Dodaj do ulubionych

INTERNET w Mińsku, co polecacie...

26.03.06, 20:24
...poza neostradą? Jakie są możliwości wyboru?
Obserwuj wątek
    • mtrzaskalska7 Re: INTERNET w Mińsku, co polecacie... 27.03.06, 09:03
      Tak, kiedyś widziałam ulotki o Internecie drogą radiową. Reklamowała się jakaś
      firma z Mińska, ale nazwy nie pamiętam... Może ktoś pomoże?

Martyna
      • salos1 Re: INTERNET w Mińsku, co polecacie... 27.03.06, 09:58
        nie pamietam firmy, ale cos pamietam na temat oplat, i tam sie placi za
        przylaczenie chyba z 300 PLN, plus umowa jesli na rok to tez cos sie placi 100
        -200 PLN, a jesli chodzi o abonament to podobny do neostrady.

Obecnie w Minsku najbardziej oplaca sie miec neostrade, jesli mieskzasz w bloku
        to mozesz sam zrobic siec, znalesc pare osob wykupic w tps.a. DSL
        www.tp.pl/prt/pl/dla_biznesu/rozw_internetowe/dsl_tp/
        i rozdzielic na kilka kompow, DSL jest mniej awaryjny niz neo i jest po prostu
        lepszy.

A jak mozesz to czekaj na Chello jak i i skorzystaj z neostrady na rok :)
        • eire81 Re: INTERNET w Mińsku, co polecacie... 27.03.06, 20:07
          Dzieki za rady, ja sie jeszcze zastanawiam nad internetem typu blueconnect lub
          tym podobne w Orange czy Plusie. Wynajmuje mieszkanie w Mińsku i nie da sie
          przewidzieć ile tam posiedzę, a ponieważ mam laptopa to może rozsądniej (ale
          czy taniej?)byłoby skorzystać własnie z powyższych propozycji? Nie musiałabym
          sie przejmować zmianą miejsca zamieszkania...
          • salos1 Re: INTERNET w Mińsku, co polecacie... 28.03.06, 10:12
            wiesz, ja tez pytalem sie o modemy do laptopa, i bylem tylko w orangu. Niestety
            taka karte bierze sie na dwa lata i kosztuje okolo 60 pln. Z tego co sie
            orientuje sa strasznie male szybkosci. Pozatym nie masz szans zeby sprobowac jak
            to bedzie dzialalo w Twoim miejscu zamieszkania, czyli ktora siec jest tam
            najlepsza. Dlatego nie zdecydowalem sie na takie rozwiazanie - dwa lata i ta
            niepewnosc to nie dla mnie. Mam znajomych co maja chyba z oranga internet i
            bardzo wolno chodzi i sa jeszcze ograniczenia co do ilosci sciagnietych danych -
            jesli za duzo bedziesz kozystal to szybkosc transferu jeszcze sie zmniejszy.
            • tygryzek Re: INTERNET w Mińsku, co polecacie... 28.03.06, 17:14
              Hmm,
              faktycznie rozwiazanie typu blueconnect jest dosc wolne, jesli glownie
              korzystasz z internetu w domu to najlepszym rozwiazaniem jest neostrada, i tu
              bardziej o wiekszej szybkosci. jesli dom jest duzy a chcialbys popracowac np na
              kanapie nie podpiety do kabelka to dobrze byloby zakupic jakis wireless router
              do którego podpinamy neostrade. ale musi byc jeden wazny szczegol notebook musi
              miec karte WiFi.

PZDR
    • kami_la Re: INTERNET w Mińsku, co polecacie... 31.03.06, 20:10
      Ja mam int radiowy z firmy Team na Piłsudskiego.
      W domu używam mało, jeżeli już to wieczorami i w weekendy, więc tak naprawdę
      prędkość 128 mi wystarcza.
      Płacę 43 zł miesięcznie.
      Nie wiem czy to dużo czy to mało - dla mnie OK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka