Dodaj do ulubionych

Pytanie do podróżujących PKP

24.08.06, 21:58
Czy można już dojechać PKP do stacji Warszawa Śródmieście?
Coś słyszałam o jakimś remoncie, przebudowie, ale nie wiem czy to informacja
prawdziwa. Prosze o odpowiedz ;-)
Obserwuj wątek
    • pa.kol.p Re: Pytanie do podróżujących PKP 25.08.06, 07:29
      Zapraszam na forum Pasażer kolejki podmiejskiej
      • przewoz_pw Re: Pytanie do podróżujących PKP 25.08.06, 10:22
        pa.kol.p napisał:

> Zapraszam na forum Pasażer kolejki podmiejskiej
        Albo od razu na:
        www.mazowieckie.com.pl
        www.remonttunelu.pl

Do Śródmieścia nie dojedziesz, tylko do Centralnego. Niektóre pociągi jadą
        bezpośrednio, ale w większośći przypadków trzeba się przesiąść na dw. Wschodnim
        na inny pociąg jadący w kierunku Centralnego (pospieszny, SKM, IC...) albo
        przesiąść się w autobus zastępczy (niepolecam, bo podróż trwa znacznie dłużej).
        We wszystkich pociągach (w tym WKD) pomiędzy dworcami Wschodnim i Zachodnim
        honorowane są bilety Kolei Mazowieckich, więc nic nie trzeba dokupywać, a
        podróż z przesiadką nawet trwa zwykle dokładnie tyle samo, co jakbyś jechał(a)
        bezpośrednio na Śródmieście.
        Myślę, że wyczerpująco odpowiedziałem.
        • nie.my Re: Pytanie do podróżujących PKP 25.08.06, 12:02
          przewoz_pw napisał:
          Niektóre pociągi jadą
          > bezpośrednio, ale w większośći przypadków trzeba się przesiąść na dw. Wschodnim
          >
          > na inny pociąg jadący w kierunku Centralnego (pospieszny, SKM, IC...)
          -->Trzeba uwazac gdy chce sie dojechac z Centralnego na Zachodni bo nie
          wszystkie pociagi IC tam sie zatrzymuja i mozna, jak pewien moj znajomy,
          dojechac do Krakowa ;-)

Pozdrawiam

NieMy
          • kami_la Re: Pytanie do podróżujących PKP 25.08.06, 19:50
            Dzięki.
            Zalezało mi dzisiaj na szybkim powrocie do domu.
            Pojechalam więć bagsem o 16.00 z centrum.
            Byłam w godzinę, ale pierwszy raz bałam się o swoje życie w autobusie. Tak
            grzał.
          • przewoz_pw Re: Pytanie do podróżujących PKP 25.08.06, 22:46
            > -->Trzeba uwazac gdy chce sie dojechac z Centralnego na Zachodni bo nie
            > wszystkie pociagi IC tam sie zatrzymuja i mozna, jak pewien moj znajomy,
            > dojechac do Krakowa ;-)
            Owszem, można tak pojechać. Nie pamiętam jak na wschodnim, ale na Centralnym ogłaszają, że pociąg na dw. Zechodnim się nie zatrzymuje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka