max7760 29.04.02, 17:44 Moje: 1. Premium 2. Stoli 3. Tanqueray Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Imagine Re: Byly piwa - moze teraz moje 3 najlepsze wodki IP: *.unl.edu 29.04.02, 22:43 max7760 napisał(a): > Moje: > > 1. Premium > 2. Stoli > 3. Tanqueray Moje: 1. herbata 2. herbata 3. herbata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max7760 Re: Byly piwa - moze teraz moje 3 najlepsze wodki IP: 63.217.57.* 30.04.02, 16:56 Gość portalu: Imagine napisał(a): > Moje: > 1. herbata > 2. herbata > 3. herbata To przykre. No coz, zdarzaja sie takie nieszczescia. Zal mi Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Byly piwa - moze teraz moje 3 najlepsze wodki IP: *.unl.edu 30.04.02, 21:02 Gość portalu: max7760 napisał(a): > Gość portalu: Imagine napisał(a): > > > Moje: > > 1. herbata > > 2. herbata > > 3. herbata > > To przykre. No coz, zdarzaja sie takie nieszczescia. Zal mi Ciebie. Ale zanim zmadrzalem do 3xherbata byla 3xdykta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max7760 Re: Byly piwa - moze teraz moje 3 najlepsze wodki IP: 63.217.57.* 01.05.02, 15:33 Gość portalu: Imagine napisał(a): > Gość portalu: max7760 napisał(a): > > > Gość portalu: Imagine napisał(a): > > > > > Moje: > > > 1. herbata > > > 2. herbata > > > 3. herbata > > > > To przykre. No coz, zdarzaja sie takie nieszczescia. Zal mi Ciebie. > > Ale zanim zmadrzalem do 3xherbata byla 3xdykta. Aaaa, jesli tak, to przepraszam i wielkie slowa uznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Byly piwa - moze teraz moje 3 najlepsze wodki IP: *.unl.edu 01.05.02, 16:01 Gość portalu: max7760 napisał(a): > Gość portalu: Imagine napisał(a): > > > Gość portalu: max7760 napisał(a): > > > > > Gość portalu: Imagine napisał(a): > > > > > > > Moje: > > > > 1. herbata > > > > 2. herbata > > > > 3. herbata > > > > > > To przykre. No coz, zdarzaja sie takie nieszczescia. Zal mi Ciebie. > > > > Ale zanim zmadrzalem do 3xherbata byla 3xdykta. > > Aaaa, jesli tak, to przepraszam i wielkie slowa uznania. > Z fioletowym noskiem pozdrawiam, pucio, pucio. Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg36 Re: Byly piwa - moze teraz moje 3 najlepsze wodki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.02, 18:20 1.Finlandia 2.Finlandia (czerwona) 3.Absolut (ewentualnie) A poza tym uwielbiam saczyc whisky z ginger ale (tonik imbirowy) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kunce Re: Byly piwa - moze teraz moje 3 najlepsze wodki IP: *.chello.pl 01.05.02, 21:58 cenię krajowe: - jarzębiak - żubrówka - żołądkowa (ostatnio pojawiła sie w wersji: gorzja - korzenna) PS. wyprubję whisky z piwem imbirowym (ginger ale) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg36 Re: Byly piwa - moze teraz moje 3 najlepsze wodki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.02, 08:09 Kunce !!! TONIK IMBIROWY !!! ( nie piwo ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kunce w sprawie "ginger ale" IP: *.chello.pl 02.05.02, 10:35 Gość portalu: greg36 napisał(a): > Kunce !!! TONIK IMBIROWY !!! ( nie piwo ) mamy na myśli ten sam napój, ale problem wynikł przy tłumaczeniu nazwy. ale - to gatunek piwa angielskiego, jest kilka jego rodzajów ginger ale - to napój bezalkoholowy, ulubiony przez anglosasów, zaprawiony imbirem; w stosunku do niego ani nazwa'piwo' nie jest właściwa - bo bezalkoholowy, ani 'tonic' - bo nie ma goryczki spowodowanej dodatkiem chininy (to właśnie wyróżnia toniki). Jednak w literaturze od lat przyjęło sie nazywać go 'piwem imbirowym' (choć nazwa ta nie jest do końca trafna) Oboje wiemy, o jaki napój nam chodzi, problem w tym, że ginger ale nie ma jednoznacznie ustalonej nazwy w jężyku polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg36 Re: w sprawie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.02, 14:44 Tu masz racje ! Ale i tak whisky z tonikiem o smaku imbirowym (Kinley) jest the best !!! Wstalem rano bez bolu , pozytywnie nastawiony na swiat i konsumuje pyszne miesko z grilla !!! Zycie jest piekne !!! Pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg36 Jaka fajka ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.02, 14:50 jestem na kupnie fajki.Czy ktos moze pomoc jaka fajke kupic,jaki tyton najlepszy, jakie dodatki ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Jaka fajka ? IP: *.osowo.pl 02.05.02, 16:20 Lodowa najlepsza :)) tania, ma procenty, i jaka ladna nalepka:) i leb nie boli mocno na drugi dzien :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark Re: Byly piwa - moze teraz moje 3 najlepsze wodki IP: 217.98.124.* 02.05.02, 17:56 premium - tak jest super mnie smakuje również sobieski - wchodzi jak woda smakuje och, nie zapomne smaku smirrnofa z pewexu do był smak!najlepsza wódaka jaką piłem , w tych czasach tylko wyborowa w srebrze mogła sie równac, w latach wczesnych 70-tych dobra była żytnia- ale to sie skończyło... co do whiski - podajcie jaskis przepis mam tego cholertstwa cały barek nie moge tego spić podchodzi mi tylko z lodem 50%/50% i mieszam z ginem i jakimis niskoprocentowymi sikaczami z ameryki + tequilla- moze robie zbrodnie ale wtedy wypije i czarnego walkera i burbon whisky i inne szkockie, ballantines moge jedynie z lodem i jest ok. dajcie kjakis przepis pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg36 Re: Byly piwa - moze teraz moje 3 najlepsze wodki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.02, 18:00 50\50 whisky i tonik o smaku imbirowym ( Kinley ), duzo lodu !!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
max7760 Re: Byly piwa - moze teraz moje 3 najlepsze wodki 02.05.02, 18:22 Gość portalu: dark napisał(a): > premium - tak jest super ABSOLUTBIE NAJLEPSZA NA SWIECIE !!! Niestety do Stanow przestali sprowadzac (mieszkam w Chicago). Jak ostatnio bylem w Polsce, przywiozlem 6 flaszek, ale juz poszly... > mnie smakuje również sobieski - wchodzi jak woda smakuje Sobieski jest ok, powiedzialbym 4 w starej polskiej skali stopni szkolnych och, nie zapomne smaku smirrnofa z pewexu do był smak!najlepsza wódaka jaką piłem , W Stanach to syf, tania i niedobra, a jak leb boli na drugi dzien, ble w tych czasach tylko wyborowa w srebrze mogła sie równac, w latach wczesnych 70- tych > dobra była żytnia- ale to sie skończyło... Niestety to prawda > co do whiski... Nie trawie w ZADNEJ postaci Pozdr, Max Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salceson Re: Byly piwa - moze teraz moje 3 najlepsze wodki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 20:11 Eee tam, tyle wam powiem! Nie ma lepszej wodki jak Zoladkowa Gozka! -- Salceson Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Byly piwa - moze teraz moje 3 najlepsze wodki 06.05.02, 14:43 1.żołądkowa w proporcji 1:2 z gazowaną, zimną bardzo(!) mineralną:) 2. Coś ostatnio Beherovka - samo zdrowie 3. Każdy łyskacz w każdej formie i ilości. Kiedyś Marian Kreczmar z 60 min na godz. miał powoiedzenie: "Ciepła wódka?, O dziesiątej rano? Zawsze!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hirurg75 Re: Byly piwa - moze teraz moje 3 najlepsze wodki IP: 217.153.127.* 07.05.02, 16:24 Aquavit - i żadna inna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sawa Re: Byly piwa - moze teraz moje 3 najlepsze wodki IP: 157.25.128.* 07.05.02, 16:29 1. Absolut curant 2. Krupnik 3. żubróweczka z sokiem jabłkowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szybki Re: Byly piwa - moze teraz moje 3 najlepsze wodki IP: *.proxy.aol.com 16.05.02, 05:37 Stoli Southern Comfort Martell Cognac Na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzokejka Re: Byly piwa - moze teraz moje 3 najlepsze wodki 20.05.02, 12:07 Ostatnio nie jestem na bieżąco i nie poszerzam repertuaru, ale zatrzymałam się na etapie Bolsa i Luksusowej- są OK. Jakiś czas temu kupiłam w Czechach wódkę nazwy "Gratchov" (może wersja Gorbatchov?) za jedyne 13 zł za 0,7l. Bardzo dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Byly piwa - moze teraz moje 3 najlepsze wodki 20.05.02, 13:27 przepraszam, ale tanie wódki z Czech tak mają się do dobrego towaru jak polska Dark Whisky do Glennfidich:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalor Re: Byly piwa - moze teraz moje 3 najlepsze wodki IP: *.natned.com.pl 22.05.02, 12:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalor Re: Byly piwa - moze teraz moje 3 najlepsze wodki IP: *.natned.com.pl 22.05.02, 12:07 1. Żołądkowa (polecam nową, wspomnianą Korzenną) 2. Monastyrka 3. Krupnik Odpowiedz Link Zgłoś
pocztowy Re: Byly piwa - moze teraz moje 3 najlepsze wodki 28.05.02, 12:27 Najlepsza - "Bard" do kupienia tylko w auchan 30%, wchodzi jak woda w ogromnych ilościach lekki migdałowy smak zero kaca, zero jakichkolwiek objawów przedawkowania na zdrowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
__jw Re: Byly piwa - moze teraz moje 3 najlepsze wodki 28.05.02, 15:18 BEHEROVKA - the best najlepiej żłopać w szklankach (literatkach) dla słabszych można dolać 50/50 koli Odpowiedz Link Zgłoś