Dodaj do ulubionych

PJN Mińsk Mazowiecki

18.08.11, 10:20
Witam!!
Powstał pomysł utworzenia w Mińsku koła Polska Jest Najważniejsza. Chciałbym poznać waszą opinię o tym projekcie politycznym, oraz czy ktoś byłby zainteresowany współpracą?
Obserwuj wątek
    • lamutek Re: PJN Mińsk Mazowiecki 23.08.11, 16:34
      daj spokoj z tymi darmozjadami,KJN-kasa jest najwazniejsza,to dewiza calej elyty.
    • lamutek Re: PJN Mińsk Mazowiecki 23.08.11, 17:21
      ps.pozyteczny idiota czy agitator?obstawiam jedno i drugie.
      • advisor83 Re: PJN Mińsk Mazowiecki 26.08.11, 17:15
        Jak juz to wole to pierwsze :-). Zadałem pytanie co o tym myślicie i jasne,że nie oczekuje samych pozytywnych odpowiedzi na negatywnych też mi zależy. Czy twoim zdaniem lepiej zakmnąć się w "wojence PO vs. PIS" i tak dalej sie męczyć?Prosze bardzo tylko potem nie narzekajmy jak to mamy ich dosyć, bo sami ich wybieramy.
        Czy kasa jest ważna? Jasne dla każdego jest ważna!! Myślisz,że jak zagłosujesz na PO ,PIS czy SLD to dla nich kasa się nie liczy? Tylko obłudnik powie,że nie!!!
        Ja chciałbym aby ludzie zwrócili uwagę na program,na popozycje jakie oferuje PJN,na poziom ludzi jacy tam są. Myślę ,że nie muszę się wstydzić za Pawła Kowala,Marka Migalskiego czy Pawła Poncyliusza.
        Jest też szansa ,aby stworzyć coś nowego i może pożytecznego. Zaprosić do współpracy młodych ludzi, kótrym chce się coś zmienić i wpłynąć na to co się dzieje w okół nich.
        • padre.3 Re: PJN Mińsk Mazowiecki 01.09.11, 08:12
          Wystarczy już darmozjadów
        • cosmo_mmz Re: PJN Mińsk Mazowiecki 01.09.11, 14:23
          Myślę, że powinienes się wstydzić za Pawła Kowala, Marka Migalskiego, Pawła Poncyliusza i resztę postpisowców. I wszystko w temacie.
          • advisor83 Re: PJN Mińsk Mazowiecki 01.09.11, 15:08
            Nie bardzo wiem za co? Za to,że już w PiS nie są czy za to,że byli? Każdy czasem zmienia otoczenie, pracę ba.. poglądy się zmieniają. Zgodzę się,że gdy zmienia się je zbyt często i zaprzecza jednocześnie temu co się mówiło czy robiło kilka miesięcy wcześniej (patrz. Joanna Kluzik-Rostkowska, Bartosz Arłukowicz, Marian Krzaklewski itp) to takie zachowanie można uznać za powód do wstydu.
            Gdy pisałem o tym, że nie muszę się ich wstydzić miałem przede wszystkim na myśli ich styl pracy czy poziomu debaty publicznej. Nie słyszałem z ust żadnego z wyżej wymienionych Panów wypowiedzi,którymi raczą nas Niesiołowski ,Kaczyński czy Palikot.
            • lamutek Re: PJN Mińsk Mazowiecki 05.09.11, 10:13
              naprawde uwazasz ze alternatywa dla wojenki po-pis jest PJN albo moze sld psl??przeciez to ta sama banada okupujaca kraj od ponad 20 lat,zauwaz ze jedyne na co ich stac poza ograniczaniem wolnosci podnoszeniem podatkow to zmiana nazwy partii by tluszcza ich nie kojarzyla z tym co bylo wczesniej uw,ud,pc,aws,kld,zchn...................itd.

ps.jezeli nie widzisz alternatywy dla tych band (ja widze ale nie bede wskazywal) tzn ze nie masz pojecia o scenie politycznej,tej ktora jest poza korytem.
              • advisor83 Re: PJN Mińsk Mazowiecki 05.09.11, 18:41
                9 października bedziemy mieli do wyboru 7 Komitetów Wyborczych. W każdym z nich główną rolę odgrywają ludzie, którzy już pełnili funkcje poselskie a nawet tworzyli rządy. Pisząc o alternatywie miałeś zapewne na myśli Kongres Nowej Prawicy Korwina Mikke, który poza irracjonalnymi pomysłami(np ograniczenia prawa głosu dla kobiet,czy wykscie z NATO) i zachowaniem nie ma nic ciekawego i realnego do wprowadzenia w życie. Owszem ciekawy człowiek,inteligentny i fajne te pomysły...ale w innym świecie.
                Co do Palikota ...........hmmm dla mnie szkoda czasu aby o nim pisać,stawiam go poza nawaias z pozostałymi partiami, nie jest wart aby o nim mówić.
                Z kogoś musimy wybrać czy sie to komuś podoba czy nie.
                • margot_may Re: PJN Mińsk Mazowiecki 05.09.11, 22:49
                  No nie wiem, oprócz palikota, reszta to jakaś patologia: PIS obiecuje, że nie będzie kolejek do lekarzy (śmiech na sali...), PJN da w różnych formach 4,5 tys rocznie na każde dziecko (to ciekawe komu zabiorą, żeby dać?), PSL- oczywiście obiecuje, że nie ruszy KRUSu (cudowna perspektywa), PO- jeszcze się czai, więc nie wiadomo. Palikot nic nie obiecuje i dobrze. Nawet programu nie mają. To się nazywa szczerość.
                  Potrzebny jest ktoś, kto zabierze głosy, tym, którzy pie... takie głupoty, i co prawda Palikot nie nadaje się na takiego lidera, ale z braku laku...
                  • lamutek Re: PJN Mińsk Mazowiecki 06.09.11, 09:50
                    pierwsze slysze o pomysle ograniczania praw kobiet,zreszta to nieistotny nieistniejacy bezdet byle zdemskowac konkurencje,kazdy wybiera co dla niego interesujace mnie interesuje kwestia obciazenia podatkowego a Ciebie pomysl ograniczania praw kobiet(moim zdaniem nieistniejacy),zasada jest prosta nie glosuje na tych ktorzy obiecuja ze cos daja bo zeby jednym dac trzeba zabrac drugim,wybieram wersje mniejszego okradania mnie i wiekszej wolnosci gosp,zerszta z czasem wszyscy bez wyjatku beda zmuszeni przyjac proste banalne rozwiazania ekonmiczne przy walacym sie socjalistycznym ustroju w eu.
                    a Palkikot prosze mnie nie oslabiac,buduje swoj pr na wrogosci wobec kosciola i obiecujac ze da tym i tym i tamtym i jeszcze tamtym typowa sieczka dla malo rozgarnietego chlopsko robotniczego proletariatu..
                    • radiox Re: PJN Mińsk Mazowiecki 06.09.11, 12:46
                      Czy to prawda, że jesteś partia czy jak to zwał po uzyskaniu co najmniej 3 procent poparcia dostaje w jakiejś części zwrot kosztów poniesionych na kampanie?
                      • advisor83 Re: PJN Mińsk Mazowiecki 06.09.11, 16:39
                        www.tvp.info/informacje/polska/korwinmikke-odebrac-prawa-wyborcze-kobietom/1851556
                        1Proszę oto link do wypowiedzi Pana Korwina.
                        2 Jestem za tym,żeby głosować co tam komu w sercu gra czy rozum podpowiada. Nie narzucam,że każdy ma głosować na PJN bo to bez sensu. Jeśli ktoś ma poglądy lewicowe czy chłopskie to niech sobie wybierze tego kto mu się podoba. Nalegam jednak, aby w tą piękną niedzielę 9.10 ruszyć jednak troszkę głową i nie dać się wciągnąć w tą grę medialną PO-PiS, bo w Polsce są jeszcze inne opcje do wyboru.
                        3.Tak się składa,że jestem konsultantem podatkowym i troszkę się orientuje w temacie, uważam,że pomysły o zmniejszeniu w obecnej sytuacji obciążenia podatkowego są nierealne. Realne są za to zwiększenia co jestem pewien,że PO uczyni po wyborach(nawet mogę się założyć)
                        4.Tak partie po uzyskaniu 3 % dostają zwrot części kosztów na kampanie
                        5.Co do Palikota.....ktoś kto promuje morderce ks.Popiełuszki jest dla mnie "zerem"
                        • lamutek Re: PJN Mińsk Mazowiecki 08.09.11, 09:41
                          posluchaj konsultanicie podatkowy to ze TY tak uwazasz to Twoja sprawa(kwestia mozliwosci zmniejszenia obciazen podatkowych) i nie obraz sie ale nie przywiazuje do tego zadnej wagi,wystarczy spojrzec tak po chlopsku bo chyba tylko taka retoryka moze do Ciebie dotrzec ktore kraje i z jakim progami podatkowymi sie rozwijaja(ponad 10%rocznie) a ktore sie sie zwijaja(calkiem blisko nas),umowmy sie czas pseudointelektualnego belkotu powoli dobiega konca.
                          a co do Twojego linku,odtworz sobie na youtube cala wypowiedz i wtedy oceniaj albo i nie bo tak jak wczesniej napisalem nie czas terraz pisac i dyskutowac o prawach gejow,kociele,i innych tematach zastepczych,chyba ze jestes tym kim wczesniej Ciebie nazwalem.
                          • advisor83 Re: PJN Mińsk Mazowiecki 09.09.11, 08:23
                            Nie chce mi się wnikać w szczegóły ale tak właśnie na chłopską retorykę żeby Ci wytłumaczyć " jak krowie na rowie" jak deficyt jest ok 20.000 zł na mieszkańca i rośnie to ty byś jeszcze obniżał podatki??? Skad byś kase skombinował na spłate długu? W obecnej sytuacji gdyby nie przesniesienie pieniedzy z OFE zadłużenie byłoby tak duże ,że VAT wzrósłby do 25%,a że idą wybory to woleli się w kratywną księgowość pobawić i nam VAT podniosą pewnie w styczniu.
                            Wracając do sensu wypowiedzi ja też bymm wolał mniejsze podatki ale w tej sytacji jest to niemożliwe. PJN proponuje zwiększenie dwukrotne progów podatkowych co i tak jest myśle w danej sytuacji dużym ułatwieniem dla ludzi i gospodarki.
                            A co do kobiet i kościoła i gejów -tak to właśnie, że kiedy jak nie teraz pytać o takie rzeczy? Po wyborach to już jest "po ptakach". Jesteśmy w takim,okresie że każdy ma prawo pytać o to co go interesuje. Geje o prawa gejów, księżą o koścół nawet wracając do chłpskiej retoryki jak kogoś interesuje czy mu się kury nieść będą to niech też pyta kandydatów.
                            Potem możemy powiedzieć-SPRAWDZAM. Obiejrzycie sobie spoty PO z przed 4 lat i powiedzicie sprawdzam. Ciekaw jestem wniosków
                        • radiox Re: PJN Mińsk Mazowiecki 08.09.11, 10:43
                          Ja z całego PJN tylko Kowala czuję, ale święta czwórca jest beznadziejna. Ja podziwiam Palikota za to, że gdzie jest jakaś debata zawsze sterczy pod budynkiem stacji TV i "weźcie mnie weźcie mnie" he he he. Dzisiaj rano chyba powtórkę oglądałem Jakubiak mówiła wprost, że w tych wyborach się niedostaną, ale w następnych na pewno.
    • leonmmz Re: PJN Mińsk Mazowiecki 27.06.13, 16:49
      A ja bym tam rozkminił to...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka