brezly 10.09.09, 09:27 Dzien dobry. A zatem mamy jesien, ze tu odkrywczo oznajmie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
modliszka61 Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 11:43 Dzień dobry,majster Wrocławski :-} O mojej niszy ekologicznej mogę stanowczo rzec,że a zl'atem mamy jesień. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 12:26 A gdzie, dzien dobry, pani byla jak pani nie bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 12:48 Panie Brezly, podpisywałam sie białym korektorem ściagniętym z pomsoc i chlapnęło mi na "jesień". Przepraszam, to było chcący. CzeBre&Modli!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 12:52 Lepszego wiersza o jesieni, czeSzu, jak ten - to nie znam: "Jesien - wiatr szumi wsrod zalesien Samotny baran beczy Jesien, de facto jesien Drzewa, liscie i te rzeczy" Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 12:56 przeczytałam: "i beee rzeczy" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 13:05 mnie się bardzo Jesienina o jesieni, ech russkaja dusza, ech żizń...:-) W cichym gąszczu jałowcowe osypisko. Czesze grzywę jesień – zrudziałe konisko. Nad rzeką pod brzegów zasłoną Błękitnie podkowy jej dzwonią. Ostrożnym krokiem wiatr – mnich ubogi Kruszy listowie w wybojach drogi. I całuje na jarzębiny krzewie Tajemnemu Chrystusowi rany świeże. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 13:14 Ale to takie "artystyczne". Pani tu do srodowiska pracowniczego pisze, bynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 13:24 a bo jak człowiek ma chwilę urlopu to mu się od razu w głowie przewraca, Pan wybaczy wypsnięcie :-) tak po sprawiedliwości powinniśmy dostać dwumiesięczną rekompensatę za zimną wiosnę Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 13:26 A pani urlopi? Bo ja tu sobe myslalem ze dwa ostatnie piekne dni tygodnia spedze spokojnie w pracy zajmujac sie cicho ulubionymi czynnosciami, a tu - LUUUP - cos co trzeba wysmazyc najlepiej na przedwczoraj i to jeszcze w trzech wersjach, z kazdem poodpiecznem stworem osobno. :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 13:55 a ja myślałam, ze to korporacje są największą wylęgarnią idei eskapistycznych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 13:59 Niekoniecznie, wie pani. Wczoraj doszedlem do wniosku ze takie nastaly czasy ze czlowiek co uzywa mozgu musi sie stawac anarchista, nie ma wyjscia. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:03 a co Pana tak zrewolucjonizowało? ja z końcem tygodnia robię się bardziej bourgeois Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:12 Wydarzenia od roku biezace o charakterze globalnym. Dalaby sie pani zaprosic do kina? Kanuk tez by poszedl:-) www.youtube.com/watch?v=IhydyxRjujU Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:30 pójdę, dzięki, może się uda wziąć Mychę pod pachę, chyba że już była, bo ona zwykle na bieżąco. Wie Pan, tak sobie kiedyś myślalam, że musi gdzieś przecież być jakaś nisza, szczelina, cokolwiek. Jakieś wyspy Triobrianda alboco. I eskapizm antykorporacyjno-antykredytowy połączył mi się z mitem szczęśliwego dzikusa. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:32 Te nisze sie nazywa "rajami podatkowymi". I Ony tam sobie wyjezdzaja zyc dlugo i szczesliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:42 ach, mię się rozchodzi też o raj dla nie-onych. Jeszcze na tym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:44 Obawiam sie ze zajeli wszystkie miejsca :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:59 musi być jakieś trzecie wyjście jak radzą Ony w poradnikach biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:46 Dzien dobry, wplywam unoszac sie na fali kawy, do tego brzegu rajskiego, gdzie moze sie w koncu wyspie (wyśpię)? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:47 Ooooo, pani Fiorcia!! Jak milo :-DD Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:56 A dzien dobry, panie Brezly, przepraszam za opoznienia, ale wzielo mnie i ponosilo tu i owdzie beznetowo ostatnimi czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:51 O, Pani Fiorcia kochana! Sie rzucam na szyje! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:55 Pani Szubadowo, wzajemnie sie rzucam, no, tylez czasu poza hala... i w drobna kaszke zakrecmy! Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:05 zakręćmy, Pani nas długo już nie pozostawia w bezmillefiorzu Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:08 Okropne, bezmillefiorze gorsze jak goloborze. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:43 dla nieonych som roje podatkowe? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:44 Tak, a nawet budzetowe. Pelne ciec i ukaszen. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:57 A te roje to wyrojone, czy w ulach? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:59 Mnie sie wydaje ze uciska sie lepiej po ulach. PS. Pani sie odezwie kiedy na majla, celem coijakwogole, dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:04 No wlasnie, mnie tez sie tak wydaje. Bo wyrojenie to i nowe krolowe i mnozenie przestrzenne, i poszukiwanie kolejnych barci, i dzikich gniazd.Przepelzam do golebnika strasznie zaleglego, oj. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:05 Kawe zostawiam, a do niej wafle z nutella. W sam raz na podwieczorek. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:09 Ja mam jeszcze na wargach posmak obiadowego lososia, to z nutella by bylo zbyt postmodernistycznie, wie pani. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:15 masz ci losoś że westchnę proletariacko rzucając się nieestetycznie na wafle z nutellą Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:16 Prosze pania, czarnoroboczy losos, ze stolowki pracowniczej. Nie zaden jakis tam wielkopanski, zlotymi sieciami lowiony, zadne takie. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:20 Losos model ikeowski - uduszony kolderka sosu pseudobeszamelowego z suszonym koperkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:23 Tak, prosze pania, bo nam teraz juz nie idzie o ideowosc a o ikeowosc. Nie postawy a wystawy sie licza, pani pamieta jeszcze ten jezyk? "Kampania 'Postawy'". Tego to nawet w Guglu nie ma, prosze pania. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:31 jak byłam mała to myślałam, ze eleganckie jedzenie polega na tym, ze koniecznie musi być niedobre (po kawiorze mnie taka refleksja naszła i jak mi potem dali łyczek napoleona na spróbowanie) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:35 Coz za straszna kombinacja!! :-( Jak mozna popijac kawior czyms innym niz wodka :-(( O tempora, o mores! Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:37 Ten zafoliowany to zwedzony, zamrozony i rozmrozony, zywym koperkiem ugarnirowany. Ten uduszony to z rynny, fasowany. Wczoraj widzialam wlasnorecznie oba modele w Ikei, gdzie dowieziona zostalam jako wizualizator aranzacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:38 Kawior mniam, napoleon fuu... Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:40 A. mietowke nastawilam, bo mi pod nieobecnosc strasznie zamiecilo taras i trzeba bylo wyciac, a wyciete przetworzyc. Znalezione w szafce z narzedziami 3/4 litra wyborowej sie trafilo. Stoi i dojrzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: XXVII Xiega W/W na www 11.09.09, 08:10 Dzien dobry, się melduje z ciastem sliwkowym jak to jesienia- dobre wyszlo wiec prosze sie czestowac a do tego herbatka pomaranczowa. Skoro tu o burżua to pozwole sobie zaczac konwersacją od tego, ze pogoda nam dopisuje i sie intensywnie opalam. A po poludniu bawie w malą ogrodniczkę plantujac wieką gore ziemi co powstala z trawy z kosiarki. Czy ktos mi moglby wytlumaczyc jak to sie dzieje ze trawa zamienia sie w ziemie? Znaczy: to dobrze, że w ziemie bo tej najprosciej sie pozbyc. Poza tym dzis sie udaje na wystawe psow majac nadzieje nabyc jakies zwierze nie koniecznie zreszta rasowe. Ale marzy mi sie beagle. Ogolnie podobnie jak Szu sie urlopuje. Tyko ona pracuje w czasie urlopu a ja marze o jakim zajeciu, ale nie ulegne tym pokusom. Mam cztery kartki spraw do zalatwienia i dopiero gdy je zalatwie skoncze urlop.Czysta pato logia..Milego dnia zycze... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 11.09.09, 08:46 Ech, no nic. Ja sie w takich wypadkach ciesze ze mam prace i mowie sobie "poki problemy poty wiemy ze zyjemy" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 11.09.09, 10:17 Dzien dobry, z kawa ide. Cud, przestalo lac i zaczelo swiecic. Panie Brezly, melduje wysylke zgodnie z zamowieniem. Pani Zielona, posypuje glowe popiolem: z roboty wyrwalam sie zbyt pozno na cokolwiek poza dojechaniem na czas do punktu B, ale za kilkanascie dni bede z powrotem, wiec nadrobimy. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: XXVII Xiega W/W na www 15.09.09, 15:22 fajnie.Juz sie cieszem... Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wpelz czwartkowy 17.09.09, 09:23 Wchodze z kawa, jesiennie gawrony kracza. W trakcie poprawin weselnych wymyslil mi sie budzik zapachowy. Taki rozsiewajacy chmurki zapachu kawy o okreslonej rannej godzinie. Po chwili jednak zrezygnowalam z pomyslu, bo jakiez byloby rozczarowanie po otwarciu oka, ze tej filizanki z parujacym, goracym, swiezo przyrzadzonym napojem nie ma u wezglowia! Tu z kolei wrocila koncepcja nabycia omawianego niegdys z panem Brezlym kombajnu sniadaniowego (ekspres + toster w jednym) z programatorem czasowym, i wizja ustawienia calosci na nachtkastliku, co kiedys (kombajn znaczy) zobaczylam w Budzie i sie zachwycilam. Poza tym tradycyjnie i bujnie kwitnie intensywne zycie towarzyskie: obecny tydzien zaczal sie codziennymi wieczornymi imprezami pod haslem skladania mebli. Jednak w koncu kupie ten elektryczny srubokret... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wpelz czwartkowy 17.09.09, 09:30 Elektryczny srubokret, dzien dobry pani Fiorciu, jest duzym wynalazkiem. Bym nie poskrecal tych wszystkich mebli rok temu, jakby nie Hela (zwana tak od mamy kolegi, co mawial ze "Hela zna zycie"). Zadna IKEA mi straszna juz nie jest. Jeszcze powinni cos podobnego do gwozdzikow co dykciane plecy szaf do ram montuja wymyslec. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wpelz czwartkowy 17.09.09, 09:48 Ano, dzien dobry, panie Brezly, tak Ikea niestraszna jest po 11 przeprowadzkach. Wlasnie, tzw zywe plecy dykciane przybijalam do szafy trzydrzwiowej. Plecy zyly wlasnym zyciem, opanowywane na 4 rece. Przeszlam na zszywacz. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Wpelz czwartkowy 17.09.09, 11:05 Wchodze, z ziólkami.Jak ktos chce cialo oczyscic zapraszam bo dusze to juz nie u mnie. Jem ryz i pije ziołka. Na co mi przyszlo acz wole to od montowania mebli. Pogoda wlasnie padla wiec musze szybko isc kosic poki mozna. Milego dnia... Wyszla mi przy tem literowka Umnie. Nie umnie umnie. Noto pa Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 17.09.09, 09:44 Od krecenia drobnej kaszki z pania Szubadowa zakrecilo mi sie nieco w glowie, pani Zielona. Tak, tak, z calej sily, juz zaniedlugo! A gdzie pani Immcia? Jakby siedziala zamaskowana na polowaniu na fasole, to szwagier doniosl o zakontraktowaniu kolejnej porcji i pyta, czy ma przepalac. Prosze sie nie dziwic, a tym bardziej nie raportowac do stroza, bo stroz tez bral udzial w zaladunku, ze spod wiaty zniknęla sterta makatkek w kolorze fioletu ultrafosforoelektrycznego, tych z nieudanego eksperymentu farbiarskiego, co dzialismy je kilka lat temu po ciemku na nocna zmiane i z zawiazanymi oczami, bo sie patrzec na krosna nie dalo, a i na podpałkę tez palacz odmowil zuzytkowac, bo jakas niezajmowalna przedza byla; a wiec melduje, ze z sukcesem poszly na wymiane za fasole jako pe-poż. obicia scienne do klubu disco-techno. Reasumujac: znaczy, mamy co pić. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 17.09.09, 13:31 A oni, znaczy Stroz, Palacz i Przyjaciel to w ogole wychodza z Naszej Klasy? Bo ostatnio tylko tam byli. A pani Immka jest jak Kicia-Kocia, przeciwienstwo bezrobocia :-( Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 21.09.09, 10:51 Dzien dobry, z kawa przez mgly rozswietlone sloncem sie przebijam. Ladnie wokol, tak jakby w perspektywie powietrznej sie czlek nurzal. Palacz et consortes, panie Brezly, pan nie na biezaco, obecnie fejsbukuja. Aha, rozumiem, ze real pania Immcie wessal:(? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 21.09.09, 11:09 Tak, wessal, dzien dobry pani Fiorciu. I jeszcze tam przykre rzeczy sie jej zdarzaja, naprawde niemile. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 21.09.09, 12:51 Dzien dobry panie Brezly. Oj, to potrzymam kciuki i pomysle intensywniej w PaniImmkowej intencji. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: XXVII Xiega W/W na www 21.09.09, 17:50 trzymanie kciuków tym razem niestety nic nie pomoże :-(((( Pani Fiorciu, posłałam Pani majla. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 23.09.09, 09:19 Z kawą podazam wsrod pajeczyn w obfitosci wielkiej rozsnutych i slicznie a rozproszenie oswietlonych. Pajeczyną jesien sie zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: XXVII Xiega W/W na www 23.09.09, 13:33 emigruję wewnętrznie www.youtube.com/watch?v=2gafpvbmfyg Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 24.09.09, 09:23 Ale flautycznie na Hali. Modliszki tez w sen zimowy zapadaja? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 24.09.09, 09:33 No jakostaksieporobilo, panie Brezly, dzien dobry. Dzis kawe pod czapka donosze, bo zimno znienacka sie zrobilo, szarawo i zapewne zaraz chlusnie z niebios. PS. makatka 8żona, jeszcze goraca, w golebniku zaraz legnie. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 24.09.09, 09:59 A dziekuje, muszem przeczytac, ale na razie mam poki co dym :-) Pisze wlasnie odpowiedz na majla sluzbowego i mysle jak brzemienna w skutki literowka moze byc napisanie zamiast "thank you for the message" - "thank you for the massage":-) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 24.09.09, 10:20 Prosim piknie. Jesli "thank you for the massage", w domysle "ego", to w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 29.09.09, 21:49 To ja sobie dzis tedy wyjde. DObranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 30.09.09, 00:13 Chyba pomylilam zmiany. Odstawiam dzbanek z kawa i ide sie przewrocic. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 30.09.09, 08:59 To teraz ja z tym dzbankiem lecem. Ddybry Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: XXVII Xiega W/W na www 30.09.09, 09:07 brezly napisał: > (...)jak brzemienna w skutki > literowka moze byc napisanie zamiast "thank you for the message" > - "thank you for the massage":-) Brzemienna? Tylko w przypadku bardzo szczególnego masażu. Good Żur Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 30.09.09, 09:11 No, czasem pomylkowe branie czegos za cos, czesc Zbyf, moze meic powazniejsze skutki niz cos co realnie istnieje. Kiedys mnie radzieccy celnicy wzieli za kogo innego to wiem, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: XXVII Xiega W/W na www 30.09.09, 18:33 matko kochana! za kogo? Chyba nie za Lenina? Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: XXVII Xiega W/W na www 30.09.09, 19:42 immanuela napisała: > matko kochana! za kogo? Chyba nie za Lenina? Za Elvisa...Brezleya. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: XXVII Xiega W/W na www 30.09.09, 20:14 wszak Elvis w tych czasach! U Ruskich! To sodoma i gomora była! Biedny Brezu! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 30.09.09, 20:16 Czesc! Problem w tym ze oni nie powiedzieli za kogo. ALe nie za mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: XXVII Xiega W/W na www 30.09.09, 20:32 a coś Ci za to zrobili, że wyglądałeś nie tak jak trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 30.09.09, 20:43 Niespecjalnie. Ich problem polegal na tym ze poniewaz wzieli mnie za kogos innego - szukali czegos czego nie mialem. A im bardziej tego nie mogli znalezc tym bardziej byli przekonani ze ktos kim mialem byc jest sprytniejszy niz mysleli. W koncu tak sie zamaskowac zeby ktos inny byl nami, a my tu sobie cichaczem niezauwazeni, na to trzeba przebieglosci. Nigdy nie przypuszczalem ze pociag sklada sie z tylu srubek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: XXVII Xiega W/W na www 30.09.09, 22:51 brezly napisał: > Nigdy nie przypuszczalem ze pociag sklada sie z tylu srubek :-) aż cały pociąg rozkręcili? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 01.10.09, 08:39 Caly nie. Tylko te czesc, gdzie moglbym cos miec gdybym byl tym za kogo mnie wzieli. Jakies oszacowanie gdzie to moze siegac - mieli. Bo im chyba empirycznie wychodzilo ze takich jak ten za ktorego oni mnie wzieli w pociagu jest ilus. Ja wiem: jeden na dwa wagony, albo trzy. Bo za gesto byc nie moze. Wezmy np. takiego z tych co oni go szukali. Otwiera taki kratke wentylacyjna i na lewo od niej odkreca klape, przez ktora jest dostep do kabli sredniego napiecia. Chce tam wlozyc zloto a tam juz czyjs kawior. Uczciwosc nie pozwala krasc czyjegos kawioru, a pragmatyzm nie pozwala go mieszac z pierscionkami. Wiec chyba znakuja wagony, jak koty, nie? Dzien dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: XXVII Xiega W/W na www 01.10.09, 22:09 hehe, przypomniało mi się jak my to przez Rosję do Chin jeździli. Na granicy celnikom się mówiło: my tranzytniki, my w Kitaj ujeżdzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 02.10.09, 09:03 Zespol kontrabandzistow mi sie zwizualizowal. To tak: kawe niose, zostawiam i se ide na beznecie, z powrotem. Milego darzdziewu. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 02.10.09, 09:09 Czolem, pani Fiorciu. W sensie ze na kontrabanjach grajo? Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: XXVII Xiega W/W na www 02.10.09, 09:15 kto ma jesien ten ma, u mnie nie majo. troche sie liscie tylko sciela. dziecko mowi ze brudno sie robi. punkt widzenia Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 04.10.09, 08:48 Dzbanek z kawa niose, dzien dobry. Z gospodarczego przyszedl okolnik, zeby w poniedzialek rano stawic sie w magazynie po przydzial nowych kufajek, mitenek i gumofilcow, bo podobno zima ma byc ostra i wczesna. Stroz pojechal po sol, a palacz obrzyna galezie z jabloni owocowe u dzialkowcow, wraz z owocami. Mowi, ze to 2 w jednym, bo nie trzeba po drabinie za jablkami latac, a w lutym i tak galezie obciac trzeba. To on w pazdzierniku, raz. Pani Vikowa, przypomniala mi pani scene, kiedy to moja przyjaciolka wrocila dodom i zastala cala roslinnosc mieszkaniowa skrupulatnie obrana z listkow, a listki porozsiewane po podlodze. Syn przyjaciolki, autor oskubania, wowczas 6 letni, oswiadczyl, ze "zrobil jesien". Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 05.10.09, 08:47 Wpelz pazdziernikowy. Jest tak jakos ogolnie, trudno to wytlumaczyc. Za tydzien na poludnie, ale za to w gory. Ciekawe co to zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: XXVII Xiega W/W na www 05.10.09, 13:10 Darzdziew !!! Minetki rozdają ? Przecież to kapitalistyczny wymysł .. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 05.10.09, 15:17 Dzien dobry, deszcz leje, z kawa ide pod parasolem. Pani Kranowa, wyjatkowo zaopatrzenie nie zrobilo czeskiego bledu w wyrazie obcym. Przydzielaja nam na zime te rekawiczki pieciopalczaste (w zalozeniu), co w praktyce, z racji zlego zaprogramowania maszyn, wyszly z niekonczacymi sie palcami, jako te papierosy z kryzysu na metry i obrzyny trzeba bylo zrobic, a to, co z obcietej czesci palczastej zostalo, to sie nie nadawalo, z racji zbyt malego fi, nawet na ponczochy dla niemowlat. Tak sobie mysle, na te mitenki patrzac, ze zima bedzie ciezka i nastapily ciecia oszczednosciowe na opale dla hali. Panie Brezly, a 23, to dokladnie o ktorej, Lwi czy Wschodni, bo wlasnie po bilet ide? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 05.10.09, 15:28 Pani Fiorciu, ja bede kilka minut po 13.00 na Lwim. Ze wschodniego mam cos kolo 17.00. Jak pani pasuje. Pokico serdeczne Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 05.10.09, 15:48 Panie Brezly, pasuje, Lwi 13., ze wschodniego mam 16 z kawalkiem. Pokico, jutro do Oj. Szerokiej drogi! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 06.10.09, 08:43 Szolem. Pani Fiorciu, goloump za chwile poleci. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 06.10.09, 08:59 Panie Brezly, juz jednom nogom jestem w aucie, kierunek Oj!. Kawa w termosie na dojazd do pierwszego oddechu, etc... Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 06.10.09, 09:07 Dopiero jak sie do laczy w Oj dopcham, co, jak Pan wie, bywa sporadyczne, bede mogla przeczytac i pocztowke poslac. To dygam, sciskam i darzdziewem zegnam na czas jakis. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: XXVII Xiega W/W na www 06.10.09, 10:50 Sie zherbatka melduje .Grypie, to mam czas. Milo grypic... Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: XXVII Xiega W/W na www 06.10.09, 15:17 przez Krana minetki wywala mnie z roboty na napady histerycznego placzu i smiechu naraz i obraze monitora, powiedzmy Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 07.10.09, 09:41 Oj tak, tak. Wpelz konczacy watek. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: XXVII Xiega W/W na www 07.10.09, 18:20 Czlowiek raz zrobi litruffkę i od razu ... Kran Odpowiedz Link Zgłoś