Dodaj do ulubionych

autyzm-terapia-Mińsk amzowiecki okolice

16.12.13, 08:12
Kochani powiedzcie gdzie w Mińsku Mazowieckim lub okolicach mogę uzyskać terapie dla dziecka autystycznego ??? i czemu Oddział Krajowego Towarzystwa Autyzmu Mińsku został zamknięty ??? takie znalazłam info w internecie - czy to prawda ? jeśli tak to czemu ? Nie był potrzebny ? Mam jeździć z dzieckiem do Warszawy ? :((( czy ktoś ma jeszcze taki problem ? :( Odpiszcie...
Obserwuj wątek
    • etiena Re: autyzm-terapia-Mińsk amzowiecki okolice 16.12.13, 10:18
      W Centrum Usprawniania na Mireckiego ( 514-160-439)- jeżeli macie diagnozę pomogą załatwić dofinansowanie - są tam wszystkie potrzebne terapie
      • coteraz0 Re: autyzm-terapia-Mińsk amzowiecki okolice 16.12.13, 16:50
        jest tylko jedno takie meijsce w Mińsku i okolicach ? NIe ma tu innych dzieci autystycznych ? Chciałabym móc porozmaiwac z innymi rodzicami... etina a ty ze swoim dzieckiem byłaś w tym meiscu coś możesz więcej o nim powiedziec ?
      • etiena Re: autyzm-terapia-Mińsk amzowiecki okolice 16.12.13, 19:44
        Byłam i nadal chodzę na biofeedback - ogromna poprawa ( moje dziecko nie ma autyzmu) ale przychodzi tam dużo dzieci z autyzmem w różnym wieku w poczekalni na pewno z kimś porozmawiasz
        • kropkaa17 Re: autyzm-terapia-Mińsk amzowiecki okolice 17.12.13, 19:23
          A może Ewa-med?
          Ja tam chodzę z synem z powodu zaburzeń rozwojowych ale też podejrzeniem autyzmu. Ma psychologa, logopedę i SI.
          Na razie jest obserwowany czy to na pewno to, dr powiedziała że jeśli będzie potrzeba to nas pokieruje dalej (diagnoza itp) ale czy się potwierdzi czy nie na zajęcia jak najbardziej możemy chodzić.
    • mm1501 Re: autyzm-terapia-Mińsk amzowiecki okolice 19.12.13, 22:05
      Ja chętnie z Tobą porozmawiam. Napisz do mnie na prv, oddzwonię.
      • misia685 Re: autyzm-terapia-Mińsk amzowiecki okolice 02.01.14, 09:58
        A terapia z dojazdem do domu? My z takiej korzystamy, mieszkamy pod Warszawą. Uznałam, że za dojazd do gabinetu wyjdzie mi finansowo podobnie jak doplata za ten dojazd.
        Terapeuta przyjeżdża na 2 godziny parę razy w tygodniu (mi zależało na sporej ilosci tych godzin i zwiekszalismy ich ilosc stopniowo od 2 do 6). Na początku bałam się, że to długo, ale mój Misiek wcale nie chce konczyc zajec nawet po takim czasie :o jesteśmy pod opieką Pani Kasi Sucajtys (k.sucajtys@mazowieckiecp.com), 605135503. Ona pracuje w Centrum Psychologicznym, na ich stronce są oficjalne kontakty, ja dostałam od niej bardziej prywatne. Bardzo ci ją polecam, widać postępy no i to chyba jeden z niewielu terapeutów, który troszczy się także o rodziców.
        wklejam link jakby co www.mazowieckiecp.com, ale lepiej kontaktuj się z nią na wczesniejsze namiary

Powodzenia! :)

• katarzynarada Re: autyzm-terapia-Mińsk amzowiecki okolice 14.01.14, 11:34
      Witam, Twoje pytanie jest aktualne,
      proszę o kontakt mailowy ( doradca.zielinska@gmail.com) podam Pani dane palcówki gdzie prowadzona jest terapia dla dzieci z autyzmem, terapia jest bezpłatna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka