAHANA. Z jednej strony, mógłby kto narzekać, że wraz z ogonem własnym jedzą kupony odcinane od rzeczy starych, ale zdaje mi się, że może jest w tym coś więcej. Ta piosenka i ten klip są bardzo dobre. Okładka nowej płyty jest bardzo dobra - chyba dlatego, że dość, hm, "brzydka" i archaiczna. Państwo rozumią. Te klawisze, w ogóle jakaś archaiczna estetyka. Jean Michal Jarre. To nawet nie jest chyba wynik "mody na lata 80.", bo w tej piosence są one jeszcze bardziej osiemdziesiąte niż były w latach osiemdziesiątych. Taka jest moja koncepcja. Duży plus. Odpowiedz Link
nesihonsu Re: Czekamy na jakies płyty? 27.02.09, 14:07 Doves - Kingdom of Rust - już niedługo. Ujawnione Jetstream nie jest może mistrzostwem świata ale i tak wydaje mi się bardziej strawne niż cokolwiek na ostatnim albumie. Tak więc jestem dość dobrej myśli ale też nie spodziewam się cudów. I może wreszcie Melissa Auf der Maur Biffy Clyro jesienią a Marmaduke Duke na rozgrzewkę nieco wcześniej Odpowiedz Link