Dodaj do ulubionych

Najlepsze nazwy tanich win

• zientek Re: Najlepsze nazwy tanich win 17.02.02, 14:19
      Wiele jest fajnych nazw tanich win:

KOMANDOS Strong; CYCULA; 220 V; DELICIOUS (to jest naprawde niezle);

Duzo fajnych nazw maja wina produkowane przez Mar Prex min: Disco Polo; Dziki
      Zachod;i jedno z moich ulubionych: CZYSTE ZWYKLE.
    • zientek Re: Najlepsze nazwy tanich win 17.02.02, 14:20
      Gość portalu: Levy napisał(a):

> Jako miłośnik jaboli proponuję zbierać tutaj najciekawsze, najlepsze,
      > najzabawniejsze nazwy tych szlachetnych napoi z dolnych półek lub z podłóg pod
      > półkami sklepowymi.
      >
      > Oto co pamiętam:
      > 1. Malinowe cyco
      > 2. Odlot
      > 3. Zemsta teściowej
      > 4. Dzieło sztuki
      >
      > Pzdr

Tak wino odlot jest naprawde niezle na etykiecie ma bociana niosacego w dziobie
      bobasa i ostrzezenie zeby sprawdzic na banderoli zawartosc alkocholi, gdyz jest
      wyjatkowo mocne jak na wino tanie: 15-17%.
    • Gość: Japko Re: Najlepsze nazwy tanich win IP: *.chello.pl 18.02.02, 00:55
      Mózgojeb - dosyć explicite, nie sądzicie.

Japko
    • levy Re: Najlepsze nazwy tanich win 03.04.02, 14:48
      Bełt Przedni
      • Gość: bzoru Re: Najlepsze nazwy tanich win IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.02, 18:25
        SPERMA SZATANA - 3.70 zł
        • levy Re: Najlepsze nazwy tanich win 14.05.02, 21:24
          Gość portalu: bzoru napisał(a):

> SPERMA SZATANA - 3.70 zł

Oooouuuuch! Wiele już piłem, niejeden korek poległ z mojej ręki,
          ale w tym wypadku chyba z 10 razy oglądałbym butelkę pod światło ☺

Levy ®

• Gość: Jedik Re: Najlepsze nazwy tanich win IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.02, 17:14
      Dawno już nie widziałem ale na początku lat 90-tych we Wrocławiu można było do nabyć i rozkoszować się winem o bardzo patritycznej nazwie DRINK NADWIŚLAŃSKI (nie wiem dlaczego akurat we Wrocławiu, ale co tam)
      Najlepsze jakie piłem (lepsze od patyka)
    • quba Re: Najlepsze nazwy tanich win 15.05.02, 07:36
      promyk nadziei
    • jhbsk Re: Najlepsze nazwy tanich win 16.05.02, 12:02
      Wino Wampir
    • Gość: Dżordż Re: Najlepsze nazwy tanich win IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 22:13
      Ostatno rozmawiałem ze znajomymi w pubie na ten temat, któryś z nich kiedyś
      podobno widział korbola o nazwie 'zdrowy chuch'
      • Gość: Karol Re: Najlepsze nazwy tanich win IP: 24.146.30.* 18.05.02, 23:53
        Z czasow etykiet zastepczych:
        Wino czerwone - biale bardzo , tak stalo napisane a w ogole mialo babelki.
        • Gość: zet Re: Najlepsze nazwy tanich win IP: 195.187.84.* 21.05.02, 16:07
          Nadwiślańskie - zdarzały się egzemplarze gazowane
          klasyczny Patyk - z podpisem Gomułki
          Max - uch, jaka to była siara!
          Chevalier - nowsze, w butelce od Ptysia
          oraz Wiśniowe Light - był z tego ubaw po pachy.
    • Gość: maro Re: Najlepsze nazwy tanich win IP: EUBAKPX* / *.bp.com 24.05.02, 00:10
      4 lata temu gdzies w Gizycku, gzies na skwerku mialem okazje do
      konsumpcji 'Paryskich nocy' etykiety niestety niepamietam, poczym przeszlismy
      do kosumpcji Cyculi o ktorej juz ktos pisal, przykro mi ale nie pamietam juz co
      pilismy dalej..... ;-))
    • Gość: Leszek Re: Najlepsze nazwy tanich win IP: *.waw.cdp.pl 24.05.02, 16:53
      Widzialem tylko na pomorzu - CEDRON
      • raisa Re: Najlepsze nazwy tanich win 25.05.02, 15:31
        nie przeczytalam wszystkich watkow ,wiec moge sie powtarzac-wczoraj pilam
        wino 'senator' i 'DOBRE wino'
        • Gość: jerzy Tanie wino IP: *.pl 26.05.02, 17:35
          ,Zlota rosa"
          Tanie wino jest dobre bo jest dobre i tanie
    • Gość: kazik Re: Najlepsze nazwy tanich win IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.02, 22:15
      W okolicach Sępólna Krajeńskiego (na północ od Bydgoszczy) można kupić m.in.
      wina "Fidelio" i "Patrol"

:-)
    • Gość: mag Re: Najlepsze nazwy tanich win IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.02, 22:17
      A w sklepie w którym codziennie kupuje rogaliki do pracy sprzedają Buzona i
      Zorro.
    • Gość: Turek Re: Najlepsze nazwy tanich win IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.05.02, 10:04
      W czasach licealnych,gdy człowiek pijał takie świństwo, piliśmy sporo
      Delicjusza, który jak na jabola był całkiem niezły. Była też jego wersja
      eksportowa - Delicious i na ulotce stał napis "przed użyciem wstrząsnąć"
      • Gość: serek Re: Najlepsze nazwy tanich win IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.08, 17:43
        chyba nie piliscie duzo tanich win jaK KOMANDOS. BYCZA MOC. BYCZA KREW. PO
        BYKU. PATYK. ANTEK WISNIOWY. NA DZIN DOBRY. NA DOBRANOC. MENELLO.
    • Gość: kama Re: Najlepsze nazwy tanich win IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 17:43
      Sieradzkie,stoisko monopolowe,facet o wyglądzie i posturze anorektyka prosi
      słabiutkim głosikiem o wino OGIER !Sama widziałam!
      • Gość: weronka Re: Najlepsze nazwy tanich win IP: *.brzezno.univ.gda.pl 29.06.02, 07:58
        Bonanza (tfuj!), ale najlepsze byly czerwone: Sandra, Sabrina itp.
    • Gość: nenya Sperma Szatana IP: *.alfaomega.pl 29.06.02, 08:23
      nie wiem czy zostalo ono wymienione juz wyzej, bo nie mialam sily czytac...
      • Gość: Medios To nie ten dział! IP: 217.97.149.* 29.06.02, 10:23
        Sperma Szatana to nie nazwa wina, tylko drinka - wódka z budyniem. Ma wielką
        zaletę - w tą i z powrotem smakuje tak samo....
    • Gość: Medios Re: Najlepsze nazwy tanich win IP: 217.97.149.* 29.06.02, 10:19
      Jak najbardziej jestem za takim wystawienniczym podejściem, pod warunkiem, że
      przedstawiając nazwę wzbogacimy opis o doznania organoleptyczne w trakcie i po
      spożyciu. Żadnej teorii!! tylko praktycy!!
      • Gość: Mikis Re: Najlepsze nazwy tanich win IP: *.telia.com 29.06.02, 13:10
        20 lat temu bylo wino Mozaika. 220zl. Pilismy to wino a po przelknieciu
        dodawalismy sobie moralnej otuchy: "Ty, niezle, nawet siary nie czuc".
        • Gość: papak Re: Najlepsze nazwy tanich win IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 19:01
          osobiście widziałem wino BOBAS
          Przecież nie wazne co się pije ważne żeby sponiewierało

• Gość: MoRpHeOs Re: Najlepsze nazwy tanich win IP: *.wh12.tu 02.07.02, 00:14
      ostre wino "zyleta"
      • Gość: slonka Re: Najlepsze nazwy tanich win IP: 216.209.84.* 27.08.02, 20:15
        Wino STARTER o smaku Sangrii
    • Gość: Fifi Re: Najlepsze nazwy tanich win IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.08.02, 22:50
      A co powiecie na "Menello Bianko"?????? Moim zdaniem to majstersztyk (nazwa,
      nie wino!!).
      Pozdrawiam!!
    • Gość: hawkshaw Re: Najlepsze nazwy tanich win IP: *.kra.warszawa.supermedia.pl 01.09.02, 01:57
      W liceum pamiętam, że ze znajomymi piliśmy głównie Czar teściowej, Uśmiech
      Traktorzysty i Kwiat Jabłoni. Był chyba jeszcze Drink nadwiślański. Oczywiście
      niesmiertelna trójka: Sandra, Samanta i Alexsis. Był jeszcze Wampir. Jeszcze
      niezpomniany As Trefl co smakował jak stara kiszona kapusta.
      • winnik1 Re: Najlepsze nazwy tanich win 16.09.02, 12:44
        Gość portalu: hawkshaw napisał(a):

smakował jak stara kiszona kapusta.

Z doświadczenia wiem ze to raczej nie kapusta tylko ogórki kiszone.... częsty
        smak wsrod tanich win
    • defanddumb Re: Najlepsze nazwy tanich win 05.09.02, 18:00
      nie czytałem całego wątku, więc może się powtórzyć, ale mi się najbardziej
      podobały takie 3:

ZORZA NAD PEGIEEREM

RADOŚĆ TRAKTORZYSTY

CZAR TEŚCIOWEJ

pzdr
      • Gość: Xav Re: Najlepsze nazwy tanich win IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.02, 22:32
        Swego czasu we Wrocławiu można było kupić tanie wina o nazwach "artystycznych"
        (???): "Po prostu JAZZ" (czerwone) i "Po prostu BLUES" (białe)...

Rewelacją też było wino "BUZUM" (z potworem narysowanym na etykiecie) pisane
        identyczną czcionką jak nazwa black-metalowej kapeli "Burzum" :)

Najsmaczniejszy pozostanie jednak pomorski "Węgrzyn Staropolski" (3,50) :)

Pozdrowienia dla smakoszy :-)
    • ziedrzec Re: Najlepsze nazwy tanich win 19.09.02, 07:45
      W czasach studenckich miałem okazję spożywać wino "ARNOLD" z grafiką (całkiem
      niezłą zresztą) przestawiającą zarys paszczęki Schwarzenneggera.

Teraz - dość popularne wśród żuli na moim osiedlum,zwanym "osiedlem
      Nałogowskich" jest wino WARKA STRONG.
      Probowałem. Zaskakujące - pyszota.
    • myshen82 Re: Najlepsze nazwy tanich win 14.08.03, 15:20
      BIAŁY PATYK
      SIEDEMNASTKA
    • papuc1 Re: Najlepsze nazwy tanich win 16.08.03, 11:49
      kosmodrom - w pół godziny na orbitę
    • Gość: Helmut Re: Najlepsze nazwy tanich win IP: 62.233.164.* 25.08.03, 00:50
      Z wypadów na Mazury przypomina mi sie trunek o nazwie Mazowieckie. Substancja
      przezroczysta, całkiem przyjemna w smaku, w opakowaniach 1L . Małemu
      sklepikowi nabijalismy chyba niezły obrót, bo jego wlaściciel zawsze odwoził
      nas na przystań (ok 3 km). Ja chce jeszcze...
    • Gość: Ina Re: Najlepsze nazwy tanich win IP: *.ska01.telsat.wroc.pl 25.08.03, 23:26
      Albo "Kuszące Wisienki" dostępne w Beskidach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka