Dodaj do ulubionych

Dostojewski reklamuje hazard

10.02.05, 16:05
"gracz" to swietna książka !
polecam!

wnuk Dostojewskiego
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał Re: Dostojewski reklamuje hazard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 17:21
      polecam Braci Karamazow
    • Gość: Indy Re: Dostojewski reklamuje hazard IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 17:31
      wcale nie swietna - jak na Dostojewskiego wrecz kiepska...
      • Gość: ada Re: Dostojewski reklamuje hazard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 17:36
        literaturoznawcy uważają ze to "summa" twórczości Dostojewskiego. czyżby się
        mylili? wszyscy???
        • Gość: wolf Re: Dostojewski reklamuje hazard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 17:46
          no mysle ze summą bylaby "zbrodnia i kara" ale to juz subiektywne odczucie.
          tak czy owak, "gracz" jaki byl taki byl- ale mi się podobał niesamowicie
          • Gość: Dołgoruki Re: Dostojewski reklamuje hazard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 22:03
            Nie doszukalem sie cudu w "Graczu", może dlatego ze jestem po *prostu* Dołgoruki
            - w dodatku nie uzależniony."Biesy" zaś wybitne nieslychanie - tutaj
            doszukiwałbym się summy - tutaj i w "Braciach Karamazow".Pozdrawiam
    • Gość: pipen Re: Dostojewski reklamuje hazard IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.05, 22:11
      "Dostojewski był człowiekiem pełnym słabość, namiętnością jego była ruletka."
      Śpiewał Maciej Maleńczuk na swojej płycie "Anda la more". "Gracza" sobie z
      czasem przeczytam. Póki co, to sobie sięgnę do biografii Stanisława
      Mackiewicza, ponoć bardzo dobra. Bardzo mi się podobała scena w filmie "Łowca
      jeleni" która bardzo wymownie zobrazowała czym jest ta cała rosyjska ruletka.
      Kto tego nie widział, niech sobie obejrzy polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka