Dodaj do ulubionych

Kaligrafia

23.09.11, 10:41
Hej, od dawna planuję naukę kaligrafii. Mieszkam w Krakowie, w niektóre weekendy pracuję w Wawie. Widziałam różne strony, ale chciałabym zapytać kogoś, kto chodził - gdzie warto? Wolałabym od razu dobrze wybrać kogoś zarekomendowanego, żeby nie dopłacać do interesu za wiele, szukając na oślep. Macie jakieś propozycje?
Obserwuj wątek
    • lewiatanatakuje Re: Kaligrafia 24.09.11, 09:26
      Witaj, marypopek.
      Poleciłabym Ci warsztaty Kaligrafa - masz do wyboru i Kraków, i Warszawę. Ja byłam w Krakowie, w tamtym roku były w soboty raz w miesiącu za ok. 100 zł/4h (zawsze można się było porozumieć, studenci mieli zniżki, itp.) - uncjała, tekstura, copperplate i inne, ja byłam akurat na tych. Świetnie zainwestowany czas i pieniądz :) Obejrzyj ich stronkę - www.kaligraf.eu. Wygodne jest to, że przed zajęciami nie musisz się w nic zaopatrywać, materiały (i kawa!) są w cenie, mają też sklep - sklep.kaligraf.eu
    • Gość: Tomek Re: Kaligrafia IP: *.centertel.pl 04.11.11, 20:37
      Też kiedyś szukałem warsztatów kaligrafii, ale we Wrocławiu. Przegrzebałem gruntownie internet i znalazłem kilka ciekawych pozycji. Firmy Kaligraf szczerze nie polecam - mili ludzie, ale sama kaligrafia na bardzo słabym poziomie. Wystarczy porównać do poziomu prezentowanego przez kaligrafów na stronach: kaligraf.republika.pl/, www.barbarawilinska.com/, www.kaligrafia.art.pl/, www.barbara-bodziony.pl/. Warsztaty znalazłem w Poznaniu (prowadzone przez panią Barbarę Wilińską) oraz w Krakowie: jedne prowadzone przez panią Barbarę Bodziony, inne przez panią Ewę Landowską. Warsztaty z p.Bodziony są profilowane szczególnie na iluminatorstwo (ale nie tylko), te prowadzone przez p.Landowską i p.Wilińską na klasyczne kroje pisma (minuskuła karolińska, uncjała, copperplate). Pozdrawiam i powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka