Dodaj do ulubionych

kolektory słoneczne

IP: *.ists.pl 23.07.11, 12:26
wakacje, więc część osób ma więcej czasu, aby się dowiedzieć ciekawych rzeczy. Mnie coś zainteresowało i chciałabym się tym podzielić :) mianowicie:
uważam, że warto zainwestować kilka-kilkanaście tysięcy w zainstalowanie w domu kolektorów słonecznych. jestem nauczycielką, więc ostatnio mam trochę więcej czasu żeby poczytać na ten temat. Tutaj można znaleźć kilka ciekawych artykułów www.makroterm.pl/akademia-wiedzy
Przyznam, że jest to ciekawe, ekologiczne i, co najważniejsze, opłaca się. Na pewno przyniesie więcej korzyści niż strat :)
Obserwuj wątek
    • icki_1 Re: kolektory słoneczne 26.07.11, 15:52
      też uważam to za warte uwagi. a co do opłacalności, to faktycznie jest to inwestycja w dom, środowisko i swój komfort życia
      • ktosiktak Re: kolektory słoneczne 29.07.11, 10:21
        Jeżeli ktoś ma nadmiar gotówki to tak- w sumie to inwestycja ale zyski z tego typu będą odczuwalne po kilkunastu latach. Jakbyśmy żyli w normalnym państwie to takie inwestycje były by dotowane w dużym stopniu z budżetu, do tego jakieś profity przy rozliczaniu podatków.
        • Gość: nikki Re: kolektory słoneczne IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.11, 19:13
          Mozna otrzymac dotację z Narodowego funduszu Ochrony Srodowiska, 45% kosztu inwestycji
    • Gość: Adrian Re: kolektory s?oneczne IP: *.219.iconpln.net.id 31.05.12, 15:25
      Film Kontrabanda (2012) jest super! Polecam!
    • Gość: Stewart Re: kolektory s?oneczne IP: *.219.iconpln.net.id 31.05.12, 15:28
      Film The Raid (2011) jest super! Polecam!
    • Gość: Hunter Re: kolektory s?oneczne IP: *.home.otenet.gr 06.03.13, 12:19
      Juz mozna obejrzec film Dyktator (2012) online!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka