kami_la 24.08.06, 21:58 Czy można już dojechać PKP do stacji Warszawa Śródmieście? Coś słyszałam o jakimś remoncie, przebudowie, ale nie wiem czy to informacja prawdziwa. Prosze o odpowiedz ;-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pa.kol.p Re: Pytanie do podróżujących PKP 25.08.06, 07:29 Zapraszam na forum Pasażer kolejki podmiejskiej Odpowiedz Link
przewoz_pw Re: Pytanie do podróżujących PKP 25.08.06, 10:22 pa.kol.p napisał: > Zapraszam na forum Pasażer kolejki podmiejskiej Albo od razu na: www.mazowieckie.com.pl www.remonttunelu.pl Do Śródmieścia nie dojedziesz, tylko do Centralnego. Niektóre pociągi jadą bezpośrednio, ale w większośći przypadków trzeba się przesiąść na dw. Wschodnim na inny pociąg jadący w kierunku Centralnego (pospieszny, SKM, IC...) albo przesiąść się w autobus zastępczy (niepolecam, bo podróż trwa znacznie dłużej). We wszystkich pociągach (w tym WKD) pomiędzy dworcami Wschodnim i Zachodnim honorowane są bilety Kolei Mazowieckich, więc nic nie trzeba dokupywać, a podróż z przesiadką nawet trwa zwykle dokładnie tyle samo, co jakbyś jechał(a) bezpośrednio na Śródmieście. Myślę, że wyczerpująco odpowiedziałem. Odpowiedz Link
nie.my Re: Pytanie do podróżujących PKP 25.08.06, 12:02 przewoz_pw napisał: Niektóre pociągi jadą > bezpośrednio, ale w większośći przypadków trzeba się przesiąść na dw. Wschodnim > > na inny pociąg jadący w kierunku Centralnego (pospieszny, SKM, IC...) -->Trzeba uwazac gdy chce sie dojechac z Centralnego na Zachodni bo nie wszystkie pociagi IC tam sie zatrzymuja i mozna, jak pewien moj znajomy, dojechac do Krakowa ;-) Pozdrawiam NieMy Odpowiedz Link
kami_la Re: Pytanie do podróżujących PKP 25.08.06, 19:50 Dzięki. Zalezało mi dzisiaj na szybkim powrocie do domu. Pojechalam więć bagsem o 16.00 z centrum. Byłam w godzinę, ale pierwszy raz bałam się o swoje życie w autobusie. Tak grzał. Odpowiedz Link
przewoz_pw Re: Pytanie do podróżujących PKP 25.08.06, 22:46 > -->Trzeba uwazac gdy chce sie dojechac z Centralnego na Zachodni bo nie > wszystkie pociagi IC tam sie zatrzymuja i mozna, jak pewien moj znajomy, > dojechac do Krakowa ;-) Owszem, można tak pojechać. Nie pamiętam jak na wschodnim, ale na Centralnym ogłaszają, że pociąg na dw. Zechodnim się nie zatrzymuje... Odpowiedz Link