Dodaj do ulubionych

Problem ze znaczkami

IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.11, 00:12
Kiedyś zbierałem znaczki, mam klaser z ciekawymi okazami, od kilku lat do niego nie zaglądałem, cały czas leżał na półce, dzisiaj jak go otworzyłem, zobaczyłem, że część znaczków jest ze sobą posklejana a ich odwroty są lepkie, możliwe żeby tak z powietrza nabrały wilgoci ??? Nie mam w domu nadmiernej wilgoci. Jak mam przechowywać moją kolekcję żeby nie zniszczyła się zbyt szybko ???
Obserwuj wątek
    • Gość: boleo1 Re: Problem ze znaczkami IP: *.ip.netia.com.pl 06.03.11, 08:02
      wtedy ja trzymam w workach foliowych, i takiego problemu nie ma.

-
      czarter jachtów | forum biomist | apartamenty wrocław | sklep z zabawkami | połączenia samolotowe porównywarka ubezpieczeń

• Gość: Rob Re: Problem ze znaczkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 01:02
      choć tego nie zauważasz, to jednak masz problem z wilgocią.
      Zobacz gdzie trzymasz klaser, czy przypadkiem nie jest to wyjątkowo zimne miejsce? Wilgoć szczególnie "chętnie" osadza się na zimnych przedmiotach.

Przede wszystkim trzymaj klasery w ciepłych i suchych miejscach (z dala od łazienki czy kuchni).
      Obok klaserów możesz też dać coś co będzie pochłaniało wilgoć. Możesz kupić specjalne urządzenia, albo chociaż dać obok trochę papieru (byle nie kredowego).

-------------------------
      Puck noclegi, Łeba noclegi
      • Gość: gość portalu Re: Problem ze znaczkami IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.11, 20:56
        choć tego nie zauważasz, to jednak masz problem z wilgocią.
        > Zobacz gdzie trzymasz klaser, czy przypadkiem nie jest to wyjątkowo zimne miejs
        > ce? Wilgoć szczególnie "chętnie" osadza się na zimnych przedmiotach.
        >
        > Przede wszystkim trzymaj klasery w ciepłych i suchych miejscach (z dala od łazi
        > enki czy kuchni).
        > Obok klaserów możesz też dać coś co będzie pochłaniało wilgoć. Możesz kupić spe
        > cjalne urządzenia, albo chociaż dać obok trochę papieru (byle nie kredowego).
        >
        > -------------------------
        > Puck noclegi, Łeba noclegi
    • macgoni123 Re: Problem ze znaczkami 10.03.11, 21:43
      W worku sniadaniowym

Psy to najlepszy przyjaciel czlowieka
      --------------------------------------------------
      buldog angielski, fioletowe forum buldoga angielskiego

www.buldog-angielski.org.pl
      • Gość: siwy1121 Re: Problem ze znaczkami IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.03.11, 23:45
        Dzięki wam bardzo, wysuszyłem znaczki, jak je uporządkuję wsadzę klaser do foliowego worka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka