Dodaj do ulubionych

Pani z Biedronki

20.11.04, 15:09
Polecam wywiad z byla kierowniczka Biedronki, ta ktora wygrala z nimi proces
o nadgodziny. Niesamowita kobieta. Ciekawie opowiada jak pekal w niej strach
przed bezrobociem, przed zniewoleniem. Bardzo dynamiczny, tragiczny a
jednoczesnie budujacy wywiad.

kobieta.gazeta.pl/wysokie_obcasy/1,53581,2396753.html?as=1&ias=2
Obserwuj wątek
    • ralston Re: Pani z Biedronki 21.11.04, 11:59
      A w Wysokich obcasach jeszcze trzy inne wywiady z kobietami, które w końcu pękły
      i poddały się. Walka z dobrze zorganizowaną, bezwzgędną machiną prawniczą je
      niestety przerosła...
      Mam nadzieję, że teraz bandyckie praktyki stosowane przez Jeronimo Martins
      Distribution - właściciela Biedronek zostaną ukrócone. Czekam na kolejne pozwy.
    • all2 Re: Pani z Biedronki 25.11.04, 11:59
      Wreszcie, z opóźnieniem, przeczytałam te rozmowy. Pani z Biedronki bardzo mi
      zaimponowała. Teraz może zrobić wiele dobrego dla innych. Optymistyczne jest
      nie tylko to, że taką walkę można wygrać, ale też że fala idzie szybko i coraz
      więcej osób zaczyna walczyć o swoje prawa. Takie sytuacje jak w Biedronce są
      spowodowane nie tylko bezrobociem i biedą, ale też, a może nawet bardziej,
      mentalnością, poczuciem bezsilności, wpojonym przekonaniem, że "nic się nie da
      zrobić". Dobrze, że to się powoli zaczyna zmieniać.
      • anka1 Re: Pani z Biedronki 25.11.04, 17:23
        czytalam i wlosy mi sie zjezyly na glowie ! mamy 21 wiek a kapitalizm jak z 19.
        tylko za to ze wiele kobiet poronilo ciaze ( o tym tez bylo w tych wywiadach )
        z winy pracodawcy powinni oni placic ciezkie odszkodowania.
        era niewolnictwa wcale sie nie skonczyla jak widac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka