anahella 30.05.05, 18:40 Czy ktos odprawia rytualy przywolujace deszcz i lekkie ochlodzenie? Chetnie sie przylacze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karokaro Re: Rytualy 30.05.05, 18:56 Zapraszam do mnie :-) Bez specjalnych obrzędów przywołujących pojawiło sie pochmurne niebo, dosyc silny wiatr, a deszcz stoi tuż za progiem. K. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Rytualy 30.05.05, 19:12 karokaro napisała: > Zapraszam do mnie :-) A daleko? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karokaro Re: Rytualy 30.05.05, 19:25 anahella napisała: > A daleko? ;) Eeeeee nie tak bardzo ;-) Rzut beretem ;-) K. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Rytualy 30.05.05, 19:26 karokaro napisała: > Rzut beretem ;-) Kurcze, nie moge, nie mam beretu. Mam tylko zimowa czapke z pomponem;) A we Wrocku podobno jest oberwanie chmury. Odpowiedz Link Zgłoś
karokaro Re: Rytualy 30.05.05, 20:06 anahella napisała: > Kurcze, nie moge, nie mam beretu. Mam tylko zimowa czapke z pomponem;) Jesli zobacze lecący pompon, a z nim czapke to juz bede wiedziała, ze to Ty ;-) K. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Rytualy 30.05.05, 19:13 kamilar napisał: > Zabij pająka;) Nie moge: po pierwsze lubie pajaki a po drugie jezeli zabilabym to stworzonko, ktore utkalo sobie pajeczyne za lambrekinem co do czego szczerzylby sie moj kot? Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Rytualy 30.05.05, 19:38 1. Ktoś kiedyś mi mówił, że jak zabiera się za mycie okien, to właśnie zaczyna padać. 2. Nie mam pewności czy to akurat to, ale chyba istnieje takie powiedzenie "Kiedy całują się kobiety to będzie lało" A może to działa wówczas jak się kłócą.... ? Hmmm, nie wiem. 3. No i według ludowych wierzeń: "Jeśli kot drapie się za uchem, to zwiastuje deszcz" Będę trzymać kciuki :) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Rytualy 30.05.05, 22:23 awee napisała: > 1. Ktoś kiedyś mi mówił, że jak zabiera się za mycie okien, to właśnie zaczyna > padać. Hm... przydaloby sie umyc moje... mozesz poprosic tego ktosia zeby mnie odwiedzil?;) > > 2. Nie mam pewności czy to akurat to, ale chyba istnieje takie powiedzenie > "Kiedy całują się kobiety to będzie lało" A może to działa wówczas jak się > kłócą.... ? Hmmm, nie wiem. Dawac mi tu kobiete do calowania:) > > 3. No i według ludowych wierzeń: "Jeśli kot drapie się za uchem, to zwiastuje > deszcz" Na razie za oknem wiatr. Pewnie lobuzy za malo sie drapaly. Odpowiedz Link Zgłoś
wdv Re: Rytualy 30.05.05, 21:43 Na kiedy ma byc ten deszcz i jaki - czy wystarczy dżdż? Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Rytualy 30.05.05, 22:24 Najlepiej dzis w nocy i zeby dobrze polalo co bym nie musiala bratkow na balkonie podlewac:) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Rytualy 30.05.05, 22:31 Zdaje się, że za chwilę twoje życzenia się spełnią... Idzie burza straszna... Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Rytualy 30.05.05, 22:53 U mnie na razie tylko slychac ciezkie kroki sasiadow pietro wyzej. Maila dostalas? Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Rytualy 31.05.05, 09:47 Dostałam. Żeby się dowiedzieć co możesz wybudować, przejdź się do Urzędu Gminy. Jeżeli mają plan miejscowy - odpowiedzą od razu. Jeżeli nie mają - trzeba złożyć wniosek o Decyzję o warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu. We wniosku wpisujesz "domek rekreacyjny" i podajesz żądaną powierzchnię obiektu. Na mapie dołączonej do wniosku wrysowujesz prostokącik odpowiadający wielkości i położeniu twojej inwestycji. Bez pozwolenia na budowę można wybudować altanę na działce pracowniczej - w mieście do 25m2, po za miastem do 35m2. Przepisy, o których słyszeli znajomi dotyczą uzupełniania zabudowy zagrodowej. Więcej w ustawie Prawo budowlane art.29. :) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Rytualy 07.06.05, 22:57 Przestańcie już z tymi rytuałami do przywoływania deszczu i chłodu. Litości! Odpowiedz Link Zgłoś