Dodaj do ulubionych

a terasz JA

• se_nka0 Re: a terasz JA 07.03.12, 18:04
      To ubiegłoroczne? ;) Świeżutkie, kolorowe - cudo.
      • lellapolella Re: a terasz JA 07.03.12, 18:20
        spoko, przełknę i nawet pochwalę- pięęękne:) a co, ma się styl;)
        co to jest na przedostatnim zdjęciu?
        • radzido Re: a terasz JA 07.03.12, 18:23
          lellapolella napisała:

> co to jest na przedostatnim zdjęciu?

Wygląda jak fiołek wonny.
          • kocia_noga Re: a terasz JA 07.03.12, 18:33
            To niebieskie nie szafirek i nie neizapominajka. Też nie wiem co to.
          • leloop Re: a terasz JA 07.03.12, 18:48
            no toć fniołek wonny jako Radzido rzecze :) TEGOROCZNY !!!
            • newill6 Re: a terasz JA 07.03.12, 19:04
              fielka sprawa......w ubiegłym roku takie miałem:)
            • yoma Re: a terasz JA 07.03.12, 19:14
              Nooo, szefowo :)
              • hesperia1 Re: a terasz JA 07.03.12, 19:18
                Pięknie,bardzo podnoszą na duchu bo toć kwintesencja wiosny!Az zapach poczułam:)I ta rosa!Smakowite zdjęcia dla serca ogrodnika:)
                • dorkasz1 Re: a terasz JA 07.03.12, 19:25
                  Kocia, jak dodasz kwiaty do liści, to wychodzi niezapominajka. Taka, co się dopiero wydobywa, a na dodatek została sfotografowana z góry.
                  Ja też się wykażę klasą i nie będę zazdraszczać na forum, tylko sobie po cichu, w kąciku siądę i tak sobie będę siedziaaaałaaaa...
                  • dorkasz1 Re: a terasz JA 07.03.12, 19:26
                    A to ostatnie? Dzikie brokuły?
                    • yoma Re: a terasz JA 07.03.12, 19:29
                      To do mnie przemawia, ale nie wiem, co mówi. To może być wszystko :)
                      • dorkasz1 Re: a terasz JA 07.03.12, 19:55
                        Rzodkiefka ma czerwone nogi, a to jakieś brokuły albo inna kararepa.
                        • leloop Re: a terasz JA 07.03.12, 20:06
                          > Rzodkiefka ma czerwone nogi, a to jakieś brokuły albo inna [i]kararepa[/
                          > i].
                          rzodkiefka, tak było napisane na resztkach torepki, może biała :)
    • leloop Re: a terasz JA 08.03.12, 11:43
      a tak dzisiaj
      https://lh6.googleusercontent.com/-LAhznZYsfUw/T1iMyZUEI2I/AAAAAAAAM4w/F6XIYf9yJaQ/s512/P3080003.JPG
      • yoma Re: a terasz JA 08.03.12, 11:54
        O, mam takie!
        • kocia_noga Re: a terasz JA 08.03.12, 12:35
          Przez te krople nijak mi to niezapominajki nie przypominało.
          U mnie tak będzie za jakiś miesiąc.
          • yoma Re: a terasz JA 08.03.12, 12:43
            Otóż. Zamordujemy ją czy zażądamy więcej?
          • leloop Re: a terasz JA 08.03.12, 12:54
            > Przez te krople nijak mi to niezapominajki nie przypominało.
            bo ona ma jeszcze szyje schowana, w nocy zimno
            > U mnie tak będzie za jakiś miesiąc.
            gwoli wytłumaczenia, to są pierwsze najodważniejsze, na łan mniezapominajek jeszcze muszę trochę poczekać :)
            • dorkasz1 Re: a terasz JA 08.03.12, 16:01
              Proponuję zażądać. Wiedźma z niej straszna, ale cóż ona może nieboga? Nie przeprowadzi się przecież z powrotem do tego kraju szarego i ponurego. Jednakże (szukając pełnej połowy szklanki) dzięki niej wiemy, że ta szarość i ponurość się kiedyś (całkiem niedługo!) skończy.
              No to ja żądam więcej.
              • yoma Re: a terasz JA 08.03.12, 16:09
                I to jest ta, co mieszka jeszcze dalej niż Północ :) No dobra. Wię-cej! Wię-cej!
                • se_nka0 Re: a terasz JA 08.03.12, 16:26
                  Więcej - może dzięki temu uwierzę, że istnieje gdzieś świat bez mrozu ;)
                  • lellapolella Re: a terasz JA 08.03.12, 19:09
                    Noooo dooobraaa, pokazuj...
                    • leloop Re: a terasz JA 08.03.12, 19:29
                      picasaweb.google.com/vlk.obecny/20120307?authkey=Gv1sRgCPX7otqA0PupZQ
                      • yoma Re: a terasz JA 08.03.12, 20:23
                        Zawiść, zawiść mnie ji.
                        • leloop Re: a terasz JA 08.03.12, 22:03
                          > Zawiść, zawiść mnie ji.
                          niech Cie nie zji, bo przegapisz swoja wiosnę ;)
                          • yoma Re: a terasz JA 09.03.12, 12:32
                            jutro powęszę :)
                • leloop Re: a terasz JA 08.03.12, 19:27
                  > I to jest ta, co mieszka jeszcze dalej niż Północ :)
                  kurde Yoma globus Ci kupie, jakie dalej niż północ, toć ja niżej niż Hes i jeszcze mnie ocean dogrzewa
                  • yoma Re: a terasz JA 08.03.12, 20:22
                    Ale na północy Chrancji, nie? :)
                    • leloop Re: a terasz JA 08.03.12, 22:02
                      > Ale na północy Chrancji, nie? :)
                      opisywani jesteśmy jako zachodnia, ale jak już tak chcesz to po północnej stronie Loary (ogrodniczo Francja dzieli się na północną i południową stronę Loary)
                      • yoma Re: a terasz JA 09.03.12, 11:03
                        A idzis, nie wiedziałam...
                        • bei Re: a terasz JA 11.03.12, 14:47

Zemglałam:)...jejku, powiedz, ze to z domu do ogrodu wrzucilas tylko do fotek, bom zazdrosna strasznie o ciepło u Ciebie:)

Fajnie masz, tzn masz PIEKNIE, wiosennie.....a tu sloneczko i marcowy garniec wysypuje snieg, dobrze, ze trawnik juz go nie zatrzymuje!
    • leloop Re: a terasz JA 11.03.12, 20:33
      a dziś był pierwszy motyl, taki zeszłoroczny się obudził, przyleciał nachlać się cidre'u ;)
      • bei motyl 11.03.12, 20:35

a jaki kolor mial?-
        W Muminkach pierwszy motyl wrozy pogodę- bialy i cytrynowy OK, a paź krolowej :(-czyli moze w nastepnym roku bedzie dobra pogoda.

-
        olaromanska.blox.pl/html

www.dlaleszka.cba.pl/
        • leloop Re: motyl 11.03.12, 20:42
          oj wiem :)
          nic nie pisałam bo brązowy był jak to zawsze o tej porze czyli lato do doopy :/
          w moich Muminkach motyle nie tyle pogodę przepowiadały (u Muminków chyba zawsze jest ładnie ;) ) ale generalnie czy lato będzie udane pełne atrakcji i fajerwerków czy nudne
          • leloop Re: motyl 12.03.12, 14:58
            dzisiaj przyuważyłam 5 cytrynków, po cholerę ja tego pijanego pazia wczoraj widziałam ..
            • leloop Re: motyl 14.03.12, 13:56
              mimoza cala w kwiatach, prawdziwy kolor ma cytrynkowy ale mój gupi telefon tego najwidoczniej nie widzi. a jak pachnie :)
              https://lh3.googleusercontent.com/-5Ac1jaEhVsc/T2CSVdPxwgI/AAAAAAAAM6k/zvVZY8VG3W0/s512/DSC00160.jpg
              somsiedzki rododendron zabiera się do kwitnięcia, za tydzień przekwitnie i wokół będzie śmietnik
              https://lh6.googleusercontent.com/-l9PBYR7rWHE/T2CSK5LK0mI/AAAAAAAAM6c/dzZhm3J8y78/s640/DSC00161.jpg
              moje kruskawki
              https://lh6.googleusercontent.com/-Gqf6vEY-qmI/T14-PqcVq_I/AAAAAAAAM5k/iqnA-Sregxs/s512/DSC00159.jpg
              oraz magnolia, "na mieście" widziałam już cala w kwiatach :)
              https://lh4.googleusercontent.com/-TS8Vxjny-Ok/T14-sutf4oI/AAAAAAAAM50/vurT7SjTKfE/s512/DSC00155.jpg

• se_nka0 Re: motyl 14.03.12, 14:12
                Kwitnące truskawki... no te mnie dobiły. Przypominam, mamy 14 marca. Za miesiąc moje nie będą takie.
                • leloop Re: motyl 14.03.12, 14:32
                  > Kwitnące truskawki... no te mnie dobiły. Przypominam, mamy 14 marca. Za miesiąc
                  > moje nie będą takie.
                  to są nufki, pewnie pobyt w szklarni im dobrze zrobił, a ze u mnie grzeje ostatnio to i życie na dworze nie zaszkodziło. moje stare dopiero nowe liście zaczynają puszczać.
              • kocia_noga Re: motyl 14.03.12, 14:14
                Ty, Lelupa, trawa mydlana ci wykiełkowała? Bo mi z tych kilku nasion WRESZCIE jedno pokazało ząbek. Dzisiaj uroczyście dokonam przenosin z ligniny na ziemię z piaskiem wg wskazówek Mirzana.
                • leloop Re: motyl 14.03.12, 14:34
                  > Ty, Lelupa, trawa mydlana ci wykiełkowała?
                  do trawy jeszcze nie doszłam, za dużo, oj za dużo nakupiłam i teraz się martwię, ze nic mi z tego nie wyrośnie :/
                  co to Mirzan ?
                  • yoma Re: motyl 14.03.12, 14:52
                    Mirzan to taki pan, co na Ogrodzie występuje. Donoszę, że wyniosłam 1 kfiotek na balkon. Jak go to nie zabije, to go wzmocni.
                    • kocia_noga Re: motyl 14.03.12, 20:26
                      Mirzan to szpec od lilii, więc się zna, bo trawa mydlana z tej rodziny. U mnie stgrasznie długo kiełkowała, już straciłam nadzieję,aż postraszyłam ją wsadzając do lodówki i ząbek wyszedł.
                      • horpyna4 Re: motyl 15.03.12, 07:59
                        A wiecie, że ta roślina ma polską nazwę? "Miądrzyga" - jak dla mnie, pierwsze miejsce w rankingu dziwacznych nazw. Ktoś musiał długo myśleć i wymyślił...
                        • lellapolella Re: motyl 15.03.12, 14:58
                          mnie się ostatnio trafiła okazja zakupu Podophyllum peltatum i jak zaczęłam szperać, wyszło, że też ma niezłą polską nazwę- biedrzyga tarczowata:) Mówi się jeszcze 'stopowiec' ale już wiem, że będzie biedrzygą;)
                          • yoma Re: motyl 16.03.12, 09:06
                            A wiecie, jak się nazywa po polsku cyklamen? Gdula.
                            • horpyna4 Re: motyl 16.03.12, 09:13
                              Z formą "gdula" nie zetknęłam się, ja znam nazwę "gduła".
                              • yoma Re: motyl 16.03.12, 09:14
                                Obie dobre, ale gdula chyba pierwotniejsza

www.sjp.pl/gdula
                                www.sjp.pl/gdu%B3a
                • leloop Re: motyl 15.03.12, 19:13
                  > Ty, Lelupa, trawa mydlana ci wykiełkowała?
                  posiałam,wg. wskazówek Mirzana (znalazłam na FO). teraz zobaczymy.
                  ile czasu Tobie kiełkowała ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka