Dodaj do ulubionych

XXXXV XWyW

09.11.11, 09:08
Doooobry!

Ksiazki w pociagu:

"Zywe zycie" (oryg. "Zhivaya Zhizn'")
"Alarm serca"
"Czerwone gardlo" (norweski kryminal)
Obserwuj wątek
    • drzejms-buond Re: XXXXV XWyW 09.11.11, 09:54
      nooo !
      • modliszka61 Re: XXXXV XWyW 09.11.11, 10:10
        a mi się przypomniała jakaś żywa i martwa woda, którą to ojciec mojej przyjaciółki poił rodzinę dla zdrowotności. Ja się tych wód bałam.
        • immanuela Re: XXXXV XWyW 09.11.11, 11:53
          nooo, "Żywe życie" to zabójcze jest ;-)
          • brezly Re: XXXXV XWyW 09.11.11, 11:55
            Też tak sądzę. Zwłaszcza cyrylicą pisane.
            • brezly Donderdag 10.11.11, 08:52
              Mgly, tylko kurhanow brakuje.

Doszedlem do wniosku ze w listopadzie nalezy witac sie jakim optymistycznym motywem muzycznym. A co moze byc bardziej optymistycznego niz hymn narodowy. A zatem: codziennie inny hymn dla podtrzymania ducha.

Prosze bardzo:
              www.youtube.com/watch?v=1dzfoluGpyw
              • drzejms-buond Re: Donderdag 10.11.11, 10:03
                bardzo to twórcza inicjatywa.popieramy w całej rozciagłości.
                ale jeden dziennie czy tygodniowo? bo mnie już następny hymn korci...
                no może jakoś wytrzymam...
                • brezly Re: Donderdag 10.11.11, 10:13
                  Dziennie.

Wiedzialem ze tak bedzie :-))
                  • drzejms-buond Re: Donderdag 10.11.11, 10:57
                    prorok cy co?
                    ;-]
                    • immanuela Re: Donderdag 10.11.11, 12:09
                      nie mogłam się powstrzymać i linkuję.
                      www.youtube.com/watch?v=N1nCPLV8FPQ&feature=related
                      • drzejms-buond Re: Donderdag 10.11.11, 12:21
                        o nie! nie liczy się! Trollinka!
                        ;-]

• immanuela Re: Donderdag 10.11.11, 12:27
                          ale to nie hymn! Liczy się! ;-)))
                          • brezly Re: Donderdag 10.11.11, 12:31
                            Zara, zara. Optymistyczne mialo byc. A nie "na szmelc rzucilismy zycia felc".

"Stary robot rdzewiec musi" i "Wezme majzel wraz z ferszlusem, na bagnety rusze klusem" tez nie licza.

Zebyscie widzieli jak pewna pani starszej generacji, szczera patriotka kresowa, zaregowala ongi jakem jej ze smiechem odczytal te lemowe przerobki tytulow.
                            Szczegolnie to "na szmelc" zle na nia podzialalo. Ino pirze lecialo.
                            • immanuela Re: Donderdag 10.11.11, 12:37
                              ale to tak ogólnie optymistyczne jest.
                              wezmę bęben i klarnety, sama ruszę na bagnety!
                              no.
                            • modliszka61 Re: Donderdag 10.11.11, 12:39
                              no właśnie
                              miazgą swych ciał i żarem swej krwi to jakoś mi się nie widzi
                              • brezly Re: Donderdag 10.11.11, 13:57
                                Pewnie, lepiej to:

elia2.wrzuta.pl/audio/9qFbF5bkgHK/bob_marley_-_don_t_worry_be_happy
                                • immanuela Re: Donderdag 10.11.11, 14:12
                                  właśnie! dontłoriujmy się!
                                  • modliszka61 Re: Donderdag 10.11.11, 14:22
                                    no właśnie :-}
                                    nadmierny patriotyzm powoduje niepotrzebne przepięcia
                                    www.youtube.com/watch?v=HY_V53lGpoY
                                  • olo53 Re: Donderdag 10.11.11, 14:27
                                    jedna wzrotke przemilcza sie wstydliwie
                                    dosc mamy kolatania
                                    do waszych kies
                                    j... was pies:)
                                    • brezly Fredag 11.11.11, 10:40
                                      Dbobry!

Wszysca lataja z flagami?
                                      • modliszka61 Re: Fredag 11.11.11, 11:03
                                        Ddobry :-}
                                        nie wszyscy
                                        patrz Pan, jaką przyuważyłam w ostatniej chacie
                                        img42.imageshack.us/img42/30/chaty085.jpg
                                        ale wysłużona..
                                        • brezly Re: Fredag 11.11.11, 11:22
                                          O!

Przegapilem 11.11. Ta chwila juz sie w moim zyciu nie powtorzy :-)
                                          • modliszka61 Re: Fredag 11.11.11, 11:31
                                            Pan się nie martwi, mogę się trochę podzielić tymi jedynkami :-}
                                            jakoś zdobyłam ten szczyt..
                                            • drzejms-buond Monciak 14.11.11, 13:42
                                              duchowoodnawialnyponiedzielnik
                                              • brezly Wturniak 15.11.11, 08:58
                                                Optymistyczny hymn Wybrzeza Kosci Sloniowej.

www.youtube.com/watch?v=XO0rX-uB47c
                                                Oddany Kolektywu Goniolot Pracowniczy.
                                                • drzejms-buond Re: Wturniak 15.11.11, 09:59
                                                  optymistyczny? umarł słoń monarchy?
                                                  • brezly Centrzak 16.11.11, 08:43
                                                    Mgly sie sciela i marzna w powietrzu, a my w nie optymizmem hymnu Vanuatu.
                                                    "Yumi, Yumi, Yumi"

www.youtube.com/watch?v=2wVHk48HiP8
                                                  • brezly Czwartak 17.11.11, 08:39
                                                    Troche inne oczekiwania mialem wobec tego hymnu (yhyhyhy:-)) ale tez jest optymistyczny:

www.youtube.com/watch?v=3Jf1wwlE2RY
                                                    Uff poranny.
                                                  • immanuela Re: Czwartak 17.11.11, 09:50
                                                    dzię dobry z pieśniom na ustach wchodzę, albowiem mię zaprosili na szkolenie, a po takim zabiegu to człek zawsze bardziej przeszklony jest ;-)
                                                  • modliszka61 Re: Czwartak 17.11.11, 10:18
                                                    brezly napisał:

> Troche inne oczekiwania mialem wobec tego hymnu (yhyhyhy:-))
                                                    Jakby się tak wsłuchać z tym oczekiwaniem, to :"joint us with thy mighty hand" ;-}
                                                  • brezly Re: Czwartak 17.11.11, 10:51
                                                    I jeszcze "Wow, wow, wow". Ale koneicznie z tym cudownym kieleckim zaspiewem, jak tu (po 2:08)

www.youtube.com/watch?v=sHMiP36rvHg
                                                    Swojo sciezka, to chcialbym byc obywatelem kraju, ktorego oficjanlnym hymnem byloby to:

www.youtube.com/watch?v=c7QCbCwmtXc&feature=related

• modliszka61 Re: Czwartak 17.11.11, 10:56
                                                    nie godzi się gwizdać na hymn ;-}
                                                  • drzejms-buond Re: Czwartak 17.11.11, 11:38
                                                    gwizdać nie, ale czasem można uklęknąć miast stać jak kołek...

www.youtube.com/watch?v=3U5i4z0NhOw
                                                    tylko raz zalinkuję bo chciałem to zrobić od samego początka-wątka, jak kto będzie ciekawy to zobaczy resztę z tej płyty....(po prawej)

wiem, wiem, jeden hymn dziennie....się nie da...ale już znikam...
                                                  • brezly 5tek 18.11.11, 08:46
                                                    Drzejms, daj tytul, bo w Germanii tego nie chce wyswietlac.

Nie wiem czy to jest bardzo optymistyczne, ale zdecydowalem jednak ze musze tam jechac. o krajobrazch wiedzialem, o architekturze nie.

www.youtube.com/watch?v=3ovknghc6PA&feature=related
                                                  • drzejms-buond Re: 5tek 18.11.11, 09:32
                                                    Żarciki ???? Laibach/ Volk - Vaticanae

aaa.... może chodzi o zapobiegliwość nacjonalistyczną? No ale żeby Laibacha zakazać?
                                                    A Dodę wam wyświetla?
                                                    no anbiliwybl, po prostu..anbiliwybl...

źródło drugie
                                                    www.mojvideo.com/video-laibach-vaticanae/33cbd0c9fda91115c5e2

dziedobły!
                                                  • lira_korbowa Re: 5tek 18.11.11, 10:00
                                                    Bo tytuł szwabachą pisany - to i wytli zapobiegawczo.
                                                    Wchodzę ze zdobyczną kawą - bo wy to już tak hymnicie, że o napitku nikt nie pamięta.
                                                  • immanuela Re: 5tek 18.11.11, 11:02
                                                    o kawy, kawy Pani Liro! Chcemisie. Zimno, dobrze, że pies mi siedzi na plecach, to grzeje.
                                                  • drzejms-buond poniedzjelnik 21.11.11, 10:24
                                                    nu sztosz, pajechali?
                                                  • brezly Mittfoch Klaus 23.11.11, 08:14
                                                    Noc i mgla.
                                                    Jade rozpoznawac nowe aspekty rzeczywistosci.
                                                    Do pozniej.
                                                  • drzejms-buond Re: Mittfoch Lem 23.11.11, 09:43
                                                    bry...
                                                    co to za bajka googlowa?
                                                    www.google.pl/
                                                  • brezly Czietwierg 24.11.11, 09:23
                                                    Przesladuje mnie problem dualnego indywidualizmu. A czy indywidualista moze byc podzielny?
                                                  • drzejms-buond Re: Czietwierg 24.11.11, 09:38
                                                    oczywiście że może!

pl.wikipedia.org/wiki/Owca_Dolly

• drzejms-buond Re: Czietwierg 24.11.11, 09:51
                                                    przykład drugi
                                                    www.blizniaki.net/galeria-17,g27.html
                                                  • modliszka61 Re: Czietwierg 24.11.11, 11:52
                                                    brezly napisał:

> Przesladuje mnie problem dualnego indywidualizmu. A czy indywidualista moze byc
                                                    > podzielny?
                                                    A pewnie, że tak ! Nawet na trzy osoby. Wytłumaczenie tego stanu jest jednak ponad rozumem maluczkich i lepiej go przyjąć za dogmat, ew. paradygmat.
                                                  • brezly Piatek jest dobry 25.11.11, 08:52
                                                    To chyba raczej ortodygmat niz paradygmat, pani M. :-)
                                                  • drzejms-buond Re: Piatek jest dobry 25.11.11, 09:20
                                                    brezly napisał:

> To chyba raczej ortodygmat niz paradygmat, pani M. :-)

...powiedział Pan.
                                                  • brezly Re: Piatek jest dobry 25.11.11, 09:42
                                                    drzejms-buond napisał:

> ...powiedział Pan.

"Podajmy sobie rece..."
                                                    Jakims starym regalowym kawalkiem zalecialo :-)
                                                  • drzejms-buond Re: Piatek jest dobry 25.11.11, 10:05
                                                    o! ja tu biblijnie pojechałem ale faktycznie dżemu tu kupa !
                                                    www.youtube.com/watch?v=hxgQX7PSzcs
                                                  • modliszka61 Re: Piatek jest dobry 25.11.11, 12:02
                                                    brezly napisał:

> To chyba raczej ortodygmat niz paradygmat, pani M. :-)
                                                    Orto - to mi się zgadza, ale jesli chodzi o Pana (w obecnym wymiarze) , to można śmiało nazwać to zjawisko per paradygmat, bo dwóch Was jest. Na razie ;-}
                                                  • brezly Przedwtorek 28.11.11, 09:03
                                                    Mgly, ale bez zamglen.

Znaczy, pani M., kogo jest dwoch? Mnie? Ojej, zeby sie wladze podatkowe nie dowiedzialy.
                                                  • modliszka61 Re: Przedwtorek 28.11.11, 10:42
                                                    Pan przecież zauważył, że :"Przesladuje mnie problem dualnego indywidualizmu", więc jest Was para.
                                                    Na tego drugiego można zrobić odpis, że niby na kształcenie. ;-}
                                                  • drzejms-buond Po niedziałku 29.11.11, 02:14
                                                    pierwszy! Trzeba dziać! Trzeba dziać! "..Bo naprawdę nie dzieje się nic.."
                                                  • brezly Poponiedziela 29.11.11, 09:10
                                                    Jakos cos na forum czesciowo nic nie dziala.

Wmyslilo mi sie "kazanie na gorce rozrzadowej".
                                                  • lira_korbowa Re: Poponiedziela 29.11.11, 10:12
                                                    O nierządzie? Ale chyba kazanko.
                                                  • brezly Re: Poponiedziela 29.11.11, 10:33
                                                    Prawda. Kazanko.
                                                    CzeLi:-9
                                                  • immanuela Re: Poponiedziela 29.11.11, 10:38
                                                    wygłoszone przez Nikolausa Kazantisa
                                                  • lira_korbowa Pętla środkowa 01.12.11, 08:56
                                                    Znowu mgli. Samoloty samostoją. Obcięło mi wieżowca zaokiennego.
                                                    Grudzień?
                                                  • immanuela Re: Pętla środkowa 01.12.11, 11:41
                                                    generalnie jest tak sobie, ale to nic, do wiosny nie tak całkiem daleko ;-)
                                                  • brezly Poposobotek 05.12.11, 08:45
                                                    Jakby to powiedziec... Wolaloby sie troche wiecej rutyny.
                                                  • modliszka61 Re: Poposobotek 05.12.11, 09:12
                                                    Prawdzie zaglądamy w oczy i wypowiadamy bolesne słowo : po-nie-dzia-łek ;-}}
                                                    dzień dobry :-}
                                                  • brezly Przedsrodek 06.12.11, 09:32
                                                    Hmm... co tu robic zeby zrobic co trzeba a sie nie narobic.
                                                  • drzejms-buond Re: Przedsrodek 06.12.11, 09:44
                                                    zlecić komuś...
                                                    ;-]

dziędobły!
                                                  • lira_korbowa Re: Przedsrodek 06.12.11, 10:27
                                                    Wdrożyć procedury racjonalizatorskie. Zmobilizować kolektyw. Podnieść etos pracy wśród załogi.
                                                    Ewentualnie można się "dać napisać chorym". CzeSze!
                                                  • brezly Powtorek (z rozrywki) 07.12.11, 08:36
                                                    No i tak. Pozdrawiam z zasmarkanych pieleszy. Aaapsik!
                                                  • drzejms-buond Re: Powtorek (z rozrywki) 07.12.11, 09:37
                                                    wystarczył jeden mokry dzień żeby wszyscy dostali kataru(?)
                                                    to ja już wolę zwykłą, jesienną... suszę
                                                    apsik!
                                                  • olo53 Re: Przedsrodek 07.12.11, 09:22
                                                    Lira zamiast uzywac slow powszechnie nie uzywanych wrecz wyjetych, cholera jasna co ja pisze, to Ty po prostu powiedz co ci przyniosl sw Mikolaj, i czy przez komin czy gdzie indziej:)
                                                  • lira_korbowa Re: Przedsrodek 07.12.11, 11:00
                                                    Mikołaj za darmo już nie daje, takie czasy. Ale idzie na wymianę. Dał mi Ewę Braun w zamian za Hitlera :-)
                                                  • olo53 Re: Przedsrodek 07.12.11, 14:13
                                                    Musiala miec pocieszne zycie, mam nadzieje ze cos puscisz:)
                                                  • brezly Zasrodek 08.12.11, 09:02
                                                    Aaapsik pracownicze juz. Najpierw mi freudowsko "apisk" wyszlo.
                                                  • modliszka61 Re: Zasrodek 08.12.11, 09:27
                                                    Odpsik ;-}
                                                  • drzejms-buond Re: Zasrodek 08.12.11, 09:43
                                                    www.youtube.com/watch?v=lzKPlVdWEpE
                                                  • lira_korbowa Re: Zasrodek 08.12.11, 11:26
                                                    Szefie, to on to Panu zrobił, bez dwóch zdań. Wystarczy zanagramować: spi(*)ak!
                                                  • brezly Dzien Boba Geldoffa 12.12.11, 09:31
                                                    www.youtube.com/watch?v=4pmMohxvMhM&feature=related

No i dobrze. Bedziemy udawac ze to inny dzien tygodnia, a co?! :-))
                                                  • modliszka61 Re: Dzien Boba Geldoffa 12.12.11, 10:58
                                                    No dobrze. ale zróbmy małą klauzulę i nie udawajmy, że to :"friday I got travelin' on my mind", bo to raczej prędzej niż później sprowadzi rozżalenie. ;-}}
                                                  • brezly Re: Dzien Boba Geldoffa 12.12.11, 11:16
                                                    Nie, no pewnie. Poza tym u mnie w fabryce to przepisy BHP tego zabraniaja na zakladzie, Pani wie, no nie?

Dzien dobry Pani.
                                                  • modliszka61 Re: Dzien Boba Geldoffa 12.12.11, 11:40
                                                    dzień dobry :-}
                                                    to pójdźmy na kompromis i mogę nawet zatańczyć w tych bikejach, jako żeńska , ładniejsza część zespołu ;-}
                                                    www.youtube.com/watch?v=N-aK6JnyFmk&feature=fvwrel
                                                    to jakby promyczek nadziei się przecisnął przez mroki poniedziałkowego poranka
                                                  • brezly Re: Dzien Boba Geldoffa 12.12.11, 12:18
                                                    Mile:-)
                                                    Mnie ostatnio to wcielo:

Oryginal:
                                                    www.youtube.com/watch?v=IFxOriWYF9w
                                                    Moja ulubiona wersja:

www.youtube.com/watch?v=xw4Hy6MtBLE
                                                    Najnowsze odkrycie:

www.youtube.com/watch?v=5wqplKtzWpI
                                                  • modliszka61 Re: Dzien Boba Geldoffa 12.12.11, 12:48
                                                    > Mile:-)
                                                    > Mnie ostatnio to wcielo:
                                                    >
                                                    > Oryginal:
                                                    > www.youtube.com/watch?v=IFxOriWYF9w
                                                    No widzi Pan, jakie to cudowne, gdy od poniedziałku tną pczoły i sobaki ?! :-} Wtedy to człowiek jest naprawdę sobą . Scentrowany taki i CZUJE, że żyje pełnią życia. Ani mu w głowie stopy bankowe, czy zastanawianie się nad fasonem i deseniem materii na nowe portki, co to właśnie od sobaki wyrwę wzięły. ;-&
                                                  • brezly Drugek 13.12.11, 09:09
                                                    I to sie przenosi potem na nastepny dzien. Ten optymizm.

I to mimo wniosku na dzis, jaki przyszedl mi do glowy po lekturze obroconej do gory nogami polowki gazety czytanej przez wspolpasazera naprzeciwko.

Wniosek na dzis: podstawowa roznica miedzy liczbami naturalnymi a zyciem instytucji hierarchicznych jest taka ze wg aksjomatyki liczby naturalnych "nastepnik zera nie jes zerem".

Hehe.

A w ogole to czytanie gazet czytanych przez ludzi co naprzeciwko siedza nie jest budujace. Czlowiek widzi w bliznich sobkow, zupelnie nie majacych wzgledu na innych bliznich, czyli nas.
                                                  • matta.hari Re: Drugek 13.12.11, 10:09
                                                    Nader logiczny wysnuł Pan wniosek, panie Brezly. Lecz logika, czyż nie jest terminem abstrakcyjnym jak obserwacja zjawisk wokół nas uczy? A w konkretnym przypadku, tj, wysnutego wniosku, już przecież nasz Wieszcz pisał: "Było cymbalistów wielu"...;)
                                                    Na jednym cymbale świat się przecież nie kończy.

Skąd Pan czerpnął na dziś optymizm?
                                                  • millefiori Re: Drugek 13.12.11, 10:22
                                                    Dzien dobry, pani Mataharowa. Cymbalistow wielu, jako wieszcz napisal, to prawda, jeno czemu na cymbala a nie cymbaliste sie trafia, to zagadka niewyjasniona albo pech. Egzegezy tematu wieszcz nie zdazyl zapodac, albo zdazyl tylko w manuskrypcie wylozyc, ktory to manuskrypt odkryty w spusciznie syn ze zgroza spalil w kominku paryskim, a tresc przeczytana ze soba do grobu sam zabral.

Wchodze z kawa, bardzo prosze sie czestowac, to z tej fasoli jeszcze, co szwagier przepalal i nareczem robot dodatkowych, jako ze koniec roku, wiec zaczelo sie juz palic i boczki osmalac. Tzn robota w rekach sie pali, a nie fasola na kawe, a w przerwach nielicznych papierosy na zewnatrz,w zwiazku ze strefowoscia bezdymna w fabryce. Byleby do wtorku za tydzien.
                                                  • brezly Re: Drugek 13.12.11, 10:31
                                                    Tak, tak, pani Fiorciu.
                                                    Pani kojarzy te anegdotke jak to przepijal Wieniawa do Tuwima w temacie, a Tuwim mu kontrtoastem odpowiedzial?
                                                  • millefiori Re: Drugek 13.12.11, 12:11
                                                    Panie Brezly, dzien dobry, juz nic nie kojarze poza portami usb z kolejnymi kartami foto i zaladunkami tekstu, papierosem i zapalniczka, kawa i kubkiem, ktore gubie przerzucajac sie miedzy kolejnymi stanowiskami roboczymi... ktory toast, pan uprzejmie pamiec glebsza odswiezy, bo na RAM-ie jade?
                                                  • matta.hari Re: Drugek 13.12.11, 11:18
                                                    Dzień dobry, Pani Millefiori..
                                                    Dziękuję za zaproszenie. Skorzystałam namiętnie :), jak nigdy, aż dwie filiżanki wypiłam. Kawa była znakomita. Z cygaretek już jakiś czas temu zrezygnowałam a to właśnie z tych nazewnętrznych względów.
                                                  • millefiori Re: Drugek 13.12.11, 12:13
                                                    A na zdrowie niech Pani pojdzie, Pani Mataharowa. Z Pania Immcia sie znow musimy zasadzic na te fasole, tylko zasp nie ma i drogę cos za bardzo naprawili. Ale moze przed swietami jeszcze sie uda.
                                                  • brezly Re: Drugek 13.12.11, 10:29
                                                    Ha, optymizm. No, mnie tam wiele do optymizmu nie trzeba. Np. to ze proces przerabiania pewnego smoka pracowego na przetwory koniec swoj juz ukazuje. A glupie i wredne to bydle bylo, skladajace sie glownie ze smalcu.

Logika, dzien dobry pani, tak w ogole -to ona w ostatniej instancji wie swoje.
                                                    Jak juz szum retoryki, propagandy, swietych przekonan i oczywistych oczywistosci ucichnie, ona melduje sie ze swoim "zero rowna sie zero".

Ale, ale, mam inny problem. Taki metamatemaczny, Pani mi potwierdzi moje skads wziete przekonanie ze pani nazwisko Gödel nie jest obce, to ja wyloze, dobrze.
                                                  • matta.hari Re: Drugek 13.12.11, 11:26
                                                    To moja ciotka studiowała logikę matematyczną jako któryś tam fakultet i zapewne dla nie nazwisko to nie jest obce. Niezliczone przymioty jej charakteru, nie będę wyliczać, by Pana nie znużyć, panie Brezly, tak więc niezliczone te przymioty same w sobie wystarczyły, by całkowicie odizolować mnie od zainteresowania się jakimikolwiek naukami ścisłymi.
                                                  • brezly Re: Drugek 13.12.11, 11:28
                                                    Ok, to ja chyba Paniom komus innemu przypisalem, co tu kiedys bywal a mial inny nick.
                                                    :-)))

Postac ciotki prosi sie o dalsze przyblizenie :-)
                                                  • millefiori Re: Drugek 13.12.11, 12:18
                                                    Co do optymizmu, to swieci. Upychanie smalcowatego smoka do wekow ciezka robota jest, bo kipi jak ten ryz, co go niby bylo za malo, a w koncu wszystkie garnki zajal i dalej puchł, az trzeba bylo pozyczyc wanienke do kapania niemowlat do sasiadow i przez trzy dni wszyscy jedli risotto na sniadanie, obiad i kolacje.
                                                  • immanuela Re: Drugek 13.12.11, 12:27
                                                    Matko jedyna, to fazol nam się kończy?! Toż Brezleya trza nam czem prędzej na zwiady wysłać, coby zobaczył co i jak. Bo przeca bez kawy to rady nie damy w te ciemne poranki zimowe.
                                                    Ale jak to było z tym Wieniawą i Tuwimem?
                                                  • brezly Re: Drugek 13.12.11, 12:33
                                                    Aha, z Wieniawa. Ja to slyszalem o Wieniawie, ale autor tej strony:

www.arnoldkuklinski.republika.pl/varia/anegdoty.htm
                                                    przypisuje to Nowaczynskiemu. A zatem:

Adolf Nowaczyński (1876-1944) satyryk i publicysta, a przy tym osoba znana
                                                    z antysemickich poglądów, kiedyś podczas bankietu literackiego wzniósł toast: „Nie ma literatury polskiej bez Adama Mickiewicza, nie ma Adama Mickiewicza bez „Pana Tadeusza”, nie ma „Pana Tadeusza” bez Jankiela – niech żyje Tuwim!”. Na to Julian Tuwim: „Nie ma literatury polskiej bez Adama Mickiewicza, nie ma Adama Mickiewicza bez „Pana Tadeusza”, nie ma „Pana Tadeusza” bez Jankiela, nie ma Jankiela bez cymbałów – niech żyje Nowaczyński!”
                                                  • immanuela Re: Drugek 13.12.11, 12:45
                                                    o, jaka świetna strona!
                                                  • apersona Re: Drugek 13.12.11, 12:35
                                                    I jak było z Gödlem też!
                                                  • brezly Re: Drugek/z Gödlem 13.12.11, 12:45
                                                    No bo tak: jezeli instytucje hierarchiczne (biurokracja na ten przyklad) nie spelniaja aksjomatow liczb naturalnych, konkretnie tego ze nastepnikiem zera nie jest zero - to sa przykladem systemow aksjomatycznych niezagorzonych Gödlem. A Gödel mowi ze jak system taki zawiera aksjomatyke liczb naturalnych to (tu rozne sformulowania) jest albo niezupelny (nie rozstrzyga wszystkiego) albo nie jest wewnetrznie niesprzeczny (naukowa metoda okreslenia ze cos , koniec koncow, bez sensu jest albo moze).

Problem w tym ze te ostatnie przymioty intelektualne (niezupelnosc i brak niesprzecznosci) jako zywo przypomina systemy biurokratyczne gdzie nastepnikiem zera moze byc zero, a jego dalszym nastepnikiem nastepne zero i ciagnac sie moze ten ciag nastepnych zer po horyzont.

I tu wpadam w wewnetrzna sprzecznosc, pewnie tez zawieram aksjomatyke liczb naturalnych.

No i
                                                  • brezly Re: Drugek/z Gödlem 13.12.11, 12:47
                                                    Aha, chcialem dodac ze takie sa skutki jak sie poznaje swiat przy kserokopiarce, umilajac sobie czas az ta sie nagrzeje/zdecyduje pracowac/zdecyduje sie ze jednak ma toner/ - lektura nieudanych/pogubionych kopii nalezacych do kogos innego.
                                                  • apersona Re: Drugek/z Gödlem 13.12.11, 13:18
                                                    Pojęcie "niezagorzone Gödlem" jest dla mnie niejasne.

Gödel rzecze albo zupełność albo niesprzeczność tylko dla systemów z arytmetyką liczb naturalnych. O inszych nic nie rzecze, przeto domniemujemy, że bajzel bez arytmetyki jest większy na własną odpowiedzialność.

A tak przy okazji przerwy obiadowej Gödel ponoć umarł z głodu. Był przekonany, że ktoś chce go otruć, ufał jedynie żonie, kiedy ta wylądowała w szpitalu wolał nie jeść
                                                  • brezly Re: Drugek/z Gödlem 13.12.11, 13:40
                                                    Niezagrozone mialo byc.

No, chyba tak. W sensie bajzel bez arytmetyki.

No, z ta smiercia Gödla to brzmi psychologicznie prawdopodobnie. Jak sie udowadania ze wlasciwie z udowadanianiem jest problem, to stad tylko krok do paranoi.
                                                  • brezly Re: Drugek 13.12.11, 12:37
                                                    Prosze pania, jako ze 13 grudnia mamy, to mi sie przypomnialo co ojciec kolegi opowiadal. Ojciec kolegi pracownik Akademii Rolniczej we Wrocu byl.
                                                    Owoz, oni sie okropnie wtedy cieszyli jak im jakas swinia w ramach eksperymentow naukowych dobrze utyla, bo ja wtedy bili i dzieli pomiedzy pracownikow Instytutu.
                                                    Razu pewnego, ktos w ramach doktoratu, badal wplyw diety ubogiej w (bodaj) waline, na przyrost masy trzody. Moze mnie pamiec myli, ale wtedy ze wzgledu na sytuacje na rynku miesa w badaniach wykorzystywano populacje swin o liczebnosci 1. Wieprz rosl na tej bezwalinowej diecie jak na drozdzach, niestety po utylizacji dal wylacznie smalec. Za to 25 wiader rzeczonego.
                                                  • immanuela Re: Drugek 13.12.11, 12:50
                                                    populacje swin o liczebnosci 1
                                                    :-)))))
                                                  • brezly Niedosrodek 14.12.11, 08:34
                                                    Jak to 3 ma byc polowa 7, he?

Ciemno, dzdzysto, tytul ksiazki pociagowej "Nedzna karma" ("karma" w sensie filozoficznym, nie zootechnicznym).
                                                  • millefiori Dośrodkowanie 14.12.11, 09:24
                                                    Przez oplotki sie z kawa do Hali dostalam, bo glowna brama swieci zablokowana wielkim, niezmywalnym banerem "Ustaw Gazete jako strone startowa", Nie da sie odpiac tej plachty, a cd, czyli zaplecze martwo stoi, ugrzezle w szarosci.
                                                    Przy tasmie znow, wlasnie kolejny chwilowy przestój w oczekiwaniu.
                                                  • matta.hari Re: Dośrodkowanie 14.12.11, 09:39
                                                    Teraz zauważyłam Panią, Pani Fiori a to dlatego, że przeprowadziła się, Pani zwyczajem, już na drugą stronę stopierwszym postem nas racząc.

Dzień dobry Pani, dzień dobry Panu.
                                                  • matta.hari Re: Niedosrodek 14.12.11, 09:36
                                                    brezly napisał:

> Jak to 3 ma byc polowa 7, he?

Ciiiiiiiwne, bardzo!
                                                    O tym właśnie rozmyślałam o piątej nad ranem, gdy moje pośpieszne ubieranie się, by psa wyprowadzić okazało się zbyteczne bowiem psu nie chciało się czekać i to już jest recydywa. Chciałam nawet napisać posta o mniejszej połowie tygodnia gdy dzień ten się skończy, że będzie za nami i o mojej, bo glejt na kilkanaście lat podpisałam, "marnej karmie" z psem, który wychodek w mieszkaniu sobie upodobał, ale nie napisałam. Nie chciałam budzić śpiących snem sprawiedliwych.
                                                  • drzejms-buond aczemutu 16.12.11, 04:09
                                                    a czemu tu nikogo nie ma? Przecie piątek?
                                                  • matta.hari Re: aczemutu 16.12.11, 07:02
                                                    W dodatku przed piątą nad ranem.
                                                    Kolega też ma kogoś do wyprowadzania?
                                                  • lira_korbowa Re: aczemutu 16.12.11, 09:01
                                                    O czwarty rano to można wyprowadzać jedynie samego siebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka