Dodaj do ulubionych

Ortodonta w Mińsku

19.04.11, 11:47
Hej!
Mam 22 lata i chciałabym założyć aparat na zęby, możecie mi polecić jakiegoś dobrego ortodonte w Mińsku? Słyszałam pochlebne opinie o Medicare a dokładnie o Marcie Krasny, gdzieś ponoć jest też dr Jurek, do FUDu iść nie warto...
Jeżeli chodzi o cene to myśle,że wszędzie są podobne.
Obserwuj wątek
    • bobek_22 Re: Ortodonta w Mińsku 19.04.11, 16:32
      Ja ogólnie polecam Medicare i ortodontę też
      • agagaraga Re: Ortodonta w Mińsku 19.04.11, 17:00
        Ja osobiście polecam centrum stomatologii rodzinnej adent na ul. 1 pułku. Tam też przyjmuje dr. Jurek. Moje dziecko prowadzi dr.Podobas, przyjeżdża z Warszawy. Jest sumienna i bardzo kompetentna.
        • sonia23.1 Re: Ortodonta w Mińsku 20.04.11, 10:06
          ja też szczerze plecam dr. Martę Krasny z Medicare. Chodzimy do niej od samego początku istnienia lecznicy i jest ok.
        • ewek0428 Re: Ortodonta w Mińsku 20.04.11, 13:12
          Czy dr. Jurek jest kobietą? Ona też zajmuje się ortodoncją? Czy długie są teriminy na przyjecie w centrum stomatologii rodzinnej adent na ul. 1 pułku a jak jest w Medicare u Pani Marty?
          • myfka.k Re: Ortodonta w Mińsku 22.04.11, 08:46
            ja chodziłam w ubiegłym roku do ADENT na 1 pułku, ale zdaje się że ta ortodontka, która mnie prowadziła już tam nie pracuje - dojeżdżała z wawy. teraz jest tam Agnieszka Jurek - słyszałam o niech same pochlebne opinie

pzdr
            • agagaraga Re: Ortodonta w Mińsku 22.04.11, 16:34
              Tak dr. Jurek jest kobietą .Czas oczekiwania dużo zależy od szczęścia.W tamtym roku , gdy zdecydowałam się na leczenie dziecka,dzwoniłam po ortodontach, średni czas czekania to miesiąc.
              W Adencie dostałam się prawie z dnia na dzień.Zaletą leczenia u dr. Podobas jest to ,że nie wyrywa zębów.Stosuje inne metody przy poszerzaniu szczęki.Mało który ortodonta chce się tak bawić, najprościej jest usunąć.
              • k.k-k Re: Ortodonta w Mińsku 27.04.11, 13:42
                a jakie ceny?
                ja bym chciała przenieść dziecko, bo tam gdzie chodzimy (róg Cichej i Dąbrówki), to płacimy po 300-400 za wizytę
                byliśmy u innego ortodonty (dr.G. Sobolewskiego - super, koleżanka robiła sobie u niego aparat i jest pod jego opieką i jest bardzo zadowolona, my leczymy zęby 2 dziecka u niego i aparat temu 2 będziemy u niego zakładać), ale starszego dziecka nie chciał przejąć do leczenia ortodontycznego
                • agagaraga Re: Ortodonta w Mińsku 30.04.11, 17:09
                  Aparat jeden łuk 1400zł, zmiana gumek w jednym łuku 120zł, w dwóch naraz 200zł raz na 6 tyg.
                  Jeszcze raz powtórzę,babka wie co robi, jestem pod wrażeniem.
                  • ewek0428 Re: Ortodonta w Mińsku 04.05.11, 08:51
                    Możesz pododać numer kontaktowy do Adent? Wiesz może ile kosztuje pierwsza wizyta, aby sprawdzić stan zębów i dowiedzieć się co i jak?
                    • ewek0428 Re: Ortodonta w Mińsku 04.05.11, 12:48
                      Przepraszam, już znalazłam w necie. Dla chętnych podaję adres str.
                      www.a-dent.info.pl/index.php?pg=0
                      • ewek0428 Re: Ortodonta w Mińsku 05.05.11, 10:02
                        Do agagaraga:
                        Zapisałam się do dr. Podobas, wizyta już za 2 tyg! Przekonałaś mnie tym, że stara się nie wyrywać zębów, ale stosuje inne metody przy poszerzaniu szczęki.
                        Wielkie dzięki! :)
                        • agagaraga Re: Ortodonta w Mińsku 16.05.11, 22:24
                          Tak, stosuje inne metody. Poszerza szczękę aparatem np. hassa.Tak było w przypadku mojego dziecka.Miał straszne stłoczenia, zęby niemalże siedziały jeden na drugim.Pierwsze efekty leczenia, choć to niewiarygodne było widać po miesiącu.Zaletą tej pani doktor jest jeszcze to ,że na bieżąco kontaktuje się i konsultuje z profesorem z Anglii. U innego ortodonty musiałabym u dziecka usunąć w jednej szczęce 4 zęby, więc w dwóch 8.
                          Pierwsza wizyta to plan leczenia,skierowanie na zdjęcia.Nie chcę oszukiwać , ale o ile pamięć mnie nie zawodzi to bylo 80 zł.Zdjęcia 120zł.
                          • ewek0428 Re: Ortodonta w Mińsku 18.05.11, 15:26
                            Niestety musieli mi przełozyć wizytę na czerwiec... Moim zdaniem nie mam zębów bardzo stłoczonych, ale to jest jedynie moje zdanie. Mogłabyś mi jeszcze cos napisac o cenie? Ile dokładnie płaci się za jeden łuk, za kolejne wizyty? Czy na 2 wizycie jak już przyniosę zdjęcie założy mi aparat? Do dam, że ostatnio byłam na kontroli u stomatologa i wszystkie zęby mam zdrowe.
                            • agagaraga Re: Ortodonta w Mińsku 20.05.11, 15:50
                              Jak przyniesiesz zdjęcia to będziesz miała brane odciski, dopiero na kolejnej wizycie aparat. Zdrowe zęby to podstawa, nie wiem czy dodatkowo nie będziesz musiała usunąć kamienia i wypiaskować, my musieliśmy. Jeden łuk na dzień dzisiejszy kosztuje 1400 zł. Zmiana gumek co 6 tyg. 120zł, przy dwóch łukach 200zł. Niestety aparat to bardzo droga impreza. Ale podobno można tak sobie u nich załatwić, że można brać na raty.
                              Czemu przesunęli ci wizytę?
                              • ewek0428 Re: Ortodonta w Mińsku 21.05.11, 22:32
                                Dziękuję za informację :) Przesunęli bo ponoć Pani dr. miała mieć jakieś szkolenie lub nie planowane wolne. Wszystkich pacjentów musiała poprzenosić na najbliższe terminy. Proponowali mi wcześniejszy termin, ale ja niestety nie mogłam.
    • bakusia86 Re: Ortodonta w Mińsku 25.05.11, 07:59
      Ja zapisałam się do dr. Krasny z Medi care. W czerwcu idę na piaskowanie, potem wizyta u ortodonty i zakładamy aparat. Ile płaciłyście za piaskowanie?mi powiedziano ok.200zł.
      • ewek0428 Re: Ortodonta w Mińsku 26.05.11, 10:25
        A byłaś już wczesniej na wizycie? Dostarczyłas już zdjęcia, odciski miałaś? Kiedy Ci zakładają? Piaskowanie jet tak w granicy 100 - 200 zł.
        • bakusia86 Re: Ortodonta w Mińsku 27.05.11, 08:11
          Byłam na 2 wizytach. Na pierwszej ogólny przegląd i zdjęcie. Wyszło, że mam wadę zgryzu nietypową, bo mam bardzo starte trzonowe zęby, i nie mam 1 zęba, górnej "6" prze z co nie potrafię po tej stronie jesc. I mam do wyjęcia dolną "8", bo mi urosła w dziąśle. Wiec teraz idę na piaskowanie i albo teraz mi wydłutują tą "8" albo na następnej, a w lipcu mam wizytę u ortodonty, więc zrobi odlew pewnie albo na wczesniejszej wizycie.Już sama się w tym gubię :)
    • lizka903 Re: Ortodonta w Mińsku 15.04.15, 15:10
      Chciałabym poznać opinie o Pani Jurek z Adent ktoś był tam?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka