pinkle.rose Re: Węgliszek 01.03.04, 07:02 Zapomniałem o czymś powiedzieć. Kawiarnia Artystyczna Węgliszek w Bydgoszczy jest zainteresowana wystawieniem gum zrobionycz przez forumowiczów i tych, którzy o tym forum nic nie wiedzą. Jak będę tylko znał szczegóły to wrócę do tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
gumista Re: Węgliszek 01.03.04, 16:55 To bajerancko-zamawiaj Węgliszek a gumy zapewne będą wystawione w Bydgoszczy. pamietaj tylko, że jest około 30 prac rozmiarów 50 x 70 cm. Takie więc potrzebne będą ramy. Jest to rozmiar typowy, więc nie bedzie chyba większych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
gumista Re: Węgliszek 02.03.04, 18:51 eee tam pinkle.rose takie tam z Tobą gadanie!!!!! Obiecałeś już Myslęcinek i nic. Teraz Węgliszek i dalej nic. Napisz coś więcej o tym..? A skąd np owa kawiarnia dowiedziała się, że istnieje takie forum i takowe prace i jak ty zostałeś w tę całą historyję wplątany!! Odpowiedz Link Zgłoś
pinkle.rose Re: Węgliszek 04.03.04, 13:06 A więc o całej historii dowiedziałem się od znajomego, któremu podoba się coraz bardziej ta technika. Ma on w Węgliszku znajomości i wspomniał o tej technice. Lecz aby zorganizować tam wystawę musi być kilka prac z Bydgoszczy. :S Więc podejrzewam, że dopiero jak juziu albo ja będziemy mieli jakies prace nadające się na wystawę to wtedy się ją zorganizuje. Może trochę zapeszyłem, ale cały czas pracuję nad gumami, mam wybrane już dobre negatywy i przygotowuje się do kilku warstw. Jestem dobrej myśli i widząc swoje postępy czuję, że wystawa już blisko... ;) > Obiecałeś już Myslęcinek i nic. Trochę zimno jak na Myślęcinek, no nie? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
gumista Re: Węgliszek 04.03.04, 16:21 pinkle.rose napisał: > A więc o całej historii dowiedziałem się od znajomego, któremu podoba się coraz > > bardziej ta technika. Ma on w Węgliszku znajomości i wspomniał o tej technice. > Lecz aby zorganizować tam wystawę musi być kilka prac z Bydgoszczy. :S > Więc podejrzewam, że dopiero jak juziu albo ja będziemy mieli jakies prace > nadające się na wystawę to wtedy się ją zorganizuje. > Może trochę zapeszyłem, ale cały czas pracuję nad gumami, mam wybrane już dobre > > negatywy i przygotowuje się do kilku warstw. Jestem dobrej myśli i widząc swoje > > postępy czuję, że wystawa już blisko... ;) Sorki, ale przecież to wszystko jest idiotyczne, że konieczny warunek to prace z Bydgoszczy!!!! To jakies nieporozumienie. Jesli stawiaja takie warunki to niech spadają. W kraju jest tyle innych galerii zainteresowanych, więc nie musi to być koniecznie Węgliszek. No chyba, że ty pinkle.rose całą tę historyjkę wymysliłeś co? Odpowiedz Link Zgłoś
gumista Re: Węgliszek 04.03.04, 16:26 AAA i jeszcze jedno, przeciez to nie konkretne osoby są wystawiane lecz tylko prace!!!! To bardzo istotne. Mamy więc tutaj do czynienia z zakresem przedmiotowym (czyli gotowymi pracami gumowymi) a nie z zakresem podmiotówym (czyt. konkretne osoby). Jesli faktycznie Węgliszek (a nie wierzę w to) tak interpretuje sztukę to jest nie do przyjęcia. Sztuka powinna się sama obronic poprzez swoje prace, nie przez osoby, jak i tez nie przez taką a nie inna technikę. Jesli ktoś wystawia, bo to jest np z Bydgoszczy (prace) - to sorki ale to mija się z celem jakiejkolwiek wystawy. Wydaje mi się młody gumisto, że nadinterpretowałes pewne tutaj fakty, a to moze być niebezpieczne takie rzucanie słów na wiatr. Odpowiedz Link Zgłoś
pinkle.rose Re: Węgliszek 04.03.04, 19:18 Jak juz pisalem to nie ja rozmawialem z Wegliszkiem. W tej sprawie sam sie przejde do Wegliszka i wszystkiego sie dowiem. Osobiscie to osobiscie, a nie po znajomosci. Tylko bede mial czas to sie dowiem wszystkiego. ok? Slyszalem, ze niedawno wystawial ktos gumy w okolicach Czestochowy. Mowiono (podobno) o tym w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
gumista Re: Węgliszek 04.03.04, 19:27 Tak, w Częstochowie gumy swoje wystawiał, bądx wystawia Wiesław Turno (teraz po czasie dowiedziałem się, że kiedyś razem byliśmy na plenerze fotograficznym i faktycznie kojarzę twarz). Emisja i wypowiedzi Pana Turno poszły gdzies tydzień temu w TVP2. Niestety ja nie widziałem, nikt tego nie nagrał również. Jak masz dostęp do nagrań to postaraj się o kasetę. Co do Węgliszka - to słuszna koncepcja aby sprawy wziąć w swoje ręce. Odpowiedz Link Zgłoś