Dodaj do ulubionych

Przedszkole "Chochlik"

10.02.11, 17:16
Czy możecie mi co nieco powiedzieć na temat tego przedszkola?
Jak wychowawcy, jedzenie, ile dzieci w grupie, czy jesteście zadowoleni, jak wysokie czesne?
Oraz wasze własne spostrzeżenia i uwagi. dzięki z góry :)
Obserwuj wątek
    • nataszka.0 Re: Przedszkole "Chochlik" 10.02.11, 21:16
      O przedszkolu "Chochlik" nic nie słyszałam. Może masz na myśli przedszkole "Chochliki" na
      ul. Siedleckiej?
      • betapaw Re: Przedszkole "Chochliki" 10.02.11, 21:37
        Tak tak oczywiście że Chochliki przy ul .Siedleckiej :)
        Możesz udzielić informacji nieco bliższych-obiektywnych.....
        • mm1501 Re: Przedszkole "Chochliki" 11.02.11, 09:45
          Mój syn tam uczęszcza. Opiekunki wspaniałe, atmosfera domowa, jedzenie dobre - jak mój syn je to znaczy że dobre. Jestem bardzo zadowolona
          • betapaw Re: Przedszkole "Chochliki" 11.02.11, 10:42
            Ok, dzięki
            A jak z zajęciami dodatkowymi?
            Ile osób w grupie?
            Jakie czesne?
            Kuchnia własna czy catering?
            Dzięki z góry
            • rema77 Re: Przedszkole "Chochliki" 11.02.11, 11:05
              przedszkole chochliki zostało otwarte od ok września 2010r., prowadzi to Pani właścicielka Trele Morele i jest to punkt przedszkolny, zgodę ma na niewelką liczbę dzieci, jest to przedszkole integracyjne-jak czytałam kiedyś ulotkę to dla dzieci, które maja jakąś wadę -coś takiego, koszt z ulotki z tego co pamiętam był ok 650 opłata stała plus wyżywienie, jedzenie catering, jeśli masz zdolne i zdrowe dziecko to bym tam dziecka nie posłała.
              • mamfajnylogin Re: Przedszkole "Chochliki" 11.02.11, 11:56
                rema77 napisała:

> przedszkole chochliki zostało otwarte od ok września 2010r., prowadzi to Pani w
                > łaścicielka Trele Morele i jest to punkt przedszkolny, zgodę ma na niewelką lic
                > zbę dzieci, jest to przedszkole integracyjne-jak czytałam kiedyś ulotkę to dla
                > dzieci, które maja jakąś wadę -coś takiego, koszt z ulotki z tego co pamiętam b
                > ył ok 650 opłata stała plus wyżywienie, jedzenie catering, jeśli masz zdolne i
                > zdrowe dziecko to bym tam dziecka nie posłała.

Co to znaczy maja jakąś wadę!? Wadę to może mieć rzecz! A co to w ogóle znaczy "jeśli masz zdolne i zdrowe dziecko to bym tam dziecka nie posłała"?! Rema77 czy Ty w ogóle pomyślałaś, co poczują rodzice chorych dzieci. To najbardziej nietolerancyjny test jaki przeczytałam! Wstyd! Przez takich jak Ty integracja w naszym mieście w ogóle nie istnieje!!!
                • rema77 Re: Przedszkole "Chochliki" 11.02.11, 12:56
                  np"wada wymowy" -"wada słuchu" - lepiej ty się wstydź! nie rozumiesz a od razu krytykujesz wypowiedź, nikogo nie chciałam urazić...a zwłaszcza dzieci, które są rodziców największym skarbem. Jeśli dobrze byś przeczytała to bys zrozumiała, że moja wypowiedż nie była w negatywnym znaczeniu.
                  • mamfajnylogin Re: Przedszkole "Chochliki" 11.02.11, 13:11
                    Ja mam dziecko z Twoją tak zwana "wadą" i poczułam się urażona, a nawet bardzo. Mojej znajomej, której dziecko tam chodzi też nie było miło gdy czytała ten tekst. Jeśli, więc nie chciałas nikogo urazić, to dlaczego nie posłałabyś tam "zdrowego i zdolnego dziecka"?
                    • afrikana Re: Przedszkole "Chochliki" 11.02.11, 14:38
                      mamfajnylogin - chyba jesteś bardzo przewrażliwioną osobą. Po Twoich wpisach w dwóch wątkach widać, ze sama projektujesz sobie problemy.
                      Masz niepełnosprawne dziecko i nie wiedziałaś do tej pory, że istnieje coś takiego jak wady rozwojowe czy genetyczne ?
                      Ja myślę, że Ty masz problemy z akceptacją otoczenia i poczucie odsunięcia z powodu swojej odpychającej i negatywnie nastawionej postawy. Z góry zakładasz nieżyczliwość i dyskryminację.
                      • mm1501 Re: Przedszkole "Chochliki" 11.02.11, 17:50
                        afrikana napisała:

> mamfajnylogin - chyba jesteś bardzo przewrażliwioną osobą. Po Twoich wpisach w
                        > dwóch wątkach widać, ze sama projektujesz sobie problemy.
                        > Masz niepełnosprawne dziecko i nie wiedziałaś do tej pory, że istnieje coś taki
                        > ego jak wady rozwojowe czy genetyczne ?
                        > Ja myślę, że Ty masz problemy z akceptacją otoczenia i poczucie odsunięcia z po
                        > wodu swojej odpychającej i negatywnie nastawionej postawy. Z góry zakładasz nie
                        > życzliwość i dyskryminację.

Co to za bełkot
                    • rema77 Re: Przedszkole "Chochliki" 11.02.11, 15:56
                      Nie posłałabym ponieważ, w tym przedszkolu (skoro jest integracyjne) zapewne jest mnóstwo zajęć dla dzieci np.autystycznych i mysle sobie, że dziecko Pani "betapaw" by sie nudziło lub nie korzystało z wielu zajęć. Ale oczywiście każdy z nas sam zdecyduje co dla naszego dziecka jest dobre a co nie. Życze powodzenia.
                      • mm1501 Re: Przedszkole "Chochliki" 11.02.11, 16:16
                        Widzę że dobrze zna Pani to przedszkole i dzieci, które tam chodzą. Widze ze jest Pani dobrze zorientowana jakie "wady" maja tam dzieci. Rzeczywiście przedszkole ma zaplecze pozwalające na prowadzenie min zajęć z integracji sensorycznej. I chwała im za to. Z sali korzystają również zdrowe dzieci, którym to na pewno nie zaszkodzi a może jedynie pomóc byc jeszcze zdolniejszym i mądrzejszym. Jeżeli komuś nie będzie odpowiada że dziecko będzie się integrowało z osobami chorymi to niech nie posyła tam dziecka. Ja sie bardzo uciesze bo atmosfera będzie zdrowa i nikt nie będzie się do mnie i mojego dziecka odwracał plecami. JA jestem bardzo zadowolona z przedszkola i wszystkim polecam. Dzieci zdrowe nie cofaja sie tam w rozwoju

I jeszcze coś. Jak ktoś nie ma dziecka "z wadami" to niech go wyśle do Państwowego przedszkola. Tam chodzi tylko elyta, sama śmietanka Mińska bo chorych tam nie przyjmują

Poziom naszej tolerancji wobec osób niepełnosprawnych świadczy o naszej inteligencji. Warto uczyć tego dzieci już od małego.
              • nataszka.0 Re: Przedszkole "Chochliki" 11.02.11, 18:24
                Rzeczywiście przedszkole działa od września 2010 r. Oplata podstawowa 500 zł + wyżywienie 8 zł za dzień. Jest to przedszkole integracyjne, a nie jak piszesz "dla dzieci, które mają jakąś wadę". Uczęszczają tam zarówno dzieci zdrowe (i tych jest większość) jak i z niewielkimi zaburzeniami.
        • nataszka.0 Re: Przedszkole "Chochliki" 11.02.11, 18:18
          Do "Chochlików" chodzi moja córka. Opłata stała 500 zł plus 8 zł za każdy dzień za wyżywienie. Jedzenie jest przywożone od "Reginy".Jest bardzo urozmaicone. Moje dziecko, które jest wybredne ładnie wszystko zjada, więc sądzę, że jest smaczne. Panie bardzo sympatyczne. Mała określa je mianem "ciocie". Nigdy nie mówi, że nie chce tam iść, że się nudzi. Wręcz przeciwnie-trudno ją zaciągnąć do domu.Tak też jest w przypadku wielu innych uczęszczających tam dzieci. Dzieci wykonują mnóstwo prac plastycznych. Nie zauważyłam żeby ktoś tam na czymś oszczędzał (tak jak było w poprzednim przedszkolu, do którego w tamtym roku chodziła moja córka). Z zajęć dodatkowych jest angielski, rytmika, integracja sensoryczna. Dodam, że moje dziecko nie jest w żaden sposób upośledzone i ani mi, ani jej nie przeszkadza, że jest to przedszkole integracyjne. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to proszę pytaj.
    • renifer_lopezz Re: Przedszkole "Chochlik" 13.02.11, 20:44
      betapaw napisała:

> Czy możecie mi co nieco powiedzieć na temat tego przedszkola?
      > Jak wychowawcy, jedzenie, ile dzieci w grupie, czy jesteście zadowoleni, jak wy
      > sokie czesne?
      > Oraz wasze własne spostrzeżenia i uwagi. dzięki z góry :)

Witam
      "Chochliki" to nie przedszkole...działa na zasadzie klubu malucha.
      Super atmosfera tego miejsca wyczuwalna jest już w szatni.
      Dzieci są zróżnicowane wiekowo od 1,5 do 5 lat.
      Na razie jest ich około 10.
      Na parterze jest duży pokój dzienny ze stolikami, gdzie przebywają większość czasu.
      Na górze jest jeszcze jeden pokój do zabaw, sypialnia i pomieszczenie z basenem z piłeczkami i przyrządami gimnastycznymi.
      Na podwórku jest plac zabaw, nieduży ale bardzo dobrze wyposażony.
      Jest też miejsce pod daszkiem na wózki.
      Jeżeli chodzi o zabawki,pomoce dla dzieci,instrumenty itp. jest tu tego sporo i co oczywiste dzieci bardzo chętnie z tego korzystają.
      Od czasu do czasu jest wyjazd do Trele-Morele (dla "Chochlików" jest tam
      rabat na imprezę urodzinową).
      Panie są przesympatyczne, z odpowiednim podejściem.
      Obiady dostarcza firma cateringowa.
      Poza tym śniadanie,2 śniadanie i podwieczorek Panie robią na miejscu.
      Ceny : dla dzieci poniżej 3 lat to 600 PLN, powyżej 500 plus "obiadowe" 8 PLN.

Tym, którzy mają wątpliwości, proponuję spróbować - można się umówić
      i przyjść z dzieckiem parę razy na adaptację.
      • ssoollaakk11 Re: Przedszkole "Chochlik" 10.09.11, 13:07
        Moja córka chodziła do tego przedszkola, o ile to można nazwać przedszkolem. Nie polecam tego przedszkola. Lista zajęć dodatkowych była długa a tak naprawdę był tylko angielski który miał być codziennie a tak naprawdę był 2 razy w tygodniu. A zajęcia dydaktyczne były na niskim poziomie bo były na słabym podręczniku. A jak się pytałam co robili na zajęciach to często odpowiadała mi ze coś malowali i tylko tyle. Nie podobało mi się że wszystkie dzieci były cały dzień razem, kiedy bym nie przyszła po moje dziecko to wszyscy byli razem na dole w sali, a wiek dzieci był bardzo zróżnicowany .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka