Dodaj do ulubionych

A co z budynkiem E i F ???

06.05.08, 12:22

Odwiedziłęm w poprzedni weekend Ząbki i widze ze od kilku mieśiecy
na budynku EiF ZERO postępu w pracach a może sie mylę ????
Obserwuj wątek
    • bamse13 Re: A co z budynkiem E i F ??? 06.05.08, 12:24
      Odnosze podobne wrazenie
    • arti08 Re: A co z budynkiem E i F ??? 06.05.08, 14:49
      Witam,

jestem (mam nadzieje) przyszłym mieszkancem budynku E i również jestem pełen obaw co do postępu prac w II etapie inwestycji Garden Plaza.
      Miałem nadzieję, że opóźnienia w postępach mojego bloku (E) są wynikiem zaangażowania wszystkich mocy w I etap.
      Oddanie I etapu zdaje się przeciągać w nieskończoność, a II etap (przynajmniej blok E) zatrzymał się gdzieś w okolicy stycznia (brak widocznych postępów).
      Słyszałem wiele opinii co do terminu oddania II etapu (czerwiec, wrzesien) natomiast teraz obawiam sie, czy na gwiazdkę uda mi się położyć klucze rodzince pod choinką.

Pozdrawiam wszystkich sąsiadów
    • wizard75 Re: A co z budynkiem E i F ??? 07.05.08, 08:13
      Mam do Was - przyszłych współlokatorów budynków E i F - pytanie, kiedy wg umowy
      macie termin oddania mieszkań?
      • arti08 Re: A co z budynkiem E i F ??? 07.05.08, 11:03
        pytanie rozumiem doskonale, bo w mojej umowie żadnej daty nie ma.
        sasiedzi - jak u was to wygląda ?
        • wizard75 Re: A co z budynkiem E i F ??? 07.05.08, 11:59
          Jak to możliwe?
          • kantika Re: A co z budynkiem E i F ??? 07.05.08, 22:17
            Witam,
            paragraf 4 punkt 1:
            "Lokal z miejscem garażowym zostanie wybudowany i przedstawiony Kupującemu do
            końca II kwartału 2008..."
            dalej jest napisane o możliwości 3-miesięcznego opóźnienia...

każdy musi mieć w umowie zapis o terminie...
            • depik Re: A co z budynkiem E i F ??? 14.05.08, 19:36
              Rozumiem ze developer skupil sie na 1 etapie budowy ale kiedy my z drugiego
              etapu mozemy sie spodziewac odbiorow? macie jakies wiadomosci o przyblizonym
              terminie oddania 2 etapu?
              I jeszcze pytanie jak banki zapatruja sie na takie opuznienie?czy trzeba
              skladac jakies wnioski, zmieniac umowe kredytowa?Bede wdziedzny za info.Pozdrawiam
              • kantika Re: A co z budynkiem E i F ??? 19.05.08, 21:18
                witam Sąsiadów!
                my również przejmujemy się opóźnieniami na budowie, jak każdy...
                napisaliśmy do MacPlast'u maila z podstawowymi i najbardziej dla nasz ważnymi
                pytaniami.
                Pan Korczak oddzwonił do męża i udzielił nam informacji, że przybliżony termin
                oddania kluczy do budynków E i F to wrzesień, jest to oczywiście po planowanym
                terminie zawartym w umowie, ale jest do dopuszczalne opóźnienie. Z tego co
                powiedział Pan Korczak pierwszy etap budowy powinien być oddany na początku
                czerwca już całościowo, po czym wszystkie siły zostaną przerzucone na nasz -
                drugi etap.
                Życzę sobie i wszystkim sąsiadom jeszcze odrobinę siły w oczekiwaniu i dziękuję
                Panu Korczakowi za telefon.
                Pozdrawiamy serdecznie
                Karolina i Paweł
                • makplast Re: A co z budynkiem E i F ??? 19.05.08, 22:21
                  zycze powodzenia,dam sobie obciac pewna rzecz jak oddadza wam we wrzesniu a
                  nawet dorzuce miesiac,powiedzwy w pazdzierniku jeszcze wam nie oddadza.zaklad?
                  • kantika Re: A co z budynkiem E i F ??? 20.05.08, 09:59
                    Przepraszam, ale napisałam informacje przekazane mi przez Pana
                    Korczaka i nie zrobiłam tego, aby się teraz na ich podstawie
                    zakładać tylko, żeby się nimi podzielić ze wszystkimi
                    zanteresowanymi.
                    Skoro Użytkowniku "macplast" napisałeś, że "wam nie oddadzą" i nie
                    posiadasz mieszkania na drugim etapie tej budowy to proszę zajmij
                    się może zakładami dotyczącymi własnego mieszkania.
                    Dodam tylko, że napisałam wszystko co chciałam na temat tej romowy i
                    nie zamierzam jej kontynuować.
                    Pozdrawiam
                    Karolina
                    • makplast Re: A co z budynkiem E i F ??? 26.05.08, 19:02
                      ok.sorki za to.ja chcialem was tylko ostrzec ze do tego co mowi developer
                      dodajcie pol roku i wtedy bedzie to zblizone do prawdy.rozmawialem z developerem
                      we wrzesniu 2007 i obiecywal mi odbior z koncem grudnia 2007,argumentowal to tym
                      ze podwykonawcy maja podpisane umowy na ten termin i w przypadku opoznien placa
                      mu wysokie kary.jest juz czerwiec a do odbioru jeszcze daleko wiec smiem
                      twierdzic ze developer bierze od podwykonawcow kary umowne a z nami sie bawi ze
                      to nie jego wina.wiec pytam sie czyja?buduje mieszkanie a o pozwolenia staram
                      sie w styczniu 2008 jezeli termin oddania to grudzien 2007 plus 3 miesiace.bylem
                      pewien ze wszystkie pozwolenia sa juz zalatwione.toz slyszalem ze juz cos kiedys
                      budowal wiec ma pojecie o co chodzi,niestety to chyba amator lub osiedle
                      przeroslo jego mozliwosci.zaznaczam za ja osobiscie w czerwcu 2006 wplacilem
                      developerowi 95% wartosci mieszkana dajac mu duze kredyt zaufania.przez te dwa
                      lata splacam rate w wysokosci 1700 zl.strasznie sie zawiodlem ichce jak
                      najszybciej odzyskac wplacona kwote lecz mam pewne trudnosci,pozda\rawiam
                      • wizard75 Re: A co z budynkiem E i F ??? 26.05.08, 19:28
                        Piszesz, że chcesz jak
                        najszybciej odzyskać wpłaconą kwotę i masz trudności, dlaczego chcesz odzyskać
                        te pieniądze i jakie masz trudności?
                        • makplast Re: A co z budynkiem E i F ??? 27.05.08, 09:16
                          zmienilem prace i teraz pracuje w centrum warszawy,nie wiem jak ty
                          ale ja juz raz zrobilem eksperyment i probowalem dojechac ze
                          skrajnej do centrum warszawy,ruszylem o 6.30 no i niestety nie
                          zdazylem na 8.00.wydostac sie to koszmar.trudnosci mam ze sprzedaza
                          tej nieruchomosci.kilka osob bylo zainteresowanych ale
                          rezygnowalo,cena wywolawcza 5500/m do negocjacji plus garaz
                          gratis.jak masz kogos bardzo chetnie go uszczesliwie
                          • wizard75 Re: A co z budynkiem E i F ??? 27.05.08, 13:29
                            Mój kolega sprzedał wykończone mieszkanie w Białołęce, poszło za 6000/m2.
                            • makplast Re: A co z budynkiem E i F ??? 27.05.08, 19:50
                              dzieki za info,czyli moje 5500 to zdecydowanie za duzo jak na zabki.no nic.moja
                              wina ze sie dalem namowic chociaz dwoch developerow mnie ostrzegalo ze to za
                              duze wyzwanie jak na tak malego dewelopera a ja myslalem ze to osmieszanie
                              konkurencji
                              kto pyta nie bladzi
                          • iqcyco Re: A co z budynkiem E i F ??? 02.06.08, 21:39
                            > zmienilem prace i teraz pracuje w centrum warszawy,nie wiem jak ty
                            > ale ja juz raz zrobilem eksperyment i probowalem dojechac ze
                            > skrajnej do centrum warszawy,ruszylem o 6.30 no i niestety nie
                            > zdazylem na 8.00.wydostac sie to koszmar.

ja taki eksperyment robie codziennie, bo mieszkam w bliskiej okolicy Garden Plaza, jeśli wyjadę o 6:30 to w centrum jestem w 40 minut, (no chyba że po drodze były jakieś wypadki samochodowe to wtedy będę jechał około 1 h.). 1h 30 minut - jest realne pod warunkiem że wyjedziemy w szczycie i zdarzyła się jakaś katastrofa drogowa. (czyli raz na miesiąc lub rzadziej)
                            • makplast Re: A co z budynkiem E i F ??? 02.06.08, 22:58
                              a co to za skrot ktorym jechales?gdzie dokladnie mieszkasz?jak ja jechalem to
                              korek byl do kosciola w zabkach na swiatlach,wszyscy wyjezdzali z bocznych
                              drog,pieszo bym chyba szybciej doszedl,potem powoli sie to wszystko toczylo do
                              radzyminskiej a najwiekszy korek byl kolo dworca wilenskiego czekajac na wjazd
                              na most.tam myslalem ze szlag mnie trafi.tu stalem prawie 25 min.paru cwaniakow
                              pchalo sie pasem dla busow ale tu stala policja ze straza miejska i ich
                              cykala.pozdrawiam.pracuje w okolicach pl.zawiszy
    • wizard75 Kiedy koniec? 15.02.09, 11:01
      Jako że gardenplaza.info nie działa pytam w tym miejscu, czy ktoś wie jak
      postępy prac na II-gim etapie?
      Czy tam coś się dzieje?
      Byłem na osiedlu 2-go lutego (2009) i wbrew temu co powiedziała Pani w biurze GP
      nie wszystkie mieszkania były otynkowane, klatki również nie były, co do garażu
      nie wiem jak wygląda sytuacja ale pewnie nic nie jest ruszone.
      • pioneerek1 Re: Kiedy koniec? 21.02.09, 14:09
        Niestety postępów prac nie widać :-( Może mieszkańcy I etapu nam podpowiedzą czy
        na II etapie pracuje ekipa budowlana. Termin oddania mieszkań z końcem marca
        jest nierealny przy takim stanie rzeczy.
        • bamse13 Re: Kiedy koniec? 23.02.09, 10:19
          Witam. Prace są widoczne np w moim mieszkaniu jest już szlichta
          (budynek E I pietro), tynki i widziałem grzejniki.
          • zbt1 Re: Kiedy koniec? 23.02.09, 14:44
            Ja w swoim mieszkaniu w E rowniez mam juz tynki i wylewke. jedna
            mala scianka jest nie wiem czemu nieotynkowana. klatka schodowa nie
            ruszona ale jak bylem w tamtym tygodniu w srode to na klatce kilka
            osob sie krecilo i cos robili. grzejnikow jeszcze nie mam. marzec -
            NIEREALNY. Ja strzelam ze odbiory beda okolo czerwca.
    • big.skoda Re: A co z budynkiem E i F ??? 24.02.09, 12:36
      dzwoniłem do developera i zapewnia mnie ze w marcu bedzie oddawać
      mieszkania tylko teraz pytanie co z tego ze je dostaniemy jak akty
      notarialne bedą pewnie z poł rocznym opóznieniem a i jeszcze jakies
      problemy z notariuszem
      • bamse13 Re: A co z budynkiem E i F ??? 25.02.09, 08:57
        W dniu dzisiejszym zauważyłem pierwsze "barierki" w oknach.
        • jan147 Re: A co z budynkiem E i F ??? 25.02.09, 10:08
          Dziś rano przyjechała wywrotka i coś przywiozła na trzeci dołek.
          Niestety nie widziałem co, ale wydaje mi się, że była to ziemia
          przed front budynku lub humus na patio.
        • zbt1 Re: A co z budynkiem E i F ??? 25.02.09, 10:37
          Barierki byly juz w tamtym tygodniu. Podobno plytek na balkonach nie
          kladą bo zimno. Mnie martwi brak postępu na klatkach schodowych. Na
          klatce niby cos robią ale postępu brak. Obawiam sie o te windy. Nie
          wierze nawet w pierwsze mieszkania w marcu.. to naprawde nie jest
          realne. stawiam ze pierwsze mieszkania to czerwiec... moze maj..ale
          caly budynek z garazami i windami to moze w tym roku :( zastanawiam
          sie nad zerwaniem umowy...
          • wizard75 Re: A co z budynkiem E i F ??? 25.02.09, 11:05
            Dzwoniłem do Mac-Plast na początku tygodnia i w sprawie klatek usłyszałem, że
            nie można ich tynkować bo jest za zimno.
            • big.skoda Re: A co z budynkiem E i F ??? 25.02.09, 11:45
              teraz za zimno a póżniesz coś innego wymyślą, ja obawiam się że to bedzie
              czerwiem jak dostaniemy klucze a o aktach i innych zeczach to na gwiazdke
              dostaniemy, jak wogole dostaniemy w tym roku
          • marekcz26 Re: A co z budynkiem E i F ??? 26.02.09, 16:42
            Witam. Zgodnie z tym co dziś wyczytałem nie powinno się tynkować ani
            układać płytek gdy temperatura nie przekracza 5 stopni C
            forum.muratordom.pl/tynkowanie-w-zimie-pilne,t5352.htm
            me-mieszkania.pl/pl/porady/budowlane/art4.html
            W mieszkaniach są grzejniki wiec pewnie dlatego tynkowali. Na
            klatkach chyba ich nie ma wiec może dlatego klatki do tej pory nie
            są otynkowane.
            • anula_3 Re: A co z budynkiem E i F ??? 26.02.09, 18:25
              dziś byłam na budowie mam mieszkanie w budynku E i nic się nie
              dzieję grzejników w mieszkaniach też nie ma czy ktoś zakładał może
              sprawę w sądzie lub czy ktoś coś wie na ten temat/?
              • goodnose Re: A co z budynkiem E i F ??? 26.02.09, 18:35
                Miesiąc temu sprawdzałam czy firma nie jest w stanie upadłości - i
                nic na to nie wskazywało,
                ale trzeba trzymać rękę na pulsie. Ktoś z Panstwa spradzał ostatnio?
                Nie sądzę aby dano nam klucze w marcu - Czy ktoś słyszał najnowszsze
                obietnice prezesów???
                • anula_3 Re: A co z budynkiem E i F ??? 26.02.09, 18:40
                  to jest oszustwo podobniesz w naszym bloku E ma mieszkanie jakiś
                  prokurator czy coś wiecie może on coś działa
                  • marekcz26 Re: A co z budynkiem E i F ??? 26.02.09, 19:33
                    Anula a Twoje mieszkanie jest otynkowane masz podłogi??
                    I co jest oszustwem??
                    • goodnose Re: A co z budynkiem E i F ??? 26.02.09, 20:17
                      Moje mieszkanie na ten przykład nie jest otykowane i nie ma wylewek.
                      Aż sie boję co tam zastanę jeśli kiedyś, powiedzmy pod koniec tego
                      roku kalendarzowego przyjdzie mi je odebrac.
                      Największą obawą jednk jest dla mnie to czy wogóle odbiorę i jaka
                      jest kondycja finansowa spółki. to, że nie ma z ich strony zadnej
                      oficjalnej informacji w postaci listu o terminie zakonczenia
                      inwestycji, najlepiej nie świadczy - w końcu jest grubo po terminie.
                      W umowie nie ma zapisu o zadnych karach umownych z tytułu
                      niedotrzymania umowy. Dobrze by było żeby Pan Prokurator -
                      własciciel jednego z mieszkań zabrał głos w dyskusji.
                      • marekcz26 Re: A co z budynkiem E i F ??? 26.02.09, 20:27
                        A dzwoniłeś/dzwoniłaś z pytaniem do MP czemu jeszcze nie ma tynków i
                        kiedy będą?? A kiedy sprawdzałeś/łaś czy masz tynki, wylewki??
                        • marekcz26 Re: A co z budynkiem E i F ??? 26.02.09, 20:29
                          I jak wy to robicie, że udaje wam się wejść na budowę??
                          • goodnose Re: A co z budynkiem E i F ??? 26.02.09, 21:11
                            Ja już nawet nie chce tam dzwonić, bo trudno się czegoś
                            kostruktywnego dowiedzieć - jedynym żródłem informacji jak się
                            okazuje jest prezes który akurat nie jest dostępny.
                            Co do wykończeń zawsze można zwalić na pogodę, ale de facto gdyby
                            było centralne to prace wykończeniowe byłyby możliwe.
                            Bedac tam miesiąc temu nie zauważyłam aby ktoś tam coś robił -
                            jedynie widoczni byli ochroniarze. Dodam tylko ze był to środek
                            tygodnia i środek dnia.
                            • goodnose Re: A co z budynkiem E i F ??? 26.02.09, 21:12
                              Aha, i mrozów trzaskających też nie było...
                            • marekcz26 Re: A co z budynkiem E i F ??? 26.02.09, 21:36
                              A sprawdź teraz. Zadzwoń, poproś może zrobią zdjęcia, może pojedziesz
                              z kimś z biura na budowę.
                              • zbt1 Re: A co z budynkiem E i F ??? 26.02.09, 21:43
                                Ja nigdy nie mialem problemu z wejsciem. zawsze umawialem sie
                                wczesniej i po prostu wchodzilem. i juz tak 3 rok... w nastepnych
                                latach tez pewnie nie bede mial problemu z wejsciem na budowe...
                                • goodnose Re: A co z budynkiem E i F ??? 26.02.09, 21:51
                                  :))) Dobre, dobre z tymi kolejnymi latami.
                                  Jutro się tam wybieram to coś nowego mam nadzieję napiszę
                                  • zbt1 Re: A co z budynkiem E i F ??? 26.02.09, 21:57
                                    napisz prosze koniecznie. mnie cos sie o uszy obilo ze maja zaczac w
                                    niektorych mieszkaniach drzwi wstawiac. ale ja glupi jestem. nadal
                                    mam nadzieje ze to skoncza :)
                                    • bamse13 Re: A co z budynkiem E i F ??? 26.02.09, 22:25
                                      Witam Tez słyszałem o tym ze od przyszłego tygodnia maja być wstawiane drzwi do lokali.
                                      • zbt1 Re: A co z budynkiem E i F ??? 26.02.09, 22:40
                                        wydaje sie to byc prawdziwą informacją. oby tylko to sprawnie
                                        poszlo, czego sobie i wszystkim zycze. dobranoc
                                        • bamse13 Re: A co z budynkiem E i F ??? 27.02.09, 16:12
                                          Witam. Byłem dziś na budowie i widziałem brygadę która robiła
                                          wylewki na budynku F, oraz drugą która robiła coś przy drodze.
                                          Wysypany był również humus. W większości mieszkan są również kotwy
                                          do przytwierdzenia barierek, jest też już trochę przytwierdzonych
                                          barierek. W mojej klatce budynek E większość mieszkań jest
                                          otynkowana i posiada wylewki. Niestety nie byłem długo i jedynie na
                                          swojej klatce, (musiałem coś pomierzyć) i bardzo się spieszyłem
                                          więc nie wiem jak na innych klatkach.
                                          • columbiamylove Re: A co z budynkiem E i F ??? 27.02.09, 18:20
                                            Ja również byłem na budowie 3 tygodnie temu oraz w biurze MP. Oprócz kolejnej dawki tradycyjnych kłamstw i kompletnie żadnego postępu na klatkach schodowych nic nie zauważyłem "nowego" (żądnych grzejników nie było) i mogę tylko stwierdzić, że szanase na marcowy termin sa tak samo absurdalne jak na kwietniowy...

MAREKGARDEN-wysłałem Ci email. Bardzo Cię proszę o możliwie szybką odpowiedź!

pozdrawiam wszystkich sąsiadów
                                            • columbiamylove Re: A co z budynkiem E i F ??? 27.02.09, 18:25
                                              kurcze pomyliłem się! MAKPLAST mail był do Ciebie wysłany:)

pozdrawiam.
                                              • goodnose Re: A co z budynkiem E i F ??? 28.02.09, 07:32
                                                No więc w moim mieszkaniu tylko część ścian jest otynkowana - część
                                                to po prostu pustaki - od razu można sprawdzić jakość murarki.
                                                Jeśli chodzi o terminy, w mojej ocenie to będzie czerwiec/lipiec.
                                                Zrobić, myślę, że zrobią, tyle tylko że wraz z formalnościami może
                                                to zająć kolejny rok:(.
                                                • goodnose Re: A co z budynkiem E i F ??? 10.03.09, 15:46
                                                  Ktoś był i widział co się dzieje? Są jakieś postępy?
                                                  Ktoś słyszał jaka jest najnowsza wersja dewelopera o oddaniu
                                                  budynków?
    • zbt1 Re: A co z budynkiem E i F ??? 02.03.09, 12:19
      podobno w tym tygodniu rozpoczynaja montaż drzwi wejsciowych do
      mieszkan w E i F.
      • marekcz26 Re: A co z budynkiem E i F ??? 06.03.09, 18:26
        Czy ktos ma jakies wieści z II etapu?
        • columbiamylove Re: A co z budynkiem E i F ??? 07.03.09, 13:56
          Taaaak ja mam... :)
          Wejdź na gumtree i zobacz kiedy nastąpi według developera oddanie kluczy do
          mieszkań, ktorych jeszcze nie sprzedał - CZERWIEC 2009 !!!! Zadziwiające z jaką
          łatwością kłamią przez telefon? Czyż nie? Ja ostatnio słyszałem wersję o końcu
          lutego:)) potem końcu marca, ale pamiętam też czasy o obietnicach na odbiór
          przed wakacjami 2008!

Ciekawe też wydaje się zniknięcie jakiś czas temu zakładki "AKTUALNOŚĆI" ze
          strony developera! Czyżby znowu nic się nie działo?
          Czas chyba wypowiedzieć tym ignorantom umowę. Tylko jak dostaną po kieszeni to
          zaczną szanować klientów... chyba, że wcześniej zdechną.. czego niestety się
          obawiam.
          • goodnose Re: A co z budynkiem E i F ??? 13.03.09, 17:10
            Czy ktoś był w tych dniach na budowie i widział co się dzieje?? Są
            postępy?? Co mówi pan K? Mi w telefon powiedzieli że będą oddawać
            część mieszkań za 2 tygodnie. Ktoś to potwierdza?
            • marekcz26 Re: A co z budynkiem E i F ??? 13.03.09, 17:30
              fajnie by było żeby zaczęli oddawać mieszkania. Niestety nie byłem
              prze ostatnie 2 tygodnie na budowie wiec nie jestem w stanie
              powidziec czy jest to możliwe. Może ktoś inny coś wie?
              • columbiamylove Re: A co z budynkiem E i F ??? 15.03.09, 10:07
                Nie ma żadnych szans na mieszkania w czerwcu- byłam na budowie parę dni temu-
                NIC NIE JEST RUSZONE od miesiąca jak nie lepiej - NIIIIIIC!!!
                • pioneerek1 Re: A co z budynkiem E i F ??? 16.03.09, 10:42
                  Czy trzeba dzwonić do MAC-PLASTu, aby wejść na budowę i zobaczyć postęp prac?
      • pioneerek1 Re: A co z budynkiem E i F ??? 16.03.09, 10:47
        Może należy zrobić ogólne spotkanie przyszłych mieszkańców z P. Korczakiem.
        Biuro nie udziela konkretnych i rzetelnych informacji!
        • goodnose spotkanie z Korczakiem 16.03.09, 21:14
          Jestem za. Próbowałam się sama z prezesem umówić na rozmowe, ale
          Pani w sekretaricie stwierdziła, że nie jest w stanie mnie umóić, bo
          nie jest w stanie zagwarantować czy w danym dniu prezes będzie:(
          Może do większej grupy ludzi podejdą poważniej. Kidy możecie??
          • pioneerek1 Re: spotkanie z Korczakiem 16.03.09, 21:20
            Może w którąś sobotę. Wtedy będzie największa frekwencja. Np. sobota 27.03.2009
            na terenie budowy (będzie można zweryfikować postęp prac)
            • zbt1 Re: spotkanie z Korczakiem 16.03.09, 21:34
              jestem za tym spotkaniem. do tego czasu powinno sie zebrac
              odpowiednio duzo osob.
              • lokatorka11 Re: spotkanie z Korczakiem - coś wiadomo?? 25.03.09, 13:00
                Czy komuś udało się skontaktować z P. Korczakiem i ustalić termin spotkania?
                Wielu na tym forum podaje "realne" terminy zakończenia budowy i powołuje się
                przy tym na kontakt z P. Korczakiem. Jak to się Wam udaje?
            • wizard75 Spotkanie z Korczakiem - SOBOTA 16.03.09, 22:26
              Jestem za sobotą tj. 28.03.2009. około godz. 16.00
              • goo536 Re: Spotkanie z Korczakiem - SOBOTA 17.03.09, 10:10
                Bardzo dobry termin. Mamy kilku chętnych tylko kto załatwi spotkanie?
                • alchemia44 Re: Spotkanie z Korczakiem - SOBOTA 17.03.09, 10:43
                  Witam
                  Od jakieś czasu jestem czytalniczką tego forum, ponieważ
                  zastanawiamy się z mężem na kupnem mieszkania na tym osiedlu.
                  Chetnie zjawilibyśmy się na planowanym spotkaniu z panem Korczakiem,
                  ponieważ sami mamy sporo watpliwości co do sytacji tego osiedla.
                  Niestety obawiam się że jako osoby z zewnatrz nie zostaniemy
                  wpuszczniu bo GP jest jakoś wyjatkowo "pilnowane". Czy moglibyśmy
                  wejść na spotkanie z kimś z was??

A i jeszcze mam takie jedno nurtujące mnie pytanie. Czy któryś z
                  zamieszkałych juz budynków ma wogóle pozwolenie na uzytkowanie?

Pozdrawiam

M.
                • pioneerek1 Re: Spotkanie z Korczakiem - SOBOTA 17.03.09, 11:52
                  Wydaje mi się, że każdy z nas powinien zadzwonić i zgłosić gotowość wzięcia
                  udziału w takim spotkaniu. W końcu jest to w naszym wspólnym interesie. Nie
                  dobrze byłoby, gdyby tylko jedna osoba była inicjatorem takiego spotkania, bo
                  może zostać najzwyczajniej olana przez dewelopera.
                  • kantika Re: Spotkanie z Korczakiem - SOBOTA 17.03.09, 14:25
                    my również chetnie byśmy sie zgłosili na to spotkanie, ale czy ktoś
                    już się umówił na tą 16:00 w sobotę 28.03, oni nie pracują w
                    soboty...

Chciałam tylko powiedzieć, że mimo tego, że te odbiory miały być już
                    lada chwila to my tynków nadal nie mamy:(
                    • marekcz26 Re: Spotkanie z Korczakiem - SOBOTA 17.03.09, 14:31
                      Też chętnie wybrał się na takie spotkanie.
                      • kantika Re: Spotkanie z Korczakiem - SOBOTA 17.03.09, 15:01
                        Witam ponownie,
                        próbowalismy się umowić z Panem Korczakiem na spotkanie, ale nie
                        było go akurat, niech może różne osoby próbują sie z p. Korczakiem
                        skontaktować i wstepnie zapytać o ten termin i czas spotkania, czy
                        to będzie w ogóle możliwe.

Pozdrawiam!
                        • marekcz26 Re: Spotkanie z Korczakiem - SOBOTA 17.03.09, 15:09
                          kanitka Nic nie macie otynkowane?
                          czy jak byłas/byliscie na budowie to ktos tam cos robił??
                          • kantika Re: Spotkanie z Korczakiem - SOBOTA 17.03.09, 15:21
                            Chcieliśmy się umówić na spotkanie na budowie i najpierw
                            zadzwoniliśmy do Pana z dozoru budowy, który wszedł do naszego
                            mieszkani i uczciwie przekazał co widzi: są instalacje, parapety
                            wewnętrze, grzejniki ale mieszkanie nie jest wytynkowane. Po czym
                            otrzymaliśmy informacje, że do końca tygodnia będzie wytynkowane a w
                            przyszłym będą wstawione już drzwi.
                            Dlatego mamy zamiar wybrać się na budowę dopiero w przyszłym
                            tygodniu i zobaczyć co zostało zrobione...

dlatego sobotnie spotkanie (28.03) bardzo by się przydało...
                            • anula_3 Re: Spotkanie z Korczakiem - SOBOTA 17.03.09, 16:05
                              jestem za spotkaniem też mam mieszkanie e budynku E to sa kpiny żebyśmy czekali
                              tyle miesięcy na mieszkanie a płacimy tyle pieniędzy banku drzwi już miały być
                              na początku marca teraz znowu 9 miesięcy będziemy czekać na drzwi
                              • marekcz26 Re: Spotkanie z Korczakiem - SOBOTA 17.03.09, 16:18
                                A czemu 9 miesięcy?? :((
                                • makplastikbombastik Re: Spotkanie z Korczakiem - SOBOTA 17.03.09, 17:20
                                  9 mcy - aż się coś urodzi w MP :-)

Po co takie spotkanie ??? rok temu było w lipcu...niczego nie wniosło, a
                                  usłyszeliśmy same bzdury i kłamstwa. Sądzicie, że teraz prawdę powiedzą ? Szkoda
                                  czasu i nerwów.
    • kubamatusiak Re: A co z budynkiem E i F ??? 17.03.09, 17:57
      Byłem dzisiaj na budowe w budynku E w pierwszej klatce i na pierwszym pietrze i
      widziałem ze pracują bo robione były wylewki na tym pietrze w mieszkaniach i
      mieszkania były otynkowane, pracował też ogrodnik ktory rozsypywał ziemie od
      wewnątrz osiedla, a osoba która mnie oprowadzała powiedziała ze mieszkania
      zaczną oddawać w kwietniu,
      • janeczek_123 Re: A co z budynkiem E i F ??? 18.03.09, 11:13
        Tylko ta osoba pewnie zapomniała dodać którego roku..
        • kubamatusiak Re: A co z budynkiem E i F ??? 18.03.09, 21:12
          no akurat 2009
          • janeczek_123 Re: A co z budynkiem E i F ??? 19.03.09, 08:25
            Kwiecień tego roku jest nie realny, wystarczy spojrzeć w jakim
            tempie przebiegały prace na I etapie. Sam montaż barierek trwał z
            pół roku.Kolejne słowa bez pokrycia i gra na czas, żeby uspokoić
            zniecierpliwionych klientów. Jak dla mnie może sierpień być realnym
            miesiącem przy założeniu,że naprawdę będzie wszystko szło tak jak
            powinno.
            • columbiamylove Re: A co z budynkiem E i F ??? 19.03.09, 19:47
              Żaden kwiecień ani czerwiec! Chodziłam po (prawie) całym budynku i niektóre
              mieszkania są wciąż nieotynkowane, a na klatkach, połpiętrach i korytarzach jest
              dokładnie tak samo jak... rok temu!!!:) Wokół II etapu dokładnie ten sam chlew
              co pół roku temu i niektóre "przedmioty" od tego czasu leżą w tych samych
              miejscach. Tyle w tym temacie. Jeśli łudzicie się, że cokolwiek nam oddadzą do
              czerwca to życzę wytrwałości. A Pan oprowadzający dorównuje w kłamstwach i
              fantasmagoriach samemu wielkiemu J.K.
              • zetka999 pomocy!!! 19.03.09, 21:07
                chcę kupić mieszkanie w bloku e. wczoraj go oglądałam ale oprowadzał nas pan z
                agencji pośrenictwa. dzwoniłam dziś do dewelopera a tam nic o tym nie wiedzą a
                co najdziwniejsze różnica w cenie tego samego mieszkania jest 120000!!!!!!!!!!!
                czy to nie jest jakaś ściema!!!!
                • columbiamylove Re: pomocy!!! 20.03.09, 09:01
                  NIE KUPUJ MIESZKANIA NA TYM OSIEDLU! Ponieważ nie dostaniesz nigdy aktu
                  notarialnego a na odbiór będziesz czekała rok! Osiedle jest nieodebrane przez
                  nadzór budowlany i nikt nie ma tam prawa mieszkać. Do tego toczą się jakieś
                  dziwne sprawy komornicze założone przez poprzedniego podwykonawce.

Teraz wielu, nawet poważnych, developerów ma problemy z podpisaniem aktów
                  notarialnych. Przeczytaj co Cię może czekać np. tutaj:

nowoursynowska139.pl/9501.html
                  przy naszym developerze można się spodziewać dokładnie tego samego, bo w
                  łgarstwach jest akurat świetny.
                  A Twoja różnica w cenie bierze się z prowizji jaką zdziera agencja pośrednictwa.
                  Jaki metraż mieszkania planowałaś kupić, bo widzisz... developer zapewniał nas,
                  że WSZYSTKIE mieszkania są już sprzedane i właściwie zostały już tylko te 5cio-6
                  cio pokojowe:))
                  • sobol1000 Re: pomocy!!! 20.03.09, 09:28
                    Wiesz, tylko agencja sprzedaje o te 120000 taniej :) Developer nie ma tych
                    mieszkań, już je sprzedał - ktoś je kupił i sprzedaje.
                    Też się zastanawiam nad kupnem.
                    Proponują dużo taniej niż developer, a poza tym umowa przedwstępna od razu w
                    formie aktu notarialnego.
                    • columbiamylove Re: pomocy!!! 20.03.09, 09:33
                      Nie ma sprawy mogę Ci sprzedać swoje natychmiast, jeśli tylko jesteś poważnie
                      zainteresowany. Umowa przedwstępna w formie aktu notarialnego ale na umowę
                      przedwstępną czyli, że masz ją poświadczoną przez notariusza i nic więcej (co
                      kompletnie niczego nie daje). Nikt nie ma żadnych aktów notarialnych na swoje
                      mieszkanie na II etapie.
                      • sobol1000 Re: pomocy!!! 20.03.09, 09:50
                        Koleżanko,
                        Czytając forum mam wielkie obawy co do developera i ukończenia budowy II etapu.
                        Nie zmienia to jednak faktu, że brak wiedzy nie upoważnia Cię do wygłaszania
                        kłamstw i bzdur - poczytaj, albo jeszcze lepiej poproś notariusza o wyjaśnienie
                        Ci, co daje Ci umowa przedwstępna w formie aktu notarialnego...
                  • kroll333 Re: pomocy!!! 20.03.09, 11:55
                    Columbiamylove, jak już coś piszesz to przynajmniej sprawdz czy jest
                    to zgodne z prawdą. Podnosisz ciśnienie Właścicielom mieszkań do
                    których ja też się zaliczam pisząc informacje niezgodne z prawdą.
                    Nie neguje wszytkich Twoich wypowiedzi ale pisanie że osiedle nie
                    jest odebrane jest kłamstwem. Pierwszy Etap został odebrany przez
                    PINB w grudniu 2008. Drugi Etap nie jest odebrany bo trwa budowa co
                    każdy widzi.
                • kroll333 Re: pomocy!!! 20.03.09, 11:59
                  Zetka999, proponuje udać się bezpośrednio do Dewelopera. Wiem że
                  część mieszkań była kupowana tylko po to aby odsprzedać je później z
                  zyskiem.
    • paulawysocka Re: A co z budynkiem E i F ??? 20.03.09, 10:26
      DZIWNE ? :-) JA DZISIAJ BYŁAM NA BUDOWIE I WIDAĆ PRACE
      WYKOŃCZENIOWE :-)))) RUCH JAK NA MARSZAŁKOWSKIEJ. PRZESADZASZ
      • columbiamylove Re: A co z budynkiem E i F ??? 20.03.09, 13:02
        Dobrze w takim razie nie bede juz niczego pisala i zycze Wam sporo
        cierpliwosci w oczekiwaniu na akty notarialne:) Widze ze nadal
        panuje niewytlumaczalny huraoptymizm. Powodzenia i milkne na wieki,
        bo moze faktycznie wzbudzam bezsensowne kontrowersje. Jednak jesli
        Wasze informacje opieraja sie na tych przekazywnych przez Mac-Plast
        to wspolczuje. Postep na budowie to jedno a sprawy prawne to
        ZUPELNIE inna sprawa.

Dlaczego jesli postep jest tak piorunujacy jak mowicie to dlaczego
        developer od paru miesiecy nie zamieszcza zdjec z tych "postepow" a
        zakladka aktualnosci nagle przestala byc aktywna od dluzszego czasu?!

Pozdrawiam Was jak rowniez Panie z biura developera:)
        • paulawysocka1 Re: A co z budynkiem E i F ??? 24.03.09, 20:37
          do columbiamylove. DZIĘKUJĘ BARDZO, ŻE NIE BĘDZIESZ JUŻ WIĘCEJ
          PISAŁA BO JAK MASZ PISAĆ TAKIE BZDURY DEPRESYJNE ZABARWIONE
          KŁAMSTWEM TO LEPIEJ NIC JUŻ NIE PISZ I ZAJMIJ SIĘ CZYMŚ KONKRETNYM
          BO WIDZĘ, ŻE CHYBA NIE MASZ ZAJĘCIA.
          • ksiezniczkadiania Re: A co z budynkiem E i F ??? 27.03.09, 00:17
            a gdzie columbia kłamie??do pauli wszystkowiedzacej
      • janeczek_123 Re: A co z budynkiem E i F ??? 20.03.09, 14:59
        A TEN RUCH JAK NA MARSZAŁKOWSKIEJ TO SPOWODOWANY PRACAMI EKIP
        PODWYKONAWCÓW MAC PLAST CZY OSÓB, KTÓRE JUŻ ODEBRAŁY KLUCZE?:)
        • paulawysocka1 Re: A co z budynkiem E i F ??? 24.03.09, 20:41
          tak.... mój sąsiad robi wylewki na klatce schodowej iwstawia drzwi
          wejściowe sam z siebie hahahahah teraz to już załamka
      • lokatorka11 Re: A co z budynkiem E i F ??? 26.03.09, 18:19
        Czy można już wchodzić do budynków, aby zobaczyć swoje mieszkanie? Było to
        niemożliwe ze względu na "intensywne prace na klatkach schodowych?"
        Czy ktoś był na budowie i widział, że rzeczywiście są prowadzone prace na
        klatkach schodowych?
        • somebody12340 Re: A co z budynkiem E i F ??? 26.03.09, 18:33
          można oglądać mieszkania,jestem z budynku F ,byłam w marcu i żadnych prac na
          klatkach schodowych nie widziałam, ani jednego człowieka tam nie było...
          • columbiamylove Re: A co z budynkiem E i F ??? 28.03.09, 00:02
            Wdarliśmy się na budowę na tzw."Gościa", bo mamy znajomych na
            pierwszym etapie. Nie ma żadnych wylewek ani w E ani w F... ALE LADA
            DZIEŃ mają zaczynać :))) (taki marny dowcip, przepraszamy)
            Grzejników też nie widzieliśmy, ale nie wszędzie też byliśmy. W
            sumie na całej budowie zaobserwowaliśmy 4 (czterech) robotników z
            czego jednego Pana policzyliśmy chyba dwa razy :) PRACA WRE! -jak to
            napisali poplecznicy MacPlastu.
            • wizard75 Re: A co z budynkiem E i F ??? 28.03.09, 11:39
              columbiamylove gdzie nie ma tych wylewek? U mnie w mieszkaniu są i u sąsiadów z
              mojego piętra też są ... zaczynasz mnie denerwować. Napisz gdzie nie ma tych
              wylewek bo sugerujesz, że nigdzie nie ma. Załączyłem zdjęcia
              (picasaweb.google.pl/qqweeeqqwww/Gardenplaza?feat=directlink) i są na
              nich widoczne wylewki jak i grzejniki!!!
    • siedemdziesiat7 Re: A co z budynkiem E i F ??? 28.03.09, 00:12
      jak to?
      • columbiamylove Re: A co z budynkiem E i F ??? 28.03.09, 20:35
        Fakt, wyraziłam się nieprecyzyjnie. Chodziło oczywiście o wylewki na
        klatkach! Przpepraszam za nieścisłość. W mieszkaniach są już od
        dawna tzn. od czasu "Wielkich Mrozów" :) i dodam, żeby jednak było
        trochę cukierkowo, że u Nas też są! Od 3 miesięcy...
        A te na klatkach mieli wylewać... jeśli mnie pamięc nie myli 2
        tygodnie temu. Wyszło jak zawsze. Grzejników też wszędzie nie ma,
        ale z oczywistych względów nie wszystkie mieszkania oglądałam.
        • wizard75 Re: A co z budynkiem E i F ??? 28.03.09, 21:48
          Przyjmuję Twą skruchę.
          Idź dziecię i więcej nie grzesz.

A tak na serio, w jedna klatka budynku E była całkowicie wytynkowana i
          oczywiście bez wylewki.
          • marekcz26 Re: A co z budynkiem E i F ??? 29.03.09, 15:27
            Wizard75 całkowicie wytynkowana tzn od parteru do 3 pietra?? Czy
            jedynie parter
            • wizard75 Re: A co z budynkiem E i F ??? 29.03.09, 18:01
              Wszedłem na 1 i 2 piętro i było wytynkowane. Na parterze trwały prace, a pan
              który tynkował mówił, że idą od góry.
              • marekcz26 Re: A co z budynkiem E i F ??? 29.03.09, 18:19
                To dobrze że zaczęli tynkować klatki :))
              • quite Re: A co z budynkiem E i F ??? 29.03.09, 23:49
                Szczęściarze z wytynkowanymi mieszkaniami, z którego bloku jesteście? Może Wy z
                jednej klatki;)
                My mamy w E i tynków BRAK. Dwa pierwsze piętra chyba mają skończone ściany, ale
                wyżej hula echo! Na klatce też!
            • goodnose Re: A co z budynkiem E i F ??? 06.04.09, 04:29
              Tak czytam te wasze relacje o postępach na budowie... Jak tam byłam
              też widziałam nie więcej niż 3-4 robotników, którzy coś tam dłubali.
              Dzwoniłam do firmy (ub.tydz.) i powiedzieli że odbiory koniec
              kwietnia. Ktoś widział gwałtowne ożywienie na tej budowie? - koniec
              kwietnia to już powinna być końcówka robót. Oby nie było tak, ze
              firmy nie stac na to by zatrudnić wykonawców, bo jeśli tak jest to
              wzorem tego właściciela powinniśmy wszyscy iść na budowę i kończyć
              każdy swoje.

• wizard75 Klucze do mieszkań 28.03.09, 21:59
      Kiedy klucze do mieszkań - może lektura treści stąd:

warszawa.gumtree.pl/f-Garden-Plaza-Classifieds-W0QQKeywordZGardenQ20PlazaQQisSearchFormZtrue

pomoże w odpowiedzi.
      • columbiamylove Re: Klucze do mieszkań 29.03.09, 14:44
        Hahaha! Więc jednak... Lipiec! Tym razem:)) Za chwile będzie, że jednak w
        grudniu! Co za bezczelność! Już teraz wie, że nie dotrzyma kolejnych obietnic o
        marcu, kwietniu czy nawet o czerwcu, wciska dalej ludziom mieszkania i kłamie
        ile się da... amatorszczyzna i cwaniactwo w krajowym stylu.

Chyba trzeba się przejść do sądu gospodarczego i zerknąć w ich akta po KRSie, bo
        zaczyna nam to wyglądać na kompletny brak funduszy na wykończenie osiedla.
        Dokładnie w ten sam sposób zdychali nawet najwięksi z developerów nie mówiąc o
        takich "bździnach" jak nasz i tu wygląda podobnie... Obyśmy się mylili.
        • wizard75 Re: Klucze do mieszkań 29.03.09, 18:04
          W KRS-ie nic nie znajdziesz, nie tędy droga. Prędzej w wywiadowniach
          gospodarczych, zapłacisz ale i powęszą.
          • goodnose Re: Klucze do mieszkań 06.04.09, 04:40
            w KRSIE do niedawna (marzec) nic nie było ale to rzeczywiście
            niczegoo nie dowodzi - najsmutniejszy dowód to stan samej budowy.
            Gdyby ich było stać na zatrudnienie ekipy to by skończyli i w
            miesiąc.
            Wysłałam orzez kancelarię adwokacką 2 listy interwencyjne (1wszy w
            lutym, drugi na początku marca), żeby się określili co do terminu
            zakonczenia budowy - bez echa. Jeśli padną to raczej niczego nie
            odzyskamy - na tyle mnie poinstruował prawnik.
            Ktoś z Was coś ma konkretnego?
      • goodnose Re: Klucze do mieszkań 06.04.09, 04:44
        A jeszcze ubiegłym tygodniu Pani z biura słodkim głosem przekonywała
        że będzie to KONIEC KWIETNIA... Nic tylko udusić
        • somebody12340 Re: Klucze do mieszkań 06.04.09, 17:12
          mnie też poinformowano w biurze, że będą chcieli oddać w kwietniu lokale...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka