nikklo nie wierzę 21.01.05, 10:18 odrażające :( Iść na dyskotekę w koszulce z trupami? A jeśli na jednym z tych zdjęć jest czyjaś matka lub ukochane dziecko? Zarabiać na tragedii? A może to dziwaczny sposób na żałoby? Mam nadzieję, że to odosobniony przypadek sensacyjnie opisany, uproszczony do granic możliwości z chwytliwymi przykładami, który stał się łakomym kąskiem sensacyjnym dla mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierz Re: nie wierzę IP: *.chello.pl 21.01.05, 11:43 Skoro ksiaze harry przebiera sie za naziste, a nazisci zabili kilkaset razy wiecej osob niz marne tsunami to o czym my tu mowimy. Fajny pomysl, tez bym sobie kupil taka koszulke i sie chwalil, ze "przezylem tsunami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IZI Re: nie wierzę IP: *.acn.waw.pl 23.01.05, 19:28 Jezeli ludzi w Polsce stac na "gazowe dowcipy" jeszcze 60 lat po wymordowaniu 3 milinow polskich Zydow, to co sie dziwisz - taka natura ludzka. Ochydne ale tak to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzyn Re: Tsunami stało się... modne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 10:21 to było oczywiste, zaraz po pierwszych zdjęciach i amatorskich filmikach; a np. w europie "zachodniej" dużym wzięciem cieszą sie pamiątki po wermachcie i ss, ciekawe dlaczego ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak to już jest Re: Tsunami stało się... modne IP: 80.51.232.* 21.01.05, 11:23 No cóż. Nikogo już nie szokuje to, że Kuba Rozpruwacz jest atrakcją turystyczną Londynu. A przecież to nie postać z bajki, naprawdę zabijał. Ludzie fascynują się śmiercią, tragediami. A niby po co Milewicz jechał do Iraku - bo ludzie chcieli zobaczyć śmierć. No i zobaczyli. Do Tajlandii też nasza TVP od razu kogoś wysłała (chyba tylko po to by przeszkadzał ratownikom, bo na pewno nie po to, by pomagać w szukaniu Polaków). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL Auschwitz IP: 195.84.153.* 21.01.05, 12:04 Polecem koszulki z napisem "Auschwitz pamietamy o was!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Osik Cena adekwatna do tresci - 99 batów IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.01.05, 14:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia i nic tylko siąść i płakać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:39 czy ludzie faktycznie są aż tak bardzo głupi? Boże broń nas... przed nami samymi. amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt a co da to płakanie? IP: *.attu.pl 21.01.05, 16:37 Gość portalu: asia napisał(a): > czy ludzie faktycznie są aż tak bardzo głupi? Ludzie nie są ani głupi ani mądrzy. Są ludźmi. Czas się do tego przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee Mam ochotę na małe Auschwitz dzisiaj wieczorem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:44 ha ha haha ha hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt SUBTELNA różnica między Auschwitz a tsunami... IP: *.attu.pl 21.01.05, 16:36 Auschwitz zgotowali "ludzie ludziom", a tsunami - choć tragiczne w skutkach - jest jednak katastrofą naturalną. Różnica niewielka (i tu i tam ginęli niewinni ludzie), ale jednak znacząca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: catani długonogie tajlandki??? IP: 193.111.166.* 21.01.05, 16:30 ... dwie długonogie Tajlandki a każda po 1,50 m wzrostu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania To nie wina tych sklepikarzy. IP: *.centertel.pl 21.01.05, 17:13 To wina tych, ktorzy chcą to kupić. Taka ludzka natura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Nie długonogie Tajlandki idioto - tylko Tajki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 17:51 Nie długonogie Tajlandki idioto - tylko Tajki - szanowny a niedouczony Panie Redaktorze - może wkrótce dowiem sie od Pana iz wyspie Cejlon Panstwo Sri Lanka mieszkają Srilanczyce and Cejloni - a w Finlandii - Finlandczycy Do nauki - do nauki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zolza Re: Nie długonogie Tajlandki idioto - tylko Tajki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 19:32 No właśnie, skąd Gazeta wzięła takiego łebka? Pięć zdań na krzyż i byk na byku. Nie: "26 grudnia, 2004. Pamiętamy was. Wy, którzy zginęliście przez tsunami", tylko "...Pamiętamy was. Was, którzy zginęliście..." No i nie zdjęcia szczątek, tylko szczątków, bo szczątek jest ten, nie ta szczątka. Ech, facet, jak Ty maturę zdałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gleboki francuz Re: Nie długonogie Tajlandki idioto - tylko Tajki IP: *.chello.pl 21.01.05, 21:22 Przeciez napisal "Tajki" jak wol, a nie "Tajlandki". Oj wy, wy zanim zaczniecie zwyzywac od nieukow sami nauczcie sie czytac uwaznie. To sie nazywa wtorny analfabetyzm. hu hu ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Nie długonogie Tajlandki NIE MASZ RACJI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 14:50 Nie masz racji - bo w sobote było jak by TAJLANDKI i dlatego napisałem ten post - natomiast dzis w niedziele jest poprawione na TAJKI - tak jak powinno byc - i Gazeta zrobila Cię w balona bo zmienili tekst. A na marginesie ten tekst jest tak załosny i pelen błędów i nie wiadomo czy mialy miejsca te zdarzenia iz nie wyzywaj jak musisz - zwlaszcza jak zobaczysz jak gosciu wczesniej napisal dłuhonogie Tajki o wzroscie 150 cm Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usiruf Autor moze miec racje IP: *.l2.c5.dsl.pol.co.uk 23.01.05, 12:57 Spokojnie. Nalezy zauwazyc ze w Tajlandii mieszkaja nie tylko Tajowie. Tajki oznaczaloby ze dziewczyny sa NARODOWOSCI tajskiej. Tajladki oznaczaja ze pochodza z Tajlandii - KRAJU (a sa np. z mniejszosci khmerskiej czy jakiejkolwiek innej). Chill out i 10 wdechow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lauracroft32 Ludziom sie w glowach popie..lo!!!!!!!!!!! IP: *.eyrkonaeac04.dialup.ca.telus.com 21.01.05, 18:35 Czego sie nie robi dla pieniedzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczona makabra IP: 217.153.99.* 21.01.05, 22:17 jestem w stanie zrozumiec szybki powrót do turystyki, bo na tym zarabiały te regiony......ale koszenie kasy na ludzkiej tragedii???? moze jeszcze po super cenie zaczną sprzedawac te niezidentyfikowane szczątki?? to może Polacy też zaczna zarabiac...zbliża sie 27 stycznia - proponuje wypuścić na rynek serię koszulek o Oświecimiu... To co pieniadze robią z ludzmi jest przerazające !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polakole ludzie zarabiaja nie regiony IP: *.client.comcast.net 22.01.05, 17:14 wy polscy nieudacznicy, to jest obowiazek tych co przezyli troszczyc sie o swoj byt, wy spadkobiercy komuny byscie pewnie spedzali cale dnie w kosciele i czekali na zapomogi rzadowe. mentalnosc polakow to mentalnosc indolentow, nierobow, nieudacznikow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yudz cóż HIENY istnieją wszędzie i zawsze się pożywią IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.01.05, 17:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromax Re: Tsunami stało się... modne IP: *.acn.waw.pl 22.01.05, 20:26 Może to i nie jest w pełni smaczne dla wszystkich, ale jak dla mnie pomysł jest jak najbardziej ok. Czysty handel - jak jest kupiec to i towar musi być. proste. a koszulki tych panienek? w sposób humorystyczny podchodzą do bierzących wydarzeń. Oczywiście, stała się lusdziom krzywda. Oczywiscie, God Bless, oczywiście pamiętamy. Ale jak mają na siebie zarobić? zczego mają żyć? do tej pory zyli głównie z turystyki. I z tego mieli pieniądze. Przecież nie zmienią nagle swojego przemysłu. Więc muszą rozreklamować swój kraj. Że mimo tragedii żyją i jak najbardziej zapraszają. Ja to rozumiem i rozumiem też, dlaczego takie gadżety czarnego humoru się sprzedają. Bo i swoją drogą może coś przemówić bardziej do wyobraźni niż szalejący żywioł? BTW, jaką koszulkę dostała pewna teściowa od swojego zięcia? "urodziny gadziny" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: Tsunami stało się... modne IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.01.05, 21:33 Ale lot... ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Wczoraj były Tajlandki dzis sa Tajki ale jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 14:05 Wczoraj w tekscie bylo - po plaży biegały Tajlandki - jak napisałem kpiący list o poziomie wiedzy redaktora to są dzis sa Tajki ale jaja - ale dziwna rzecz - mojego listu nie ma w wykazie - wygląda iż Pan moderator nie wpuścił mego listu - bo napisanie o kims iz "trzeba byc idiotą jak redaktor GW" powoduje iz nie wpuszcza się takich listów - ale przynajmniej chwała iz poprawili natychmiast swój bezdenny błąd Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rainbow Re: Wczoraj były Tajlandki dzis sa Tajki ale jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 14:16 Jeżeli był błąd, to dobrze, że poprawili. Dobrze, że go wychwyciłeś i kpiłeś z dziennikarza gazety. Ale sam z siebie robisz jakiegos narwańca pisząc o "idiocie". Prawie na pewno ten dziennikarz idiotą nie jest, a i Tobie zdarza się popełniać błędy. Czy wtedy tez jesteś idiotą? Błąd był zwyczajny... nie bezdenny. Proponuję troszke umiaru w wyrażaniu opinii. Nie ma co sie tak podniecać... hehe. Pozdrawiam. Czytelnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Wczoraj były Tajlandki -masz racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 15:07 Masz racje - ale wez pod uwage iz coraz bardziej wkurza to ze ci co powinni, nie umieją się posługiwać j. polskim -dla mnie (a znam dziennikarzy starej daty - to byli prawdziwi dziennikarze i znawcy polskiego - a dzis popatrz na Fakt - GW ilu dziennikarzy zrobilo polonistyke -a zostali dziennikarzami z przypadku - nauczycielka po licenjacie z polskiego mówi w gimnazjum " ja im kazuje" oni nie umią" ide blombować zęba" - powszechne sa błędy w pieczątkach szkolnych - ksiądz - który np. mówi - msza jest za śp. Józefem Bąk - zobacz dyplomy szkolne z rożnych uroczystosci, olimpiad, zawodów.. zgroza - jeżeli nie bedzie się zwracało uwagi -to pare lat bedzie jak w USA - Murzyni mówią angielskim - którego nikt poza nimi nie rozumie -zobacz reakcje Billa Crosby'ego (nowi emigranci mówia lepiej po angielski niz rodowici Amerykanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rainbow Re: Wczoraj były Tajlandki -masz racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 20:08 Jasna rzecz. Mnie też interesuje poprawna (w miarę możliwości) polszczyzna. I cieszy oko gdy widze poprawne zdania, które mogą mi służyć za wzorce. Artykuł Cosbiego pamiętam. Zrobił na mnie spore wrażenie, bo raczej nie spotyka się takich bezpośrednich krytyk własnego środowiska. Widać, że amerykanie są bardziej otwarci, bo raczej sobie nie wyobrażam, by znany Polak coś takiego napisał (mogę sie mylić). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: victoria Re: Tsunami stało się... modne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:48 Jestem zniesmaczona,zgorszona i przerażona ludzką bezmyślnością i przechodzeniem bezwolnie nad gigantem lkudzkiej tragedii...Setki tysięcy ludzi bez dachu nad głową,sieroty,kalecy,martwi,poz bawieni szans i środków do życia,a dwie Tajki kupują T-shirty obrazujące dramat tragedii za 8zł...Nie zastanawiają się nad tym, co robią, czy działają pod wpływem namysłu?Mam głęboką nadzieję,że to pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paddy z katastrofy robić chwyt reklamowy?!Absurd! IP: *.kompwis.pl / 80.51.233.* 24.01.05, 11:07 To jest nieludzkie jestem w szoku! Odpowiedz Link Zgłoś