Dodaj do ulubionych

Rowerowy Mińsk

27.07.09, 22:21
Zapraszam wszystkich na portal młodych rowerzystów z MMZ
www.rowerowyminsk.pl , chetnie wymienimy poglądy, dowiemy się czegoś
ciekawego, jestesmy otwarci na pomoc oraz krytykę... chcemy pokazac, iż w
okolicach minska jest wiele ciekawych miejsc, bardzo często nieznanych,a
dostępnych dla każdego. Zapraszam na forum( wpisy dla zarejestrowanych).
Obserwuj wątek
    • rafre Re: Rowerowy Mińsk 28.07.09, 07:59
      Ciekawa stronka... gratuluje pomysłu :)
    • ne-ek Re: Rowerowy Mińsk 28.07.09, 11:18
      Brawo! Na pewno będę często zerkać jak rozwija się ta sympatyczna
      stronka!
      • gismo16 Re: Rowerowy Mińsk 28.07.09, 23:29
        Dziękuje za miłe słowa i zapraszam. Strona sie dopiero rozkręca wiec z czasem
        bedzie większy wybór(trasy, artykuły itd). Mile widziana współpraca w formie np.
        wskazania ciekawych miejsc, bądz co powinnismy poprawic/dopracować/dodać ;)
    • przewoz_pw Re: Rowerowy Mińsk 29.07.09, 22:14
      Miła stronka. Jak jakieś ciekawe trasy (dłuższe i krótsze) przemierzycie, to szybko dawajcie mapki. Może coś się przetestuje, choć i tak już dużo się przejeździło dróg... Ale zawsze coś może być nowe :)
      • gismo16 Re: Rowerowy Mińsk 31.07.09, 23:50
        Nowe miejsca są na bierząco dodawane, dłuższych postojów raczej nie ma ;)Jest duzo miejsc o których mało kto słyszał i widział, z czasem się powinny pojawić ;)
        • przewoz_pw Re: Rowerowy Mińsk 01.08.09, 11:04
          Właśnie tego bym oczekiwał po tej stronce... A trasy zwykle i tak dobieram wedle uznania, ale zawsze można się posłużyć doświadczeniami innych :)
          • gismo16 Re: Rowerowy Mińsk 01.08.09, 15:40
            Nie mówie ze już, zaraz bedą, ale pare ciekawostek sie znajdzie, na pewno nie
            dla wszystkich znane... A PW jaki teren preferuje? Szosa, mtb? bądz coś bardziej
            wyszukanego... ;)
            • przewoz_pw Re: Rowerowy Mińsk 01.08.09, 17:15
              gismo16 napisał:
              > A PW jaki teren preferuje? Szosa, mtb? bądz coś bardziej
              > wyszukanego... ;)

Teren, ale utwardzony. Na moje (nieliczne ostatnio niestety) wycieczki wyruszam tam, gdzie na drogach mały ruch, albo obok las etc...
              Przyjemnie jeździ się po południowych rejonach naszego powiatu oraz okolicach błOtwocka (Mazowiecki Park Krajobrazowy etc), plus rejony jeszcze bardziej na południe. W drugą stronę też jest miło (Sulejówek-Wołomin-Radzymin-Nieporęt i te okolice), ale to już za daleko od Mińska dla niektórych i pewnie wykroczy poza zakres strony ;)
              Z fajniejszych wycieczek swoimi rowerkami robiłem czasem mapki w googlach:
              grono.net/gallery/show/5556198/wycieczkowo-czasem-rowerowo
              Tylko taki feler, że z większości w okolicy Mińska tutaj akurat mapek nie ma ;) A te co są, to znowu często zaczynają bieg poza rejonem MMz :)
              • gismo16 Re: Rowerowy Mińsk 01.08.09, 18:49
                Hmm... Wiadomo calej warszawy opisywac nie bedziemy bo sensu nie ma w tym
                żadnego, ale cos z pokazanych tras by sie wybralo, jesli chciabys sie podzielic
                jakimis zdjeciami badz jakos przybliżyłbyś nam trase( teren, szosa, co ciekawego
                itd) nawet punkt odniesienia, bylibyśmy wdzięczni ;)MPK odwiedzamy dosyc często
                ;)A co do zasięgu to spokojnie może być trasa chociażby obok łochowa badz
                garwolina, bo wiadomo, że nie kazdy jezdzi po "własnym podwórku" tylko gdzies
                dalej wiec nie ma co tak uszczuplac ;)
                • przewoz_pw Re: Rowerowy Mińsk 02.08.09, 11:59
                  Na razie do galerii powyższej dodałem jeszcze dwie trasy z tego roku, o których w ogóle zapomniałem. Jedna dość lokalna (jeżeli okolicą nazwać można Pogorzel-Sobienie-Wilga-Maciejowice..), druga z północno-zachodniej strony Warszawy.
                  Jako że MPK macie opanowany, toteż tam już pewnie wiele rzeczy was nie zaskoczy. Może spróbujcie się przebić od Sulejówka do Wołomina północną stroną poligonu (da się przejechać, choć można zabłądzić - lepiej jechać od strony Wołomina na pierwszy raz, bo ja tam sam się gubię choć już kilka razy byłem), za Wołominem można się pokręcić w stronę Radzymina lub Nieporętu. Jest trochę lasów i oznakowanych szlaków, które omijają większą część ruchliwych dróg krajowych (dość niebezpieczne niestety, szczególnie ta na Nieporęt).
                  Jak jakaś konkretna trasa mi się przypomni, to może dam znać o czymś ciekawszym, zdjęcia też robię, choć to są trochę zdjęcia inne, to takie zboczenie zawodowe ;)

Teraz czasu mało niestety, bo na wyjazdach co tydzień i nie mam za bardzo czasu nawet na jeżdżenie weekendowe.
                  zobaczymy co przyniesie sierpień.
    • snowcraft Re: Rowerowy Mińsk 07.08.09, 00:11
      Super stronka i przyłączam się do gratulacji!
      Drobna, aczkolwiek istotna uwaga, że polskie znaki nie są poprawnie wyświetlane
      w przeglądarce Mozilla.

Trochę wydaje mi się zabrakło pełniejszej wiedzy co do oceny sklepu rowerowego
      na Kościuszki.
      Moje doświadczenie przy zakupie 2 rowerów za około 2 tys (łącznie) jest takie,
      że obsługa jest dosyć rzetelna i można negocjować ceny i dodatki. Doświadczenie
      pokazuje, że nie każdy z tam sprzedających ma takie podejście. Z 4 sprzedających
      to 2 można określić tym mianem, bo pozostali 2 są z łapanki ;) Ale uważam, że to
      i tak bardzo przyzwoicie zwłaszcza, że też niestety miałem kontakt ze "sklepem
      rowerowym" na Targówku...
      • gismo16 Re: Rowerowy Mińsk 07.08.09, 10:03
        Co do uzytkownika "przewóz PW", brak czasu rozumiem, spoko ;)Co to tras przez
        nieporęt itd w tych trzech miastach byłem choć nigdy nie jednocześnie i nie
        łącząc z terenem :P trzeba będzie nad tym pomyśleć :)

Natomiast jeśli chodzi o wypowiedz Snowcraft'a, dzieki za spostrzeżenie,
        postaramy sie je skasować ;) Hmmm... pełniejszej wiedzy? nie chce sie jakoś
        przechwalać kto da wiecej, ale sam( będz pomagałem w wyborze) kupiłem tam pare
        rowerów w niedalekiej przeszłości, przy tym mase dodatków ;)Nie powiem ze obługa
        jest nierzetelna, ale ma słoje "odskoki od normy" wielokrotnie byłem ich
        świadkiem gdyż jestem tam bardzo często. Z targówka nie ma co porównywac ;) przy
        niej kazdy rowerowy jest dobry :P
        • snowcraft Re: Rowerowy Mińsk 13.08.09, 07:01
          Oto i cala prawda :)
          • gismo16 Re: Rowerowy Mińsk 18.08.09, 11:23
            a no prawda ;) hmm... mam pytanie, czy jeśli wpisy na forum byłyby dla
            niezarejestrowanych to uwazacie ze ludzie chętniej by sie wpisywali( sami byście
            sie wpisali) czy lepiej zarejestrowani gdyz jest wiekszy porzadek, bo sam nie
            wiem jak jest lepiej i czy ewentualna zmiana by cos dała(obecenie zarejestrowani).
            • przewoz_pw Re: Rowerowy Mińsk 23.08.09, 21:24
              gismo16 napisał:

> a no prawda ;) hmm... mam pytanie, czy jeśli wpisy na forum byłyby dla
              > niezarejestrowanych to uwazacie ze ludzie chętniej by sie wpisywali( sami byści
              > e
              > sie wpisali)

Frekwencję wpisów byście mieli wyższą, bo nie każdemu chce się zakładać en-te konto na kolenym portalu. Natomiast taki krok wymaga zwykle stałej moderacji i usuwania spamu/obraźliwych wpisów. Wiadomo.
              • gismo16 Re: Rowerowy Mińsk 24.08.09, 02:53
                No własnie i w tym jest problem bo trzeba wybrac pomiedzy spamem a forum niejako
                dla swojaków... A zalezy nam zeby takie nie było ;)
                • gismo16 Re: Rowerowy Mińsk 16.09.09, 20:50
                  Dodaliśmy nowy artykuł,zapraszam do czytania i komentowania :)
                  rowerowyminsk.pl/les.php
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka