landslajt 26.12.04, 16:50 Fajnie tylko niedosyt tzn. dlaczego tych koled nie mozna posluchac? No moze w przyszlym roku bedzie jeszcze lepiej. Ale bardzo pieknie opracowane stronki na Swieta. Uklony prawie Po-Swiateczne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja W mojej rodzinie... IP: *.crowley.pl 21.12.05, 06:36 W mojej rodzinie ta kolęda zawsze była śpiewana jako pierwsza. Czemu? Nie wiem. Dla mnie w każdym razie zawsze pierwszą zostanie. Jest jeszcze conajmniej jedna zwrotka tej kolędy, bez której całość jest niepełna. A leci to mniej więcej tak: 'I my czekamy na Ciebie, Pana; A skoro przyjdziesz na głos kapłana Padniemy na twarz przed Tobą Wierząc żeś jest pod osłoną Chleba i wina' Wesołych i dobrych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAcia Re: W mojej rodzinie... IP: *.icpnet.pl 13.12.07, 09:20 W mojej też - zawsze babcia rozpoczyna wiglijne kolędowanie tą wlaśnie kolędą. Myślę, że to dlatego, że "Wśród nocnej ciszy" tak wprowadza nastrój, jakby zaczyna opowieść o Bożym Narodzeniu, a potem dopiero pasterze przybieżli do Betlejem itd. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plejer Re: Wśród nocnej ciszy IP: 193.108.206.* 21.12.05, 09:31 a dlaczego nie ma całej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Wśród nocnej ciszy IP: *.23.26.217.nw.nuvox.net 21.12.05, 21:48 Originalna wersja na www.kolenda.kdm.pl Odpowiedz Link Zgłoś