Dodaj do ulubionych

Numizmatyka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 10:11
Czy są tu osoby zainteresowane numizmatyką? Od pewnego czasu sama zaczęłam się tym interesować i zastanawiam się gdzie kupujecie numizmaty i czy to się opłaca?
Obserwuj wątek
    • bluehat Re: Numizmatyka 15.10.10, 23:56
      Ja zbieram, ale nie jestem w tym specjalistą. Natomiast wiem, że powstaje konkurencja dla allegro w tym temacie - strona numistat.pl, która ma zbierać zainteresowanych.
      • millaisa Re: Numizmatyka 21.10.10, 10:50
        Numizmaty zdecydowania się opłacają. Ja kupuję najczęściej na stronie Skarbca Men. Pl. Często też daję je w prezencie, bo wiem, ze wartość takiego podarunku będzie rosła.
        • krystiank20 Re: Numizmatyka 19.04.13, 17:36
          Mam do sprzedania trochę monet. Dokładne ogloszenie jest poniżej
          socjologia.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=19068#19068
          Jesli będzie ktoś zainteresowany to proszę pisać.
      • dymiacy_piecyk Re: Numizmatyka 17.11.10, 16:58
        Faktycznie, jest taka strona. Z tego co wiem, to w przeciwieństwie do Allegro, na numistat.pl nie ma żadnych dodatkowych opłat i prowizji za transakcje.
        • numizmatyk03 Re: Numizmatyka 27.04.13, 11:00
          No tylko powstaje pytanie czy można tam znaleźć kupujących czy tylko samych sprzedających. Sam interresuję sie numizmatyką już od bardzo dawna i przyznam, że nie slyszałem jeszcze o tej stronie.
      • Gość: zorb Re: Numizmatyka IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 24.09.11, 11:15
        Czy numizmatyka sie oplaca, mysle ze nie tedy droga... Oplacac sie napewno po latach, aczkolwiek samo hobby ma cos w sobie, ja zaczalem od zakupow na sklepkolekcjonera.pl, moje pierwsze prytwatne kolekcje !
        • numizmatyk03 Re: Numizmatyka 27.04.13, 11:05
          Opłaca się w przyadku zbierania monet zagranicznych
          monetyzagraniczne.wordpress.com/
          W tej chwili cieżkie czasy przyszły dla kolekcjonerów zbierających monety polskie. Głównie z uwagi na wielkie naklad monet srebrnych. Ale też z uwagi na mały kryzys na rynku metali szlachetncyh. Wiele osób z tego powodu zraziło się do kolekcjoenowania ich. Ale jeśli zastanawiasz się jakie monety zbierać, z całego serca polecam monety zagraniczne.
      • wielkiszureaktywacja Re: Numizmatyka 03.05.12, 14:21
        Nie znam nikogo kto tam kupuje ale kto wie, może kiedyś się przyjmie
      • krystiank20 Re: Numizmatyka 19.04.13, 15:53
        o niestety a razie próźno szukać konkurencji dla allegro. Niby miał nią być świstak z uwagi na brak prowizji. Ale skończyło się tylko na planach.

A tak przy okazji to polecam ciekawy blog numizmatyczny
        www.monety-news.pl/w-2012-roku-tylko-14-monet-2-zl/
        Warto byc na bierząco z nowościami
    • Gość: Enumi Re: Numizmatyka IP: *.aztw.cable.virginmedia.com 21.10.10, 14:03
      Ja jestem zapalonym amatorem numizmatow, kupuje na allegro, Ebay oraz innych wielu stronach numizmatycznych polskich jak i zagranicznych. Swa przygode z numizmatyka rozpoczalem od polskich 2 zlotowek oraz rzadkich lustrzanych 2 euro, a obecnie juz kupuje sreberka polskie (stare np. Jan III Sobieski z 1933r. oraz terazniejsze) i zagraniczne.
      Numizmatyka jest dosc interesujacym hobby i bardzo drogim, ale moim skromnym zdaniem bardzo oplacalnym, poniewaz z czasem numizmaty nabieraja duzych wartosci. Jak ktos posiada juz polskie numizmaty to polecam rejestracje na stronie www.enumi.pl mozna sprawdzic jak ksztaltuja sie na dany miesiac. Pozdrawiam
      • jacekgl Re: Numizmatyka 06.09.11, 12:55
        Gość portalu: Enumi napisał(a):
        ARLO z warszawy nie polecam nikomu tej firmy.Chciałem sprzedać monety a oni na umówione spotkanie nie stawiają się chociaż mówiłem że nie jestem z Warszawy.Totalna porażka.Radze omijać ich z daleka.Na miejscu potraktowano mnie jak intruza a nazywają siebie profesjonalistami.ŻENADA

> Ja jestem zapalonym amatorem numizmatow, kupuje na allegro, Ebay oraz innych wi
        > elu stronach numizmatycznych polskich jak i zagranicznych. Swa przygode z numiz
        > matyka rozpoczalem od polskich 2 zlotowek oraz rzadkich lustrzanych 2 euro, a o
        > becnie juz kupuje sreberka polskie (stare np. Jan III Sobieski z 1933r. oraz te
        > razniejsze) i zagraniczne.
        > Numizmatyka jest dosc interesujacym hobby i bardzo drogim, ale moim skromnym zd
        > aniem bardzo oplacalnym, poniewaz z czasem numizmaty nabieraja duzych wartosci.
        > Jak ktos posiada juz polskie numizmaty to polecam rejestracje na stronie www.e
        > numi.pl mozna sprawdzic jak ksztaltuja sie na dany miesiac. Pozdrawiam
      • jureczek667 Re: Numizmatyka 21.04.13, 18:57
        Dlatego warto na początku kupować monety zabrudzone i samemu je wyczyścić. Tutaj poradnik
        monety-czyszczenie.webnode.com/
        Można w ten sposób naprawdę zaoszczędzić dużo pieniędzy. Szczególnie w przypadku monet antycznych.

Gość portalu: Enumi napisał(a):

> Ja jestem zapalonym amatorem numizmatow, kupuje na allegro, Ebay oraz innych wi
        > elu stronach numizmatycznych polskich jak i zagranicznych. Swa przygode z numiz
        > matyka rozpoczalem od polskich 2 zlotowek oraz rzadkich lustrzanych 2 euro, a o
        > becnie juz kupuje sreberka polskie (stare np. Jan III Sobieski z 1933r. oraz te
        > razniejsze) i zagraniczne.
        > Numizmatyka jest dosc interesujacym hobby i bardzo drogim, ale moim skromnym zd
        > aniem bardzo oplacalnym, poniewaz z czasem numizmaty nabieraja duzych wartosci.
        > Jak ktos posiada juz polskie numizmaty to polecam rejestracje na stronie www.e
        > numi.pl mozna sprawdzic jak ksztaltuja sie na dany miesiac. Pozdrawiam
        • numizmatyk03 Re: Numizmatyka 27.04.13, 10:58
          Ostatnio sprawdzałem i jest mile zaskoczony myjką ultradźwiekową. Calkwiem fajnie czyszczą się rówież wspomniane wyżej monety rzymskie.
    • loko12online Re: Numizmatyka 13.03.11, 19:29
      Najlepszy jest sklep numizmatyczny
      Szczególnie polecam internetowe, przykład w linku powyżej. Odradzam dużych sklepów, ponieważ marże są tam kosmiczne.
    • zjadaczkartofli Re: Numizmatyka 16.06.11, 15:49
      Ciężko powiedzieć czy się nie straci. Ostatnio ceny srebrnych monet kolekcjonerskich lecą w dół. Na bieżąco można śledzić aktualne aukcyjne kursy monet na przykład na cenum.pl - serwis umożliwia stworzenie własnej kolekcji i daje pogląd na czym się straciło a na czym zyskało. I w znakomitej większości przypadków nie ma co się sugerować cennikami z katalogów papierowych, które są dość mocno oderwane od rzeczywistości.
    • miluu-usia Re: Numizmatyka 20.06.11, 21:56
      Wejdźcie na stronę culture.pl piszą wiele ciekawych rzeczy m.in. o realizowaniu polskich przedstawień w Europie..:)
      • numizmatyk03 Re: Numizmatyka 27.04.13, 11:01
        No tylko co ta strona ma do numizmatyki... chyba raczej niewiele.
    • migotka_9 Re: Numizmatyka 01.12.11, 20:39
      mój ojciec jest wielkim kolekcjonerem i pasjonatem numizmatyki, więc moge smialo potwierdzic, że z pewnoscia sie opłaca. Warto jednak najpierw wdrożyc się w temat, z moich ostatnich odkryc polecam www.facebook.com/numizmatycznapasja Tu bedziesz mial regularna dawke informacji
    • Gość: krzychu Re: Numizmatyka IP: 194.181.161.* 21.03.12, 10:51
      Polecam tę stronkę: Tekst linka jest tam sporo ciekawych monet
    • Gość: Loria Re: Numizmatyka IP: 175.106.15.* 02.05.12, 15:32
      Film W imieniu diabla 2011 jest super! Polecam!
    • Gość: Julian Re: Numizmatyka IP: *.hfc.comcastbusiness.net 02.05.12, 15:47
      Film Wyjazd integracyjny (2011) jest super! Polecam!
    • Gość: Reanna Re: Numizmatyka IP: 180.252.142.* 31.05.12, 15:25
      Film Chłopiec na rowerze (2011) jest super! Polecam!
    • Gość: Adrian Re: Numizmatyka IP: 180.248.36.* 31.05.12, 15:28
      Film Anatomia strachu (2011) jest super! Polecam!
    • krzysiuus Re: Numizmatyka 04.06.12, 18:09
      Polecam serwis z ogłoszeniami numizmatycznymi.
      koolekcje.pl/
    • Gość: Madeline Re: Numizmatyka IP: 180.241.38.* 27.07.12, 13:28
      Film Facet do dziecka (2011) jest super! Polecam!
    • Gość: Carson Re: Numizmatyka IP: 180.241.38.* 27.07.12, 13:47
      Juz mozna obejrzec film Szepty (2011) online!
    • Gość: Danika Re: Numizmatyka IP: 180.241.38.* 27.07.12, 14:07
      Juz mozna obejrzec film Kung Fu Panda 2 (2011) online!
    • Gość: Rob Re: Numizmatyka IP: *.user.veloxzone.com.br 06.03.13, 12:07
      Juz mozna obejrzec film Safe House (2012) online!
    • jagus2006 Re: Numizmatyka 07.10.15, 18:58
      Chcesz sprzedać kolekcje niepotrzebne banknoty w dobrej rynkowej cenie zapraszam w Krakowie ul Zabłocie 39 lok 107 tel 880526330 124113425 rajmonet.pl Sklep numizmatyczny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka