Dodaj do ulubionych

XXVII Xiega W/W na www

10.09.09, 09:27
Dzien dobry. A zatem mamy jesien, ze tu odkrywczo oznajmie.
Obserwuj wątek
    • modliszka61 Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 11:43
      Dzień dobry,majster Wrocławski :-}
      O mojej niszy ekologicznej mogę stanowczo rzec,że a zl'atem mamy jesień.
      • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 12:26
        A gdzie, dzien dobry, pani byla jak pani nie bylo?
    • szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 12:48
      Panie Brezly, podpisywałam sie białym korektorem ściagniętym z pomsoc i
      chlapnęło mi na "jesień". Przepraszam, to było chcący.

CzeBre&Modli!:-)
      • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 12:52
        Lepszego wiersza o jesieni, czeSzu, jak ten - to nie znam:

"Jesien - wiatr szumi wsrod zalesien
        Samotny baran beczy
        Jesien, de facto jesien
        Drzewa, liscie i te rzeczy"
        • szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 12:56
          przeczytałam: "i beee rzeczy" :-)
        • szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 13:05
          mnie się bardzo Jesienina o jesieni, ech russkaja dusza, ech żizń...:-)

W cichym gąszczu jałowcowe osypisko.
          Czesze grzywę jesień – zrudziałe konisko.

Nad rzeką pod brzegów zasłoną
          Błękitnie podkowy jej dzwonią.

Ostrożnym krokiem wiatr – mnich ubogi
          Kruszy listowie w wybojach drogi.

I całuje na jarzębiny krzewie
          Tajemnemu Chrystusowi rany świeże.

• brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 13:14
            Ale to takie "artystyczne". Pani tu do srodowiska pracowniczego pisze, bynajmniej.
            • szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 13:24
              a bo jak człowiek ma chwilę urlopu to mu się od razu w głowie przewraca, Pan
              wybaczy wypsnięcie :-) tak po sprawiedliwości powinniśmy dostać dwumiesięczną
              rekompensatę za zimną wiosnę
              • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 13:26
                A pani urlopi?
                Bo ja tu sobe myslalem ze dwa ostatnie piekne dni tygodnia spedze spokojnie w
                pracy zajmujac sie cicho ulubionymi czynnosciami, a tu - LUUUP - cos co trzeba
                wysmazyc najlepiej na przedwczoraj i to jeszcze w trzech wersjach, z kazdem
                poodpiecznem stworem osobno. :-((
                • szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 13:55
                  a ja myślałam, ze to korporacje są największą wylęgarnią idei eskapistycznych :-)
                  • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 13:59
                    Niekoniecznie, wie pani. Wczoraj doszedlem do wniosku ze takie nastaly czasy ze
                    czlowiek co uzywa mozgu musi sie stawac anarchista, nie ma wyjscia.
                    • szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:03
                      a co Pana tak zrewolucjonizowało? ja z końcem tygodnia robię się bardziej bourgeois
                      • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:12
                        Wydarzenia od roku biezace o charakterze globalnym. Dalaby sie pani zaprosic do
                        kina? Kanuk tez by poszedl:-)

www.youtube.com/watch?v=IhydyxRjujU
                        • szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:30
                          pójdę, dzięki, może się uda wziąć Mychę pod pachę, chyba że już była, bo ona
                          zwykle na bieżąco.
                          Wie Pan, tak sobie kiedyś myślalam, że musi gdzieś przecież być jakaś nisza,
                          szczelina, cokolwiek. Jakieś wyspy Triobrianda alboco. I eskapizm
                          antykorporacyjno-antykredytowy połączył mi się z mitem szczęśliwego dzikusa.
                          • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:32
                            Te nisze sie nazywa "rajami podatkowymi". I Ony tam sobie wyjezdzaja zyc dlugo i
                            szczesliwie.
                            • szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:42
                              ach, mię się rozchodzi też o raj dla nie-onych. Jeszcze na tym świecie.
                              • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:44
                                Obawiam sie ze zajeli wszystkie miejsca :-((
                                • szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:59
                                  musi być jakieś trzecie wyjście jak radzą Ony w poradnikach biznesu.
                              • millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:46
                                Dzien dobry, wplywam unoszac sie na fali kawy, do tego brzegu rajskiego, gdzie
                                moze sie w koncu wyspie (wyśpię)?
                                • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:47
                                  Ooooo, pani Fiorcia!!
                                  Jak milo :-DD
                                  • millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:56
                                    A dzien dobry, panie Brezly, przepraszam za opoznienia, ale wzielo mnie i
                                    ponosilo tu i owdzie beznetowo ostatnimi czasy.
                                • szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:51
                                  O, Pani Fiorcia kochana! Sie rzucam na szyje! :-)
                                  • millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:55
                                    Pani Szubadowo, wzajemnie sie rzucam, no, tylez czasu poza hala... i w drobna
                                    kaszke zakrecmy!
                                    • szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:05
                                      zakręćmy, Pani nas długo już nie pozostawia w bezmillefiorzu
                                      • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:08
                                        Okropne, bezmillefiorze gorsze jak goloborze.
                            • szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:43
                              dla nieonych som roje podatkowe?
                              • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:44
                                Tak, a nawet budzetowe. Pelne ciec i ukaszen.
                                • millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:57
                                  A te roje to wyrojone, czy w ulach?
                                  • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 14:59
                                    Mnie sie wydaje ze uciska sie lepiej po ulach.

PS. Pani sie odezwie kiedy na majla, celem coijakwogole, dobrze?
                                    • millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:04
                                      No wlasnie, mnie tez sie tak wydaje. Bo wyrojenie to i nowe krolowe i mnozenie
                                      przestrzenne, i poszukiwanie kolejnych barci, i dzikich gniazd.Przepelzam do
                                      golebnika strasznie zaleglego, oj.
                                      • millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:05
                                        Kawe zostawiam, a do niej wafle z nutella. W sam raz na podwieczorek.
                                        • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:09
                                          Ja mam jeszcze na wargach posmak obiadowego lososia, to z nutella by bylo zbyt
                                          postmodernistycznie, wie pani.
                                          • szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:15
                                            masz ci losoś że westchnę proletariacko rzucając się nieestetycznie na wafle z
                                            nutellą
                                            • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:16
                                              Prosze pania, czarnoroboczy losos, ze stolowki pracowniczej. Nie zaden jakis tam
                                              wielkopanski, zlotymi sieciami lowiony, zadne takie.
                                              • millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:20
                                                Losos model ikeowski - uduszony kolderka sosu pseudobeszamelowego z suszonym
                                                koperkiem?
                                                • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:23
                                                  Tak, prosze pania, bo nam teraz juz nie idzie o ideowosc a o ikeowosc. Nie
                                                  postawy a wystawy sie licza, pani pamieta jeszcze ten jezyk? "Kampania
                                                  'Postawy'". Tego to nawet w Guglu nie ma, prosze pania.
                                                • szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:24
                                                  dyskretnie zafoliowany?
                                                  • szubad Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:31
                                                    jak byłam mała to myślałam, ze eleganckie jedzenie polega na tym, ze koniecznie
                                                    musi być niedobre (po kawiorze mnie taka refleksja naszła i jak mi potem dali
                                                    łyczek napoleona na spróbowanie)
                                                  • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:35
                                                    Coz za straszna kombinacja!! :-(
                                                    Jak mozna popijac kawior czyms innym niz wodka :-(( O tempora, o mores!
                                                  • millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:37
                                                    Ten zafoliowany to zwedzony, zamrozony i rozmrozony, zywym koperkiem
                                                    ugarnirowany. Ten uduszony to z rynny, fasowany. Wczoraj widzialam wlasnorecznie
                                                    oba modele w Ikei, gdzie dowieziona zostalam jako wizualizator aranzacyjny.
                                                  • millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:38
                                                    Kawior mniam, napoleon fuu...
                                                  • millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 10.09.09, 15:40
                                                    A. mietowke nastawilam, bo mi pod nieobecnosc strasznie zamiecilo taras i trzeba
                                                    bylo wyciac, a wyciete przetworzyc. Znalezione w szafce z narzedziami 3/4 litra
                                                    wyborowej sie trafilo. Stoi i dojrzewa.
                                                  • zielonamysz Re: XXVII Xiega W/W na www 11.09.09, 08:10
                                                    Dzien dobry, się melduje z ciastem sliwkowym jak to jesienia- dobre wyszlo wiec
                                                    prosze sie czestowac a do tego herbatka pomaranczowa.
                                                    Skoro tu o burżua to pozwole sobie zaczac konwersacją od tego,
                                                    ze pogoda nam dopisuje i sie intensywnie opalam. A po poludniu bawie w malą
                                                    ogrodniczkę plantujac wieką gore ziemi co powstala z trawy z kosiarki.
                                                    Czy ktos mi moglby wytlumaczyc jak to sie dzieje ze trawa zamienia sie w ziemie?
                                                    Znaczy: to dobrze, że w ziemie bo tej najprosciej sie pozbyc.
                                                    Poza tym dzis sie udaje na wystawe psow majac nadzieje nabyc jakies zwierze nie
                                                    koniecznie zreszta rasowe. Ale marzy mi sie beagle. Ogolnie podobnie jak Szu sie
                                                    urlopuje. Tyko ona pracuje w czasie urlopu a ja marze o jakim zajeciu, ale nie
                                                    ulegne tym pokusom. Mam cztery kartki spraw do zalatwienia i dopiero gdy je
                                                    zalatwie skoncze urlop.Czysta pato logia..Milego dnia zycze...
                                                  • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 11.09.09, 08:46
                                                    Ech, no nic. Ja sie w takich wypadkach ciesze ze mam prace i mowie sobie "poki
                                                    problemy poty wiemy ze zyjemy" :-)
                                                  • millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 11.09.09, 10:17
                                                    Dzien dobry, z kawa ide. Cud, przestalo lac i zaczelo swiecic. Panie Brezly,
                                                    melduje wysylke zgodnie z zamowieniem. Pani Zielona, posypuje glowe popiolem: z
                                                    roboty wyrwalam sie zbyt pozno na cokolwiek poza dojechaniem na czas do punktu
                                                    B, ale za kilkanascie dni bede z powrotem, wiec nadrobimy.
                                                  • zielonamysz Re: XXVII Xiega W/W na www 15.09.09, 15:22
                                                    fajnie.Juz sie cieszem...
                                                  • brezly Wpelz czwartkowy 17.09.09, 08:46
                                                    Mglisto i pracowniczo.
                                                  • millefiori Re: Wpelz czwartkowy 17.09.09, 09:23
                                                    Wchodze z kawa, jesiennie gawrony kracza. W trakcie poprawin weselnych wymyslil
                                                    mi sie budzik zapachowy. Taki rozsiewajacy chmurki zapachu kawy o okreslonej
                                                    rannej godzinie. Po chwili jednak zrezygnowalam z pomyslu, bo jakiez byloby
                                                    rozczarowanie po otwarciu oka, ze tej filizanki z parujacym, goracym, swiezo
                                                    przyrzadzonym napojem nie ma u wezglowia!
                                                    Tu z kolei wrocila koncepcja nabycia omawianego niegdys z panem Brezlym kombajnu
                                                    sniadaniowego (ekspres + toster w jednym) z programatorem czasowym, i wizja
                                                    ustawienia calosci na nachtkastliku, co kiedys (kombajn znaczy) zobaczylam w
                                                    Budzie i sie zachwycilam.
                                                    Poza tym tradycyjnie i bujnie kwitnie intensywne zycie towarzyskie: obecny
                                                    tydzien zaczal sie codziennymi wieczornymi imprezami pod haslem skladania mebli.
                                                    Jednak w koncu kupie ten elektryczny srubokret...
                                                  • brezly Re: Wpelz czwartkowy 17.09.09, 09:30
                                                    Elektryczny srubokret, dzien dobry pani Fiorciu, jest duzym wynalazkiem. Bym nie
                                                    poskrecal tych wszystkich mebli rok temu, jakby nie Hela (zwana tak od mamy
                                                    kolegi, co mawial ze "Hela zna zycie").
                                                    Zadna IKEA mi straszna juz nie jest. Jeszcze powinni cos podobnego do gwozdzikow
                                                    co dykciane plecy szaf do ram montuja wymyslec.
                                                  • millefiori Re: Wpelz czwartkowy 17.09.09, 09:48
                                                    Ano, dzien dobry, panie Brezly, tak Ikea niestraszna jest po 11 przeprowadzkach.
                                                    Wlasnie, tzw zywe plecy dykciane przybijalam do szafy trzydrzwiowej. Plecy zyly
                                                    wlasnym zyciem, opanowywane na 4 rece. Przeszlam na zszywacz.
                                                  • zielonamysz Re: Wpelz czwartkowy 17.09.09, 11:05
                                                    Wchodze, z ziólkami.Jak ktos chce cialo oczyscic zapraszam bo dusze to juz nie u
                                                    mnie. Jem ryz i pije ziołka. Na co mi przyszlo acz wole to od montowania mebli.
                                                    Pogoda wlasnie padla wiec musze szybko isc kosic poki mozna. Milego dnia...

Wyszla mi przy tem literowka Umnie. Nie umnie umnie. Noto pa
                                                  • millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 17.09.09, 09:44
                                                    Od krecenia drobnej kaszki z pania Szubadowa zakrecilo mi sie nieco w glowie,
                                                    pani Zielona.
                                                    Tak, tak, z calej sily, juz zaniedlugo!
                                                    A gdzie pani Immcia? Jakby siedziala zamaskowana na polowaniu na fasole, to
                                                    szwagier doniosl o zakontraktowaniu kolejnej porcji i pyta, czy ma przepalac.
                                                    Prosze sie nie dziwic, a tym bardziej nie raportowac do stroza, bo stroz tez
                                                    bral udzial w zaladunku, ze spod wiaty zniknęla sterta makatkek w kolorze
                                                    fioletu ultrafosforoelektrycznego, tych z nieudanego eksperymentu farbiarskiego,
                                                    co dzialismy je kilka lat temu po ciemku na nocna zmiane i z zawiazanymi oczami,
                                                    bo sie patrzec na krosna nie dalo, a i na podpałkę tez palacz odmowil
                                                    zuzytkowac, bo jakas niezajmowalna przedza byla; a wiec melduje, ze z sukcesem
                                                    poszly na wymiane za fasole jako pe-poż. obicia scienne do klubu disco-techno.
                                                    Reasumujac: znaczy, mamy co pić.
                                                  • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 17.09.09, 13:31
                                                    A oni, znaczy Stroz, Palacz i Przyjaciel to w ogole wychodza z Naszej Klasy? Bo
                                                    ostatnio tylko tam byli.

A pani Immka jest jak Kicia-Kocia, przeciwienstwo bezrobocia :-(
                                                  • millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 21.09.09, 10:51
                                                    Dzien dobry, z kawa przez mgly rozswietlone sloncem sie przebijam. Ladnie wokol,
                                                    tak jakby w perspektywie powietrznej sie czlek nurzal.
                                                    Palacz et consortes, panie Brezly, pan nie na biezaco, obecnie fejsbukuja.
                                                    Aha, rozumiem, ze real pania Immcie wessal:(?
                                                  • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 21.09.09, 11:09
                                                    Tak, wessal, dzien dobry pani Fiorciu. I jeszcze tam przykre rzeczy sie jej
                                                    zdarzaja, naprawde niemile.
                                                  • millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 21.09.09, 12:51
                                                    Dzien dobry panie Brezly. Oj, to potrzymam kciuki i pomysle intensywniej w
                                                    PaniImmkowej intencji.
                                                  • immanuela Re: XXVII Xiega W/W na www 21.09.09, 17:50
                                                    trzymanie kciuków tym razem niestety nic nie pomoże :-((((
                                                    Pani Fiorciu, posłałam Pani majla.
                                                  • immanuela Re: XXVII Xiega W/W na www 21.09.09, 18:01
                                                    a do Myszy aż dwa ;-(
                                                  • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 22.09.09, 08:51
                                                    Wpelz sloneczniejesienny.
                                                  • millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 23.09.09, 09:19
                                                    Z kawą podazam wsrod pajeczyn w obfitosci wielkiej rozsnutych i slicznie a
                                                    rozproszenie oswietlonych.
                                                    Pajeczyną jesien sie zaczyna.
                                                  • drzejms-buond Re: XXVII Xiega W/W na www 23.09.09, 13:33
                                                    emigruję wewnętrznie
                                                    www.youtube.com/watch?v=2gafpvbmfyg
                                                  • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 24.09.09, 09:23
                                                    Ale flautycznie na Hali. Modliszki tez w sen zimowy zapadaja?
                                                  • millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 24.09.09, 09:33
                                                    No jakostaksieporobilo, panie Brezly, dzien dobry. Dzis kawe pod czapka donosze,
                                                    bo zimno znienacka sie zrobilo, szarawo i zapewne zaraz chlusnie z niebios.
                                                    PS. makatka 8żona, jeszcze goraca, w golebniku zaraz legnie.
                                                  • millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 24.09.09, 09:48
                                                    Poooooszlo!
                                                  • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 24.09.09, 09:59
                                                    A dziekuje, muszem przeczytac, ale na razie mam poki co dym :-)

Pisze wlasnie odpowiedz na majla sluzbowego i mysle jak brzemienna w skutki
                                                    literowka moze byc napisanie zamiast "thank you for the message" - "thank you
                                                    for the massage":-)
                                                  • millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 24.09.09, 10:20
                                                    Prosim piknie.
                                                    Jesli "thank you for the massage", w domysle "ego", to w porzadku.
                                                  • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 29.09.09, 21:49
                                                    To ja sobie dzis tedy wyjde. DObranoc.
                                                  • immanuela Re: XXVII Xiega W/W na www 29.09.09, 21:51
                                                    To psij dobrze ;-)
                                                  • millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 30.09.09, 00:13
                                                    Chyba pomylilam zmiany. Odstawiam dzbanek z kawa i ide sie przewrocic.
                                                  • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 30.09.09, 08:59
                                                    To teraz ja z tym dzbankiem lecem. Ddybry
                                                  • zbyfauch Re: XXVII Xiega W/W na www 30.09.09, 09:07
                                                    brezly napisał:
                                                    > (...)jak brzemienna w skutki
                                                    > literowka moze byc napisanie zamiast "thank you for the message"
                                                    > - "thank you for the massage":-)

Brzemienna? Tylko w przypadku bardzo szczególnego masażu.

Good Żur
                                                  • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 30.09.09, 09:11
                                                    No, czasem pomylkowe branie czegos za cos, czesc Zbyf, moze meic powazniejsze
                                                    skutki niz cos co realnie istnieje. Kiedys mnie radzieccy celnicy wzieli za kogo
                                                    innego to wiem, nie?
                                                  • immanuela Re: XXVII Xiega W/W na www 30.09.09, 18:33
                                                    matko kochana! za kogo? Chyba nie za Lenina?
                                                  • zbyfauch Re: XXVII Xiega W/W na www 30.09.09, 19:42
                                                    immanuela napisała:
                                                    > matko kochana! za kogo? Chyba nie za Lenina?

Za Elvisa...Brezleya.
                                                  • immanuela Re: XXVII Xiega W/W na www 30.09.09, 20:14
                                                    wszak Elvis w tych czasach! U Ruskich! To sodoma i gomora była! Biedny Brezu!
                                                  • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 30.09.09, 20:16
                                                    Czesc!

Problem w tym ze oni nie powiedzieli za kogo.
                                                    ALe nie za mnie.
                                                  • immanuela Re: XXVII Xiega W/W na www 30.09.09, 20:32
                                                    a coś Ci za to zrobili, że wyglądałeś nie tak jak trzeba?
                                                  • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 30.09.09, 20:43
                                                    Niespecjalnie. Ich problem polegal na tym ze poniewaz wzieli mnie za kogos
                                                    innego - szukali czegos czego nie mialem. A im bardziej tego nie mogli znalezc
                                                    tym bardziej byli przekonani ze ktos kim mialem byc jest sprytniejszy niz
                                                    mysleli. W koncu tak sie zamaskowac zeby ktos inny byl nami, a my tu sobie
                                                    cichaczem niezauwazeni, na to trzeba przebieglosci.
                                                    Nigdy nie przypuszczalem ze pociag sklada sie z tylu srubek :-)
                                                  • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 30.09.09, 21:16
                                                    Dobranoc szanownemu panstwu.
                                                  • immanuela Re: XXVII Xiega W/W na www 30.09.09, 22:51
                                                    brezly napisał:

> Nigdy nie przypuszczalem ze pociag sklada sie z tylu srubek :-)

aż cały pociąg rozkręcili?
                                                  • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 01.10.09, 08:39
                                                    Caly nie. Tylko te czesc, gdzie moglbym cos miec gdybym byl tym za kogo mnie
                                                    wzieli. Jakies oszacowanie gdzie to moze siegac - mieli. Bo im chyba empirycznie
                                                    wychodzilo ze takich jak ten za ktorego oni mnie wzieli w pociagu jest ilus. Ja
                                                    wiem: jeden na dwa wagony, albo trzy. Bo za gesto byc nie moze. Wezmy np.
                                                    takiego z tych co oni go szukali. Otwiera taki kratke wentylacyjna i na lewo od
                                                    niej odkreca klape, przez ktora jest dostep do kabli sredniego napiecia. Chce
                                                    tam wlozyc zloto a tam juz czyjs kawior. Uczciwosc nie pozwala krasc czyjegos
                                                    kawioru, a pragmatyzm nie pozwala go mieszac z pierscionkami. Wiec chyba znakuja
                                                    wagony, jak koty, nie?

Dzien dobry.
                                                  • immanuela Re: XXVII Xiega W/W na www 01.10.09, 22:09
                                                    hehe, przypomniało mi się jak my to przez Rosję do Chin jeździli. Na granicy
                                                    celnikom się mówiło: my tranzytniki, my w Kitaj ujeżdzajem.
                                                  • millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 02.10.09, 09:03
                                                    Zespol kontrabandzistow mi sie zwizualizowal. To tak: kawe niose, zostawiam i se
                                                    ide na beznecie, z powrotem. Milego darzdziewu.
                                                  • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 02.10.09, 09:09
                                                    Czolem, pani Fiorciu. W sensie ze na kontrabanjach grajo?
                                                  • viki2lav Re: XXVII Xiega W/W na www 02.10.09, 09:15
                                                    kto ma jesien ten ma, u mnie nie majo. troche sie liscie tylko
                                                    sciela. dziecko mowi ze brudno sie robi. punkt widzenia
                                                  • millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 04.10.09, 08:48
                                                    Dzbanek z kawa niose, dzien dobry. Z gospodarczego przyszedl okolnik, zeby w
                                                    poniedzialek rano stawic sie w magazynie po przydzial nowych kufajek, mitenek i
                                                    gumofilcow, bo podobno zima ma byc ostra i wczesna. Stroz pojechal po sol, a
                                                    palacz obrzyna galezie z jabloni owocowe u dzialkowcow, wraz z owocami. Mowi, ze
                                                    to 2 w jednym, bo nie trzeba po drabinie za jablkami latac, a w lutym i tak
                                                    galezie obciac trzeba. To on w pazdzierniku, raz.

Pani Vikowa, przypomniala mi pani scene, kiedy to moja przyjaciolka wrocila
                                                    dodom i zastala cala roslinnosc mieszkaniowa skrupulatnie obrana z listkow, a
                                                    listki porozsiewane po podlodze. Syn przyjaciolki, autor oskubania, wowczas 6
                                                    letni, oswiadczyl, ze "zrobil jesien".
                                                  • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 05.10.09, 08:47
                                                    Wpelz pazdziernikowy. Jest tak jakos ogolnie, trudno to wytlumaczyc. Za tydzien
                                                    na poludnie, ale za to w gory. Ciekawe co to zmieni.
                                                  • jan.kran Re: XXVII Xiega W/W na www 05.10.09, 13:10
                                                    Darzdziew !!! Minetki rozdają ? Przecież to kapitalistyczny wymysł ..
                                                  • jan.kran Re: XXVII Xiega W/W na www 05.10.09, 13:11
                                                    Mitenki...
                                                  • millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 05.10.09, 15:17
                                                    Dzien dobry, deszcz leje, z kawa ide pod parasolem.
                                                    Pani Kranowa, wyjatkowo zaopatrzenie nie zrobilo czeskiego bledu w wyrazie
                                                    obcym. Przydzielaja nam na zime te rekawiczki pieciopalczaste (w zalozeniu), co
                                                    w praktyce, z racji zlego zaprogramowania maszyn, wyszly z niekonczacymi sie
                                                    palcami, jako te papierosy z kryzysu na metry i obrzyny trzeba bylo zrobic, a
                                                    to, co z obcietej czesci palczastej zostalo, to sie nie nadawalo, z racji zbyt
                                                    malego fi, nawet na ponczochy dla niemowlat. Tak sobie mysle, na te mitenki
                                                    patrzac, ze zima bedzie ciezka i nastapily ciecia oszczednosciowe na opale dla hali.

Panie Brezly, a 23, to dokladnie o ktorej, Lwi czy Wschodni, bo wlasnie po bilet
                                                    ide?
                                                  • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 05.10.09, 15:28
                                                    Pani Fiorciu, ja bede kilka minut po 13.00 na Lwim.
                                                    Ze wschodniego mam cos kolo 17.00.

Jak pani pasuje.
                                                    Pokico serdeczne
                                                  • millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 05.10.09, 15:48
                                                    Panie Brezly, pasuje, Lwi 13., ze wschodniego mam 16 z kawalkiem.
                                                    Pokico, jutro do Oj.
                                                    Szerokiej drogi!
                                                  • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 06.10.09, 08:43
                                                    Szolem.
                                                    Pani Fiorciu, goloump za chwile poleci.
                                                  • millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 06.10.09, 08:59
                                                    Panie Brezly, juz jednom nogom jestem w aucie, kierunek Oj!. Kawa w termosie na
                                                    dojazd do pierwszego oddechu, etc...
                                                  • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 06.10.09, 09:01
                                                    Ok, ale ja i tak poslem :-)
                                                  • millefiori Re: XXVII Xiega W/W na www 06.10.09, 09:07
                                                    Dopiero jak sie do laczy w Oj dopcham, co, jak Pan wie, bywa sporadyczne, bede
                                                    mogla przeczytac i pocztowke poslac.
                                                    To dygam, sciskam i darzdziewem zegnam na czas jakis.
                                                  • zielonamysz Re: XXVII Xiega W/W na www 06.10.09, 10:50
                                                    Sie zherbatka melduje .Grypie, to mam czas. Milo grypic...
                                                  • viki2lav Re: XXVII Xiega W/W na www 06.10.09, 15:17
                                                    przez Krana minetki wywala mnie z roboty na napady histerycznego
                                                    placzu i smiechu naraz i obraze monitora, powiedzmy
                                                  • brezly Re: XXVII Xiega W/W na www 07.10.09, 09:41
                                                    Oj tak, tak.

Wpelz konczacy watek.
                                                  • jan.kran Re: XXVII Xiega W/W na www 07.10.09, 18:20
                                                    Czlowiek raz zrobi litruffkę i od razu ...
                                                    Kran

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka