iwik6 18.07.08, 21:25 Macie jakieś doświadczenie ? Polecacie kogoś dla 2letniego dziecka.Po lekarzach z W-wy (banacha, iczd) boję się lekarzy i ich podejścia. dziękuję Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olgajan Re: Neurolog-Prokocim 24.07.08, 19:42 O dobrych neurologach z Prokocimia niesłyszałam- chociaz zapewne są. Polecam Ci dr Piątkowską poradnia neurologiczna przy Szpitalu Jana Pawła II w Krakowie, po pierwsze nie wydaje pochopnych opini, po drugie czeka az dziecko się oswoi ze stresem w gabinecie, jest po stronie dziecka - chce mu pomóc i długo bada. "nie kłapie dziobem byle co, byle by mówic" przepraszam za okreslenie. Problem głowny to 3 miesięczne termin. A do CZDZ chodzimy a więc rozumię Twoje rozterki i uprzedzenia. Odpowiedz Link
jagoda13_3 Re: Neurolog-Prokocim 25.07.08, 17:53 My chodzimy do Lis- Hille, pracuje w Prokocimiu. Jesteśmy zadowoleni. Nie roztacza optymistycznych wizji, mówi wprost, jak jest, u nas koncentruje sie na snie dziecka, bo z tym problemy. Nie owija w bawełne, ale trzeba sie dopytywać.Wczesniej poznaliśmy Prawdzic- Seńkowską, ...niestety nawet nie zleciła rehabilitacji :( Odpowiedz Link
zasia1 Re: Neurolog-Prokocim 29.07.08, 22:48 Ja byłam raz u dr Piątkowskiej, czekałam 3 miesiące i ... byłam szczerze rozczarowana wizytą. Nie zauważyłam żeby miała odrobinę podejścia do dzieci. Mały się rozbeczał jak go badała (co nigdy się nie zadarzało), a skoro beczał to dalej już nie badała. Niczego się nie dowiedziałam właściwie, poza tym że ona dałaby go na rehabilitację. Więcej do niej nie poszliśmy ( a może tylko miała akurat gorszy dzień?:-)) ). Swoją drogą zdziwiło mnie skąd takie kolejki do niej bo ani przed nami ani po nas nikt do niej nie czakał Odpowiedz Link
niux3 Re: Neurolog-Prokocim 31.07.08, 23:24 Witam, Piotrowska też pracuje w Prokocimiu i jest tam polecana. Neurolodzy chyba juz tak mają że są powściągliwi i mało "wylewni". Terminy faktycznie są dlugie ale można zadzwonić i poprosić ze względu na zdrowie dziecka, w każdym razie jakoś sensownie uzasadnić, to zawsze stara się "wcisnąć" wcześniej. No i trzeba się uzbroić w cierpliwość bo pod gabinetem czeka się średnio 3 godz. na przyjęcie. Urok Prokocimia ;) Odpowiedz Link
viki93 Re: Neurolog-Prokocim 29.07.09, 11:50 Ja uważam, że Pani doktor Piątkowska- Śmietańska jest świetnym neurologiem. Ortopeda, do którego zostałem skierowany olał mnie. Sam stwierdziłem, trzeba iść do neurologa. To Ona zorganizowała wszystkie badania. Jeżeli chodzi o badania (podstawowe testy neurologiczne) to naprawdę długo bada, ale to dobrze, bo o to chodzi. W neurologii wystarczy pominąć chociażby odruch babińskiego no i klapa, bo może ktoś miał SM. Jest naprawdę miłą osobą i polecam Ją z czystym sumieniem. Odpowiedz Link
ivonne76 Re: Neurolog-Prokocim 05.09.08, 12:22 Ja jestem z synkiem (skończył 7 m-cy) zapisana do dr Zelwiańskiej. Nie znam jej. Moze ktoś zna jakąś opinię o niej ? Odpowiedz Link
gogi83 Re: Neurolog-Prokocim 07.10.08, 10:40 Witam! j chodzę z synkiem do dr Zelwiańskiej i jak narazie nie narzekam, mila wytłumaczy o co chodzi, prostym językiem. Odpowiedz Link