Dodaj do ulubionych

kulki z cyrkoniami

16.02.12, 22:42
witam, czy wiecie gdzie można zakupić większą ilość kulek z cyrkoniami Swarovskiego?
Widzę, że dużo jest kolczyków, zawieszek i bransoletek Shamballa z nimi właśnie, a kulek to ze świecą szukać. Na zagranicznych stronach widzę, że sprowadzają hurtowe ilości z Chin. Czy u nas można je też tak dostać? Macie jakieś doświadczenia?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • b-rare Re: kulki z cyrkoniami 18.08.12, 18:58
      No cóż, po pierwsze w większości kulet to nie są cyrkonie Svarowskiego, tylko po prostu cyrkonie - szklane.
      U mojego zagranicznego dostawcy w hurcie za opakowanie 5 sztuk kulek z cyrkoniami Svarowskiego trzeba zapłacić 15 dolarów. 5 sztuk to własnie tyle, ile najczęściej jest w bransoletkach z Allegro. Pomijając już koszt transportu, cła i VATu na granicy to 15$ to ok. 46zł (po korzystnym kursie). Jedna bransoletka shamballa z cyrkoniami Svarowskiego powinna kosztować co najmniej... 60zł, a nie 29zł (niby w promocji).
      Bądźcie mądrymi Kupującymi i nie kupujcie u naciągaczy, którzy sprzedają "svarowskiego" i "kolor posrebrzany".
      Trochę autoreklamy: ja zawsze zamieszczam informacje o materiale z którego zrobione są np. łańcuszki - zamiast metal, nie boję się pisać, że to aluminium lub żelazo w kolorze srebrnym...
      Na szczęście wielu ludzi to docenia i są zadowoleni z zakupów :)
      • 925.pl Re: kulki z cyrkoniami 03.10.12, 08:38
        Witam

Zgodzę się z b-rare wszystkie kulki dostępne na rynku polskim to imitacja Swarovskiego , same kamienie na 1 kulkę jak obliczaliśmy kosztowały by ok 6 zł + robocizna czyli ok 8-9 zł u producenta teraz jeszcze dodać marzę handlujących tym towarem to jedna sztuka kulki 10 mm w detalu brutto musiała by kosztować ok 15-16 zł cena odstrasza. Więc zostaje nam kupować kulki z kamykami produkcji chińskiej które można kupić np w naszym sklepie www.925.pl , rozmiary od 6 mm do 16 dużo kolorów.
        Pozdrawiam i zapraszam
        www.925.pl
        • grazyna_s1 Re: kulki z cyrkoniami 03.10.12, 23:23
          Ja właśnie doceniam sprzedawców, gdy bogato opisują swój produkt. Wiem wtedy co i jak, z czego i dlaczego jest ten produkt. Tak jak wspomniałyście, oryginalny produkt jest drogi, a podróbki są tanie. Cena więc jest sygnałem, że szkiełka nie są Swarowskiego.
          Najtańszą Shamballę znalazłam w sklepie onykshurt.eu/pol_m_Koraliki_Shamballa-disco-balls-2943.html

Oczywiście są to podróbki, ale wygladają wspaniale w bransoletach i "na oko" upodobniaja się do oryginałów. Zrobiłam kilka bransolet z tymi kulkami. Np.:

[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3bf50eb0199f0519.html][IMG]http://images10.fotosik.pl/2328/3bf50eb0199f0519m.jpg[/IMG][/URL]

Są też i takie: onykshurt.eu/search.php?node=1049&counter=1

• b-rare Re: kulki z cyrkoniami 04.10.12, 11:20
            Ja osobiście nie przepadam za kulkami z tak dużymi cyrkoniami - zwykle gorzej wypełniają kulę i dają mniej refleksów.
            Na allegro jest wysyp takich bransoletek, chociaż na zdjęciu można zobaczyć taką: www.tresorparis.com/tresor-paris-bracelets.html - 150 funtów/szt. Łatwo zauważyć kto wciska kit, gdy każdy ma takie samo zdjęcie (zwykle kiepskiej rozdzielczości, z wyciętym fragmentem gdzie kiedyś było logo prawdziwego producenta).

A do swarovskiego moze upodobnić się tylko czech glass (wciąż dość drogie) - zamówiłam sobie malutkie koraliki bicone i wyglądają niesamowicie. Chętnie przyjmę radę jak robić zdjęcie cyrkoniom i takim koralikom, bo ciągle nie mogę dobrze uchwycić tego jak się mienią...
    • b-rare Re: kulki z cyrkoniami 19.10.12, 01:02
      Mam do sprzedania koraliki typu disco ball o średnicy 10mm - 82 cyrkonie/koralik, dziurka 1,5mm. Koraliki ślicznie się mienią i są naprawdę dobrej jakości. Cyrkonie drobniutkie, dają dużo błysków.
      Cena: 5zł/szt.
      Oto zdjęcia (niestety marnej jakości, przepraszam):
      disco ball 1
      disco ball 2
      Kolorów mam więcej niż na zdjęciu, ponadto do sprzedania mam sznurek do shamballi i kule hematytu 10mm i 8mm, czyli właściwie mam do sprzedania cały zestaw do robienia bransoletek :)

Mam też tańszą wersję kulek - ok. 70 cyrkonii/ koralik - 3,50zł/szt.
      oraz niesamowicie wyglądające disco ball cieniowane za 8zł/szt.

Chętnych proszę o maila na adres be.rare.pl@gmail.com
    • 925.pl Re: kulki z cyrkoniami 19.10.12, 08:51
      Zapraszamy na naszą stronę kulki można zakupić pojedynczo w detalu lub większą ilość w hurcie.
      www.925.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka