wolfgang87 10.02.05, 16:05 "gracz" to swietna książka ! polecam! wnuk Dostojewskiego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michał Re: Dostojewski reklamuje hazard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 17:21 polecam Braci Karamazow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Dostojewski reklamuje hazard IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 17:31 wcale nie swietna - jak na Dostojewskiego wrecz kiepska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Dostojewski reklamuje hazard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 17:36 literaturoznawcy uważają ze to "summa" twórczości Dostojewskiego. czyżby się mylili? wszyscy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolf Re: Dostojewski reklamuje hazard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 17:46 no mysle ze summą bylaby "zbrodnia i kara" ale to juz subiektywne odczucie. tak czy owak, "gracz" jaki byl taki byl- ale mi się podobał niesamowicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dołgoruki Re: Dostojewski reklamuje hazard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 22:03 Nie doszukalem sie cudu w "Graczu", może dlatego ze jestem po *prostu* Dołgoruki - w dodatku nie uzależniony."Biesy" zaś wybitne nieslychanie - tutaj doszukiwałbym się summy - tutaj i w "Braciach Karamazow".Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipen Re: Dostojewski reklamuje hazard IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.05, 22:11 "Dostojewski był człowiekiem pełnym słabość, namiętnością jego była ruletka." Śpiewał Maciej Maleńczuk na swojej płycie "Anda la more". "Gracza" sobie z czasem przeczytam. Póki co, to sobie sięgnę do biografii Stanisława Mackiewicza, ponoć bardzo dobra. Bardzo mi się podobała scena w filmie "Łowca jeleni" która bardzo wymownie zobrazowała czym jest ta cała rosyjska ruletka. Kto tego nie widział, niech sobie obejrzy polecam. Odpowiedz Link Zgłoś