Dodaj do ulubionych

Cos me w tym urzekło

12.08.10, 20:02
z opisu mieszkania (sprzedaz, rynek wtórny) "najwyzszej jakosci ceramika sanitarna"

cos jak uzytkowe wzornictwo klozetowe, no wiem ze to wazne miejsce do czytania :-)
Obserwuj wątek
    • millefiori Re: Cos me w tym urzekło 12.08.10, 20:06
      Tu mi się przypomniało, dzień dobry, pani Szubadowa, kultowe w kręgach wydziału
      ISiW PW(Instalacje sanitarne i wodne)ogłoszenie z prasy (z polowy lat 80)
      :"Sedes kompatybilny z bidetem sprzedam".
      • szubad Re: Cos me w tym urzekło 12.08.10, 20:14
        brywieczór Pani Fiorciu
        dobre na cwiczenie wizualizacyjne :-)
        • millefiori Re: Cos me w tym urzekło 12.08.10, 20:31
          A dobry, dobry roboczy wieczór, pani Szubadowo:)
          To prawda... nawet taki oglądałam w wersji sprzężonej w Budzie.
          • viki2lav Re: Cos me w tym urzekło 13.08.10, 15:16
            a porcelana dentystyczna na korony?
    • zbyfauch Tu pasująca ozdoba. 19.08.10, 11:52
      fotoforum.gazeta.pl/photo/8/sd/qf/mqca/QbSRKigBYzxPLujlSX.jpg
      • drzejms-buond Re: Tu pasująca ozdoba. 23.08.10, 13:35
        fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ta/ge/hka8/Dlsb0VcqdoVWiYPIPB.jpg
        • brezly Re: Tu pasująca ozdoba. 23.08.10, 13:45
          Urzekajacy watek :-)
          • modliszka61 Re: Tu pasująca ozdoba. 23.08.10, 17:45
            img834.imageshack.us/img834/4451/img7897q.jpg
            • brezly Re: Tu pasująca ozdoba. 24.08.10, 08:41
              A na gorze muezin. To jest jakis pomysl na maksiret?
              • drzejms-buond Re: Tu pasująca ozdoba. 24.08.10, 10:03
                O! Matka Boska Akwarystka- dużo ci u nas takich ostatnio.

odkryłem niedawno nowe określenie "PISlam", ktore według mnie, oddaje ducha...
                • brezly O, mam link 24.08.10, 10:23
                  CzeDrzems:-)

archiwum.polityka.pl/art/15-najbrzydszych-rzeczy-w-nowej-polsce,428744.html
                  Tamze cytat urody przecudnej:

Na pewno nie jesteśmy krajem, w którym mógłby powstać lub choćby upowszechnić
                  się minimalizm.

Jakby tego bylo malo, co do minimalizmu. W tym samym numerze:

archiwum.polityka.pl/art/edward-wspanialy,428733.html
                  A tam: A mocarstwowe marzenia Gierka, żeby Polska stała się potęgą w zdobywaniu
                  kosmosu i dysponowała bronią jądrową, mogą jedynie śmieszyć.

• drzejms-buond Re: O, mam link 24.08.10, 11:37
                    CZEoczywiste! I Brezlom i Wszelkim.
                    Ja to tylko dodam, że w tym roku zrobiłem 3000km po Polsce,
                    w trybie tzw OFFROAD. Zaskoczony, że 20 lat po tamtym
                    bida, panie, bida...piszczało cały czas- myślałem, że to coś w aucie
                    ale nie...bida, bida...
                    własnie kończę oglądać
                    "Zew wolności"- porównuję
                    www.youtube.com/user/qarol91#p/u/0/0rvjhE_atGA
                    niby zmiany są ale jakby nie było

podróż sentymentalna zawiodła mnie też do Jarocina

a w Poznaniu napis na murze
                    "GDYBY WYBORY COŚ ZMIENIAŁY -BYŁYBY ZAKAZANE!"
                • modliszka61 Re: Tu pasująca ozdoba. 24.08.10, 19:55
                  Panowie to chyba z innej wiary som.Tam Jezukrysta do akwarium wepchnęli.Na
                  obliczu jego maluje się lęk wysokich stanowisk.Ale skoro się ma takich
                  wyznawców......
                  Mnie się wydaje,że to ten teletransporter do przesyłu kapłanów na Księżyc.Bo po
                  co ta kłódka,hę?
                  img831.imageshack.us/img831/9443/img7894.jpg
                  • brezly Re: Tu pasująca ozdoba. 25.08.10, 08:47
                    O jak ladnie. Na klodke. A dobrze kombinuje ze to nie szklo tylko jakis pelxiglas?
                    • modliszka61 Re: Tu pasująca ozdoba. 25.08.10, 23:03
                      Bezsprzecznie to plexiglas! Byłby Pan świetnym łowcą bozi polskich.
                      Zaraz po mnie. ;-]
                      Zasadność użycia plastikowej szyby w przypadku teletransportera ma się tak jak w
                      szpitalach psychiatrycznych.Coby się nam przesyłka na Księżyc nie rozmyśliła po
                      drodze.
                      Szybki to,prosz Pana mam obcykane.Wystarczy odpowiednie światło i zdejmuje się
                      pejzaż renesansowy.Z efektem sfumato nawet.Pan patrzy jakie czarowne amalgamaty.
                      img291.imageshack.us/img291/8199/img7884d.jpg
                      img686.imageshack.us/img686/7168/img1479jf.jpg
                      img682.imageshack.us/img682/5290/boziepolskie10.jpg
                      img839.imageshack.us/img839/3613/img6350h.jpg
                      • brezly Re: Tu pasująca ozdoba. 26.08.10, 08:40
                        Ou!

Jakby jeszcze za plexikabinak billboard stal, jakis okazalszy, to juz by pelna
                        psychodelia byla.
                        • drzejms-buond Re: Tu pasująca ozdoba. 26.08.10, 15:40
                          fajne te twoje fotki ale strasznie ciężko się otwierają
                          przyznaję- oglądam jeno do połowy
                          bo się otwieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeera
                          i otwieeeeeeeeeeeera
                        • modliszka61 Re: Tu pasująca ozdoba. 26.08.10, 21:40
                          brezly napisał:

> Jakby jeszcze za plexikabinak billboard stal,
                          Z poczynionych obserwacji tych niebieskich i tych ziemskich wynika,że sąsiedztwo
                          billboardów preferują osobniki męskoosobowe.Wprowadza ich to w stan doraźnej ułudy.
                          img203.imageshack.us/img203/3159/hel20062010112.jpg
                          img202.imageshack.us/img202/261/obraz002jl.jpg
                          Te żeńskoosobowe zaś lico swe oddają do dyspozycji miejscowych wizażystów i to
                          mnie urzeka. :-]
                          img838.imageshack.us/img838/7098/img6353r.jpg
                          img827.imageshack.us/img827/5403/img6416j.jpg
                          • brezly Re: Tu pasująca ozdoba. 27.08.10, 08:33
                            Zamiast wizazowac to w folie owinac, co?
                            • modliszka61 Re: Tu pasująca ozdoba. 28.08.10, 21:37
                              Vacum pack folię.Tak owijają inni,bardzo konserwatywni Dziewiarze,słynący z
                              rydzykownego heklowania ,z wielbłądziej wełny.
                              • modliszka61 Re: Granica 20.09.10, 10:09
                                Niekoniecznie na widok granicy trzeba reagować tak nerwowo.Ta była bardzo przyjazna.i zdjęć narobiłam bezkarnie ,do czego zachęcał mnie mój brat.
                                Polsko ruska w Żywkowie.
                                img819.imageshack.us/img819/9154/wybory295.jpg
                                i zbliżenie tego co na godz.15
                                img84.imageshack.us/img84/1778/wybory306.jpg
                                Nie zawsze trza się obawiać przekraczania granic.co stwierdzam z filozoficznym spokojem. ;-}
                                • brezly Re: Granica 20.09.10, 13:31
                                  Ludzkie takie graniczysko.
                                  • modliszka61 Re: Granica 21.09.10, 11:59
                                    Tak Pan to po leśmianowemu nazwał . Z całą mocą oddaje ten absurd wymyślonych przez jakichś decydentów kresek na Planecie,do których to ludzkość ma się stosować,potęgując w sobie te wszystkie animozje do tych co to za tą kreską,której tak naprawdę nie ma.
                                    O czym się przekonałam,występując w tym happeningu.Po obu stronach było tak samo .Co więcej,zwierzęta nie dały się nabrać na ten płotek z chrustu.Komary żarły nas żywcem demokratycznie,bez wyróżnień,a stada bocianów krążyły i nie rozglądały się trwożliwie na boki.
                                    • brezly Re: Granica 21.09.10, 13:17
                                      A wie pani ze to moze miec ciekawe skutki? Kolega dunski, w okresie przedschengenskim wyslal swego ojca i swego synka na trzy dni pod niemiecka granice. Dziadek postanowil wnukowi pokazac co to jest granica i staneli na jakiejs sciezce w lesie. Do patyka byla Dania, a od patyka Niemcy. Chlopczyk wymyslil, a dziadek sie przylaczyl, zabawe w przeskakiwanie zabka nad patykiem z wydawaniem okrzykow "Jeg er i Denmark! Du er i Tyskland! Jeg er i Tyskland! Du er i Denmark!".

Po dwudziestu minutach zjawil sie wzmocniony patrol dunskiej policji, a z drugiej strony nadciagnal Grenschutz. I oznajmily ze ich urzadzenia kontrolne wykazaly ze te granice przekroczylo niedawno okolo piecdziesieciu nielegalnych imigrantow. I czy panowie ich nie widzieli, bo system monitoringu pokazuje to czarno na bialym.
                                      • modliszka61 Re: Granica 21.09.10, 16:42
                                        :-D
                                        No widzi Pan ? Limesy sobie powymyślali i na dodatek ustrojstwa co ich w nadinterpretację wpędzają.
                                        • brezly Re: Granica 21.09.10, 19:24
                                          Czytala pani/pamieta pani "Oferte krola Okrucyusza"? Gdzie byla mowa o przemianie sil potwornych w policyjne?

Kurcze, zablokowali rosyjski serwis gdzie cala Cyberiada po polsku byla, dziamdzia ich glan.
                                          • modliszka61 Re: Granica 22.09.10, 10:15
                                            Wie Pan,dawno już zarzuciłam czytanie fantastyki.Moja rzeczywistość dostarcza mi tylu atrakcji ,że dokładając do tego wszystkiego jeszcze cudze wytwory,mogłoby mi się coś poprzepalać w obwodach.Ech,przyszedł chyba czas na ten wątek samokrytyczny. ;-{
                                            • brezly Re: Granica 22.09.10, 10:39
                                              Lema zawsze warto czytac:-) Taki aksjomat niezmiennosci.
                                              • modliszka61 Re: Granica 23.09.10, 09:50
                                                Ten mój aksjomat niezmienności od początku roku kalendarzowego przejawił mi się tak,że już piąty raz spada na mnie deszcz starożytnych tabloidów gotykiem składanych.I jak to zjawisko tłumaczyć ? ;-}
                                                Czy Lem uczy jak zbudować sobie coś w rodzaju arki,czy kapsuły podwodnej ?

• brezly Re: Granica 23.09.10, 11:36
                                                  Wie pani, moze pani cos myli w zakleciu?

www.funpic.hu/en.picview.php?id=6953&c=10&s=dd&p=13
                                                  • modliszka61 Re: Granica 23.09.10, 19:03
                                                    Zrozumiałam mój błąd.System po prostu jest wrażliwy na numerologię.a zwłaszcza na cyfry 8 i 5 .
                                                    Po ich wrzuceniu na matrycę następuje masowy zrzut z silosów równoległych.
                                                  • modliszka61 Re: Cóż za ulga ! 16.10.10, 16:07
                                                    Truptyk dający nadzieję
                                                    img694.imageshack.us/img694/1219/takietamamamma357.jpg
                                                    img541.imageshack.us/img541/7097/takietamamamma362.jpg
                                                    img176.imageshack.us/img176/8152/takietamamamma352.jpg
                                                  • brezly Re: Cóż za ulga ! 17.10.10, 09:17
                                                    No coz, pozostaje tylko zacytowac napis z muru na ulicy Sienkiewicza we Wrocu, sprzed cos 20 lat z gora. "Svet se posral".
                                                  • kanuk Bardzo mi ło 17.10.10, 15:45

czytać,co mówi nuestra segñora Angela
                                                    ostaniemi czasy.
                                                  • modliszka61 Re: Bardzo mi ło 18.10.10, 20:43
                                                    z Mad you gore ?
                                                    ;-}
                                                  • modliszka61 Re: Cóż za ulga ! 17.10.10, 19:31
                                                    A wie Pan , to zabytek , ale w jego atmosferze nadal wisi jakaś beznadzieja i hipokryzja okrutna - magazyny na paszę....to stara rzeźnia w Gdańsku..niech lepiej tak będzie.
                                                    Nosz,kurcze,nastrój jakiś taki zrezygnowany. {
                                                    img638.imageshack.us/img638/5551/takietamamamma360.jpg
                                                    img209.imageshack.us/img209/9097/takietamamamma364.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka