Dodaj do ulubionych

magazyny dla kobit

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.07.02, 12:55
tak sse tutaj czytam o "twoim stylu", "elle" itd. moja zona czyta "twój
styl", czytam i ja. w innych watkach autorki podnoszą m.in. problem złego
traktowania dziennikarek przez ex-red.nacz. k. kaszubę. co ma piernik do
wiatraka, tzn. jak wpływa to na lubienie czy nie-lubienie czasopisma czy na
jego poziom? fakt, że "twój styl" jest kierowany do kobiet zamożnych, ale oni
się z tym nie kryją (ale i mnie wnerwiają ubranka z sesji foto typu podarta
bluzeczka za 5 stówek). styl niektórych artykułów jest pretensjonalny, ba,
nawet nazwałbym je idiotycznymi, lecz nie wszystkie. wszędzie można znaleźc
coś ciekawego: jakąś wypowiedź, opis, z którego mozna wyciagnąć dalsze
wnioski.
"cosmopolitan" - chała totalna, nudy, bzdury silące się na bezpruderyjność
(wieczne pisanie o orgazmach - na asfalcie, w warsztacie, z hydraulikiem,
szambiarzem, lodziarzem), troche kolorowych zdjęć. I 8 zet jak psu w dupę.
tfu!
"elle" - jw. pisemko dla 20-letnich idiotek z pretensjami (do czego?).

Obserwuj wątek
    • sharleena Re: magazyny dla kobit 17.07.02, 13:57
      wujku,
      z drugiej strony te 'Playboye', 'Gentlemany' itp. to tez raczej badziewie dla
      dużych chłopców. Mąż czytuje to i ja zajrzę - samochody, samochody, laseczki,
      pustogłowie
      musimy to jakoś znosić, wszyscy razem, siebie i durną prasę
      a jest przecież jeszce tTygodnik Powszechny:))
    • hokusai Re: magazyny dla kobit 17.07.02, 14:37
      Wujku Wladku, dzieki za doglebna analize tego skomplikowanego zjawiska :)))!
      Ale twoj przyklad potwierdza tylko moja prywatna teorie, ze tzw prasa dla
      kobiet robiona jest dla mezczyzn i vice versa. No, bo przeciez my, zagonione
      zdyszane lekko otluszczone babeczki drugiej swiezosci mamy kiepska ucieche
      ogladajac nastoletnie anorektyczki w tych podartych bluzeczkach z lubieznie
      rozchylonym usteczkami...
      Ale czy twoja zona czyta i TS i Cosmo? To ciekawe...
      Pozdrowienia z zyczenaimi dalszej owocnej lektury!
      • Gość: wujek Władek Wujek odpowiada na powyższe IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.07.02, 15:50
        sharleena: Zgoda, że magazyny dla facetów sa podobnie idiotyczne. jak se chcę
        pooglądać babeczki, to ich szukam w internecie, a nie wydaję 10 zł na kolorowe
        pisemka. widac szanowny mąż ma aspiracje, chce wiedzieć, jakie spodnie do
        smokingu , a jakie do sandałów. czytajcie jednak czasem coś innego, przyda sie
        na pewno! (np. do nawiązania inteligentnej rozmowy podczas garden party).

hokusai: "my zagonione zdyszane lekko otluszczone babeczki drugiej swiezosci
        mamy kiepska ucieche ogladajac nastoletnie anorektyczki w tych podartych
        bluzeczkach z lubieznie rozchylonym usteczkami..." - a z czego ty masz uciechę,
        hokusai (drugiej świeżości - to dobre!) i nie powiedziałem, że moja żona czyta
        TS i cosmo: TS czyta, Cosmo - kupuje (nie wiem, po co) i przegląda. dlaczego
        tak cie zdziwiło zestawienie tych dwóch magazynów? w końcu oba są adresowane do
        kobiet silnych, swiadomych siebie itd. ale ale - co ty sama czytasz?
        • Gość: marta Re: Wujek odpowiada na powyższe IP: *.ny325.east.verizon.net 19.07.02, 02:50
          z prasy dla kobiet najbardziej lubię "HiFi i Muzyka" !!! "Audio" to już nie
          to:-)
          naprawdę się tym zaczytuję, zaraziłam nawet swego małżonka...
          a "Twój Styl" i "Elle" też kupuję, bawi mnie dowiadywanie się że swojej jedenj
          nodze powinnam poświęcać przynajmniej godzinę dziennie, że o innych częściach
          ciała nie wspomnę:-) lubię sobie pooglądać kolorowe obrazki itp. dla mnie to
          idealna lektura do wanny, krótka, mało absorbująca, nie martwię się, jak mi
          się zatopi...
          pozdrawiam
        • hokusai Re: Wujek odpowiada na powyższe 19.07.02, 10:38
          Wujku Wladku, TS i Cosmo sa z zalozenia adresowane do roznych grup wiekowych -
          Cosmo do dwudziestolatek i dlatego radzi, jak przezyc orgazm na rozpalonej
          plycie kuchennej oraz w ZOO, a TS chyba jest dla troche starszych kobit. Ja
          bijac sie w piersi przyznam sie, ze czytam wszystko, bo jestem tzw
          ogloszeniodawca i jako taki zwierz dostaje w nagrode te wszystkie pisemka.
          Jedeyna radosc,z e tego nie kupuje, bo to szkoda pieniedzy na te rewelacje. Ale
          czytam, bo jednak cos tam do tego ciagnie - a potem mam brzydkie uczucie,z e
          znowu mnie ktos nabil w butelke. I siegam po Norwida ;)), aby zmyc winy. A tak
          na serio to czytam GW, Wprost (ktorym moim zdaniem sie stacza po rowni pohylej
          w dol), RP i mase moich zagranicznych gazet, bom emigrantka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka