111618m 28.10.08, 07:18 może ktoś wie czy wyremontowany parking przed starostwem jest tylko do dyspozycji urzędników? cały czas wiszą tam łańcuchy i blokują wjazd a zaparkowane są 2-3 samochody. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarynka34 Re: parking przed starostwem 28.10.08, 12:01 e tam wydumany problem tak sobie myslę, że przed starostwem to parkingów są hektary i to auto na chwilę można postawić no nie zawsze i ten z tymi łańcuchami to żaden problem Odpowiedz Link
111618m Re: parking przed starostwem 07.11.08, 19:11 myślę że parking przed starostwem to parking dla petentów i mieszkańców miasta a nie dla urzędników. Oni mają swój parking za budynkiem ale też nie wiem dlaczego tylko dla nich.Zapomniałem, przed USC też tylko dla pracowników. Odpowiedz Link
mama_on_line Re: parking przed starostwem 07.11.08, 23:23 chyba przesadzasz... według mnie bardzo dobrze zrobili, że parking przed starostwem nie jest dla wszystkich, bo petenci wielokrotnie tak parkowali, że pieszy miał problem z przejściem nie mówiąc o tym, że samochód ocierał się o lusterka a tak teraz spokój, i jak goście z wojewówództwa przyjadą lub kurii to spokojnie mogą bez wstydu zaparkować trzeba też dodać, że akurat w tym rejonie miejsc parkingowych jest sporo, duży parking vis a vis starostwa, prawie cała konstytucji od kościuszki do kazikowskiego po obu stronach i pół kazikowskiego Odpowiedz Link
mmpio Re: parking przed starostwem 08.11.08, 22:50 pomijając w tym momencie kwestię zasadności zamknięcia parkingu pod starostwem... piszeż że w okolicy jest dużo miejsc. No trochę ich jest ale dużo nie znaczy wystarczająco, co dobrze widać dopiero z perspektywy kierowcy i konieczności szukania miejsca niejednokrotnie przez kilak minut. Dla mnie w Mińsku widoczne są trzy miejsca z problemem parkingowym: 1. Dworzec 2. Okolice starostwa właśnie 3. Rynek Odpowiedz Link
bj27 Re: parking przed starostwem 09.11.08, 16:39 A co z mini-giełdą samochodową (naprzeciw starostwa właśnie)? Czy ktoś orientuje się czy właściciele wystawionych tam aut płacą coś za to,że blokują miejsca parkingowe? Odpowiedz Link
mmpio Re: parking przed starostwem 11.11.08, 19:01 Obawiam się że każdy może zaparkować na publicznym parkingu... nawet jak ma szyby oklejone kartkami papieru... oficjalnie żadej giełdy tam nie ma, w rzeczywistości jest spory problem, ktoś z radnych chyba nawet kiedyś obiecał się zająć tym problemem... tylko co tu można zrobić:] Postawić zakaz parkowania dłuzej niż pół godziny chyba jedynie, ale i zwykłym ludziom do to w kość, a oni przeniosą sie na sąsiedni parking... Sytuacja patowa Odpowiedz Link
111618m Re: parking przed starostwem 13.11.08, 07:13 goście z kurii? goście z województwa? co to ludzi obchodzi, niech parkują za urzędem Odpowiedz Link
mama_on_line Re: parking przed starostwem 13.11.08, 09:16 rozumiem, że gości wpuszczasz do domu tylnym wejściem obok śmietnika... Odpowiedz Link
mmpio Re: parking przed starostwem 13.11.08, 11:14 hehe, ja słyszałem plotki, że jakiś właśnie dygnitarz z województwa zostawił swoje auto tam gdzie było miejsce... i dostał mandat w czasie swojej bytności w starostwie;) hehe, nie mam pojęcia czy ma to coś wspólnego z prawdą, ale czasem jak się jedzie autobusem to się słyszy czym szumi miasto;P Odpowiedz Link