dryla 28.05.05, 23:18 kto pamięta kefirek w szklanych buteleczkach??? ehhh cudwony był, w takie upały wracają wspomnienia...:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koczisss Re: kto pamięta? 28.05.05, 23:19 Kiedyś w Zakopanem widziałem jak z takiej butelcztyny jeden jegomość popijał denaturacik, a pozostałość kefirku jeszcze była widoczna:))) Odpowiedz Link Zgłoś
dryla Re: kto pamięta? 28.05.05, 23:22 a mnie się przyponiało jak dziecięciem będąc w kolejce po śmietnę stalam, która była w podobnych butelkach jak ten kefirek. Gdy w końcu pani wdzięcznym ruchem (za pomocą pogrzebacza chyba) wysunęła skrzynkę z tą śmietaną na sklep, tłum wczorajszych mężczyzn o mało mnie nie stratował (dodam że było to przed godz. 13.00):) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: kto pamięta? 28.05.05, 23:35 Znowu denaturacik??? jakieś widomo po forum krąży... Ech Dryla, przypomniałaś mi te pogrzebacze do ciągania skrzynek :) Ciekawe, chyba się już teraz czegoś takiego nie używa, i to nie tylko dlatego że kefir jest w kartonikach... do coca-coli z pogrzebaczem nie uchodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: kto pamięta? 28.05.05, 23:36 widmo miało być, nie widomo - za dużo słońca chyba Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: kto pamięta? 29.05.05, 11:46 Nie miałem okazji próbować. Będę musiał zwrócić uwagę w sklepie. :-] Odpowiedz Link Zgłoś
dryla Re: kto pamięta? 29.05.05, 13:01 nie zwracaj:) (uwagi oczywiście) to nie napoój mleczny lat osiemdziesiątych Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: kto pamięta? 29.05.05, 20:25 Tylko uważaj, przedawkowanie skutkuje zwrotami:))) Odpowiedz Link Zgłoś
benia30 Re: kto pamięta? 29.05.05, 23:22 all2 napisała: > A teraz jest maślanka. Owocowa. > Maślanki zabrakło dziś w sklepach... Podobno dobrze działa na poparzenia słoneczne... Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: kto pamięta? 29.05.05, 19:47 ..... z niebieskimi kapselkami. No jakże mógłbym zapomnieć? :))))) Mleko ze srebrnymi - zwykłe, pełne z żółtymi Odpowiedz Link Zgłoś
dryla Re: kto pamięta? 29.05.05, 21:18 a pamiętacie szał na spodnie dekatyzowane? albo na Piramidy??? albo na te pseudo Pumy: jaskrawo kolorowe czapki i szaliki:))) i jeszcze zmora ktora wraca: nieziemsko wzorzyste rajstopy z Turcji: motylki i szew z tyłu... no i obowiązkowo plastikowa biżuteria, ale to juz wina Madonny... Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: kto pamięta? 30.05.05, 00:36 Życie kiedyś było prostrze, cieszyły takie małe maciupeńkie rzeczy, a dziś??????? Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: kto pamięta? 30.05.05, 12:54 dryla napisała: > kto pamięta kefirek w szklanych buteleczkach??? To istniało coś takiego jak kefir w butelkach??? Żartujesz??? Jeszcze pewnie spróbujesz mi wmówić, że mleko też. :) Odpowiedz Link Zgłoś
dryla Re: kto pamięta? 30.05.05, 14:57 mój drogi wilku! Ja już się przyzwyczaiłam, ze kobiety w moim wieku nie pamiętają różnych rzeczy:))) wiele moich rówieśniczek jest z pięć lat "młodszych ode mnie":))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: kto pamięta? 31.05.05, 18:59 freewolf napisał: > dryla napisała: > > > kto pamięta kefirek w szklanych buteleczkach??? > > To istniało coś takiego jak kefir w butelkach??? Żartujesz??? > Jeszcze pewnie spróbujesz mi wmówić, że mleko też. :) Oczywiście, że było. W szklanych litrowych butelkach z kapslem z aluminiowej folii. Szkło albo przezroczyste albo brązowe (rzadziej). A ostatnio się wzruszyłem, bom zobaczył mleko w szklanej butelce w Leclercu. Tylko kapsel był plastikowy... Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: kto pamięta? 31.05.05, 19:22 ralston napisał: > > dryla napisała: > > > > > kto pamięta kefirek w szklanych buteleczkach??? > Oczywiście, że było. W szklanych litrowych butelkach z kapslem z aluminiowej > folii. Szkło albo przezroczyste albo brązowe (rzadziej). A ostatnio się > wzruszyłem, bom zobaczył mleko w szklanej butelce w Leclercu. Tylko kapsel był > plastikowy... Mleko pamiętam! Kefirek, hmmm... Taka miniaturka mlecznej butelki? :) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: kto pamięta? 31.05.05, 19:24 Nikt nie wspomnial smietanki z kapslem w kratke :) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: kto pamięta? 02.06.05, 00:52 Zielony albo w zieloną kratkę? Czy to może był właśnie kefirek? Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: kto pamięta? 01.06.05, 10:25 ralston napisał: > Oczywiście, że było. Jasne, jasne. A świstak siedzi... :) Mleko zawsze było w kartonie lub woreczku i już! Notabene - ciekawe, kiedy wyprodukują krowy, które od razu będą dawać pakowane mleko. :) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: kto pamięta? 01.06.05, 10:55 To się stanie wraz z wynalezieniem kur znoszących sześcienne jajka z pokrywką - łatwe do pakowania i do konsumpcji :)) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: kto pamięta? 02.06.05, 00:49 freewolf napisał: Notabene - ciekawe, kiedy wyprodukują krowy, które od razu będą dawać pakowane > mleko. :) Jakie krowy??? Przecież mleko robi się w fabryce :-O Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: kto pamie˛ta? 27.06.05, 13:05 Biala krowa daje biale mleko a czarna krowa jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
departament_dekoracji Re: kto pamie˛ta? 27.06.05, 14:01 Pytanie warte konferencji naukowej... Ale wiem, jakie daje biało-czarna: Łaciate Odpowiedz Link Zgłoś