Dodaj do ulubionych

O CO NAM CHODZI ?

17.03.06, 06:52
Wiem,że spotkam się od razu z komentarzami o wolności słowa na forum.
Nie mogę jednak zrozumieć jaki jest cel tych potyczek politycznych,docinków i
wyśmiewań z tej czy innej partii.To przecież nie wybory parlamentarne przed
nami a wybory samorządowe.Każdy ma jakieś przekonania polityczne czy religijne.
Ale nie daj Boże,żeby miały one wpływ na sposób zarządzania naszym miastem.
Czy osobom,które nie mogą się powstrzymać od takich politycznych komentarzy
chodzi o to,aby zrazić do swych poglądów na sytuację ekonomiczną
Łomianek,wodę,kanalizację,drogi itd itd innych czytających,którzy akurat są
innych przekonań politycznych ?
Żeby nas podzielić ? Czy nie wystarczająco próbują nas podzielić obecne władze
miasta ? Nie mówiąc już o tym,że dziwiłbym się,gdyby wśród forumowiczów nie
byli zwolennicy obecnych burmistrzów.
Mnie też denerwuje GŁ,tuba burmistrza.Też jestem oburzony graniem na uczuciach
religijnych mieszkańców na zasadzie : skoro burmistrzowie są tak religijni,to
znaczy uczciwi,a jeśli uczciwi,to dobrze rządzą !!!???To jest ich strategia
wyborcza.Mają do tego prawo.
Ale nie chcę być wrzucany przez moich przeciwników do worka "oszołomów".
Chcę mówić i pisać o faktach.Wyłącznie.I taką strategię Państwu proponuję.
A jak dojdzie do wyborów parlamentarnych,to zagłosuję zgodnie ze swym
sumieniem i przekonaniami.
Poza tym chciałbym,aby wszelkie wystąpienia obecnej "opozycji"
łomiankowskiej,były odczytywane przez wyższe Władze i Urzędy również wyłącznie
MERYTORYCZNIE.Bez podtekstów politycznych,które napewno będzie się starano nam
przypiąć.
Obserwuj wątek
    • frags Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 09:15
      Brycezion ma trochę racji. Polityka makro jest dobra na forach politycznych,
      albo u cioci (fragsa, np krzysiu...) na imieninach. Po co ta dyskusja o
      wyższości Donalda nad Kaczorem i Andrzeja nad Romanem - nie wiem, myślę, że nie
      ma ona sensu, bo jest jak jest i piłka na naszym boisku będzie dopiero kiedy
      rozpisane zostaną następne wybory parlamentarne i będziemy się zastanawiać na
      kogo głosować. Znacznie fajniej jest czytać święte głosy oburzenia szczęśliwych
      posiadaczy szamba, dowiedzieć się gdzie jest najlepszy chleb, albo czy i kiedy
      będzie kładka prowadząca do włości Papirusów ( :))) ). Piszę te słowa dlatego,
      że dostrzegam pewne niebezpieczeństwo. Polityka parlamentarna to sprawa na
      której znają się wszyscy, jeśli zaleje nas fala politycznej debaty będzie
      wściekle nudno. Nie wiem, czy się jasno wyrażam, mam dzisiaj skrzywione
      spojrzenie na świat po wczorajszej wigilii Patryka.
      • kmsanczia Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 09:44
        A ja myślę, że niewinne żarty nt romko-endriu-kaczorów są jak najbardziej na
        miejscu i nikomu nie szkodzą; ten sam kaliber co żarty z ptasiej grypy (temat w
        końcu poważny). To są osoby publiczne i krytyka jest wpisana w ich wysokie
        diety. ;) Co innego chamskie odzywki nt PO, ale oczywiście tego niektórzy w
        szale obalania pewnej osoby nie potrafią dostrzec. Nie jestem fanką żadnej
        partii, bo oni nie są żadnymi bogami ani idolami, mogę najwyżej poprzeć niektóe
        poglądy a inne odrzucić, jak dotąd nie pojawiło siętakie ugrupowanie polityczne,
        które by nie kombinowało, nie kradło, nie kłamało i naprawdę chciało coś zrobić
        dla Polski.

Oczywiście chamskie odzywki pod adresem współforumowiczów to zupełnie inny
        kaliber i na to nie można się godzić.
    • randolff Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 09:43
      Nie bardzo rozumiem w czym problem. To jest "tylko" forum internetowe. Skoro
      można tu dyskutować o fekaliach, winie, kinie to chyba o moherze i Lepperze
      również...
    • drabbu Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 09:59
      Obu Panów bardzo jednak proszę o dostrzeżenie, że potyczki polityczne i docinki
      na naszym forum chyba NIE SĄ bardzo serio, a w każdym razie jeszcze im daleko
      do zacietrzewienia i wrogosći na tzw. poważnych forach politycznych. Dla mnie
      zamieszczenie odnośnika do śmiesznego rysuneczku to po prostu okazja do
      uśmiechu dla siebie i innych, sądzę, że tak samo dla Dziekanoszczaka. Nie
      wytaczajcie Panowie haubic i innej broni pancernej na wróble. Wydaje mi bardzo
      wątpliwe, żeby ktoś, kto jest czy to za czy przeciw naszej obecnej władzy
      gminnej mógł zmienić zapatrywania akurat pod wpływem satyrycznego tekstu
      politycznego czy rysunku. Chcemy czy nie, bieżące sprawy polityczne przesiąkają
      wszystko, a na forum są akurat traktowane z przymrużeniem oka.
      • frags Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 10:27
        Może faktycznie macie rację. Traktuję forum z przymrużeniem oka, o gustach nie
        dyskutuję. Moja obawa wynikała raczej z tego, że w politycznej dyskusji łatwo
        się zatracić i po pewnym czasie mówić tylko o polityce, ale jak widzę po
        przyroście wątków temu forum to nie grozi na szczęście.
        • papirus22 Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 11:03
          fragi jak Ty wyładniłes, zrobiłes sie miły słodki, świetnie- nasze dyskusje nie
          poszły na marne. Szkoda,że tak długo się babrałeś, rozumiem, że to nowy etap
          życia fragsa i sie z tego cieszę:)))
          • frags Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 11:06
            Nie jest tak źle Papirus :)) po pierwsze mam kaca, po drugie czekam na wiosnę,
            po trzecie jak nie widzę głupot wypisywanych przez innych, to się nie staję
            złośliwym, agresywnym gnomem.
            • papirus22 Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 11:10
              co ty opowiadzasz zazwyczaj zaczynasz nawet dwa watki wczesniej rzuciles
              granatem zaczepnym w ciocie i krzysioma. tak niby mimochodem:)
              • frags Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 11:12
                papirus, przynajmniej Ty nie mów delikatnie mówiąc nieprawdy. Ciocia o ile
                pamiętam zaczepiła mnie po chamsku pierwsza.
                • kmsanczia Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 11:13
                  Ciocia cię nie lubi, ale za to Mama broni, wszystko w rodzinie. ;)
                  • frags Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 11:14
                    Ciocia to efekt rozdwojenia jaźni pewnego pana. Mama natomiast jest z krwi i
                    kości, taka między nimi różnica.
                • kmsanczia Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 11:14
                  frags napisał:
                  > papirus, przynajmniej Ty nie mów delikatnie mówiąc nieprawdy

No właśnie Papi, po prostu nie łżyj. ;-))
                  • frags Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 11:15
                    Mam wzorem krzysioma dołączyć sygnaturkę??? :)))) Krzysiom pewnie zaraz jakąś
                    nową wymyśli. Wymyśli w tym przypadku to słowo nieco na wyrost, ale zobaczymy.
                    • kmsanczia Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 11:28
                      Uważaj bo Krzysiom w delegacji, wróci stęskniony i zaraz się zacznie. ;-))
                      A skąd wiesz, że to on jest Ciocią? Ja bym stawiała na kobietę.
                      • frags Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 11:31
                        Wiem i tyle.
                • papirus22 Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 11:27
                  Zacytuję a Ty odpowiedz co tu jest nieprawdą?
                  "Brycezion ma trochę racji. Polityka makro jest dobra na forach politycznych,
                  albo u cioci (fragsa, np krzysiu...) na imieninach"
                  a ja napisałem:
                  "co ty opowiadzasz zazwyczaj zaczynasz nawet dwa watki wczesniej rzuciles
                  granatem zaczepnym w ciocie i krzysioma. tak niby mimochodem:)"
                  następnie Ty:
                  "papirus, przynajmniej Ty nie mów delikatnie mówiąc nieprawdy. Ciocia o ile
                  pamiętam zaczepiła mnie po chamsku pierwsza. "
                  a teraz ja- miałem na myśli ten watek tu i teraz a nie co ciocia napisała dwa
                  miesiące temu i dalej napisałem, że rzucasz granatem zaczepnym pisząc o czym
                  innym, a robisz to pewnie po to aby sprowokowac ciocię i Krzysioma i gdzie tu
                  moje mówienie nieprawdy.
                  Pisząc o czyms innym zaczepiasz i to też chciałbym abys zmienił, bo zaraz
                  wejdzie ciocia Ci odpisze i znowu będzie szambo:(
                  Po co to, a kac nie daje usprawiedliwienia:)
                  • frags Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 11:31
                    Ok, ok, ok. Nie strzelaj papirusie. Już rozumiem. Myślałem, że masz na myśli
                    całokształt powiedzmy moich owocnych kontaktów z ciocią (swoją drogą ciekawe,
                    czy on jak się staje ciocią zakłąda majtki damskie itp?). W myśl zasady "w
                    życiu trzeba szeroooko", staram się objąć wszystkie piękne posty cioci. To
                    daje lepszy obraz ytuacji, niż postrzeganie wycinków. A ciocia nie wejdzie.
                    Jest w terenie, w zachodniopomorskiem.
                    • papirus22 Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 11:36
                      tY się chyba baaardzo nudzisz i dlatego prowokujesz...
            • ciociafragsa Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 12:14
              frags napisał:
              jak nie widzę głupot wypisywanych przez innych,

i nawet kac cię nie usprawiedliwi. Jako dobra ciocia poleciłabym ci albo klina
              i ogórek, albo Alka Seltzer. Koniecznie mam ci przypominać, jak dużo
              nieciekawych odzywek i niewybrednych epitetów wysłałeś na początku do swoich
              Kolegów i pod adresem ich miejscowości? potem też i nawet teraz. Pewnie też
              byłeś pod wpływem... i w stanie wskazującym na...tak?
              Znowu się biedaku, zaczynasz gorzko żalić, jak to cię źle tu traktują i
              zaczepiają. Oj, Fragsie, Fragsie... szczery mi cię żal.
              twoja coraz mniej cię kochająca ciocia Kasia.
              • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 12:15
                jeeest... a już myślałem, że w zachodniopomorskiem nie ma komputerów!
                • lashana1 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 13:04
                  I jak zwykle masa osobistych wycieczek. A w mojej ocenie Łomianki to nasza mała
                  ojczyzna. Jest zagrożona przez nadmierny woluntaryzm obecnego szefa. Dlaczego?
                  Nie będę pisała, bo tego na forum napisano tomy, a jak ktoś jest bardziej
                  ciekawy to niech przyjdzie na komisje lub sesję rady miejskiej i niech sam
                  zobaczy i oceni krytycznie. Wracając do małej ojczyzny. Możemy podzielić się na
                  partie, partyjki, kluby, klubiki, komitety i komiteciki. Możemy wybrać tysiące
                  kandydacików na radnych i burmistrzów. Efekt będzie jeden, obecna opcja
                  zwycięży. W dodatku pamiętajmy, że mieszkaniowi popierającemu SLD, jak tez
                  drugiemu zwolennikowi LPR tak samo zależy na tym by w gminie dobrze się działo.
                  Chce dogi, wodociągu, oświetlenia, sprawnego wszyscy taniego urzędu … Chyba
                  wszyscy jesteśmy zmęczeni nie zawsze zrozumiałymi wojnami w sejmie, i raczej nie
                  chcemy tego samego w gminie. Jeżeli więc nie chcemy obecnych władz powinniśmy
                  się zjednoczyć. Bo w jedności siła.
                  • kmsanczia Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 13:08
                    lashana1 napisał:
                    > Możemy podzielić się na
                    > partie, partyjki, kluby, klubiki, komitety i komiteciki.
                    > W dodatku pamiętajmy, że mieszkaniowi popierającemu SLD, jak tez
                    > drugiemu zwolennikowi LPR tak samo zależy na tym by w gminie dobrze się działo.

Idealist(k)a z ciebie Lashano. :)
                    • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 13:17
                      W dodatku pamiętajmy, że mieszkaniowi popierającemu SLD, jak tez
                      > > drugiemu zwolennikowi LPR tak samo zależy na tym by w gminie dobrze się d
                      > ziało.

Powinno być chyba nie mieszkaniowi, ale mieszkaniu. Mieszkanie popierające SLD
                      i mieszkanie popierające LPR jak dojdą do porozumienia to stworzą segment, a
                      jak dojdą jeszcze mieszkania PSL-owskie, PiS-owskie i Po-wskie, to już będzie
                      cały blok. :)))
                      • j46 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 13:38
                        O fagsiu biedna lashana dopuściła się literówki, a ty spostrzegawcze dziecko się
                        tego uczepiłeś. I jak zwykle rozmywasz problem. Noże to co napisała jest
                        idealistyczne, może naiwne, ale czy głupie i beznadziejne. Widocznie już dawno
                        ktoś na Ciebie nie warczał. Wiec robię to
                        wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
                        • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 13:42
                          Noże to co napisała jest
                          > idealistyczne, może naiwne, ale czy głupie i beznadziejne. Widocznie już dawno
                          > ktoś na Ciebie nie warczał. Wiec robię to
                          > wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

jak widzę j46 nie tylko warczysz, ale wyciągasz noże. Łomianki krainą nagich
                          noży???
                          • robert_58 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 13:52
                            :-))))))

w temacie a w treści
                            wyszło jak zwykle
                            • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 13:58
                              Jak to w Łomiankach, miał być mecz, ale zginęła piłka, miał być pług, ale to
                              nie był pług, tylko solarka i nie z Łomianek tylko z GDDKiA itp.
                              • j46 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 14:28
                                Z tresci wynikała zupełnie inna idea. A ty przecząc swej niewatpliwej
                                inteligencji, czepiłeś się oczywistego błędu. Mógłbyś dać spokuj takim
                                głupstewkom. A Ty nie. Więc zrobiłem to co zrobiłem. Jeżeli przez
                                wrrrrrrrrrrrrrr.... nadepnąłem na odcisk zbyt mocno to przepraszam. Jako dysgraf
                                doceniam takie problemy.
                                A sprawa poważna. Napewno w jedności siła. Napewno jesteśmy różni, co jednak nie
                                oznacza, że nie mamy wspólnych celów. A partie jak dotychczas działają
                                generalnie w skali makro, a gmina to dla nich skala mikro. Trzeba próbować
                                szukać wspólnego języka dla załatwienia wspólnych spraw. Wiem że to banały i
                                komunały. Ale jak to inaczej wyrazić. Jak przekonać pozostałych. To problem.
                                Uszanowania
                                • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 14:34
                                  Żartowałem j46, jeśli naprawdę jesteś dysgrafem więcej nie będę. Pytasz jak
                                  zjednoczyć itp. Moim zdaniem nie da się zjednoczyć kogokolwiek wokół forum. Z
                                  wielu przyczyn, choćby dlatego, że forum w kwestii Łomianek jest bardzo
                                  zamknięte, nie dopuszcza dyskusji. Jedni odchodzą, innych to zaczyna śmieszyć.
                                  A na odcisk nie nadepnąłeś, przecież forum to jednak zabawa, spodobało mi się
                                  Twoje warczenie,
                                  Pozdrawiam

• papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 15:16
                                    Frags Ty masz na pewno dzis kaca:)nie opowiadaj głupot, jakie forum zamknięte:(
                                    Jakby było zamknięte to byś tu nie pisał, a tak piszesz wszystko co Ci się
                                    podoba. Czy ktos Ciebie cenzuruje,czy ktos Ciebie wylogowuje. Czy to cos złego
                                    mieć swoje zdanie i je wyrażać. odpowiem -NIE, nie jest.
                                    Zamknięta to jest GŁ i jej łamy, a forum jest otwarte, każdy może sie
                                    wypowiedziec nawet bajmot i spółka pisze pod różnymi loginami, a że się z nim
                                    nie zgadzamy to znaczy że co -jest zamknięte, gdybyś patrzył na to wszystko
                                    obiektywanie to bys doszedł do wniosku że może mamy rację krytykując Sokoła.
                                    Zwróć uwagę, że ja dalej czekam juz półtora roku, aż ktoś napisze o tych
                                    pozytywnych dokonaniach sokoła i jakos jeszcze nikt nie napisał:(
                                    • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 15:19
                                      Pisać każdy może to fakt. Każdy - powiem przewrotnie ma swoją ciocię jak sobie
                                      na nią zasłuży.
                                      • robert_58 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 15:51
                                        forum dla łomiankowiczów
                                        łamianki dla forumowiczów
                                        wszasy dla wczasowiczów
                                        • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 15:53
                                          masło dla maślanki
                                        • papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 15:53
                                          Forum o Łomiankach jest dla mieszkańców Łomianek, nie da się tego ukryć, a
                                          swoja drogą Robert gdzie Ty mieszkasz, nie chodzi o konkretne dane-może w Łomży
                                          albo w Kamieniu Pomosrskim?
                                          :)))
                                          • robert_58 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 15:58
                                            Papirus
                                            trafień brak
                                            czekam
                                            • papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 15:58
                                              w Markach?
                                          • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 15:58
                                            Papirus ma rację. Robert nie mieszkasz w Łomiankach i w ogóle. A piszesz sobie
                                            jakbyś mieszkał. Powinna być jakaś blokada. Np na forum o Łomiankach może się
                                            pisać po zalogowaniu i wprowadzeniu numeru dowodu osobistego. System na tej
                                            podstawie sprawdza zameldowanie i jak ktoś nie jest z Łomianek wywala. Potem
                                            dojdziemy do skanera linii papilarnych i rogówki. A szczytem techniki będzie
                                            skaner śliny. Przed zalogowaniem delikwent będzie pluł na monitor i czujnik z
                                            DNA śliny wydobędzie dane osoby. Sprawdzi, czy pluj jest z Łomianek, czy nie.
                                            • papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 16:03
                                              frags nie pajacuj, pytam sie tylko gdzie mieszka, ja mieszkam w Łomiankach-
                                              nawet jestem tu zameldowany i płace wszystkie podatki i opłaty-poza
                                              adiacencką :)
                                              • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 16:04
                                                Gratuluję papirus. Ale pomyśl - skaner linii papi-larnych...
                                                • papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 16:04
                                                  albo frag-ment spojówki:)
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 16:05
                                                    noo, ewentualnie rob-gówki
                                              • robert_58 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 16:05
                                                ach Papirus
                                                o to chodzi

mieszkam pod Kamieniem
                                                meldunku nie mam
                                                podatków nie płacę
                                                tego na "a..." też nie
                                                • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 16:06
                                                  Nie mieszkasz pod Kamieniem, bo byś nie zdążał do pracy tam, gdzie Cię
                                                  namierzył Brycezion.
                                                • papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 16:06
                                                  wstydzisz sie miejsca swojego zamieszkania, napisz, że w arszwie, jak to prawda
                                                  i koniec nic więcej nie trzeba z tego robic 40 wpisów, aaaa zapomniałem gonimy
                                                  Ciechanów:O
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 16:07
                                                    Gonimy Ciechanów. Jescze trochę i będziemy tak fajni, jak Ciechanowianie.
                                                    Super. Zawsze moim marzeniem było przegonienie Ciechanowa.
                                                  • papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 16:08
                                                    Wiem o tym, to gdzie Robert mieszka w końcu, chyba nie w Ciechanowie
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 16:09
                                                    jak wiesz, to po co pytasz?
                                                  • robert_58 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 16:29
                                                    jakaś dziwna cisza ...
                                                    podstęp będzie czy co?
                                                  • papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 16:50
                                                    Nigdzie nie napisałeś, chciałbym abyć własnie napisał, czy to tajemnica?
                                                  • robert_58 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 17:13
                                                    jakie chcesz abym teraz oświadczenie złożył?
                                                  • kmsanczia Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 17:45
                                                    Ocho, Robi się oświadcza, dobrze trafiłam. ;-))
                                                  • papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 17:59
                                                    wystarczy, że w końcu napiszesz gdzie mieszkasz, czy to jest trudne.
                                                  • robert_58 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 16:08
                                                    nie wstydzę się
                                                    pisałem o tym kilkakrotnie
                                                    Ty również o tym wiesz, więc do czego zmierzasz?
                                                  • papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 18:15
                                                    Robert czyzbys się wystraszył, nas takich oszołomów:)
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 20:38
                                                    Papirus, to jest oszołomstwo. Wiesz, gdzie Robert mieszka i domagasz się od
                                                    niego oświadczenia na forum. Nie wiem po co i na co. Domagasz się lojalki?
                                                    Niesmaczne.
                                                  • papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 20:42
                                                    Robert pisał, że mówił o tym wielokrtonie, to pokaż mi gdzie, nie chcę żadnej
                                                    lojalki, tylko chcę wiedzieć., takiego wieśniaka się boicie, Ty z TV, Robert z
                                                    Wawy, a ja autochtom nędzny co ciagnikiem jeździ, śmiało, tylko chciłąym
                                                    wiedzieć, co innego się domyślac a co innego po prostu napisac. Ale Wy macie z
                                                    tym problem, fragi a nie miałes być dzis u ambasadora na raffaello?
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 20:49
                                                    Impra, skądinąd wspaniała, za którą Mamie i Jej przesympatycznemu Mężowi
                                                    serdecznie dziękuję, była wczoraj. Czy Ty papirus masz jakiś kompleks Łomianek?
                                                    Nie rozumiem dlaczego. Przecież wiele osób tu piszących nie raz i nie dwa
                                                    pisało, że przeniosło się do Łomianek z Warszawy. Ja, o ile pamiętam pisął o
                                                    tym esscort, krzysiom, iod. Robert, tu chyba nie zdradze tajemnicy, bo sam tego
                                                    nie krył buduje dom w Łomiankach, a mieszka w Warszawie. Cóż w tym dziwnego,
                                                    albo zdrożnego? Skąd w atobie tyle złośliwości? Zazdrość? Kompleksy??? Nic nie
                                                    rozumiem, bo ani dla jednego, ani dla drugiego nie widzę powodów.
                                                  • papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 20:53
                                                    tylko pytam, a Ty już zrobiłes do tego otoczkę i jesteś złosliwy. Dlaczego
                                                    odpwoeidz zajęła Wam 20 postów:)
                                                    Tak mam straszny kompleks, że nie jestem z w-wy. Sorry dla warszawa to szazyna
                                                    blokowisk i smród spalin, niestety tak mi się kojarzy do którego gdybym nie
                                                    musiał to bymnie wjeżdzał, wolę zdecydowanie Kraków, Gdańsk, Wrocław, Toruń, a
                                                    tak naprawdę wolę wieś, Łomianki takie już nie są, ale mozna zachowac
                                                    przynajmniej ich charakter, powiązany z przyrodą, mołmiasteczkowiością. Bo to
                                                    jest piekne, tak blisko i tak daleko.
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:05
                                                    Mam dość tych bredni o Warszawie w zasadzie powinienem zachować podobny styl,
                                                    co Robert i w ogóle nie wdawać się w tą idiotyczną dysputę, ale skoro chcesz...
                                                    Łomianki to błotnista dziura z fatalną infrastrukturą, siatką ulic wzorowną na
                                                    dawnej wsi, z których nie da się w żadnym razie zrobić owego zielonego
                                                    miasteczka. Pozostaną zawsze satelicką sypialnią wielkiego miasta, które będzie
                                                    rozrastało się tuż obok i będzie zasilało Łomianki nowymi lokatorami. Po pewnym
                                                    czasie zresztą moim zdaniem autochtoni znikną, zostaną wykupieni. A w
                                                    Łomiankach rozbuduje się stołeczna sypialnia okolona supermarketami ulokowanymi
                                                    w łączniku między Warszawą a Łomiankami i hurtowniami które powstaną na trasie
                                                    w kierunku Modlina. Takie jest moje zdanie. Ziemia zapewne będzie drożeć, wraz
                                                    z rozbudową komunikacji, doprowadzenie metra do Młocin i wybudowanie mostu -
                                                    nieważne kiedy to nastąpi, oraz łącznika autostrady spowoduje, że na inwestycji
                                                    tu da się przyjemnie zarobić. Warszawy jak widzę nie znasz, znać nie chcesz.
                                                    Małomiasteczkowy kompleks Ci na to nie pozwala - trudno, Twoja sprawa. Nie pisz
                                                    głupot i będzie OK.
                                                  • kmsanczia Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:06
                                                    Widzę chłopaki że dzielnie nabijacie licznik.
                                                  • janek9912 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:08
                                                    obraził Łomianki - precz z fragsem na szubienicę z nim
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:09
                                                    jejku, janek. Aż tak???
                                                  • janek9912 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:12
                                                    jesteś wykluczony z naszej społeczności chyba że to odpokutujesz albo wycofasz
                                                    to co napisałeś
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:17
                                                    A jaka jest pokuta?
                                                  • janek9912 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:19
                                                    frags napisał:

> A jaka jest pokuta?

Posprzątać i odśnieżyć ulicę papirusa
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:43
                                                    Ufff, Janku dzięki. Ulica chyba niewielka, a poza tym odwilż odwala za mnie
                                                    robotę. )))))
                                                  • janek9912 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:48
                                                    Czyli nie jestem okrutny
                                                  • papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:11
                                                    Fragi jaki Ty mało logiczny dzis jestes pewnie to efekt kaca. Po co sie
                                                    wprowadziłes tutaj do tej błotnistej dziury, z siatka ulic wzorowanych na
                                                    dawnej wsi:)
                                                    Wproawadzając sie tutaj stałes się wieśniakiem, małomiasteczkowym fragem,
                                                    śpiącym tu. Jednak chcac nie chcac utożsamiaż się z ze mną wiśniakiem piszać na
                                                    wiśniackim forum o wiesniakach i do wiesniaków. Tak jestem wiesniakiem i cieszę
                                                    się że powiększasz nasze grono. Mze kupimy wspólnie ten traktor z dotacji
                                                    unijnych i będziemy mogli orać pola nieodrolnieone, to jak składasz się:)
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:16
                                                    Pisałem już o tym, ale czego się nie robi dla papirusa. )))

1. kupiłem tu segment, bo był tani i gotowy do zamieszkania.
                                                    2. Dojazd do Warszawy jest b. dobry
                                                    3. Podobał mi się basen
                                                    4. Traktuję Łomianki jak sypialnię z zaletami - czyste powietrze, w weekend
                                                    jest gdzie połazić

Traktor powiadasz... hmmm. Mam inny pomysł - cąłkiem poważnie. Widziałem
                                                    niedawno w Suzuki quada. kosztowął chyba ze 30 tysięcy, ale miał kolosalną
                                                    zaletę. W cenie był spory pług śnieżny. Myślę, czy nie pokombinować z czymś
                                                    takim na przyszły rok. Quady są bardzo silne, a ten lemiesz spokojnie za jednym
                                                    zamachem odgarnie pół Jeziornej i innych ulic jej szerokości. Może by się
                                                    zrzucić, albo zaproponować gminie?
                                                  • papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:18
                                                    no widzisz nie masz doświdczenia, to musi być traktor, ewentualnie traktorek w
                                                    lato koszący tarwniki a zima odśniezający, jak chcesz mieszkać na wsi to musisz
                                                    się paru rzeczy jeszcze nauczyć.
                                                  • kmsanczia Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:29
                                                    frags napisał:
                                                    > 1. kupiłem tu segment, bo był tani i gotowy do zamieszkania.
                                                    > 3. Podobał mi się basen

Segment z basenem? A gdzie to cudo?
                                                  • krzysiom1 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:31
                                                    Basen stracił z 1m wody i zarasta trzciną....
                                                    Tylko jak on wpadł na to że to basen?
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:43
                                                    ICDS Sanczis mi się spodobał...
                                                  • mazowianka Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:25
                                                    i tak oto frags zmęczony przepychankami z papirusem,
                                                    poszedł spać w tej "błotnistej dziurze zwanej Łomiankami",
                                                    jadąc autem ulicą fraksa,proszę o zachowanie ciszy,
                                                    bo się nam biedak nie wyśpi:))
                                                  • papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:26
                                                    staram się powlaczyc o ten licznik ale frags w końcu zrozumiał co robił do tej
                                                    pory:)
                                                  • papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:44
                                                    Fragi no nie denerwuj się my tu mmy takie poczucie chumoru po 5 latach się
                                                    przyzwyczaisz:)
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:45
                                                    Ja się nie denerwuję. Czajnik musiałem odkamienić, bo woda wyglądąła jak zupa.
                                                    Woda tu też świetna.
                                                  • krzysiom1 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:45
                                                    O! Fragsio się zdenerwował?
                                                  • krzysiom1 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:46
                                                    Tylko frags nie mysl za duzo.
                                                    Dowiedziałem się od papirusa a nie wiem o co chodzi.
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:49
                                                    krzysiom1 napisał:

> Tylko frags nie mysl za duzo.
                                                    > Dowiedziałem się od papirusa a nie wiem o co chodzi.

Czytając taki mądry post jak ten mam wrażenie, że krzysim już powinien iść do
                                                    łóżeczka. Dobranockę krzysiom widział, damskich majtek dzisiaj chyba już nie
                                                    założy, no, to lulu chyba, co?
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:44
                                                    I wolno jedźcie, bo dziury cholerne, jak to w dziurze...
                                                  • papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:46
                                                    ciągnikiem się da:)
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:47
                                                    papirus22 napisał:

> ciągnikiem się da:)
                                                    co? przejechać jeziorną, odśnieżyć, czy odkamieniować czajnik???

• papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:48
                                                    przejechac ulica i kamieć tez pociagnie:)
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:49
                                                    Ile takie cudo kosztuje?
                                                  • papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:56
                                                    nie mam pojęcia moze ktos nam pomoże mozna by świadczyć usługi rolnicze
                                                  • krzysiom1 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:57
                                                    SKR zakładamy?
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:58
                                                    Sternicki ma ciągnik, pewnie wie gdzie sie toto kupuje.
                                                  • janek9912 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 22:01
                                                    frags napisał:

> Sternicki ma ciągnik, pewnie wie gdzie sie toto kupuje.
                                                    znasz Sternickigo to ciekawe
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 22:02
                                                    Znam!!! Bylem na jednej komisji, którą prowadzil i wprawil mnie w zachwyt.
                                                  • janek9912 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 22:04
                                                    tak myślałem
                                                  • papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 22:02
                                                    on go zna z opowiadań, raz był na komisji i widział, ale dalej twierdzi że
                                                    wszystko jest ok.
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 22:05
                                                    Sternicki jest cool. Nieprzemakalny i wielki
                                                  • janek9912 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 22:12
                                                    frags napisał:

> Sternicki jest cool. Nieprzemakalny i wielki
                                                    gratuluję kumpla

frags jest kumplem Sternickiego
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 22:14
                                                    Nooo pewnie, że tak. Rozmawiałem z nim raz, słyszałem o nim jedną śmieszną
                                                    historię. Kumplujemy się na całego )))
                                                  • papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:59
                                                    tak jest frgasa mianujemy kierownikiem SKR. Będzie dbał i dysponował sprzętem:)
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 22:01
                                                    OOO takkk, będę na pewno.
                                                  • krzysiom1 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 22:02
                                                    Może się chłop trochę dowartościuje?
                                                    Przyjmie do pracy kilka wieśniaczek i dopiero będzie brylował!
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 22:03
                                                    krzysiom dalej nie śpi??? Bo jutro krzysiom zaśpi na magazyn Ziarno, a to
                                                    program w sam raz dla niegrzecznych chłopczyków.
                                                  • papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 22:05
                                                    fragi a jaki ty program wydajesz w tej jak ona tam telewizji, tyle o niej
                                                    słyszłem, a jeszcze nie widziałem. Skoro masz jakis wazny numer to pewnie cos
                                                    tam wydajesz?
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 22:06
                                                    nie wydaję. Wydaje mi się że wydaję - zapytaj cioci, już wróciła, jak mniemam...
                                                  • papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 22:07
                                                    eeee tam Ty masz ten waż ny numer nie ja ani ciocia
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 22:10
                                                    Ale ciocia wie najwięcej, no cioć wskakuj w damskie majty i loguj się!
                                                  • papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 22:16
                                                    fragi Ty chyba masz jakąs obsesję z ta ciocia. Zastanów się czy na pewno nie
                                                    strzelasz w płot
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 22:17
                                                    strzelam i trafiam, zapewniam Cię. Cioć jest już odnaleziony.
                                                  • papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 22:18
                                                    oj z tego co wiem, to się mocno mylisz, ale każdy ma prawo do błędów:)
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 22:19
                                                    mylłem się, fakt, ale dzisiaj od pewnego momentu już się nie mylę. Technika
                                                    jest nieomylna...
                                                  • papirus22 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 22:20
                                                    jakby tak było to samoloty by nie spadały:)
                                                  • frags Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 22:21
                                                    Ale trafialność jest niezła, jak w Biurze Numerów
                                                  • kmsanczia Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 21:59
                                                    www.republika.pl/ciagniczki/tvo.html

Przyznajcie się chłopaki, czyje to zdjęcie? ;-)
                                                  • mazowianka Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 22:20
                                                    Fraks jedzie na objazd Łomianek:))
                                                  • jorybka1 Re: Fragsiu, Fragsiu, a ty znowu swoje... 17.03.06, 22:23
                                                    Tylko niech pług snieżny doczepi, z pożytkiem pojedzie. Resztki zimy sprzątnie.
    • kmsanczia Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 22:30
      O co nam chodzi?
      • papirus22 Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 22:32
        o nic zabiecie wolnego czasu licznik, sokoła nic więcej-to taka rozrywka
        • frags Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 22:33
          Kurde, napisaliśmy papirus to samo w tym samym momencie ))))
      • frags Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 22:32
        O liczbę, o zabawę, o rozmowę... Sanczis co za pytanie???
        • kmsanczia Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 22:33
          No bo juz przekroczyliśmy magiczne 30 tys. więc myślała, że troche przystpujecie. ;)
          • kmsanczia Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 22:34
            Klawiatura mi nie reaguje, zaczynam pisać jak ci dysgrafiko-dyslektycy. ;)
            • frags Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 22:35
              Walczymy o 40 000
              • kmsanczia Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 22:35
                Jesa, dajcie odpocząć!
                • kmsanczia Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 22:36
                  Bijemy się o złotą patelnię?
                  • frags Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 22:37
                    i traktor
    • frags Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 22:45
      podoba mi się ten wątek. Ma fajny tytuł Jak odezwa "O co walczymy, dokąd
      zmierzamy?" Jest pogmatwany, pokręcony, wielotematyczny. Głosuję za tym, aby
      uznać go za wątek wzorcowy!
      • kmsanczia Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 22:46
        e, były lepsze
        • frags Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 22:47
          Ale ten ma wszystko - tytuł, treść, wtręty i wykręty, no i jest dłuuugiii
          • kmsanczia Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 22:49
            No tak, tobie się podoba bo wpadła twoja ciocia. Ale nie było moich ulubieńców,
            więc dla mnie wątek się nie liczy. ;)
            • frags Re: O CO NAM CHODZI ? 17.03.06, 22:51
              Cholerka, moze fakt. Pogłębiam moje studia nad empatia, zatem zgadzam sie z
              Tobą - jak będą Twoi ulubieńcy spróbuję żeby pojawił się i cioć, wtedy będziemy
              mieli jeden wielki wątek...
              • robert_58 Re: O CO NAM CHODZI ? 18.03.06, 22:58
                O
                chwilę mnie było a tutaj ...
                wspominacie mnie ...
                tęskinice ...
                miłe ...
                • iod Re: O CO NAM CHODZI ? 19.03.06, 00:33
                  podbijam wyżej, ładny temat

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się