07.08.07, 11:13
Już robią zapisy na trzeci etap - ma to być jeden wielki blok cena
metra to 4815 zł brutto termin grudzień 2008. Chyba trochę dużo co ?
Obserwuj wątek
    • delinka1 Re: III Etap 07.08.07, 14:56
      duzo i nie duzo. Duzo bo więcej niz II etap, ale popatrz: ludzie w radzyminie
      swoje stare mieszkania sprzedaja powyzej 5000/m - w tych bloczersach co to sa w
      centrum. na gronie kolezanka z Victorii mowila ze tam nawet padaly ceny 6000/m z
      drugiej reki.

A tu masz połozenie chyba idealne - bo w srodku ale i cicho - plus nadal jest to
      o cały 1000 taniej niz jakies beznadziejne osiedle Słoneczna w Markach połozone
      w smrodzie i industrialu.

gadam jakbym sie zbratała z developerem qrde...ale tak to widze.
    • krzycho2005 Re: III Etap 07.08.07, 20:03
      stromus napisał:

> Już robią zapisy na trzeci etap - ma to być jeden wielki blok cena
      > metra to 4815 zł brutto termin grudzień 2008. Chyba trochę dużo co ?

stromusie,

ale żeś napisał - "jeden wielki blok", wnioskując z wypowiedzi chyba będzie miał
      z jedenaście pięter smile
      co do ceny to chyba nie jest za duża, w drugim etapie na końcówce mieszkania
      schodziły po 4500,00 a tu dochodzi tylko siedem procent, czy dużo to wystarczy
      delinki powyżej poczytać (lub poniżej, zależy jak ktoś forum ustawi smile)

zapisałeś się na trzeci czy masz w I lub II etapie??

ja podjąłem tą wstępną rezerwację, czekamy teraz na pozwolenie na budowę itp.
      no i przede wszystkim obserwuję co się dzieje we wcześniejszych etapach bo w
      zasadzie jest to jedyna wykładnia solidności developera

pozdrawiam

Krzycho

• stromus Re: III Etap 08.08.07, 07:46
        czy wielki == duży ? smile Nie! może być również dłuższy, szerszy lub
        wszystko na raz smile

owszem mieszkania chodzą po 5 tys. , ale w budynkach już gotowych,
        od razu do zamieszkania, bez ryzyka nieuczciwego developera etc.

a w markach to nie kupiłbym mieszkania choćby i były po 2000 zl /m2!

pozdrawiam
        II etap
        • golden13 Re: III Etap 08.08.07, 08:17
          Witam.
          Wszystko fajnie i pieknie ale skąd macie informacje o III etapie, bo
          na stronie developera ich nie ma...? uncertain

Ja kupiłem mieszkanie w II etapie i powiem szczerze, że budowa
          postępuje i to całkiem dobrze, aż się chce już zamieszkać smile
          • delinka1 Re: III Etap 08.08.07, 11:29
            Co do wielkosci bloku:

bedzie tez niska zabudowa, tak jak nasze - trzypietrowa, tyle ze szerszy - takie
            nasze dwa etapy (I i II) do kupy zlepione, na dole punkty usługowe - całkiem
            fajowo smile

i jaki wybór mieszkan smile

Co do ceny i ryzyka z developerem - kto nie ryzykuje ten nie zyskuje smile A jak
            juz wybudują i wykoncza to mieszkanko to dopiero one wartosci nabiora -
            nowiusienkie, w centrum Radzka ktory jak widac dopiero zaczyna sie rozwijac, z
            ktorego blisko do Waw, nad Zalew mozna rowerkiem, z Castoramy tani
            transport...itp itd smile Zajebisci sasiedzi...smile

Bedzie dobrze!!!
            • monika412 Re: III Etap 08.08.07, 11:44
              Powiało Optymizmem..ja tylko się zastanawiam czy blok z 3 etapu/ja
              mam w 1/ nie zasłoni mi widoków i ..słońca na balkonie..Moje
              mieszkanie jest na 3 piętrze..Widok na szkołę podstawową/chyba/
              M.Konopnickiej
              • delinka1 Re: III Etap 08.08.07, 14:17
                Wydaje mi sie ze za daleko bedzie stawiany zeby zasłaniac... a juz napewno nie
                na 3cim pietrze.. (widze na planie - mam taki "projekt" tego osiedla razem z
                nastepnymi etapami - podebrałam developerowi niepostrzezenie.

ja troche sie zastanawiam czy moje mieszkanie nie bedzie ciemne - mam z połnocno
                wschodniej strony w 2gim etapie, okna kuchni i salonu wychodza na ta droge co
                prowadzi do Jana Pawła, sypialnie na wschód czyli na krzaki.

• golden13 Re: III Etap 08.08.07, 14:39
                  ale skąd macie informacje o III etapie, bo
                  na stronie developera ich nie ma...? uncertain
        • sport.81 Re: III Etap 08.08.07, 14:21
          "A w Markach to..."
          Urodziłem się i wychowałem w Markach, ludzie uwielbiają krytykować moje miasto
          chodz jest tu ładnie, spokojnie, nie kradną i jeszcze nic złego się tu nikomu
          nie stało. Fakt, będe mieszkańcem reymonta bo potrzebowałem tanio wyfrunąć z
          gniadka.
          Nie wiem czy Pan Stromus tu się wychował dlatego małe szkolenie:
          Marki, Słupno, Radzymin to jeden wał.
          • krzycho2005 Re: III Etap 08.08.07, 19:18
            sport.81 co masz na myśli pisząc:
            > Marki, Słupno, Radzymin to jeden wał.

jaki wał ?? napędowy ?? smilewink
            osobiście myślałem nad ząbkami, pojechałem na osiedle i od razu mi się odechciało

po pierwsze kupę kasy - więcej niż obiecana stawka dewelopera w III etapie
            po drugie budynki ponad osiem pięter
            po trzecie z jednej strony w okno przewody wysokiego napięcia, z drugiej
            elektorownia kawęczyn, z trzeciej sąsiad okno w okno, z czwartej lokalna he he
            he - z ogrniczeniem prędkości do 60 ale... wszyscy sobie skracają trasę tą
            dróżką i zap..ają ile fabryka da.

także dlatego radzymin bo tak ładnie w środku i bez żadnych niespodzianek - mam
            nadzieję
          • stromus Re: III Etap 09.08.07, 11:35
            nie wychowałem się w Markach, mam jednak tam sporo znajomych którzy
            z chęcią by sie z tamtąd wyprowadzili i... wyprowadzają się właśnie
            tak jak Pan, jedni już to zrobili inni robią to właśnie teraz.
            Powodów jest naprawdę dużo a co do "jest tu ładnie, spokojnie, nie
            kradną i jeszcze nic złego się tu nikomu nie stało" pozostawię do
            oceny innych użytkowników forum smile)
            • delinka1 Re: III Etap 09.08.07, 13:08
              ajajaj tutaj komórka lokatorska taniej liczona niz za mieszkanie..

a nam to qrde wmusili ją i to za cene m2 taka jak metr mieszkania sad

No miejsce parkingowe w 3cim drozsze, ale mieszkania nie tak az bardzo drogie...

I te ogródki na parterze kuszące!
              • krzycho2005 Re: III Etap 10.08.07, 12:47
                delinka1 napisała:

> ajajaj tutaj komórka lokatorska taniej liczona niz za mieszkanie..
                >
                na końcówce drugiego etapu też było podane że komórka kosztuje 2,500 za m2
                > a nam to qrde wmusili ją i to za cene m2 taka jak metr mieszkania sad
                niemożliwe
                >
                > No miejsce parkingowe w 3cim drozsze, ale mieszkania nie tak az bardzo drogie..

do przeżycia, w innych osiedlach po 9 tysi
                > .
                >
                > I te ogródki na parterze kuszące!

ja tam wolę mieszkanko na górze
                smile
                • emilia.2 Re: III Etap 14.08.07, 14:11
                  BARDZO PROSZE O JAKIES @FOTKI@ CALEGO OSIEDLA I 3-GO etapu

POZDRAWIAM
              • golden13 Re: III Etap 10.08.07, 13:57
                Mnie bardziej zachęciły te tarasy ale jak słyszałem że to tylko w
                mieszkaniach nad przejściem do kolejnych etapów IV, V, VI, VII, VIII
                i IX to mi się to nie widzi i cieszę się że mam mieszkanko w II
                etapie i od strony szkoły smile szkoda że balkony mamy mniejsze o 1m2
                od pierwszego etapu i w porównaniu z nimi u nas nie będzie na nich
                płytek sad
                • delinka1 Re: III Etap 10.08.07, 14:59
                  Ej, a co w Iszym etapie plytki beda mieli połozone? No way!!!?

ps. sorry za pomyłkę, zagalopowałam sie stwierdzajac ze komorka po cenie
                  mieszkania - w rzeczywistoci kosztowała za metr taniej niz m2 mieszkania - teraz
                  sprawdziłam. Ale mimo iz jej nie chcielismy developer stwierdzil ze do duzych
                  mieszkan jest przypisana i musimy kupic..
                  • czarnawolga1 Re: III Etap 10.08.07, 19:16
                    już mamy te płytki wink więc radzę Delinko żebyś się o nie upomniała smile

jeśli chodzi o III etap- byłam dziś na posesji i widziałam dziurę w
                    ziemi- duuuuuża ;D

zastanowiły mnie te tarasy i przejścia do innych etapów- ciakawa
                    jestem jak to będzie wyglądać- Ala jak się teraz spotkamy przywieź
                    nam tą wizualizację osiedli to sobie to zobaczymy ;D
                  • krzycho2005 Re: III Etap 16.08.07, 00:50
                    delinka1 napisała:

.... w rzeczywistoci kosztowała za metr taniej niz m2 mieszkania - tera
                    > z
                    > sprawdziłam. Ale mimo iz jej nie chcielismy developer stwierdzil ze do duzych
                    > mieszkan jest przypisana i musimy kupic..

to bardzo dziwne bo jak ja chciałem kupić jedno z ostatnich mieszkań w drugim
                    etapie to okazało się że nie ma już komórek że lokatorzy wykupili je wszystkie
                    na początku.

pozdrawiam

Krzycho
                    • golden13 Re: III Etap 16.08.07, 09:29
                      Zgadza się - ja tak zrobiłem smile
                      • delinka1 Re: III Etap 16.08.07, 21:43
                        My kupowalismy jak bylo jeszce 12 mieszkan do sprzedania, nie chcielismy
                        komorki, ale developwer powiedzial ze do duzych lokali jest przypisana i musimy...
                        • bziancol Re: III Etap 16.08.07, 22:10
                          a to raczej dziwne, nie pamiętam przymusu kupna komórki w I etapie.
                          a poza tym chyba raczej do mniejszych lokali logiczniej byłoby
                          przypisywać komórki?
                        • golden13 Re: III Etap 17.08.07, 11:19
                          Kupując w II etapie mieliśmy do wyboru 10-12 mieszkań więc mniej
                          więcej w tym samym czasie podpisywaliśmy umowe co Wy ale komórki
                          były dowolne i zdecydowaliśmy sie na naszą dopiero na samym końcu
                          przy podpisywaniu umowy bo skusiło nas że jest wolna przy naszym
                          mieszkaniu (a po co miał taką ktoś inny wykupić smile).

Zarówno I etap (znajomi mają tam mieszkanie) jak i II etap nie miały
                          opcji przymusowego wykupu komórek lokatorskich.

A co do przymusów to ważne i bardzo istotne jest to, że w III etapie
                          trzeba z mieszkaniem kupić miejsce parkingowe! Bardzo dobrze! Na
                          wielu nowopowstałych osiedlach ludzie albo stają na miejscach
                          wyznaczonych dla gości bo nie wykupili swojego miejsca, albo
                          wykupili ale wynajmują innym za kase a sami stawiają oczywiście na
                          miejscach gościnnych!
                          • czarnawolga1 Re: III Etap 18.08.07, 18:13
                            W I etapie zakup miejsca parkingowego też był konieczny - a w II
                            etapie nie?
                            • bziancol Re: III Etap 18.08.07, 23:39
                              w drugim etapie do wyboru do koloru, a tak z drugiej beczki, jak
                              ktoś nie ma samochodu (np. starsze osoby, niepełnosprawny), to po co
                              mu parking wciskać?
                              pdzr
                              • delinka1 Re: III Etap 19.08.07, 22:31
                                hej, no w sumie racja - jak komus nie potrzeba to nie potrzeba i tyle.

No to wqrzyłam sie teraz ze nas tak wycyckali, skoro Wam wcale nie wmuszali tej
                                komórki... Choc napewno sie na jakies graty przyda...
                                • krzycho2005 Re: III Etap 20.08.07, 00:06
                                  delinka1 napisała:

> hej, no w sumie racja - jak komus nie potrzeba to nie potrzeba i tyle.
                                  >
                                  > No to wqrzyłam sie teraz ze nas tak wycyckali, skoro Wam wcale nie wmuszali tej
                                  > komórki... Choc napewno sie na jakies graty przyda...

delinko, przecież możesz ją jeszcze odsprzedać, ja jakbym wiedział że ktoś
                                  odsprzeda komórkę to zdecydowałbym się na mieszkanie ostatnie w II etapie.

ale cóż, było trochę za małe dla mnie i jeszcze nie było komórki ...
                                  • delinka1 Re: III Etap 20.08.07, 15:13
                                    No niby masz racje, ale teraz jak juz to kupione i w kredyt poszło...to chyba
                                    zostawie smile
                                    • golden13 Re: III Etap 21.08.07, 10:51
                                      Komórka się zawsze przyda - np. na dżemy wink))

Wracając do tematu płytek na balkonach - tak w II etapie ich nie
                                      będzie, natomiast w I będą (już są).

Co do parkingu to miejsca nie były obowiązkowe w II etapie choć
                                      powinny a dlaczego to już pisałem (dla inwalidów też są miejsca -
                                      specjalnie wyznaczone smile).
                                      • krzycho2005 Re: III Etap 21.08.07, 11:25
                                        w drugim etapie nie będzie płytek na balkonach ??

to ciekawe czego jeszcze nie będzie w III etapie bo jak tak dalej pójdzie to w
                                        późniejszych etapach sami będą kładli tynki smile smile

co do miejsc to myślałem że w II etapie też były obowiązkowe

• delinka1 Re: III Etap 21.08.07, 11:45
                                          W 3cim etapie nie bedzie okien ani drzwi smile
                                          • stromus Re: III Etap 21.08.07, 12:03
                                            ... a Kononowicz mówł, że niczego nie będzie smile
                                            • golden13 Re: III Etap 21.08.07, 13:28
                                              "Nie będzie niczego" smile
                                              • bziancol Re: III Etap 21.08.07, 22:30
                                                w planach drugiego etapu mają być płytki.... chyba że coś zmienili a
                                                ja nie wiem......
                                                • golden13 Re: III Etap 22.08.07, 13:33
                                                  W planach ale nie w umowie + sam Prezes mi to obwieścił niestety uncertain
                                                  płytek w II etapie na balkonach nie będzie bo w sezonie zimowym on
                                                  ich kładł nie będzie.
                                                  • krzycho2005 Re: III Etap 22.08.07, 23:16
                                                    golden13 napisał:

> W planach ale nie w umowie + sam Prezes mi to obwieścił niestety uncertain
                                                    > płytek w II etapie na balkonach nie będzie bo w sezonie zimowym on
                                                    > ich kładł nie będzie.

żarty żartami ale ciekawe jak to będzie w III etapie ...

• golden13 Re: III Etap 23.08.07, 09:15
                                                    Co do III etapu to... mi to LOTTO wink

ps. Jakoś nie moge przeboleć tego braku płytek na balkonach II
                                                    etapu... uncertain
                                                  • krzycho2005 Re: III Etap 23.08.07, 10:58
                                                    golden13 napisał:

> Co do III etapu to... mi to LOTTO wink
                                                    >
                                                    > ps. Jakoś nie moge przeboleć tego braku płytek na balkonach II
                                                    > etapu... uncertain

Co do II etapu to... mi to LOTTO wink

ważne żeby w III były
                                                    punkt widzenia zależy od punktu siedzenia he he
                                                  • golden13 Re: III Etap 23.08.07, 12:49
                                                    Dokładnie tak jak to napisałeś w ostatnim stwierdzeniu smile
    • delinka1 Re: III Etap 21.08.07, 15:11
      Tak patrzę na te plany i... strasznie naciuckali tam kawalerek.. myslicie ze
      taki popyt na kawalerki jest? Duzych miszkan wypada chyba po 1 na pietrze/klatce.
      • bziancol Re: III Etap 12.09.07, 22:32
        jak liczę ilość lokali na stronie to nie sprzedali jeszcze żadnego w
        III etapie...
        • delinka1 Re: III Etap 13.09.07, 10:34
          Wiesz co, nie wiem czy w ogóle moga, bo chyba jeszcze nie mają pozwolenia na
          budowę. To kwestia czasu napewno, ale dopóki nie maja wtkich papierów to ludzie
          nie kupuja, bo zaden bank nie da kredytu bez pozwolen. w poprzednich etapach tez
          chyba sie z tymi pozwoleniami cos przeciagało..
          • golden13 Re: III Etap 13.09.07, 12:17
            Nie do końca delinko. My kupiliśmy mieszkanie gdy W.D. nie miał
            jeszcze wszystkich pozwoleń co do etapu II ale po cenie mniejszej
            niż jest podawana na stronie że w takiej sprzedawali mieszkania II
            etapu smile bank udzieli kredytu tylko potrzebuje zobowiązanie
            dwustronne czyli jedno dla W.D., a drugie dla banku od W.D..

co do III etapu to umowy wstepne podpisane są już na 24 mieszkania
            (ale to info z przed ok. 2 tygodni smile).
            • delinka1 Re: III Etap 13.09.07, 23:05
              fajnie ze ludzie kupuja... kto by sie spodziewał ze taki popyt na mieszkania w
              Radzyminie jest big_grin Ale to chyba Cena Czyni Cuda smile
            • krzycho2005 III Etap - bieżące informacje 14.09.07, 13:33

Witam,

dawno mnie na forum nie było, tyle przygotowań przed ślubem ..
              widzę że się troszkę rozpisaliście w rożnych tematach smile

Jeżeli chodzi o zakup mieszkań w III etapie to przekazuję bieżące i potwierdzone
              informacje:
              na dzień dzisiejszy jeszcze nie ma możliwości podpisywania umów przedwstępnych z
              developerem, może będzie taka możliwość pod koniec września

na dzień dzisiejszy można tylko wykonać wstępne rezerwacje i pewnie o tym
              napisał Pan/kolega (niepotrzebne skreślić) Golden13

ja tylko mam nadzieję że się nie zmieni cena do tego czasu, przecież na razie
              przy rezerwacji nic nie podpisywałem ale bądźmy dobrej myśli.

Pozdrawiam

Krzycho
              • delinka1 Re: III Etap - bieżące informacje 14.09.07, 14:45
                Powiem Ci, ze jak my kupowalismy w IIgim etapie, to pomiedzy data rezerwacji, a
                naszego zdecydowania się, w tzw. "miedzyczasie" cena wzrosła. Poza tym, mineło
                te 7dni które nam dano na rezerwacje (nie wiem jak to jest teraz, pewnie czas
                rezerwacji jest dłuzszy bo pozwolen nie ma, jak ja kupowałam to było wszystko
                juz). jak to ja, oczywiscie wpadłam w panikę tongue_out Mimo to i tak sprzedali nam po
                cenie o której rozmawialismy wczesniej. Stwierdziłam ze to bardzo miłe z ich
                strony i to ostatecznie mnie przekonało zeby kupowac u W.D.
                • krzycho2005 Re: III Etap - bieżące informacje 20.11.07, 16:13
                  już można kupować mieszkania w III etapie !!!
    • krzycho2005 III Etap 01.12.07, 23:30
      witam,

chciałem się pochwalić,
      podpisaliśmy umowę na mieszkanko w III etapie !!!

odbiór 1 kwartał 2009, jezu ile to jeszcze czasu smile budynek dopiero ledwo
      powstaje z ziemi.
      przy okazji oglądaliśmy I i II etap. budynki super, w środku drugi etap jeszcze
      nie do końca wykończony ale już niewiele zostało smile

już są podpisane ponad 16 umów na III etap.

pozdrawiam wszystkich za miedzy smile

Krzysiek
      • krzycho2005 Re: III Etap 03.01.08, 23:09
        czy ktoś jeszcze zakupił mieszkanie z III etapu ??

czy może za wcześnie żeby III eta ty zaglądał ?? (nie wierzę)
        • delinka1 Re: III Etap 04.02.08, 14:54
          ktos sie orientuje ile sie sprzedalo mieszkan w 3cim etapie?
          • krzycho2005 Re: III Etap 06.02.08, 15:07
            a coooo ??? smile smile
          • krzycho2005 Re: III Etap 06.02.08, 21:31
            myślę że sprzedało się około dwudziestu mieszkań.
            co znaczy że jeszcze z setka została, nie wiem jak szybko się sprzedawały w
            pierwszym i drugim etapie ale te wydaje mi się nie schodzą za szybko. Dodatkowo
            buduje sie konkurencja z ceną od 3900 za metr co mimo miejsca jest chyba dużą
            różnicą cenową.
            rtd.com.pl/
            • delinka1 Re: III Etap 08.02.08, 13:38
              Pytam, bo słyszałam od Pani z biura ze "sprzedaz stanęła", co mnie zmartwiło
              trochę szczerze mówiąc.. Ale jesli chodzi o konkurencję, to za nic w swiecie nie
              chciałabym mieszkania w tak zadupnym miejscu, wystarczy ze radzymin sam jest
              zadupny smile
              • krzycho2005 Re: III Etap 08.02.08, 19:19
                czy mówiła to z przerażeniem czy tylko stwierdziła ??

właśnie się zaczynam trochę obawiać czy z budową nie zaczną się ociągać jak tak
                mało mieszkań się sprzedało.
                Ale może w innych etapach też tak było. nie wiem, a może ktoś wie ??

wg mojej wiedzy niektóre mieszkania zaczęły nawet tanieć, zmniejszyło się także
                zapotrzebowanie, nie ma wzrostu ceny więc już przestali traktować mieszkania jak
                inwestycje i niestety, zobaczymy co to będzie ....
                • delinka1 Re: III Etap 09.02.08, 16:29
                  Szczerzez mówiac to nie widziałam nidgy, zeby ta pani z biura cokolwiek z
                  emocjami mówiła. Na spadek cen jednak bym nie liczyła, zatrzymanie sprzedazy
                  obserwuje sie w duzych aglomeracjach i ich okolicach juz od polowy zeszlego roku
                  a spadkow jak nie bylo tak nie ma. Ludzie po prostu rozwazniej kupuja.

Pierwszy i drugi etap sprzedaly sie "jak swieze bułeczki" po kilkanascie
                  mieszkan w tygodniu - tak mowial ta Pani. Teraz pewnie tez sie sprzedadza, ale
                  napewno beda obserwowac jak sie sprawy maja w 1 i 2gim etapie - czy czynsz nie
                  za wysoki, czy developer sie wywiazal ze wszystkiego. Po prostu spokoj na rynku
                  zapanowal..
                  • bziancol Re: III Etap 12.02.08, 20:50
                    witam
                    policzyłem lokale na stronie developerawink
                    jest 102 plany (o ile się nie pomyliłem), więc mieszkań sprzedali
                    19... plus może kilka nie zaktualizowanych, ale nie sądzę

tak więc "pani z biura" nie ma się z czego cieszyćwink)))
                    a dla nas może to być karta przetargowa, tak jak ktoś wspomniał
                    wcześniej to potencjalni nabywcy oglądaja fora i wyciągaja
                    wnioski....
                    • czarnawolga1 Re: III Etap 13.02.08, 09:49
                      Ja jestem zadowolona z mieszkania- tylko bardzo poważny minus -
                      obciążenie mieszkańców etapu I- kosztami całego osiedla -przed
                      umozliwieniem im zamieszkania- na nie wiadomo jak długi czas. Poza
                      tym niestety, ale to nie pierwsze opóźnienie- na I inwestycji na
                      Człuchowskiej też był problem z przyłączami. Rozumiem, że
                      biurokracja i nienoramlne prawo jest przeszkodą, ale chyba trzeba
                      wyciągać wnioski..I przede wszystkim uczciwie informować.. A nie
                      zachęcać do kupna w I etapie i łudzić wprowadzką na jesień 2007..nie
                      mówiąc że będzie trzeba czekać na oddanie II etapu.

Jeszcze kropka nie jest postawiona nad i -nie mogę stwierdzić że
                      komuś nie chę polecić tu mieszkania- mam nadzieję, że panowie się
                      faktycznie starają by oddać etap II, i nas miło zaskoczą...
                      Zobaczymy..
                      • delinka1 Re: III Etap 14.02.08, 08:50
                        ja sie pod tym co czarna Wołga podpisuję rękoma i nogami. I w 100% rozumiem
                        zdenerwowanie ludzi z 1go etapu. Gdybym była na Waszym miejscu to chyba bym
                        podburzała do bojkotu opłat czynszowych.

No ale cóz, w sumie teraz to za pozno. Z tym czynszem od poczatku niejasna
                        sprawa, pamiętacie moja akcje zeby od niego na pismie wysokosc czynszu
                        wyciagnac? ja mysle, ze kupujacy w 3cim etapie, powinni sie domagac przynajmniej
                        jakiegos logicznego przedziału cenowego jesli chodzi o przyszły czynsz, bo jesli
                        nie sprzedadza sie wtkie mieszkania, to co? Reszta bedzie płacić za pustostany?

To developer powinien wziac na sibie ciężar ponoszenia opłat dopóki ludzie nie
                        otrzymaja pozwolenia na zamieszkanie.

Ale zeby nie było tak pesymistycznie: i tak majac do wyboru inne oferty z
                        aglomeracji warszawskiej z kosmicznymi cenami, ktore jakas nie chca spadac,
                        kupowałabym mieszkanie tutaj. Wiec ja generalnie polecam.
                        • easy.maniek Re: III Etap 14.02.08, 10:14
                          Witam wszystkich.
                          Właśnie zarezerwowałem mieszkanie w etapie III co daje mi jakiś tydzień na
                          podjęcie ostatecznej decyzji. Chciałbym sie tylko dowiedzieć od osób, które
                          odebrały już mieszkanie o jakość jego wykonania. Poza tym miło byłoby znać wasze
                          zdanie na temat czy warto było??
                          A tak na marginesie to czy udało sie komukolwiek dostać na piśmie wysokość
                          czynszu i/lub wynegocjować niższą cenę za mieszkanie??

pozdrawiam i życzę miłego dnia
                          • krzycho2005 Re: III Etap 16.02.08, 01:28
                            Witam easy.maniek

ja już kupiłem w III etapie, witam może sąsiada smile, która klatka ??
                            • easy.maniek Re: III Etap 16.02.08, 10:59
                              zastanawiam się nad klatką A. Ale jak będzie tzn czy kupię to jeszcze nie
                              podjąłem ostatecznej decyzji. Jakieś takie lęki mam jak sobie o kredycie na tyle
                              lat pomyślę smile.
                              • krzycho2005 Re: III Etap 16.02.08, 20:36
                                gratuluję rezerwacji,
                                namawiać nie będę smile
                                ja podjąłem decyzję dawno - wrzesień 2007, może dlatego było mi łatwiej bo na
                                rynku jeszcze było trochę zamieszania.
                                teraz nie wiem czy bym się tak szybko zdecydował, co wcale nie żałuję że
                                wybrałem, lecz rynek mieszkań sie trochę uspokoił, można bardziej wybrzydzać
                                (może to mylne wrażenie) i mam dziwne wrażenie że jeszcze chwila a to
                                deweloperzy zaczną szukać klientów a nie klienci mieszkań jak dotychczas.
                                o wysokości czynszu na piśmie to możesz zapomnieć, raczej żaden z deweloperów Ci
                                tego nie zagwarantuje a o cenę podobno zawsze się można targować smile (mieszkania
                                teraz stanęły a jeżeli wybrałeś dwupokojowe to raczej ich trochę mają co znaczy
                                że zależy im na sprzedaży ...)

jeżeli chodzi o kredyt to też jestem przerażony, tyle lat do spłacania ...
                                • easy.maniek Re: III Etap 17.02.08, 02:37
                                  dzięki ale mnie ta rezerwacja z jednej strony wcale nie cieszy smile ... jakoś źle śpię z tego powodu smile a z drugiej to już chciałbym mieć to wszystko za sobą.
                                  Ale tak poważnie to faktycznie obecna sytuacja na rynku jest stabilniejsza i raczej na znaczy wzrost cen i pobytu przynajmniej w niedalekiej przyszłości nie ma co liczyć (jeżeli ufać prognozom). Tak więc teoretycznie jest to całkiem dobry moment na zakupy.
                                  A tak z innej beczki może Ty wiesz bo ja jeszcze z nim o tym nie rozmawiałem czy WD buduje z własnych pieniędzy/kredytów czy wyłącznie korzysta z kasy za sprzedane mieszkania bo jeżeli tak jest a sprzedało ich sie podobno nie za wiele to może okazać się że budowa stanie albo WD zacznie obniżać ceny i sprzedawać hurtowo w celu wyrobienia się terminach a o innych opcjach to nawet nie chcę myśleć.
                                  Ale tego to już chyba nikt nie jest w stanie przewidzieć........ a szkoda smile.

pozdrawiam
                                  e.m
                                  • delinka1 Re: III Etap 17.02.08, 09:59
                                    Hej Easy Maniek!

To i ja coś Tobie napiszę, konkluzje z moich przemyśleń, a było ich wile w
                                    związku z kupnem mieszkania. otóż, jeśli wybierasz Radzymin jako lokalizację, to
                                    już połowa problemu. Bo uważam szczerze, że Osiedle Reymonta to najlepsza z
                                    mozliwych do wyboru inwestycji. Lokalizacja w samym Radzyminie, sformułowanie
                                    umowy (w porównaniu z innymi developerami) bardzo uczciwe, dobre wykonanie
                                    mieszkan (ludzie z 1szego zadowoleni byli z odbiorów). Z czynszem - próbuj
                                    wydobyc na papierze maxymalna kwotę jaką przewiduje w okresie, kiedy bedzie
                                    developer zarzadzał, w koncu teraz kupujacy ma cos do powiedzenia.

jesli zas chodzi o kredyt, pomysl sobie ze 95% z nas kupiło mieszkanka na
                                    kredyt, wiekszosc 30 lub wiecej letni, i jakos da sie z tym zyc smile Zawsze tez
                                    mozna mieszkanie sprzedac, to nie jest tak ze cyrograf na cale zycie podpisujesz.

Byłam wczoraj na Osiedlu u sasiadki z 1szego etapu, i tak fajnie mi sie zrobiło,
                                    fajne to Osiedle naprawdę...i pomyslałam sobie ze ciesze sie ze własnie tu kupiłam.
                                    • easy.maniek Re: III Etap 17.02.08, 14:21
                                      Mi niestety jeszcze nie udało się zobaczyć żadnego z budynków od środka ale
                                      zgadzam się z Tobą, że jest to obecnie najlepsza lokalizacja w Radzyminie.
                                      Porównywanie tego np. z Viktorią czy nowym rtd.... przemilczmy smile. Jak dla mnie
                                      wszystko przemawia za WD. Najprawdopodobniej jeszcze w poniedziałek wybiorę się
                                      na osiedle i do biura sprzedaży omówić szczegóły.

Miło będzie mieć takich sąsiadów.
                                      pozdrawiam
                                      e.m
                                      • czarnawolga1 Re: III Etap 17.02.08, 18:05
                                        Tak jak już pisałam -z mieszkanka jestem bardzo zadowolona. Fachowcy
                                        którzy u nas wykańczają mówili nam, że widzieli już sporo fuszerek w
                                        mieszkaniach -w stanie developerskim, a nasz developer naprawdę się
                                        postarał. Wszystko jest równe i nie ma się do czego doczepić.

Tylko organizacja szwankuje. Na miejscu kupujących- teraz
                                        dopytałabym jak etap III bedzie oddawany- czy częsciowo czy
                                        będziecie czekać na oddanie etapu IV. I czy w międzyczasie nie
                                        będziecie musieli ponosić kosztów utrzymania osiedla.
                                        • delinka1 Re: III Etap 18.02.08, 13:12
                                          No własnie, macie o tyle lepiej, ze mozecie uczyc sie na bledach i wyciagac
                                          wnioski z jakis tam uchybien z poprzednich etapów, chocby zadbac o jasne
                                          sformuowanie, najlepiej na papierze kto kiedy i za ile poniesie koszty
                                          uitrzymania osiedla.

A tak jak pisałam wczesniej, i tak i tak polecam kupienie mieszkanak na naszym
                                          pieknym Osiedlu.
                                          • easy.maniek Re: III Etap 18.02.08, 15:20
                                            No i chyba kupię zmienię tylko decyzję co do samego lokalu ale tak czy inaczej będzie to od ulicy, która mam nadzieje nie powinna być nigdy zbyt ruchliwa. kilka małych sklepików chyba tego nie zmieni. Jutro wybiorę się do biura sprzedaży i spróbuję coś wynegocjować.
                                            Na 100% napiszę o swojej wyborze na forum. Jednocześnie bez względu na moje ostateczne decyzje chciałem podziękować Szanownym (może przyszłym) sąsiadom za opinie.

pozdr
                                            e.m
                                            • delinka1 Re: III Etap 18.02.08, 16:46
                                              No Easy Maniek trzymamy kciuki za Ciebie i zebys sie zdecydował kupic smilei
                                              dołaczył do naszej wspólnoty reymonta smile
                                              • easy.maniek Re: III Etap 19.02.08, 18:54
                                                No i zdecydowaliśmy z żoną kupić to mieszkanie. Mam nadzieję, że dobrze będzie się nam mieszkać i co najważniejsze liczę na to że deweloper nie będzie miał poslizgów i odda budynek w terminie. Przyznam szczerze że po dzisiejszej wizycie byłem, mile zaskoczony postępem prac etapu III idzie to całkiem sprawnie .... oby tak dalej.
                                                • krzycho2005 Re: III Etap 20.02.08, 23:36
                                                  Oficjalnie witam sąsiadów !!
                                                  Gratuluję decyzji, które pięterko i która klatka ??

nie byłem ostatnio na budowie , jak idzie, na jakim są etapie ??
                                                  • delinka1 Re: III Etap 21.02.08, 12:22
                                                    Krzysiu, są na etapie trzecim smile A tak serio, no to kurde juz wznoszą kolejną
                                                    kondygnację.. smile

Maniek, pochwal sie ktore mieszkanko, duze jakies, od strony ulicy? I jak chcesz
                                                    dolaczyc to zapraszamy na grono.net - tam mamy swoje fora, jedno otwarte (na
                                                    gronie Radzymin) a drugie prywatne. Mozesz tam zobaczyć nasz radosne gęby i
                                                    dodać swoją smile
                                                  • mid4s Re: III Etap 21.02.08, 13:03
                                                    Ala, cóż za zaproszenie smile żal sie nie skusić smile))
                                                  • easy.maniek Re: III Etap 21.02.08, 16:39
                                                    Mieszkanko kupiłem w klatece A czyli tam gdzie jeszcze nic ne ma smile.
                                                    Na grono wejdę na 100%.
                                                  • easy.maniek Re: III Etap 21.02.08, 17:45
                                                    O ile dobrze pamiętam to za forum prywatne jest odpowiedzialny mid4s, także do niego wysłałem wiadomość na gronie.

We wtorek byłem na osiedlu... zacząła pojawiać się pierwsza kondygnacja od zbudowanej już klatki E mniej więcej do C chyba. O ile się nie mylę to zaczyna być juz widać część usługowo handlową.

Prawdopodobnie będę też jutro także zainteresowanym mogę zrobić kilka fotek.
                                                  • krzycho2005 Re: III Etap 22.02.08, 01:26
                                                    witam sąsiada z klatki, ja byłem z miesiąc temu, mam pewność że się buduje bo
                                                    bank bez problemu przekazał kolejną transzę smile przecież musiał kontrolować.

ja może podjadę w sobotę, sam jestem ciekaw jak im tam idzie, ostatnio stała
                                                    niecała pierwsza klatka ...
                                                  • zenek1011 Re: III Etap 22.02.08, 09:28
                                                    Serdecznie witam przyszłych mieszkańców bloku na Reymonta. Jestem
                                                    bardzo poważnie zainteresowany zakupem mieszkania w tym bloku w
                                                    klatce A na parterze. Na palcu budowy byłem już kilka razy i jak na
                                                    razie wszystko wygląda dobrze, prace postępują smile Chciałbym zapytać
                                                    czy nie orientujecie się , jak sprzedają się mieszkania, czy dużo
                                                    jeszcze zostałoi najważniejsze- czy ten developer jest godny
                                                    zaufaniasmile Serdecznie dziękuję z góry za wszytskie informacje! Do
                                                    zobaczenia na Reymonta!!smile
                                                  • mid4s Re: III Etap 22.02.08, 09:39
                                                    Zenek - proponuję byś prześledził to forum.
                                                    Jest tu mnóstwo informacji n/t odebranych już mieszkań i samego
                                                    developera.
                                                    Ze swojej strony, na jakość wykonania nie ma się co przyczepiać, na
                                                    tempo budowy też nie, okolica wspaniała więc tylko tu zamieszkać smile
                                                  • zenek1011 Re: III Etap 22.02.08, 10:37
                                                    Dzięki Mid4s. Właśnie zapoznaję się z forum (trochę po kryjomu bo w
                                                    robicie siedzę smile i rzeczywiście wiem już dużo więcej. W sobotę
                                                    wybieram się na plac budowy, aby spokojnie obejrzeć inwestycję i
                                                    troszkę zwiedzić Radzymin. Mam nadzieję, że miasteczko nie jest
                                                    jakieś strasznie brudne czy obdrapane. Ktoś wiewięcej nt. Radzymina?
                                                    Chce kupić mieszkanie na parterze w klatce A (A/0/3), z ogródkiem
                                                    180m2. Zapraszam do dyskusji nt ogródków? Kto z was ma w plananch
                                                    bądź już kupił takie mieszkanie z ogródkiem? Jak zamierzacie je
                                                    zaaranżować?
                                                  • delinka1 Re: III Etap 22.02.08, 11:22
                                                    Zenek! Ogródek 180m2???????? No qrde mam nadz ze zdecydujesz sie kupic i
                                                    bedziemy u Ciebie barbecue urządzać.

Nie chcę się powtarzać, ale ja osobiście zakup mieszkania na Osiedlu Reymonta
                                                    polecam.

Radzymina dobrze nie znam, jestem z Warszawy, ale zdecydowałam sie. Wiekszosc
                                                    czasu i tak bede spedzac poza Radzkiem, potem tutaj na Osiedlu, a ono jest
                                                    piekne..smile No i pizza na telefon jest, sklep 24h pod nosem (aktualnie w
                                                    rozbudowie), trasa S8 do Warszawy omijajaca Marki w planach, wiec bedzie ok smile
                                                  • easy.maniek Re: III Etap 22.02.08, 17:54
                                                    Zenek ja również polecam osiedle. Co do mieszkania A/0/3 to chyba jeden z lepszych wyborów. Okna na trzy strony świata. Niska jednorodzinna zabudowa dookoła.

Jeszcze raz polecam.

e.m
                                                  • zenek1011 Re: III Etap 24.02.08, 16:30
                                                    Macie rację- osiedle jest bardzo ładne, mieszkanie zresztą też. Mam pytanie do
                                                    właścicieli mieszkań I i II etapu, dotyczące ogródków- czy płacicie jakieś
                                                    dodatkowe koszty w związku z ich posiadaniem (jakieś dodatki do czynszu czy coś
                                                    takiego), czy też posiadanie ogródka jest całkowicie bezpłatne? Zapomniałem
                                                    zapytać na spotkaniu z tą miłą Panią ze sprzedaży..
                            • inneska80 Re: III Etap 26.03.08, 15:45
                              witajcie , ja tez już zarezerwowałam mieszkanko, mam nadzieję ze ono powstanie w
                              terminie
        • zenek1011 Re: III Etap 25.02.08, 13:31
          Witam przyszłego Sąsiada smile
          Zdecydowałem siękupić mieszkanie w III etapie- parter klatka A. W
          tym tygodniu podpisuję umowę i załatwiam formalności.Mam nadzieję,
          że nasz bloczek wyrośnie z ziemi szybko i bez przeszkód, i że
          oczywiście będzie się tam dobrze mieszkało. Pozdrawiam serdecznie
          wszystkich obecnych i przyszłych mieszkańców Naszego Osiedla!!
          • delinka1 Re: III Etap 25.02.08, 14:36
            WELCOME!!!
          • easy.maniek Re: III Etap 25.02.08, 19:05
            Cóż ja mogę więcej dodać .... Gratuluje udanego zakupu.

P.S.
            Dzisiaj dowiedziałem sie od Pani z biura sprzedaży, że sprzedaz mieszkań podobno ruszyła i że chwilowa przerwa w sprzedaży była podobna jak w poprzednim etapie.
            • zenek1011 Re: III Etap 26.02.08, 14:01
              Hehe pewnie, że sprzedaż ruszyła, bo ja kupiłem smile A tak na serio to
              mam nadzieję, że niezdecydowani szybko się zdecydują i zaczną
              podejmować decyzje.Z tego co wiem to developer buduje za nasze
              pieniądze, i nie chciałbym przykrych niespodzianek.
              I bardzo dziękuję za gratulacje. Jestem przekonany, że osiedle
              Reymonta to najlepszy wybór smile
              • inneska80 Re: III Etap 26.03.08, 10:43
                Witajcie. Też kupiłam mieszkanko w III etapie
          • inneska80 Re: III Etap 28.03.08, 10:36
            czy tutaj już nikt nie bywa?
            • zenek1011 Re: III Etap 29.03.08, 13:09
              Witam przyszłą sąsiadkę smile
              Na forum rzeczywiście ostatnio cisza, ale mam nadzieję, że to niedługo się
              zmieni. Zakupu mieszkania serdecznie gratuluję- ja osobiście przed zakupem
              spędziłem wiele czasu na szukaniu innych ofert i uwierz mi- ta była zdecydowanie
              najlepsza (oczywiście w tym przedziale cenowym). Cena, lokalizacja, niezły
              Wykonawca- to moim zdaniem najlepsze atuty. Mogę wiedzieć które mieszkanko
              zakupiłaś? Ja z Narzeczoną kupiliśmy 3 pokojowe na parterze w klatce A.
              Dodatkowym plusem był tu ogródek, w którym mam nadzieję będziemy mogli świętować
              w gronie sąsiedzkim wink
              Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia na Reymonta smile!
              • inneska80 Re: III Etap 31.03.08, 10:45
                Witaj,ja mam mieszkanko w klatce C 2 pokoje 1 piętro to z dużym tarasem. To tak
                jak ja, szukałam sporo czasu ogólnie interesowały mnie oferty w Warszawie ale
                ceny są straszne i w końcu ktoś polecił mi Radzymin. Znam tą miejscowość bo
                czasami tamtędy przejeżdżam. I tak wyszło, że postanowiłam tam zamieszkać
                • zenek1011 Re: III Etap 31.03.08, 19:36
                  Mieszkanie na Iszym piętrze z dużym tarasem to na prawdę fajna opcja.
                  Rzeczywiście ceny w Warszawie powalają na kolana, a Radzymin jest stosunkowo
                  niedaleko. My z Narzeczoną kupiliśmy dokładnie z takich samych powodów jak Ty.
                  Korelacja dobrej ceny, fajnej lokalizacji i na prawdę ciekawie pomyślanych
                  mieszkań. My nie żałujemy smile
                  • inneska80 Re: III Etap 01.04.08, 14:11
                    Wiesz ja sie boje tylko tego dojazdu do Warszawki, a najgorsze jest to że
                    pracuje przy Okęciu. Oby tylko szybko zrobili tą S-8
                    • zenek1011 Re: III Etap 01.04.08, 16:05
                      No fakt- na okęcie jest kawałek, ale jeśli wyjedziesz rano, to masz
                      szansę ominąć największe korki. Tak na prawdę to bez korków
                      dojedziesz doWarszawy do skrzyżowania Trasy Toruńskiej z ul
                      Łabiszyńską, czyli do Marek i przez całe Marki śmigasz spokojnie.
                      Korki zaczynają się przed skrzyżowaniem i ciągną aż do mostu Grota.
                      Przy wjeździe na most jest jeszcze ciasno (bo tam jest zwężenie),
                      ale już na samym moście i dalej na Toruńskiej jest w miarę. Wiem, bo
                      codziennie rano jeżdże tą drogą do pracy, tylko w drugą stronę niż
                      wszyscy- do Wołomina smile
                      Ogólnie uważam, że ta oferta była na prawdę ciekawa. Teraz jestem w
                      trakcie załatwiania kredytu i już nie mogę się doczekać wprowadzki smile
                      Pozdrawiam
                      • inneska80 Re: III Etap 02.04.08, 13:37
                        Wiesz myślę,że to jeszcze trochę czasu więc na zapas nie ma co się martwić!
                        budowa pięknie idzie w górę. Troszkę nie mogę się doczekać bo tak szczerze to
                        osiedle coraz bardziej mi się podoba.
                        • inneska80 Re: III Etap 13.04.08, 17:31
                          kochani byłam dzisiaj na osiedlu i już prawie jest skończone! ale jest piękne.
                          Do końca budowy zostały tylko dwie klatki. Ciekawa jestem jak sprzedaż idzie teraz.
                          • siralabama Re: III Etap 13.04.08, 23:25
                            Witamy wszystkich big_grin
                            My tez byliśmy dzisiaj big_grin Rzeczywiście wygląda to super jeszcze w takim słońcu
                            jak dzisiaj to naprawdę robi wrażeniesmile Nasze mieszkanko już jest - klatka C big_grin

Powiedziano nam w tamtym tygodniu że sprzedano ponad 30 mieszkań, tez ciekawi
                            jesteśmy jak idzie sprzedaż szczególnie tych 1-pokojowych mieszkań /trochę ich
                            dużo ;/
                            jutro prawdopodobnie podpiszemy umowę big_grin

pozdrawiamy big_grin
                            m&m
                            • siralabama Re: III Etap 14.04.08, 00:22
                              Hmm.. i coś nam się wydaje że się dziś spotkaliśmy przy bloczku big_grin wiec witamy
                              sąsiadów smile
                              • delinka1 Re: III Etap 14.04.08, 14:35
                                No mnie zastanawiało odkąd tylko zobaczyłam plan, kto kupi te wszystkie
                                kawalereczki.. Bo raczej jak ktos juz wybiera Radzymin, to po to żeby tu móc
                                kupić większe mieszkanie, przynajmniej dwupokojowe, nie ma tu chyba zbyt wielu
                                studentów, którzy by łapali te kawalerki...i watpię zeby ktos chciał inwestować
                                tu w wynajem.. Moze sie mylę..
                                • zenek1011 Re: III Etap 14.04.08, 18:15
                                  Rzeczywiście kawalerek w tym naszym bloku jest trochę, ale nie jest to powód do
                                  zmartwień. W końcu kawalerka to mieszkanie nie tylko dla studenta.. chętnie
                                  wybierają je również osoby starsze,czy samotne, które nie potrzebują 60 cz 70
                                  m2. Myślę, że wszystkie mieszkania prędzej czy później się sprzedadzą, zwłaszcza
                                  że blok ładny, okolica świetna no i sąsiedzi w dechę smile
                                • inneska80 Re: III Etap 15.04.08, 12:29
                                  Wiecie to fakt układ mieszkań jest troszkę gorszy niż tam na osiedlu
                                  słowackiego! bo tak szczerze za te pieniądze co tutaj kupiliśmy 2 pokoje 58
                                  metrów tam mielibyśmy 3 pokoje 61 metrów. Ale jednak bardziej mi się podoba
                                  wygląd tego osiedla
                              • inneska80 Re: III Etap 15.04.08, 15:55
                                być może, że spotkaliśmy się przy bloku! byliśmy srebrnym samochodem z psem.
                                • siralabama Re: III Etap 15.04.08, 16:35
                                  no właśnie zgadza się big_grin pies na pewno był big_grin
                                  • inneska80 Re: III Etap 15.04.08, 21:30
                                    więc miło mi was poznać sąsiedzi! My mamy mieszkanko na 1 pietrze klatka C
                                    • siralabama Re: III Etap 15.04.08, 22:25
                                      my też I piętro klatka C od strony zachodniej big_grin
                                      również miło nam poznać big_grin
                                      • inneska80 Re: III Etap 16.04.08, 11:11
                                        na to wygląda ze też z dużym tarasem?
                                        • siralabama Re: III Etap 17.04.08, 09:11
                                          Nie nie z takim standardowym ok 10 m2 smile
                                          • inneska80 Re: III Etap 17.04.08, 17:58
                                            czyli drzwi na przeciwko nas
                                            • siralabama Re: III Etap 17.04.08, 19:46
                                              na to by wychodziło big_grin
                                              • inneska80 Re: III Etap 17.04.08, 21:46
                                                to cieszę się ! a można wiedzieć skąd jesteście bo jak pamiętam numery samochodu
                                                to były "nie mazowieckie"?
                                                • zenek1011 Re: III Etap 27.04.08, 20:56
                                                  Witam serdecznie. Dla wszystkich zainteresowanych- byłem 25go na placu budowy i
                                                  muszę przyznać, że bloczek rośnie aż miło. Przestawili już żuraw na drugą połowę
                                                  bloku i pewnie niedługo ruszą z murowaniem drugiej połówki. Zauważyłem też, że
                                                  mieszkania na parterze mają wymurowane posadzki na poziomie ziemi- chyba nie
                                                  było tego wcześniej w planie. Czy wiecie może co z tego będzie? Czy lokatorzy
                                                  uzgodnili jakieś przeróbki? Pozdrawiam
                                                  • inneska80 Re: III Etap 27.04.08, 21:38
                                                    to znaczy na pierwszym piętrze mieliśmy małe zmiany! przenieśliśmy kuchnie do
                                                    salonu a tam gdzie była kuchnia zrobiliśmy pokój i troszkę przesunęliśmy ścianę
                                                    kosztem przedpokoju ale jest oki
                                                  • bielik_83 Re: III Etap 27.04.08, 22:50
                                                    Widziałem przez okno,że burzyli fundamenty w tym miejscu, a póżniej
                                                    lali znowu beton, pewnie jakieś przeróbki, może w planie było
                                                    inaczej, dokładnie nie wiem, ale rzeczywiście szybko im idzie robota.
                                                  • inneska80 Re: III Etap 06.05.08, 13:09
                                                    oby tak dalej i bez problemów
                            • zenek1011 Re: III Etap 14.04.08, 18:12
                              Witam serdecznie,
                              to prawda- bloczek rośnie aż miło, szczególnie dobre wrażenie robi teraz w
                              pełnym słońcu. Byłem dziś na budowie, więc mam najświeższe informacje smileW
                              zasadzie pierwsza połowa bloku jest już wymurowana, więc należy się spodziewać,
                              że w niedługim czasie panowie przeniosą się z murarką na drugą połowę. Ja
                              zakupiłem mieszkanko w tej drugiej połówce, więc jeszcze nie mam przyjemności go
                              podziwiać smileAle pewnie za kilka tygodni blok zacznie rosnąć i z drugiej strony,
                              więc muszę się uzbroić w cierpliwość.
                              Pozdrawiam serdecznie i gratuluję zakupu. smile
                              • inneska80 Re: III Etap 15.04.08, 12:33
                                nawet nie wiecie jak miło pojechać na budowę i zobaczyć jak budynek pnie się w
                                górę. Mam nadzieje,że jak już tam za mieszkam nie będę żałowała, ze muszę tak
                                wcześnie wstawać do pracy aby przejechać całą Warszawę
                            • inneska80 Re: III Etap 15.04.08, 21:31
                              to jeszcze tak naprawdę sie nie zdecydowaliście! Myślę, że warto cena nie duża a
                              znowu i od Warszawy to nie tak znowu daleko
                              • inneska80 Re: III Etap 12.05.08, 15:38
                                oj widzę, że coraz mniej osób tu zagląda?
                                • mid4s Re: III Etap 12.05.08, 16:06
                                  bo "wszyscy" po odbiorach juz dłubią w mieszkaniach i czasu nie mają
                                  pisać smile np. ja wink
                                  • inneska80 Re: III Etap 12.05.08, 18:42
                                    a ja już sie nie mogę doczekać swojego
                                    • olaf3031 Re: III Etap 26.05.08, 21:05
                                      Witam sasiadow z Ip. kl.C smile
                                      inneska80 po sasiedzku tarasamismile
                                      inneska80 jesli mozna mialbym takie pytanie.
                                      Macie taras nad lokalem uzytkowym. i powiedzmy ze do lokalu cieknie
                                      woda. Kto placi wtedy za usterki? czy lokator z gory czy moze
                                      naprawy dokonuje ten ktoremu cieknie? czy w ogole WD?
                                      ja pytalem juz o to i dlatego jestem ciekawy z zona czy cos mowili
                                      innym lokatorom. z gory dzieki i pozdrawiam sasiadow Ip.C. i w ogole
                                      wszystkich.
                                      • inneska80 Re: III Etap 27.05.08, 13:20
                                        Witaj jak miło. Wiesz ja jeszcze sie nie dopytywałam o takie rzeczy jakoś nie
                                        przyszło mi do głowy. ale to chyba jest uzależnione jaki to wyciek! jeśli z
                                        twojej winy to płacisz ty
                                        • olaf3031 Re: III Etap 27.05.08, 19:55
                                          Witam ponownie.
                                          Pewnie jest tak jak piszesz. ale sytuacja pewnie sie zmienia w
                                          takich przypadkach po kilku latach. nie wazne z reszta. trzeba sie
                                          cieszyc mieszkaniem i nie szukac wad. Pozdrowienia dla sasiadow.
                                          • inneska80 Re: III Etap 28.05.08, 11:39
                                            cieszę sie aż miło popatrzeć! już prawie koniec budowy
                                            • olaf3031 Re: III Etap 28.05.08, 22:01
                                              No dokladnie juz trzy kl. zrobione. ja juz kilka razy chodzilem po
                                              naszym pietrze. bardzo malo miejsca na klatce. mijac sie bedzie
                                              ciezko. ale to akurat zaden problem. nawet na tarasie bylem. sa
                                              bomba jak dla mnie. a sasiadki ktory bedzie? patrzac na budynek
                                              oczywiscie. pozdrawiam serdecznie.
                                              • inneska80 Re: III Etap 29.05.08, 16:59
                                                mój jest ten duży 58 m i takie samo mieszkanie! kuchnie przenieśliśmy do salonu,
                                                a tam gdzie była kuchni będzie sypialnia! wiec z 2-pokojowego mieszkania obecnie
                                                mamy 3 pokojowe
                                                • olaf3031 Re: III Etap 29.05.08, 21:09
                                                  a to bomba! my mamy niby 61m taras ale ma sie skurczyc chyba do
                                                  59m smile czyli Wasz jest 2 od lewej stojac twarza do budynku. a nasz
                                                  jest srodkowy. juz lazikowalem po nim. dobra nie zawracam juz gitary.
                                                  pozdrawiam serdecznie.
                                                  • inneska80 Re: III Etap 02.06.08, 12:21
                                                    cześć a powiedz dlaczego ma się zmniejszyć? już nasza część jest pomalowana! a
                                                    przy klatce A i B jest już drugie piętro! coś czuje ze oddanie budynku będzie
                                                    szybciej niż myślimy!
                                                  • olaf3031 Re: III Etap 03.06.08, 19:31
                                                    Witam. dlaczego ma sie zmniejszyc to nie wiem. faktycznie szybko
                                                    idzie robota ale jeszcze sa w lesie bo cale wykonczenie trwa bardzo
                                                    dlugo. tak ze nie ma sie co cieszyc przed wczesnie. mnie osobiscie
                                                    to na reke by bylo bo juz zaczynam placic za dwa. a z czynszem nie
                                                    wiesz jak bedzie?
                                                  • inneska80 Re: III Etap 04.06.08, 12:24
                                                    to tak jak ja! wzięliśmy kredyt który zaczynamy spłacać, a do tego jeszcze
                                                    wynajmujemy mieszkanie w Warszawie!
                                                  • olaf3031 Re: III Etap 04.06.08, 21:52
                                                    no wlasnie. wiec i wam na reke byloby jak najszybciej sie wprowadzic.
                                                    trzeba bedzie sie dowiedziec na kiedy relnie przewiduja oddanie
                                                    lokali. mysle ze teraz juz powinni wiecej wiedziec. bo zima juz im w
                                                    niczym nie przeszkodzi jak budynek bedzie skonczony.
                                                    a zapytam. Wy sami ustawiliscie scianki czy przez projektantow?
                                                    strasznie jestem ciekaw bo tez zalezy nam zeby miec sypialnie pokoik
                                                    dla malucha i jakis tam salon. jak mozesz to napisz jak wam to
                                                    wyszlo w metrazu. z gory dzieki.
                                                  • inneska80 Re: III Etap 05.06.08, 13:11
                                                    wiesz my chcieliśmy przenieść kuchnie już od samego początku! i po rozmowie z
                                                    kierownikiem okazało się, że nie ma problemu. na planie ustalił sam nawet
                                                    przesunięcia ścian w tej formie, że zwiększył nam się pokój (dawna kuchnia) a
                                                    zmniejszył o troszkę Hall. My tylko pojechaliśmy do niego i podpisaliśmy
                                                    papiery, że wyrażamy zgodę na przesunięcie ścian! i nic więcej!czyli jeden pokój
                                                    zwiększył nam się o 1 metr
                                                  • olaf3031 Re: III Etap 05.06.08, 18:18
                                                    ale kuchnie teraz macie z salonem. czyli na druga strone sciany
                                                    przeniesliscie. ciekawe to jest nie powiem. bedziemy musieli i my
                                                    zakombinowac cos tylko teraz dodatkowe koszta nas czekaja bo juz za
                                                    pozno na darmowe przesuniecia. ale cos sie wymysli. ile bedzie mial
                                                    metrow wasz salon z kuchnia? bo nasz ma 16,5 wiec w tym trzeba by
                                                    zmiescic kuchnie.
                                                  • mieszkaniec1233 Re: III Etap - jak sprzedaż ? 05.06.08, 21:49
                                                    Witam. Wiecie może jak sprzedaż mieszkan w III etapie ? Na stronie developera
                                                    "wisi" nadal ok. 70 projektów - a lacznie bylo chyba w ofercie okolo 100. Czy to
                                                    znaczy ze sprzedalo sie tylko 30 ?
                                                  • easy.maniek Re: III Etap - jak sprzedaż ? 05.06.08, 23:07
                                                    pierwotnie było 124 chyba tak więc sprzedało się trochę więcej.
                                                  • inneska80 Re: III Etap - jak sprzedaż ? 06.06.08, 12:31
                                                    Wiesz nie mam pojęcia!
                                                  • olaf3031 Re: III Etap - jak sprzedaż ? 06.06.08, 16:28
                                                    fakt ze bylo 128. pozniej zostalo chyba 64. kilka tygodni pozniej
                                                    ponad 70 i tak to teraz stoi. rynek juz sie nasycil mieszkaniami i
                                                    ludzie pszebieraja. cena niska ale daleko od centrum. a zasadniczo
                                                    to jest tyle samo co z tarchomina bo 22 km.
                                                  • inneska80 Re: III Etap - jak sprzedaż ? 11.06.08, 10:13
                                                    ciekawa jestem jak faktycznie idzie sprzedaż? czy wszystko zostało wykupione czy
                                                    sporo osób sie waha!
                                                  • krzycho2005 Re: III Etap - jak sprzedaż ? 15.06.08, 23:54
                                                    mieszkań jeszcze trochę zostało,
                                                    dokładna ilość jest na stronie dewelopera.

pewnie nie chcą się sprzedawać te kawalerki, dwupokojowe poszły momentalnie.
                                                    w czwartym etapie, który ma być już budowany w tym roku (ciekawe którędy będą
                                                    dojazdy do budowy ??) pewnie będzie więcej mieszkań dużych a może nawet zrobią
                                                    apartamenty ?? smile
                                                  • inneska80 Re: III Etap - jak sprzedaż ? 18.06.08, 09:43
                                                    szkoda, ze nasz blok ma właśnie tak dużo kawalerek! bo w Radzyminie kawalerki
                                                    nie pójdą jak ludzie maja wydawać kasę to już wola kupić coś większego! inaczej
                                                    jest w warszawie tutaj kupuja po to żeby je wynajmować
                                                  • inneska80 Re: III Etap - jak sprzedaż ? 18.06.08, 22:02
                                                    na stronie developera zauważyłam, że większość mieszkać o metrażu 58 jest
                                                    zrobiona na 3 pokoje z aneksem kuchennym! chyba deweloper wziął przykład z ludzi
                                                    którzy kupili mieszkania i poprzenosili kuchnie do salonu robiąc sobie dodatkowy
                                                    pokój
                                                  • inneska80 Re: III Etap - jak sprzedaż ? 30.06.08, 09:14
                                                    oj chyba ostatnio nikt tu nie bywa bo wszystko ucichło
                                                  • olaf3031 Re: III Etap - jak sprzedaż ? 01.07.08, 19:40
                                                    heh ucichlo bo tematu nie ma dobrego
                                                  • inneska80 Re: III Etap - jak sprzedaż ? 02.07.08, 09:06
                                                    Wiesz na razie każdy czeka aż skończą budynek, nawet nie wiem czy już pomalowali
                                                    klatkę A i B bo ostatnio tam nie byłam. wiem tylko tyle, że u mnie w mieszkaniu
                                                    są już położone tynki
                                                  • olaf3031 Re: III Etap - jak sprzedaż ? 02.07.08, 10:35
                                                    a to dobrze wiedziec bo jak u Ciebie to i u nas.
                                                    a wiesz cos na temat s8? albo komunikacji miejskiej? wiem ze mialy
                                                    byc podmiejskie autobusy ale nie wiem kiedy.
                                                  • inneska80 Re: III Etap - jak sprzedaż ? 03.07.08, 09:13
                                                    S8 trwają prace i wiem ze maja ją robić chyba z trzech stron. może za 3 lata
                                                    bedzie gotowa???
                                                  • olaf3031 Re: III Etap - jak sprzedaż ? 04.07.08, 15:25
                                                    to dwa lata trzeba bedzie sie przemeczyc.
                                                  • inneska80 Re: III Etap - jak sprzedaż ? 08.07.08, 13:43
                                                    Wiesz nie wiem dokładnie ile to będzie trwało, ale chyba plany są na 2012 r.
                                                    etap I i II zakładają wspólnotę dobrze, że maja taka osobę jak Delinka, która we
                                                    wszystkim się orientuje. nie wiem jak my sobie poradzimy