Dodaj do ulubionych

Eurowizja: Polacy odpadli

• Gość: Sonnka Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 10:28
      Szczerze? Tragedia w czterech aktach. Przepraszam bardzo,ale mi się ABSOLUTNIE
      nie podobało. Nie wiem, kto wybierał tę piosenkę,ale gratuluję komisji złego
      słuchu i fatalnego wyczucia. Etniczne rytmy... Aha, akurat < ironia>. Przez
      cały wsytęp zasłaniałam się kocem, bo tak mi głupio było. Oczywiście od czasu
      do czasu wyjzałam,ale ze wstydu chowałam się raz jeszcze. Maprawdę... nie
      rozumiem jak ta piosenka mogła zostać wybrana, nie rozumiem dlaczego nie
      zorganizowano ponownego wyobru sms-owiego.Co z tego,że panna Okupnik ze swoim
      zespołem zajęła ostatnie miejsce.Mamy innych wykonawców - choćby Sistars -
      którzy mieliby więksszą szansę przejścia do finału niż Ivan i Delfin. Wszyscy
      tak złorzeczyli na Wiśniewskiego i społkę,ale jakby nie patrzeć to na razie
      tylko jemu i Górniak udało się coś osiągnąć w tym konkursie. I nie
      zaprzeczajcie,że było inaczej. Chciałabym usłysześć inne piosenki, które były
      kandydaturami do wyjazdu na pólfinał. Jaki wniosek z tego występu - organizować
      konkusry esemesowe .
      • Gość: gosc Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: 212.191.37.* 20.05.05, 10:32
        chcialabym znac inne piosenki zgloszone do eurowizji, wie moze ktos cos na ten
        temat?
      • Gość: dwudziestoletni Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 14:58
        Panna Okupnik zajęła 17 miejsce na 24. Ta piosenka była wybitnie przeciętna ale
        to co zrobiła ta ruska niedojda było klęską.
      • Gość: szwedka jak to szwedzi robia chociaz im cienko poszlo IP: *.telia.com 22.05.05, 15:38
        tutaj wybory reprezentanta trwaja kilka tygodni - w roznych miastach
        organizowane sa konkursy - widownia i telewidzowie wybieraja zwyciezce. W koncu
        organizowany jest duzy koncert finalowy w Sztokholmie, gdzie jest wybierany
        najlepszy z najlepszych. Tak wiec wybieraja sluchacze i widzowie, a nie jacys
        idioci - anonimowi. W tym roku byla afera, bo jurorzy oddali swoje glosy na
        inna piosenke niz ta na ktora glosowali ludzie i pewnie dlatego Las Vegas
        przegralo 19 miejscem!
        Te wybory i koncerty to doskonala promocja dla nowych artystow, a takze dla
        tych juz dobrze znanych. A ile kasy na tym sie zarabia sprzedajac CD z tymi
        piosenkami! Moze Polacy wreszcie naucza sie zarabiac kase i wybierac godnych
        przedstawiecieli. Popieram, ze Gorniak i Wisniewski byli THE BEST ze wszystkich
        Polakow jakich ogladalam.
    • Gość: Telewidz Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.4.broadband3.iol.cz 20.05.05, 10:34
      To co posłali Polacy do Kijowa była bieda z nędzą.Jedyny komu się podobali
      Delfini był autor tej recenzji.Następnym razem by može o tym , kogo się pośle
      mieli zadecydować ludzie a nie tzw. "fachowcy od muzyki", którzy mogli by tak
      wybierać akurat na wiejskie imprezy a može i tam by ich wygwizdali.
    • Gość: yacool Borys i Zebry - a może zmienić nazwę? IP: 62.111.226.* 20.05.05, 10:41
      Wydaje mi się, że ich pseudo sceniczne jest nie do końca przemyślane. Proponuję kilka, może się "dorzucicie"? Piszcie!
      Pietia i Hipopotam
      Natasza i Chomik
      Jura i Śledź
      Wasyl i Waleń
      • Gość: zniechcecony Gdyby wyslano cyganow IP: *.telia.com 20.05.05, 11:14
        ale prawdziwych cyganow juz nie ma.

Gdyby wybor piosenki reperezentujacej Polske pozostawiono telewidzom, tak jak
        to sie robi w wiekszosci krajow, wowczas telewidzowie mogli by miec pretensje
        tylko do siebie samych. Jednoczesnie poprzez dzwonienie czy sms-owanie
        uzupelniono by konto TVP. A tak, TVP mogla podzielic kase (podatki + oplata
        RTV) calkiem legalnie pomiedzy swoich ekspertow czyli towarzystwo wzajemnej
        adoracji.
        Zalosne to wszystko, tak jak cala Polska, gdzie ciagle wszystko pod prad aby
        bylo trudniej.
        • hummer Re: Gdyby wyslano cyganow 20.05.05, 12:28
          Gość portalu: zniechcecony napisał(a):

> ale prawdziwych cyganow juz nie ma.

Na obchodach rocznicy II wojny światowej we Wrocławiu rolę Cyganów grali Cyganie. I dobrze, bo stroje były wielokolorowe (nie li tylko biało-czerwone) a ruchy takie, że aż miło było patrzeć. Ale we Wrocławiu za spektakl odpowiedzialny był Kołakowski a nie jakieś ciało socjologiczno-opiniodawcze. Przy takich imprezach jedna osoba musi brać na siebie odpowiedzialność inaczej znowu Ci sami ludzie będą doradzać dalej.
      • Gość: Adriana Re: Borys i Zebry - a może zmienić nazwę? IP: 195.150.233.* 20.05.05, 12:15
        To było dobre!:):):)
      • Gość: magma Re: Borys i Zebry - a może zmienić nazwę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 19:04
        Dmitrij i Surykatka
    • jb777 Hała - i mniejszy ubaw niż czasami w programie 20.05.05, 10:46
      Wojciecha Mana. Porażające że tak wielka impreza może serwować taki kicz. Kicz
      może mieć klasę - wczoraj jej nie widziałem. Moje dzieci miały ubaw po pachy.
      Żenada.
    • Gość: Ja Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 10:51
      I bardzo dobrze. Tego sie słuchać nie dało.Niem mam nic do wykonawców ale
      odstawili "fajans" i zastanawiam sie kto ich tam wysłał z ta pioseneczką
    • konread Re: Eurowizja: Polacy odpadli 20.05.05, 10:58
      Jak na mój gust, to mała strata krótki żal. Zresztą zakwalifikował się od nas
      zespół, powiedzmmy odpowiadający poziomem tego festiwalu;-)
    • Gość: Fanka Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 20.05.05, 10:59
      Ivan nie bierz do głowy to co ludzie będą pisać i mówić, rzucili Was na
      pożarcie lwom.Ta cała eurowizja to wielkie jedno ku....wo.Jak byście przeszli
      do finału a potem zajeli końcowe miejsce (tak jak hełpiony Piasek,Blue Cafe.
      itd.),to wtedy byłaby prawdziwa nagonka.Róbcie swoje i na
      pochybel........Powodzenia.
    • Gość: hahahahahaha Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.mniow.pl / 80.52.34.* 20.05.05, 11:04
      błahahahahaaha błahahahahahahahahaha o czym tu pisać kompromitacja kiczu
    • Gość: Tylko podatnik Rada dla spiewających........ IP: 80.72.196.* 20.05.05, 11:04
      Jeśli nie chcesz zakończyć kariery na scenie - nie pchaj się na Euro. Każdy kto
      wystąpił na tej idiotycznej imprezie - zakończył karierę szybciej niż ją
      rozpoczął
      • Gość: Nerek Re: Rada dla spiewających........ IP: 5.2.1R* / 210.21.235.* 20.05.05, 16:17
        Oczywiscie masz na mysli ABBE...
    • Gość: canx MOZE SANKOWSKI SIE WYPOWIE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:05
      w koncu glosowal....nagle zamilkl??/
    • Gość: k dzieki IP: *.nsw.bigpond.net.au 20.05.05, 11:06
      no i dobrze przynajmniej obciachu nie bedzie
    • Gość: lukas Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 80.48.198.* 20.05.05, 11:21
      Czego wy się spodziewaliście po tym wystepie? A może wcześniej nei znaliście tej
      piosenki?
      Krytykujecie jury, które go wybrało do Eurowizji, ale widzę macie krótką pamięć.
      Jury wybierało z listy osób, które się zgłosiły, a największe gwiazdy tego nie
      zrobiły, bo po co będą się tam ośmieszać( Polska powinna tak zrobić jak Czech -
      nie brać w ogóle udziału w takim kiczowatym, folklorystycznym konkursie). Na
      liście kandydatów jak pamiętam najbardziej znane twarze to Ivan i Delfin,
      Paschalska, reszta to byli półamatorzy, którzy wysłali po raz pierwszy jakieś
      nagranie, aby się pokazać
    • Gość: Xena Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.access.telenet.be 20.05.05, 11:24
      Mnie sie polski zespol bardzo podobal !
      Jedyne co mnie rozczarowalo to te bialo-czerwone stroje zamiast pieknych
      kolorowych cyganskich sukni.
      Te stroje byly mylace np dla Holendrow , ktorzy odebrali to jako syrtaki
      malo tego - dopatrzyli sie nasladownictwa ubieglorocznego reprezentannta
      Grecji, ktory z kopiowal Ricky Martina ! A to cos z zupelnie innej beczki!
      Tak , te stroje znowu nam zaszkodzily , mimo to , wystep byl piekny i
      porywajaca muzyka.
      Ze nie przeszli to inna sprawa , dobre wokale tez nie przeszly
      ani Holenderka ani Bialorusinka - po ich wystepach Islandka wygladala jak
      z konkursu amatorskiego a jednak doszla do finalu.
      Caly show byl niezly - zroznicowana muzyka i style - bylo na co popatrzec i
      posluchac.
      Jesli chodzi o glosowanie to jak zwykle zaczynaja sie dramaty ,
      niesprawiedliwosc i kumoterstwo oraz podejrzewam , ze w tym wypadku rowniez
      10 min na glosowanie to za malo , nie mozna sie polaczyc
      Dla mnie Eurowizja to fajne przedstawienie do momentu glosowania
      bo potem to juz rece czlowiekowi opadaja
    • Gość: gosc i bardzo dobrze... pie... disco polo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:24
      muzyka "rozrywko" tez moze byc na wysokim poziomie - ale latwiej sie znizyc....
      • Gość: too.ya Re: i bardzo dobrze... pie... disco polo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:50
        czekajcie,niech mnie ktos oswieci: bylo 25 wykonawców a 24 zaspiewa w sobote?
        to tylko Polska nie weszla ??
    • Gość: anka Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:42
      wczoraj nic nie oglądałam i teraz nie bardzo rozumiem. Gazeta pisze, że
      zaprezentowano wczoraj 25 piosenek w półfinale a w finale wystąpi 24
      wykonawców. Czy to znaczy, że tylko Polska odpadła?!? Ale jaja!
      • wilma.flinstone Re: Eurowizja: Polacy odpadli 20.05.05, 13:09
        Nie. Z wczorajszego polfinalu do finalu zakwalifikowalo sie 10 piosenek.
        Pozostalych 14 juz tam bylo, jako ze to oni w zeszlym roku byli w pierwszej
        czternastce i nie musieli walczyc o final.
    • zoezoe poziom upodlenia 20.05.05, 11:44
      nie rozumiem, czym się tak Naród ekscytuje. Poziom tego widowiska był dokładnie
      taki jak się spodziewałam i jestem więcej niż ukontentowana. Włączyłam ... i w
      tym momencie perkusista grupy vanilla ninja upuścił pałeczkę, spłoszony gonił
      ją po podłodze, a tu dalej bębniło. Było wiele radości. Przezapowałam pozostałe
      50 kanałów, na których nie było nic wartego obejrzenia, wracam do Telewizji z
      Misją, a tu o dziwo kolejny bębniarz, tym razem z kotłem, bębnił, bębnił, robił
      egzaltowane pozy, wyraźnie się nudził ... stanął na rękach ... czy muszę pisać,
      że dalej bębniło? Nie no, dla mnie bomba. Pozdrawiam wszystkich pozostających
      pod wrażeniem. Eurowizjo, tak trzymać!
    • Gość: kiragold pomylka pani staniszewskiej IP: *.chello.pl 20.05.05, 11:48
      pani maja staniszewska chyba pomylila sie mowiac iz grupa wegierska zaczela
      swoj wystep od tanca irlandzkiego..chcialam zakomunikowac pani staniszewskiej
      iz byl to typowy taniec wegierski..moze troche przypomina irlandzki ale
      jednak..proponuje wczesniej troche zorientowac niz pisac bzdury..i to mnie
      wlasnie irytuje..brak profesjonalizmu w tym co sie robi..
      • Gość: panem Re: pomylka pani staniszewskiej IP: *.catv-pool.axelero.hu 20.05.05, 18:49
        To byly kroki bardzo czeste i typowe dla tancow wegierskich. Masz racje pani
        Staniszewska chyba cos bardzo powierzchownie to obejrzala. "Polski"
        pseudocyganski folklor byl rzeczywiscie ponizej wszelkiej krytyki ale
        konkurencja nie byla duzo lepsza. Norwedzy byli nie do pobicia w robieniu z
        siebie wariatow. Moldawia byla chyba ciekawa.
      • Gość: Martix Re: Kiepska nasza wizja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.05, 22:10
        Najgłubszy występ to był chyba tego zespołu z Mołdawii i Polski.Pierwszy to
        jakieś ni to wycie,ni śpiewka na jedną nutę z podskakującym pajacem,no i ta
        baba kręcąca się jak pozytywka z głupią miną waląca w bębenek.Druga strasznie
        nudna IWAN I DELFIN,kiczowata,podobała się na pewno cyganom i oni pewnie
        głównie na nią głosowali,nadaje się na festiwal,ale Romów w Ciechocinku.Czy
        Polakom naprawdę brakuje dobrych wykonawców,czy to tylko kiepski gust w wyborze?
    • Gość: mm Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: 212.160.136.* 20.05.05, 11:49
      Słuchajcie, na tvp.pl/3688,20050129172925.strona jest opis głosowania
      szanownej komisji, kto brał udział w wyborze i kto głosowała na to barachło.
      Oto lista ludzi w komisji którzy wybrali Ivana:) :
      1. Jacek Cieślak (Rzeczpospolita)
      2. Janusz Czajka (Wirtualna Polska)
      3. Tomasz Deszczyński (OGAE Poland)
      4. Alina Dragan (P.R. S.A. „Trójka”)
      5. Mariusz Duma (Disco Music Club)
      6. Leszek Gnoiński (Gazeta Muzyczna)
      7. Wojciech Jagielski (Radio ZET)
      8. Zygmunt Kukla (dyrygent, aranżer, muzyk – TVP S.A.)
      9. Aleksander Rogoziński (Radio KOLOR)
      10.Robert Sankowski (Gazeta Wyborcza)
      11.Tomasz Słoń (Ineria.pl.)
      12.Michał Szcześniak (Życie)
      13.Paweł Sztompke (Polskie Radio S.A.)
      14.Łukasz Wawro (Onet.pl.)
      15.Andrzej Witkowski (Telewizja Polska S.A., Program 1)

Dzieki za dobry gust. (Zwłaszcza panie Jagielski)
    • Gość: Górniak Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.kol.tke.pl 20.05.05, 11:49
      Only Edyta
    • Gość: mgdn Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:49
      jakby zagrali Czarne Oczy to by wygrali!
    • Gość: Maggie Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:54
      Polacy ???

• rena11 Re: Eurowizja: Polacy odpadli 20.05.05, 12:09
        Polski wystep to naprawde zenada. Poczawszy od utworu po kostiumy i
        choreografie. Niemiecki komentator podsmowal to jako gipsy polka (polka jako
        utwor muzyczny nie mylic z narodowscia). Dobrze ze odpadli jeszcze raz ogladac
        ich w Eurovision byloby meka.
      • Gość: jodete Re: Eurowizja: Polacy odpadli - A kto? IP: 195.61.15.* 20.05.05, 20:28
        A kto? Jeden Rosjanin i piecioro Polakow.A moze to ty nie iwiesz kim jestes
      • Gość: axn Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.media4.pl 21.05.05, 01:27
        Jak można tych brudasow nazywac Polakami???? Co za ignoranci wysyłaja takich
        reprezentantów? Czyzby którąś z Pań decydujących posuwał delfin? Moze lepszy by
        był ryba ??????????
    • Gość: Justysia Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 12:33
      Pierwsza dziesiątka:

1. Czarna dziewczyna – Ivan i Delfin (141 pkt)
      2. First kiss – M. Jarosińska i Z. Boczar (100 pkt)
      3. Piosenka bez tytułu – Abra (86 pkt)
      4. Ma Vie – Agata Torzewska (68 pkt)
      5. Euro smile – Ewa Kowalska i Przyjaciele (67 pkt)
      6. Miracle – Leonie (52 pkt)
      7. Roses all around – Krzysztof Antkowiak (49 pkt)
      8. Jumpin’ – Drum Machina (49 pkt)
      9. Full of life – Lady Tullo (42 pkt)
      10. Did I ....? – Zuzanna Szreder (35 pkt )

Znacie kogos oprocz Ivana i Delfina?? bo mi nic te osoby (zespoly) nie mowia..i
      z czego bylo tu wybierac?? to juz lepiej bylo nie startowac
      • andrzej26 Nie chodzi o to kogo się zna... 20.05.05, 13:22
        ...bo publiczność europejska nie zna nikogo z innych krajów. Tam kryterium
        powinna być jakość piosenki.
        JA z tego zestawu znam Antkowiaka, a innych też bym chętnie poznał. Może w
        ogóle to powinien być konkurs debiutantów, wtedy względy pozamuzyczne nie będą
        tak ważne?
        Jak się przyznała Szabłowska, jury wybrało piosenkę "ludyczną", zupełnie tak
        samo jak dwa lata temu telewidzowie wykonawcę ludycznego - Ich Troje, co
        zakończyło się jak na nas niejakim sukcesem. Na tym się przejechaliśmy.
      • Gość: Oleńka Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 17:12
        Agata Torzewska jest corcia pana od hymnu na mistrzostwach pilki noznej-jej
        wystepy w wakacje sa w kolobrzegu...rany,ta laska jest zenujaca
    • cobolt Byli za pewno za malo kiczowaci hahaha:) 20.05.05, 12:52
      Dobre nie dostali sie, no ale coz bedac az tak beznadziejnym jak Ivan i Delfin, to zeczywiscie ciezko sie nie dostac do tego konkursu. Probowalem wczoraj przezyc chociaz jeden wystep "gwiazdy", ale odrazu zmienialem kanal w TV bo to bylo tak tragiczne i tak rzenujace, ze zal mi oczu bylo
    • Gość: Agatatattata Duńczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 13:20
      Mi podoba się Duńczyk. Tak zabawnie śpiewa i tańczy ;]
    • Gość: PPP Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 13:22
      Nie znam tego zestpołu, ale na pierwszy rzut oka wygląda wyjądkowo tandetnie! :-
      (

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka