Gość: vortex1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 13:22 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewcia Re: Bociany już lecą do Polski IP: *.man.bydgoszcz.pl 04.03.05, 13:26 Fajnie, że już lecą, ale ja nie rozumiem bocianów. Po co one wracają? Tam mają ciepełko cały czas a tu? Przylatują a potem muszą odlecieć. No nie rozumiem! Odpowiedz Link Zgłoś
tyggg Symbolem Polski powinien być Bocian jak Franc żaba 04.03.05, 19:21 Przecież i tak wiadomo kto jest ważniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem za Re: Symbolem Polski powinien być Bocian jak Franc IP: *.cm-upc.chello.se 06.03.05, 07:11 Calkowicie sie z toba zgadzam!!! Wspanialy pomysl!!! Absolutnie popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
olo1033 Re: Symbolem Polski powinien być Bocian jak Franc 06.03.05, 09:22 Ciekawe czy zdążą na wybory bo jest dwie propozyaje wiosenna i jesiennna .... Odpowiedz Link Zgłoś
henrykkunert Symbolem Francji jest kogut. 06.03.05, 11:33 Zarozumiały, zakłamany, krzykliwy, wystrojony w tandetne piórka. Do bociana mu jeszcze dalej niż żabie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Czy maja ze soba mapy aby trafic do starych gniazd IP: *.client.comcast.net 05.03.05, 11:59 Jak one sie orientuja aby trafic do Polski do swoich starych gniazd? Czy maja ze soba mapy i kompas? A moze uzywaja GPS - Global Positioning System? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo-tyla Re: Czy maja ze soba mapy aby trafic do starych g IP: *.icontech.com 06.03.05, 01:17 Wygląda mi na to, że tak jak gołębie mają swoisty rodzaj GPS. Tylko że jestb on magnetyczny. Z chwilą osiągnięcia celu wyłączają one swój magnetyczny GPS i w swoim rewirze lotów korzystają z pamięci. W Meksyku żyje pewien gatunek motyli, ktory leci do Kanady i stamtąd wraca w to same miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Optymista Re: Ale najlepsze zaby sa w Polsce IP: *.net.pl / 62.233.214.* 06.03.05, 22:47 Bociany wracajcie do Afryki , tutaj już nawet żaby wyzdychały,no i będą wybory,czyli na 100% nie będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Bociany już lecą do Polski IP: *.p.lodz.pl 04.03.05, 16:10 Chodzi o to, że kiedy u nas jest lato, "tam" miałyby zbyt duże ciepełko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Data Bociany już lecą do Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 00:03 Niech lecą choby żygać. Przecież to oczywiste że żaby są lepsze, ale musza tu nadrobić donoszenie wszysich bobasów, już mamy słaby przyrost a co dopiero jakby bocianów nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
praptak Re: Bociany już lecą do Polski 04.03.05, 15:23 No proszę, nie przejmują się że tu rządzi SLD :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublinianka Re: Bociany już lecą do Polski IP: *.kurier.lublin.pl 04.03.05, 15:41 Lublin pozdrawia boćki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabka Re: Bociany już lecą do Polski IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 04.03.05, 18:17 pacanów też pozdrawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gala Re: Bociany już lecą do Polski IP: *.icontech.com 06.03.05, 01:30 To bardzo miło, że Lublin pozdrawia boćki, tylko żeone życzą sobie bocianiego pozdrowiena. Polega ono na tym, że w czasie ich przelotu trzeba stać na kominie z koszykiem pełnym żab. Najlepiej jeżeli to jest ten zielony gatunek (żab a nie bocianów). Pozdrowienia dla Ciebie i boćków w postaci dwuch żabek o których dołączenie Cię proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Bociany już lecą do Polski IP: *.babilon.ds.pw.edu.pl 04.03.05, 16:08 Ale nikt nie napisał gdzie już są. Gdzie je ostatnio widziano? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: Bociany już lecą do Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 16:43 Tak się cieszę! Niedaleko mojego domu bociany mają gniazdo - nie macie pojęcia jakie to fantastyczne uczucie po długiej zimie zobaczyć lecącego nisko bociana. Znowu się nawzruszam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grad Re: Bociany już lecą do Polski IP: *.icontech.com 06.03.05, 01:41 No to życzę rychłych wzruszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as dzieci pozdrawiaja bociany... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 17:50 bociany pozdrawiają dzieci...im więcej bocianów tym więcej Polaków ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas Re: dzieci pozdrawiaja bociany... IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 04.03.05, 18:22 super, już nie mogę się doczekać wiosny!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Bociany już lecą do Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 19:00 Ciekawe jest zdanie ornitologów, że przylot bocianów może opóźnić się z powodu mrozu i śniegu. Oczywiście bociany nie leca nocą i laduja kazdego wieczora nie z powodu braku pradów wznoszacych, tylko po to, żeby obejrzeć wieczorne wiadomości i prognoze pogody dla Polski. A nie leca nad Morzem Środziemnym, bo jak wiadomo na morzu trudno o telewizor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geo Re: Bociany już lecą do Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 19:40 Na Świeta nie zdążą, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Bociany już lecą do Polski IP: 213.155.168.* 04.03.05, 22:34 Dąbrowica pozdrawia swoje bociany, czekamy na was! Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Bociany już lecą do Polski 05.03.05, 11:59 Co tam prognozy, bocki lepiej wiedzą kiedy wiosna się zbliża;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Bociany już lecą do Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 13:02 W Afryce biedne boćki są jezone przez tubylców. Tam nie maja lekkiego zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bociuś ;-) Re: Bociany już lecą do Polski IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 05.03.05, 13:23 - Albert - Och, zieleń lasu. - Maksymilian - Uwaga, to może być sztuczne. Lamia, proszę za mną. - Lamia - Nie tak szybko. Zresztą wszystko jedno gdzie umrzemy. Tlenu starczy jeszcze tylko na dwie minuty. - Albert - Ale pięknie, ale pięknie. Warto było. - Maksymilian - Aha, ja, ha, ha, ha, ha! Aha, ha, ha, ha! Ju, hu, hu, huu! Aha. Azia! Azia! - Albert - Oszalał! Maks! Maks! - Maksymilian - Aha, ha, ha. Uratowani! Uratowani jesteśmy. Bocian! Patrz, bocian! Jak on żyje to znaczy, że my też możemy. Ha, ha, ha. A jaj, ja, jaj, ja. Bocian. Bociuś. Ściągaj to. Lamia, ściągaj tę pilotkę! Idziemy tam musi być gniazdo. - Lamia - Nie! Nie! Nie! Nie dotykaj mnie! - Maksymilian - Ściągaj to! Rozbierz się, przecież się udusisz. Słyszysz? - Albert - On ma rację. - Maksymilian - Udusisz się, ściągaj to. - Lamia - Zostawcie mnie! - Emma - Słuchajcie, oni zwariowali. To samobójcy, zdjęli skafandry. Idę za nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf do mnie to dolecą za jakieś 7 1/2 miesiąca ;-) IP: 213.134.152.* 05.03.05, 15:02 do mnie to dolecą za jakieś 7 1/2 miesiąca ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: do mnie to dolecą za jakieś 7 1/2 miesiąca ;- IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:22 Górny Śląsk też czeka i pozdrawia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikachu i Ash Boćki! IP: *.protonet.pl 05.03.05, 16:55 Ale fajniście, że bociany juz lecą! Dobry bocian, nigdy nie jest zły! Ja też chce mieć bocianie gniazdo na dachu:):):):):):):):) Dużo magicznje mocy dla bocianow! Niech tez przylecą do nas, do Tarnowskich Gór i wygodnią juz mrozy, śnieg i bałwany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alinda Re: zalecana ostroznosc... IP: *.arcor-ip.net 05.03.05, 22:14 bociani alert dla pan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sloneczko Re: Boćki! IP: *.onlink.net 06.03.05, 16:15 loj, loj, loj zapraszam przemile bociusie do zimnistej Kanady niech i od nas wykurza zime, mrozy i sniegi. Kle, kle, bocku kle, kle witaj w Kanadzie. :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janus Kurna. Po co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 22:38 Wracać boćki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGG Fosset a bociany IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 05.03.05, 23:05 Podobno mijał sie z naszymi bocianami w poprzek ale nie wiem gdzie to było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mayer bociany i zima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 23:10 Niech się tak nie spieszą, bo my tu jeszcze do końca kwietnia jeździmy w tym roku na nartach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal A co 4 bocian to Polak! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 09:50 A co 4 bocian to Polak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alinda Re: A co 4 bocian to Polak! IP: *.arcor-ip.net 06.03.05, 10:04 Chodzi o reinkarnacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.malkontent leci, leci obiadek ;) IP: *.ztpnet.pl 06.03.05, 10:18 trupioczarny humor, niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidzia Leca dzidziusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 17:45 Tysiace dzidziusiów leci do Polski, ciekawe kto sie. ucieszy a kto bedzie pakal.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irmina Do mnie też jeden leci o()() IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 06.03.05, 19:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kir boćki IP: *.aster.pl 06.03.05, 20:40 świetnie, boćki sa piękne i super i nasze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bocianibrat Czy bociany wymieraja? IP: *.hamberger / *.hamberger-m.Hamberger-cc.de 07.03.05, 08:10 40.000 x 2 = 80.000 X 4 = 320.000 czy to prawda? To musza byc na czerwonej liscie gatunkow zagrozonych. Czy ktos moze potwierdzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Bociany już lecą do Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 09:20 ....jak dolecą dzisiaj, to się zdziwią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowa BOCIANY 24 GODZINY NA ŻYWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 02:11 www.bociany.kalinski.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś