Dodaj do ulubionych

Programy wyborcze

14.11.10, 16:39
Witam,

Przeglądam programy wyborcze na ulotkach Kandydatów i wizytówkach zamieszczanych na www.minskmaz.com/wybory/ i brakuje mi konkretnych planów działań podjętych w przypadku zwycięstwa.
Brakuje mi:
analiz budżetu miasta (czy struktura wydatków jest ok, czy warto ją zmodyfikować?);
pomysłów na zapewnienie czystości chodników i terenów zielonych w MM, co z odśnieżaniem (czy jak co roku będziemy brnąć po kostki w błocie pośniegowym?);
konkretów związanych z brakiem miejsc parkingowych (bodajże w jednym przypadku pojawia się pomysł na uporządkowanie terenu wokół dworca);
co z pozyskiwaniem środków, jakie konkretne projekty miały by się ubiegać o dofinansowanie (myślę, ze w ciąga 4 lat i tak nie da się zrealizować więcej niż 4-6 dużych projektów)
jakie konkretne działania będą podejmowane w związku z modernizacją infrastruktury miejskiej;
czy działalność MDK w pełni zaspakaja potrzeby Mieszkańców, czy powinno się coś zmienić;
czy organizacja życia kulturalnego w MM to ma być głównie domena MDK czy organizacji i stowarzyszeń jako lokalnych inicjatyw kulturalnych;
jak ma być zorganizowana współpraca z Gminą MM i Powiatem?
W dobie internetu zamieszczenie szczegółowych zamiarów jakie przyświecają poszczególnym organizacją, w odniesieniu do MM , nie stanowi żadnego problemu.
A może takie informacje są dostępne, jeżeli tak to proszę o podrzucenie link'a.
Obserwuj wątek
    • jarzenek Re: Programy wyborcze 16.11.10, 19:47
      Nawijasz jak dzieciak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka