11.12.10, 11:16
Pomogę mamie ubrać dziewczynkę 4-5 letnią, na wzrost 140 + .
Ubranka są nowe lub raz założone,cieplutkie kurtki i wszystkie potrzebne dodatki.
696-046-425.
Obserwuj wątek
    • biedronkowa Re: POMOGĘ 11.12.10, 15:36
      4-5 letnią na wzrost 140 ???
      To ja nie wiem gdzie ty taką znajdziesz...może w księgach rekorda Guiness'a:))))
      Znane mi 4-5 latki mają mniej więcej około 110-116 cm wzrostu:)
      • dekoratorka-pl Re: POMOGĘ 14.12.10, 16:33
        Wiesz, komunikat jest czytelny. 140+ cm wzrostu.Wiek generalnie nie ma znaczenia. Widocznie masz wzrostu 150 cm stąd to zdziwienie. My w rodzinie jesteśmy wysocy.
        Zresztą o czym my tu...wszak nie o to tu chodzi. Eeech..mierzi mnie małostkowość.
        • koloniajanow Re: POMOGĘ 14.12.10, 20:03
          Komunikat jest nieczytelny. 4-5 lat to dziewczynka z przedszkola w rajstopkach, natomiast +140 to często podlotek z gimnazjum w miniówce. Wcale mnie nie dziwi reakcja @biedronkowej.
          Wnioskuję, że jednak jesteś małostkowa i czepiasz się słusznej uwagi. Mierzi mnie Twoja reakcja.
        • afrikana Re: POMOGĘ 14.12.10, 21:35
          Jakim cudem komunikat jest czytelny, skoro jedne dane wykluczają drugie ? Skąd ktoś ma wiedzieć, czy kopsnęłaś się w wieku dziecka czy wzroście ? Bo to co napisałać jest absurdalne.
          Zerknij sobie kochana na siatki centylowe i nie kręć. 140 cm wzrostu ma przeciętna 10 latka. Skoro Twoja córka w wieku 4-5 lat ma tyle wzrostu, to znaczy że jest mutantem:) Lepiej to zbadaj, bo to już nie jest normalne.
          • dekoratorka-pl Re: POMOGĘ 16.12.10, 20:43
            ZA TEGO MUTANTA POWINNAŚ DOSTAĆ W GĘBĘ!!!
            • fastidious Re: POMOGĘ 17.12.10, 00:50
              > ZA TEGO MUTANTA POWINNAŚ DOSTAĆ W GĘBĘ!!!

No ale za co chcesz bic tak właściwie ?
              Moze czas najwyższy zapoznać się ze starymi jak świat słowami typu mutant czy mutyzm.
              Mutant to osobnik o zmutowanych genach:
              pl.wikipedia.org/wiki/Mutant
              Mutacja:
              pl.wikipedia.org/wiki/Mutacja
              Dziecko o wzroście 140 cm w wieku 4 czy 5 lat, to z całą pewnościa nie jest typ dziki:
              pl.wikipedia.org/wiki/Typ_dziki
              Nie podnoś więc pochopnie na kogoś ręki i nie ośmieszaj się swoją niewiedzą.

Ps. I skończ już, przyznaj się do pomyłki i nie rzucaj się do gardła ludziom, którzy mają słuszne uwagi.

fastidious
          • dekoratorka-pl Re: POMOGĘ 16.12.10, 21:07
            jak przypuszczałam jesteś biedrono-afrykańska jedną i tą samą osobą.
            ten sam styl wypowiedzi,te same nerwowe riposty i to NOS W SOS zdemaskowało cię ostatecznie.Dziwi mnie, że kobieta spodziewająca sie dziecka nosi w sobie tyle jadu i zawiści.Wspólczuję wszystkim którzy mają z tobą cokolwiek wspólnego i napawa mnie dziką radością fakt, że tak się od siebie różnimy.POPRAWIŁAŚ MI HUMOR I DODAŁAŚ SKRZYDEŁ popaprana kobiecino.ciao!!!!
            • biedronkowa Re: POMOGĘ 16.12.10, 22:07
              ?????????????
              Słaby z Ciebie "dedektyw inwektyw":))))))))))
              i łyknij sobie coś lepiej:)
        • biedronkowa Re: POMOGĘ 15.12.10, 12:52
          >Wiek generalnie nie ma znaczenia

Wiek ma OLBRZYMIE znaczenie. Chyba nie powiesz mi, ze takie same ciuchy nosi 4-5 latka i 10 latka:) Gust jednak raczej troszkę inny:D

Widocznie masz wzrostu 150 cm stąd to zdziwienie. My w rodzinie jesteśmy wys
          > ocy.
          Kulą w płot kochana, atak nieudany:) Akurat tak się składa, że my równiez jesteśmy wysocy, o to się nie martw. No, ale pomimo, że moja córka jest na górnych centylach, do 140 cm wzrostu to jej jeszcze baaardzo daleeeeeko...na szczęście:)
          • dekoratorka-pl Re: POMOGĘ 16.12.10, 20:41
            Pomogłam. Cieszę się i jest mi dobrze. Całą resztę mam wiadomo gdzie.
            • koloniajanow Re: POMOGĘ 18.12.10, 22:27
              Pewnie tam, gdzie my Ciebie ...
          • ev-ol Re: POMOGĘ 19.12.10, 15:08
            Ja nie mogę jakie wy ludzie macie dziwne problemy, ktoś chce oddać ciuchy po dziecku to jeszcze źle. To ja się chciałam wszech mądrych osób zapytać czy ja mam córkę mutanta skoro ma wiek 2,5 latka i ubranka na 104cm ???
            • afrikana Re: POMOGĘ 19.12.10, 21:42
              Nie pisz na ile nosi ubranka, tylko ile ma wzrostu, bo to tak naprawdę dwie różne rzeczy:)
              Grubsze dzieci faktycznie muszą nosić większe ubrania, szczuplejsze dłuzej zmieszczą sie w mniejsze, co nie zmienia faktu, że wzrost 140 dla 4-5 latki to NIEMOŻLIWE:) Wiesz...niektórzy dorośli mają niewiele więcej:)
              A jesli Twoja córa faktycznie ma 104 cm wzrostu w tym wieku, to też typowe i proporcjonalane do wieku nie jest. W takich przypadkach naprawdę warto zwrócić uwagę na hormony. Ale raczej przypuszczam, ze faktycznego wzrostu ma z 98 cm, co mieści się w górnych granicach normy, czyli jest po prostu duża:)

ps. Autorka nie napisała, że odda te ubranka za darmo. Pomoże ubrać w nieużywane ciuchy, to brzmi niczym - pomoże wystylizować za odpowiednią kasę:)
              • bumbabumba Re: POMOGĘ 20.12.10, 08:49
                Mój syn ma 2 lata i 7miesięcy i wzrost 100 cm.Mierzony był w zeszłym tygodniu i nikt w przychodni nie powiedział że jest mutantem.Jest poprostu wysoki.A ubranka kupuje się zawsze troszkę większe niż jest wzrost dziecka,stąd też numeracja zmienia się co 6 cm.wielkość ubrań zależy też od producenta.
                • afrikana Re: POMOGĘ 20.12.10, 13:46
                  > Mój syn ma 2 lata i 7miesięcy i wzrost 100 cm.

No nie dziwne, że nikt nie robi problemów, bo się mieści w centylach:)
                  www.centyle.dziatwa.pl/index.php
                  Ja się zastanawiam, czy wy w ogóle wiecie co to są siatki centylowe ?
                  Twój synek jest po prostu wysoki, ale mieści się w normie, więc nie wiem dlaczego ktokolwiek w przychodni miałby mówić, że jest mutantem:)

Ale 4-5 lat i 140 cm wzrostu to jest NIEMOŻLIWE ! Nie ma takich dzieci na świecie, chyba że z zaburzeniami genetycznymi. A siatki centylowe sa po to, aby weryfikować prawidłowości i reagować w przypadku anomaliów.
                  Tutaj siatka centylowa 4,5 letniej dziewczynki przy wzroscie 140cm:
                  www.centyle.dziatwa.pl/index.php
                  Widzisz ten czerwony punkcik, który wychodzi poza tabelkę ? JAk myślisz, o czym on świadczy ?
                  • afrikana Re: POMOGĘ 20.12.10, 13:54
                    No niestety nie zapisało danych, musisz sobie sama wpisać, to zobaczysz sobie jak to wygląda:) Siatki centylowe sa NAPRAWDĘ ważne i stowrzone zostały po to, aby pomagać wyłapywać wszelkie nieprawidłowości.
              • dekoratorka-pl Re: POMOGĘ 20.12.10, 21:43
                Dziewczyno.Pomogę czytaj podam pomocną dłoń-ODDAM,absolutnie bezinteresownie!!!
                Jak można interpretować taki tekst w tak pokręcony sposób??
            • dekoratorka-pl Re: POMOGĘ 20.12.10, 21:47
              Dziękuję Pani za ten wpis bo przyznam, że przez podłość i głupota ludzka nie ma granic.
              Zrobiłam coś dobrego i wyszlam na idiotkę.
              • fastidious Re: POMOGĘ 20.12.10, 22:45
                > Zrobiłam coś dobrego i wyszlam na idiotkę.

Już nie przesadzaj:)
                Po prostu trzeba czytelnie precyzować o co chodzi.
                A jak się zdarzy pomyłka, bo ewidentnie się zdarzyła, to poprawić komunikat i tyle.
                Po co palić głupa ?
    • dekoratorka-pl Re: POMOGĘ 20.12.10, 22:01
      dekoratorka-pl napisała:

> Pomogę mamie ubrać dziewczynkę 4-5 letnią, na wzrost 140 + .
      > Ubranka są nowe lub raz założone,cieplutkie kurtki i wszystkie potrzebne dodatk
      > i.
      > 696-046-425.
      W wyniku zamieszania jakie powstało zamieszczam tekst możliwie najczytelniejszy.
      ODDAM UBRANIA DLA DZIEWCZYNKI,ZIMOWE KURTKI<FAJNE SWETERKI I WSZYSTKIE DZIEWCZĘCE GADŻETY NA WZROST OD 134-....142.(ZARA KIDS, EMU,COCODRILLO)
      • fastidious Re: POMOGĘ 20.12.10, 22:46
        Trza było tak od razu:))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka